Dodaj do ulubionych

kilka pytań o MT

07.04.15, 19:40
Dopiero zaczynam nosić i od razu zaczynam od MT - dzieć ma 8,5mca, wcześniej nie było potrzeby ani też mojej wiedzy na temat noszenia. Jako że potrzeba teraz jest, a i ochota, a wiedzy dalej brak, postanowiłam zapytać ekspertki. Kupiłam używane MT LennyLamb, fajnie się nosi, mały zadowolony, na razie ćwiczymy noszenie na przedzie. Mam jednak kilka problemów technicznych:
1) Gdzie mają być rączki - pod pasami czy nad? na stronie Lenny lam widzę, że dziecko ma je wyciągnięte ponad pasy, ale wydaje mi się to dziwne, kiedy mały ma rączki "w środku" i wychodzą pod pasem, to zagłówek lepiej pasuje do odcinka szyjnego...
2) a propos zagłówka - mam miękki zagłówek, z dwoma cienkimi pasami - jak to się wiąże, żeby zabezpieczyć kręgosłup?
3) jak powinno wyglądać spanie w MT w trakcie noszenia na przedzie? mojemu zwisa główka na bok i nie bardzo wiem, jak mam ją przytrzymać, mając taki zagłówek...
Z góry dziękuję za pomoc!
Obserwuj wątek
    • ewik-mysza Re: kilka pytań o MT 24.04.15, 19:32
      1. najlepiej nosić z rączkami schowanymi. Ale jak dziecko jest większe i sie upiera i siedzi samodzielnie to może mieć rączki wyciągnięte
      2. chodzi ci o kapturka? czy o pasy do wiązania? ogólnie są dwie szkoły wiązania MT - jedna pasy krzyzuje (albo twistuje) na pupce dziecka (nie należy za wysoko tego robic) i dopiero pasy biegną pod nóżkami, druga szkoła pasy prowadzi od razu pod nóżkami = jak w chuście. ja nosiłam wg 2 sposobu
      3. czasem są kapturki do MT, jak dziecko będzie miało rączki w srodku to nie powinna głowka spadac za bardzo.
      • volke_86 Re: kilka pytań o MT 24.04.15, 20:41
        Dziekuje bardzo za odpowiedz,juz stracilam nadzieje! Troche sie juz nosimy i ze spaniem nie ma juz problemu,przedtem wiazalaM go za nisko,teraz wiaze chyba dobrze bo dosc wysoko i maly ladnie spi a zaglowek jest tam gdzie powinien. Z rekoma nadal mialam dylemat, wiec dziekuje za pomoc.
        A co do drugiego pytania - mam takie paski cieniutkie przy samym zaglowku,tak jakby do wiazania zaglowka,ale nie wiem po co to i olewam, na zadnej instrukcji czegos takiego nie widzialam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka