kajkasz1 01.02.07, 00:35 Zainteresowała mnie ta chusta? nosidło? Macie jakieś namiary? Linki? Wykroje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ithilhin Re: Wykrój i strony - podegi? 01.02.07, 12:26 www.sleepingbaby.net/jan/Baby/podeagi.html www.wearsthebaby.com/babywearing/podegi.html Odpowiedz Link
mamalina Re: Wykrój i strony - podegi? 01.02.07, 12:56 wg surowych kryteriow z naszego foruma, raczej miekkie nosidlo dlugi pas z mocnego materialu z wszytym na srodku w dol opadajacym prostokatem, moze byc z innego materialu z TBW wiem, ze kobitki robia tez z pasami wszytymi skosnie, nietradycyjnymi wiazania sa zasadniczo trzy - plecakowe, "koalowe" i torsowe bez uzycia ramion u mnie sie swietnie sprawdza do ciezkich dzieci Odpowiedz Link
marta_nie_martka Re: Wykrój i strony - podegi? 01.02.07, 13:59 To tak jak MT, i pewnie inne nosidła azjatyckie, bo zasada jest podobna. Są świetne dla większych dzieci. Łatwiej się je wiąże. Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: Wykrój i strony - podegi? 01.02.07, 14:43 Podegi w naszym klimacie (bardzo zmiennym!!!!!!) fajnie chronią "odnóża" żuczków, nie sądzicie. I faktycznie prosto się wiąże. Co radzicie - Mei Taj czy podegi. Bo jak mama uszyje mi więcej niż jedno to zaczną mnie uważać za lekko pokręconą. Z drugiej strony - może na lato machnąć z jedwabiu. Poczułabym się luksusssssowo ... chociaż raz. Odpowiedz Link
marta_nie_martka Re: Wykrój i strony - podegi? 01.02.07, 15:11 Podegi jest łatwiejszy i super na zimę i wczesną wiosnę. MT będzie bardziej uniwersalny, al jest trudniejszy. Szyj poda, a za miesiąc MT, nawet z jedwabiu :) Ja zamierzam wszyć w panel następnego MT jedwabną apaszkę, którą dostałam od zajomego Japończyka :) Będzie prawie oryginalny, bo MT są z Chin :) Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: Wykrój i strony - podegi? 01.02.07, 16:16 Dzięki Siostry Chuściarki. Miło wiedzieć, że nie tylko mi łagodnie chusty "padają" na mózg. Widziałam taką piękną bawełnę w różowo-khaki-czarne kwiaty na białym tle. Tylko czy chłopaka wypada w taki kwiatowy motyw wrzucać? Odpowiedz Link
ithilhin Re: Wykrój i strony - podegi? 01.02.07, 16:48 Kajka - jak sie ubierzesz pod kolor to czemu nie? :-DDDD Odpowiedz Link
mamalina Re: Wykrój i strony - podegi? 01.02.07, 17:38 > czy chłopaka wypada w taki kwiatowy motyw wrzucać? ostatnio mnie w sklepie pani pytała, współkupująca, czy można chłopakowi czerwone rękawiczki kupić... moja odpowiedź była prosta: zależy, jaki ma kombinezon :D można targałki dobierać pod tragarza, można i pod targanego ;-) czyli róbta co chceta! (i jeden dzień dłużej tyż) Odpowiedz Link