Dodaj do ulubionych

Pierwsza chusta

18.09.15, 05:49
Witam. Proszę o radę w doborze pierwszej chusty dla 5-6 miesięcznej córki. Chusta ma służyć na krótsze i dłuższe wyjścia z domu, bo przestała tolerować pobyty w gondoli.
Wstępnie zdecydowałam się na Natibaby wiązaną bawełnianą 4,6. Jakie jeszcze chusty są godne polecenia na początek, odpowiednie też dla rosnących dzieci (czyli na dłużej) i całoroczne ? Dodam, ze nie chcę wydać więcej niż 150 a i to jest mi drogo.
Obserwuj wątek
    • born_to_sea Re: Pierwsza chusta 18.09.15, 18:19
      Każda tkana dobrej firmy będzie ok. Ja mam Storchenweige i Hoppediz, z obu jestem zadowolona. Jeżeli chcesz od razu zacząć wygodnie motać i nosić, to kup koniecznie używaną! Używane chusty, dobrze "złamane" znacznie łatwiej się dociąga i wygodniej nosi.
      Może dać ogłoszenie na "bazarku" forum.gazeta.pl/forum/f,55781,Kawalek_Szmaty_Bazarek_.html
      • maga1982 Re: Pierwsza chusta 19.09.15, 02:11
        A mam pytanie jakie chusty na jaki przedział wiekowy? Jeśli wybiorę nati bawełniana lub np lenny lamb a dziecko ma 7,5kg to będę mogła ją jeszcze ponosić? Bo spotkałam się z opinią, że to zaraz będzie za ciężkie dziecko na te chusty.
        • vangie Re: Pierwsza chusta 23.09.15, 18:51
          jesli wybierzesz jedna z nich, to ponosisz ile dasz rade; to elastyki nie nadaja sie dla ciezszych dzieci, bo tkanina za bardzo sie rozciaga; moj syn na pol roku mial cos kolo 12kg i w lennym sie nam dobrze nosilo, nawet powyzej roku :)
          • alicjaala1980 Re: Pierwsza chusta 12.11.15, 13:52
            Zgadzam się z przedmówczynią - dla większych dzieci lepsze tkaniny. Chociaż elastyki mają swoją zaletę - nie wyciągają się tak mocno, jak to bywa z tkaninami. Ja na początku miałam elastyka, potem zmieniłam na tkaninę.

Zapraszam na lencia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka