dioneja 18.01.07, 15:17 Czy może masz wykrój do podegi? Albo może znasz stronę z wykrojem? Będę wdzięczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysia125 Re: do mamalina 18.01.07, 15:39 www3.telus.net/public/a6a83106/Sling/sling.html www.sleepingbaby.net/jan/index.html?Baby/asian.html thosemartins.com/bmt/ wrzuc sobie w gugla,bedziesz miec wiecej. -- Kasia & Felix 23/01/2005 & Hoppediz. Ten ostatni na sprzedaż Felix for beginners a już niedługo.... ;) Odpowiedz Link
mamalina Re: do mamalina 18.01.07, 17:48 akurat linki pierwszy i ostatni nie sa na podega :P aa ja sama szylam wedle opisu gdzies na TBW - tam sie ostatnio pody zrobily strasznie modne i wykroje sa; www.thebabywearer.com - trzeba sie zarejestrowac, i fruuu, na forum DIY - tam mnostwo linek ze zdjeciami i wykrojami, m. in. podegowymi jakbys guglala, pamietaj, ze to i podegi, i podaegi - Koreanczycy w ogole jakos to pisza ;-) a z drugiej linki wynika, ze nic o tym nie wiedzac, zrobilam sobie chuste na kółkach z "plywajacymi kółkami" - Odpowiedz Link
dioneja Re: do mamalina 18.01.07, 19:00 > jak chcesz, moge pomierzyc mojego poda i opisac, co i jak, ale nie dzis, pls pl > s nie śmiałam prosić...;), ale z chętnością skorzystam... oczywiście jak chwilę wolną znajdziesz :) A ja jeszcze znalazłam taką instrukcję: www.sleepingbaby.net/jan/Baby/podeagi.html no i właśnie leń ze mnie, bo nie chce mi się tych yard- ów i inch-ów przeliczać. Odpowiedz Link
mamalina Re: do mamalina 18.01.07, 20:25 aha, znam te stronke na wylot, ale nie pamietam, chyba jednak nie z niej mojego poda sciagalam... pomierze, slowo h. - tylko najlepiej byloby, zebys Ty najpierw zmierzyla na sobie poda, bo jako osoba wysoka, mozesz potrzebowac dluzszych pasow... moja wersja prostsza - bo niezaokraglone rogi i nic sie (przynajmniej celowo) nie zweza :D materialy, czarny - len z bawelna - i zolty pikowany podszyty, kupowalam we wzmiankowanym gdzie indziej Blawatnym na Bielanach (fajny sklep!) Odpowiedz Link
dioneja Re: do mamalina 18.01.07, 22:26 to może spotkamy się któregoś dnia w Arkadii na mierzenie? kiedy będziesz tam na zakupach, bo my najwcześniej po weekendzie? aaa, i weszłam na stronkę muchomor.pl, i umówiłam się z panią na przyszły tydzień. jest teraz dużo przecen, ta książeczka którą dziś nabyłam, u niej jest za 2zł, więc zawitam na "Jolibord" :))). Odpowiedz Link
mamalina Re: do mamalina 18.01.07, 23:32 dioneja napisała: > zawitam na "Jolibord" :))) a to jak tak, to zajrzyj na priva :D jak nie dzis, to jutro Odpowiedz Link
visenna2 co to są pływające kółka??? 18.01.07, 20:31 Co to są pływające kółka? Oświeć mnie:) Brzmi nader interesująco:) Odpowiedz Link
guruburu mamalina 18.01.07, 20:35 A Twój pod jest tradycyjny - szeroki czy podobny do hmonga - wąski? No i gdzie są zdjęcia!?? :D Jak będę nastepnym razem w Warszawie musimy się OBOWIĄZKOWO zobaczyć :) Odpowiedz Link
mamalina Re: mamalina 18.01.07, 21:29 a są zdjęcia, są - zapowiedziane w dwóch miejscach nawet :) chyba część powinnam usunąć, bo wychodzi, że pasjami dziecko w sakwie nosiłam twarzą do świata, a nie tylko do zdjęć pod szeroki, na oba ramiona mi zachodzi, jestem matką ze skrzydłami... nadaje się do torso carry, tylko syn przyciążkawy czekam na następny raz, Bure Guru!!! Odpowiedz Link
ithilhin Re: co to są pływające kółka??? 18.01.07, 21:13 no takie: www.sleepingbaby.net/jan/Baby/floating/7wearing.jpg wszyte tak, ze mozesz dosc swobodnie rozkladac material na ramieniu i mozesz dosc wysoko kolka nosic a cieza Ci sie w maire ladnie rozklada. najprostszy sposob uszycia kolkowe to jest obrebienie materialu o odpowiedniej dlugosci i szerokosc, zalozenie kolek na jeden koniec i pszeszycie tego dobrym sciegiem (fransuski szew to sie chyba nazywa - ja sie nie znam na szyciu). i to przeszycie nie moze byc tuz przy kolkach tylko troche dalej, odleglosc trzeba dobrac. Odpowiedz Link
ithilhin Re: co to są pływające kółka??? 18.01.07, 22:11 kurcze, mi dziala tu jest cala strona, nie tylko obrazek: www.sleepingbaby.net/jan/Baby/floating.html Odpowiedz Link
dioneja Re: co to są pływające kółka??? 18.01.07, 22:13 www.sleepingbaby.net/jan/Baby/floating.html ten powinien zadzaiłać, a jak nie, to włącz drugi link od mysi- pierwsza odpowiedz na moją prośbę (2 post z tego wątku). Odpowiedz Link
