Dodaj do ulubionych

visenna odbierz @ please

09.01.07, 18:24
Pozwlilam sobie napisac do Ciebie z prosba o porade dla poczatkujacej. witam
pozostale forumowiczki, bo z Visenna znamy sie z forum Naturalnie. Tu jestem
nowa i musez przyznac niezle skolowana. Szczegolnie "krzepiaco" wplywaja na
mnie "watki zaczepno-dyskredytujace", w ktorych sprzedawcy obrzucaja sie
blotem. Moze ktoras co cierpliwsza wytlumaczy nowej jak sie zabrac za chusty
po raz pierwszy- forum przeszukalam, slowo ;-D
Obserwuj wątek
    • ithilhin Re: visenna odbierz @ please 09.01.07, 18:42
      witaj :-)

za jakie chusty chcesz sie zabrac? napisz to cos doradzimy na pewno.

i prosze - na tym forum jakos nie zauwazylam, zeby sprzedawcy obrzucali sie
      blotem, chyab, ze dasz jakies przyklady, to nasza Przeswietna Moderatorka je na
      pewno wykasuje.
      • kraxa faktycznie to bylo zalinkowane z zakupow 09.01.07, 18:49
        i niemowlaka chyba. Odszczekuje ;-))) ja nie wiem jaka ja chce, ja chce, zeby
        ktos mi powiedzial jaka mam chciec ;-DDD jestem otwarta na wszelkie sugestie i
        warianty, rowniez finansowe ;-)
        • ithilhin Re: faktycznie to bylo zalinkowane z zakupow 09.01.07, 19:05
          o na Zakupach to sie swego czasu DZIALO :-)
          to napisz do czego planujesz uzywac i jakie masz dziecko, w sensie ile wazy czy
          juz d=siedzi takie tam :-)
          wtedy na pewno latwiej bedzie radzic, bo kazdy ma juz swoj typ i wie jak i kiedy
          go uzywa i do czego.
          ja jestem fanka wiazanych bo w tych na ramie zbyt szybko mi ciazylo dziecko i
          bolaly ramiona, ale na przyklad Marta sie dobrze w kolkowej na ramie czuje i nie
          narzeka na plecy :-)
          poza tym kto powiedzial, ze bedziesz chciala miec TYLKO JEDNÅ chuste? :-D
          • marta_nie_martka Re: faktycznie to bylo zalinkowane z zakupow 09.01.07, 21:20
            > poza tym kto powiedzial, ze bedziesz chciala miec TYLKO JEDNÅ chuste? :-D

Ithilhin, z ust mi to wyjęłaś ;)

Ja mam chusty trzech typów i korzystam ze wszystkich. Bo dzieci mam dwoje i
            rózne potrzeby. I żadnej bym nie oddała.
    • visenna2 już odpisałam:) 09.01.07, 19:50

• kraxa dzieki visenna 09.01.07, 22:02
        otoz moj Edek ma 2 tygodnie skonczone oraz 4,5 kilo zywej wagi ;-))) Zamierzam
        uzywac chusty w domu glownie, zeby mi latwiej bylo wykonywac obowiazki itepe, i
        moze czasmi na podroz autobusem, bo w mojej okolicy jes kierowczyn wariatka ;-(
        starch z wozkiem do autobusu wsiasc... jesli nawet nie poprzestane na jednej to
        musze wiedziec od czego zaczac...Tak jak z moimi pasami, najpierw wzielam
        jednego haszczaka, a za rok juz mialam drugiego, bo bakcyl jest bardzo silny ;-
        )))
        • ithilhin po pierwsze gratulacje :-) 09.01.07, 23:23
          po drugie - skoro na razie glownie po domu chesz nosic to moze pouch na poczatek
          czyli taki zszyty pas materialu dopasowany dlugoscia do twojego wzrostu, ktory
          przerzucasz przez ramie i masz taka kieszen - woreczek na dziecko:
          i16.ebayimg.com/01/s/07/7b/07/28_2.JPG
          www.pediatric.it/images/pouch.gif
          latwo sie zaklada, dopasowany jest wiec nic nie regulujesz.
          wady: tylko jedna warstwa materialu podtrzymuje dziecko, dopoki dziecko samo nie
          trzyma glowki nie jest mozliwa pozycja pionowa a nie wszystkie lubia tylko
          lezec. no i jesli pojawiaja sie problemy z bioderkami to nie mozna nosic w
          pozycji "kolyski" czyli tej lezacej wlasnie.
          ale poki mlode nie jest za ciezkie to pouch jest fajny i szybki w obsludze.
          a potem jak juz dziecie bedzie ciezsze to chusta wiazana - bo mozesz ciezar na
          dwa ramiona rozlozyc. oczywiscie kolyske na jedno ramie taka jaka daje pouch
          mozna zrobic tez z chusty dlugiej - wiazanej. tylko moze generalnie wiecej
          zachodu na poczatku z przyzwyczajeniem sie do ilosci materialu i dlugosci bo
          taka chusta wiazana to ma okolo 5 metrow :-)
          ale mozesz nawety szkraba co glowki nie trzyma nosic tez pionowo bo odpowiednie
          wiazania podtrzymuja mu glowke i plecki we wlasciwej pozycji. i miedzy nozkami
          ma wtedy skrzyzowane pasy materialu a nozki w fizljologicznej pozycji dobrej dla
          bioderek. czyli nawet dla takiego szkraba malego masz wiecej pozycji noszenia do
          wyboru i wecej materialu go podtrzymuje.
          us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/peppermintcom_1928_7438940
          ja bym na Twoim miejscu zaczela od poucha - w sumie jest tani, a potem spotkala
          sie z kims kto ma chuste wiazana i zobaczyla czy takie cos mi nie pasuje aby :-)
          gdzie kupic - linki i wskazowki sa na gorze forum.
          zreszta spotkac sie zawsze mozna, zajrzyj do watku miastowo-spotkaniowego, nie
          ma to jak na zywo zobaczyc i przymierzyc :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka