Dodaj do ulubionych

O chustach w Tvp1

04.01.07, 16:41
Znalazłam link do programu Wielki świat małych odkrywców, odcinek min. o
chustach. Oczywiście Bebelulu i Zawitkowski :) O chustacg jest od ok. 5 min
programu.
www.itvp.pl/wsmo/odcinek/i.tvp/cat/124/lp/2497
Obserwuj wątek
    • visenna2 słodkie:) 04.01.07, 16:55
      Cudne te dzieciaki:)))
      A nurtuje mnie jedna rzecz - on mówił o refluksie, że nie wolno wtedy nosić. A
      co z chustami wiązanymi, gdzie nawet noworodek moze być spionizowany? Wydaje mi
      się ze wtedy można, co myślicie? Ktoś wie?
      • felonia refluks 04.01.07, 17:03
        mój mały często ulewa (ale nie ma refluksu), z tego powodu noszę go rzadziej i
        krótko. Po włożeniu do chusty kółkowej czy wiązanej wytrzymuje parę minut, a
        potem zaczyna mu się odbijać i przy kolejnym beknięciu wylewa mu się, co zjadł.
        Muszę wtedy szybko go rozwiązywać i kłaść, żeby wytrzeć buźkę i samej się nie
        upaprać :) On tak reaguje jak za mocno ma dociśnięty tułów i brzuszek do mojego
        ciała (luźniej nie ma sensu go nosić, bo by się wychylał do tyłu). Kiedy noszę
        go na rękach podpierając jedynie pupę - mniej mu się ulewa.
        • visenna2 Re: refluks 04.01.07, 17:20
          Faktycznie coś w tym jest. Zuza (już przecież spora bo ma rok) jak jest
          dociśnięta do mnie chustą to czasem albo dostaje czkawki albo tak jej się coś w
          przełyku szamocze jakby miała ulać:D
    • pryderi Re: O chustach w Tvp1 04.01.07, 17:08
      bardzo podobało mi się jak laska zaprezentowała jak sie układa dziecko...
      rozłożymy sobie chuste, wtedy wiemy w jakim punkcie znajdziemy sobie ten
      punkt;) (jakby wszyscy wiedzieli gdzie go szukać) kładziemy go po skosie z
      głową tutaj ( i na wizji mam zadek i plecy kobitki;) i nawet gdybym bardzo
      chciała to nie wiem z tego programu nic oprócz tego ze warto zapytać się
      specjalisty;) nader czesto uzywane w programie...
      • guruburu Re: O chustach w Tvp1 04.01.07, 19:03
        Obejrzę sobie w Brukseli, bo przez modem ni da rady.
      • bebelulu Re: O chustach w Tvp1 06.01.07, 22:47
        Przepraszam najmocniej, że się wtrącę, ale to nie ja stoję za kamerą i nie mam
        wpływu na to, jak jestem nagrywana.
        A jeżeli życzycie sobie, żeby pokazywane były w programach inne chusty, to
        napiszcie do redakcji. Nie mamy monopolu na telewizję, raczej staramy się na
        tyle prężnie działać, żeby oświecać kobiety, że noszenie w chuście wcale nie
        jest skomplikowane.

Pozdrawiam serdecznie
        • visenna2 Re: O chustach w Tvp1 07.01.07, 08:38
          Ależ nie sądzę, żeby ktoś miał pretensje do Ciebie, raczej do realizatorów:)
          • bebelulu Re: O chustach w Tvp1 07.01.07, 12:09
            Aleź pretensja była wyraźnie kierowana do pokazującej. Zresztą nie ma znaczenia.
            Fakt jest taki, że niestety programy są zbyt krótkie, żeby powiedzieć za wiele.

Ale z tego co mi wiadomo, to w marcowym Dziecku będzie artykuł o chustach. I tym
            razem nie tylko Bebelulu!!!

Pozdrawiam
    • mamalina Re: O chustach w Tvp1 07.01.07, 13:52
      na mnie program zrobil wrazenie pocietego przy montazu ze szkoda dla sensu
      i nie moge sie nadziwic, ze Bebelulu wygodnie jest nosic tak dziecko na waskim pasie przy szyi
      dzieciaki slodkie
      i ogolnie program IMO nie zniechecajacy do chust, ale i nie wyjasniajacy za duzo - czekamy zatem na
      amrcowe "Dziecko"
      • marta_nie_martka Re: O chustach w Tvp1 07.01.07, 19:12
        Też mi się wydaje, ze program nie zachęcił do noszenia dzieci w chuście.
        Nie zmieniłam też zdania co do chsty lulu, za to uważam, że hamalu są
        rewelacyjne. Jedynie usunęłabym z nich te sznureczki.

Jeśli bebelulu uznałaś moją pierwszą wypowiedź za atak na Waszą firmę, to
        zapewniam, że nie taki był mój zamiar. To tylko takie mrugnięcie oka do
        dziewczyn z forum.
        • bebelulu Re: O chustach w Tvp1 08.01.07, 11:05
          Nie. Ja się nie obraziłam, tylko próbuję głośno mówić, że nawet jak się ma
          zapał, siły i chęci to ciężko zrobić jest coś, co zostałoby dobrze przyjęte.
          Ja akurat jestem przekonanana do naszych chust, próbowałam chust wiązanych i
          absolutnie się nie sprawdziła. Nie podważam jednak absolutnie tego, że chusta
          długa jest dobrym produktem i pragnę Was zachęcić do tego, żeby Wasz zapał i
          energię przekierować na promowanie tego produktu w Polsce.

Jeżeli chodzi o wszelkie programy to niestety są i ograniczenia czasowe, i
          ograniczenia sponsora, i różne odgórne wytyczne. Producenci czytają jednak uwagi
          zamieszczane na forach i starają się w miarę możliwości odpowiadać na
          zapotrzebowanie treści i informacji. Myślę, że artykuł, który powstanie w
          Dziecku będzie odpowiedzią na dyskusje, które wywiązują się na forum (nie znam
          treści, bo jest to artykuł redakcyjny).
    • guruburu Re: O chustach w Tvp1 08.01.07, 23:36
      W końcu obejrzałam :P Bardzo cenne wydaje mi się stwierdzenie p. Zawitkowskiego
      o tym, że de facto chusta daje dziecku b. dużą wolność... wyboru ułożenia ciała :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka