milka_milka 10.02.07, 17:46 ale nie wiem od czego zacząć. Synek ma 5 tygodni i na początek chciałabym jakąś prostą gotową chustę lub inne miękkie nosidło. Co możecie mi polecić, żeby póki co było łatwo i bezpiecznie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
visenna2 Re: Witam! Chciałabym się przyłączyć..., 10.02.07, 18:02 Witaj:) Może pouch? - chusta.pl albo bebelulu kangalu. Nie ma regulacji, po prostu wkładasz malucha do środka i już. Odpowiedz Link
agamamaani Re: Witam! Chciałabym się przyłączyć..., 10.02.07, 18:28 visenna2 napisała: > Witaj:) > Może pouch? - chusta.pl albo bebelulu kangalu. Nie ma regulacji, po prostu > wkładasz malucha do środka i już. > popieram w 100% :) pouch przyda się też na później - siedzącego malucha można nabiodrze lub na plecach sobie umieścić na "szybkie" wyjście Odpowiedz Link
lizzy9 Re: Witam! Chciałabym się przyłączyć..., 10.02.07, 19:35 A jaka chuste polecacie dla noworodka? Mam juz wiazanego hoppa, maly urodzi sie w kwietniu, ale teraz zastanawiam sie czy wiazana chusta na poczatek nie bedzie troche za trudna... Moza taka kolkowa typu fasolka? Co myslicie? Dzieki Odpowiedz Link
agamamaani Re: Witam! Chciałabym się przyłączyć..., 10.02.07, 19:59 w wiązanych możesz spokojnie od początku nosić maleństwo np w kołyskach ( maleństwo podobnie ułożone jak w pouchach).. można też niby pionowo, ale mnie jakoś to nie do końca przekonuje.. osobiście nie jestem zwolennikiem wczesnego pionizowania dzieci .. ale w kołyskach jak najbardziej o ile nie będzie żadnych problemów z bioderkami.. a jak chcesz łatwą to najlepiej uszyj sobie poucha ze starego prześcieradła.. naprawdę nic trudnego - wystarczy przefastrygować kawałek płótna :) można też niedrogo kupić np z chusta.pl Odpowiedz Link