marta_nie_martka Re: co to są pływające kółka??? 18.01.07, 22:13 Szew francuski jest do chust typu pouch, chusty kółkowej nijak tym nie uszyjesz ;) To tak dle wyjaśnienia ,dla mam, które chciały by same uszyć. Odpowiedz Link
ithilhin Re: co to są pływające kółka??? 19.01.07, 13:05 Marta - mowilam, ze sie nie znam :-) moja kolkowa kroilam ja ale zszywala na maszynie kolezanka. Odpowiedz Link
visenna2 Re: co to są pływające kółka??? 19.01.07, 08:20 Dzięki:) Kurczę, żebym ja umiała szyć... Na szczęście moja Mama świetnie szyje. Tylko muszę jej to wszystko przetłumaczyć na polski, no chyba ze znajdę gdzieś taką stronę po rosyjsku:) Odpowiedz Link
agamamaani po rosyjsku 19.01.07, 10:06 po rosyjsku ja mam stronę :) zaraz ci podam linka omama.ru/docs/tpl/doc.asp?id=113&&tid=647 todo chusty kółkowej link ale inne chyba też tam są .. z tego pamiętam wykroje tez powinny być.. Odpowiedz Link
visenna2 Dzięki:))) 19.01.07, 11:53 Wielkie dzięki! Moja Mama jest rusycystką:D Się ucieszy jak jej zapodam tę stronę:) Odpowiedz Link
agamamaani hehe moja też :) 19.01.07, 19:09 bardziej slawistką ale ze specjalizacją z rusycystyki; zresztą sioatra też.. ja się wyłamałam z klanu slawistów.. na rzecz dużo bardziej "przyziemnej" nauki :D Odpowiedz Link
visenna2 Re: hehe moja też :) 19.01.07, 19:46 A ja kontynuowałam tradycję jezykoznawczą i jestem italianistką:) Odpowiedz Link
agamamaani Re: hehe moja też :) 19.01.07, 20:39 no ja językoznawcą nie jestem ale dzięki mamusi trzy języki udało mi się opanować w stopniu umożliwiającym rozmowę :) ( to tak w ramach chwalenia się, którego mi statnio brakuje ze względu na chwilowy konflikt z małżem :)) Odpowiedz Link
visenna2 ależ proszę:D 20.01.07, 13:58 Jesteś mądra, wszechstronna i w ogóle wspaniała:) Czuj sie wirtualnie pogłaskana przeze mnie:))) Odpowiedz Link
visenna2 dzieeeeęki:) 20.01.07, 14:00 Sama przyjemnośc czytać ciekawe rzeczy w ulubionym języku:D Odpowiedz Link
mysia125 podlaczam sie pod temat ksiazeczek... 18.01.07, 22:36 co z muchomora bierzecie? i co w ogole fajnego ksiazkowego dla naszych malcow polecacie? podpowiedzcie biednej emigrantce, to sobie skombinuje urocza paczuszke :) ja mam z Muchomora (oprocz kultowej poduszeczki, ale to dla malych maluchow) seryjke z piosenkami: te o misiach, pociagu, baranie... Mlody wprost UWIELBIA :) bardzo fajne maja ilustratorki - Felix siedzi i wyszukuje rozne szczegoliki, a pozniej rozmysliwa na ich temat. ("Mama..... piabia? miaU? hau bzi-bzi?" w wolnym tlumaczeniu: Mamusiu,a w tej ksiazeczce o pociagu, tej, w ktorej kotek jedzie w jednym z wagonow, to jest tez pokazany piesek, ktory robi siusiu!") -- Kasia & Felix 23/01/2005 & Hoppediz - ten ostatni na sprzedaz Felix for beginners Odpowiedz Link
mamalina Re: podlaczam sie pod temat ksiazeczek... 18.01.07, 23:44 mysia125 napisała: > co z muchomora bierzecie? i co w ogole fajnego ksiazkowego dla naszych malcow > polecacie? na temat ksiazeczek jest calkiem osobne forum, tu na dziecku na prywatnych, tam sporo ciekawych ciekawostek ja z Muchomora wiele polecam, np. "Nosorozca" Kolakowskiego z ilu. Doroty Loskot-Cichockiej ale sa i inne fajne wydawnictwa, tez male: Hokus-Pokus (ostatnio bardzo ladna "O zasypianiu przy wedrowaniu" Iwony Chmielewskiej), Wytwornie ("Smonia" Moniki Hanulak - cudna i wielka, i inne wczesniejsze tez fajne), Dwie Siostry (m. in. "Elmer" po polsku), fro9 ("Wielkie zmiany w duzym lesie", "Leon i kotka" G. Ruszewskiej/P. Fafrowicza, "Zolta zasypianka" A. Onichimowksiej/K. Lipki-Sztarballo) choc i tym wielkim wydawnictwom fajne sie niektore udaja: "Rozowy prosiaczek" wyd. Znak, dwutomowy wybor basni Nowej Erze prosze pamietac, ze ja z punktu widzenia ;-) je w wiekszosci kupuje czytam je potem, oczywiscie, tez, a takze spiewam... Odpowiedz Link
mamalina muchomor - jeszcze 19.01.07, 11:13 dzis corka wyciagnela pieknego "Jajuncka" Pawla Pawlaka, wiec skruszona zapomnieniem dopisuje ma piekne obrazy, smieszny tekst i fajne slowotworczo przeklenstwa Pawlak tam kilka rzeczy robil, wszystkie godne polecenia, mozna na ich stronie obejrzec Odpowiedz Link