Dodaj do ulubionych

Pytania o wiązania więc może spotkanie

12.02.07, 15:48
Pojawia się mnóstwo pytań o wiązanie chust. Z instrukcji nie zawsze łatwo
pojąć jak wiązać. Może więc spotkanie w rzeczywistości niewirtualnejw stylu
"Mamo pomóż mamie wiązać".

Bylaby to okazja do wymiany doswiadczen, do pokazania nowym fankom chust jak
wiazac, jesli maja watpliwosci lub do namowienia nie noszacych jeszcze mam,
babc czy ojcow do noszenia.

Pewnie każde miasto musi sie zorganizowac samo. Moja propozycja jest dla
Warszawy. Będę w stolicy od 10 do 24 marca i z checia wowczas spotkalabym sie
z polskimi mamami-kangurzycami.

(na forum widzialam juz ze byly spotkania w styczniu bodajze w Promenadzie.)

Jesli są zainteresowani, podajcie moze propozycje miejsc i dnia (tydzien czy
weekend bardziej)

pzdr

Magdalena

www.ekodzieciak.pl
Mama Joasia, 8 miesięcy
Obserwuj wątek
    • agamamaani Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 12.02.07, 15:56
      w marcu będę już pracować więc tylko weekend..
      promenada by mi pasowała, bo bym Ankę do babci podrzuciła :)
      • klarasz Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 12.02.07, 22:10
        To świtny pomysł. Lepszy chyba weekend. Mnie w kazdym razie łatwiej będzie
        zostawić małego. Albo może zabiorę go ze sobą? Dla mnie lepsza byłby Arkadnia ;-
        ) ale jak trzeba będzie to przyjadę i do Promenady. W końcu każdy ma gdzieś
        bliżej a gdzieś dalej.
    • felonia Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 13.02.07, 09:55
      mi pasuje promenada bo blisko mieszkam a dzień obojętnie chyba ...
    • ekomama Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 13.02.07, 17:01
      To zawężając propozycje 17 (sob) czy 18 (niedz) marca?

Dla mnie Promenda jest okey. Tylko czy jest tam odpowiedni lokal, abyśmy się
      zmieścily, gdyby jeszcze tlumy :-) do nas dolaczyly?

Pzdr

Magdalena
      • marta_nie_martka Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 13.02.07, 17:46
        Bardzo chętnie bym się z Wami spotkała. Mi bardziej pasuje sobota w
        Promenadzie. Magda, weź proszę pieluszki :)
        • ekomama Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 13.02.07, 17:56
          Sobota godz. 14 w Promenadzie po raz pierwszy!

Ps
          Pieluszki wezmę.
          • ithilhin Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 13.02.07, 18:33
            i wezcie aparaty :-)
            bede z Wami mysalmi.
            szkoda, ze ja nie z Wawy, po porodzie pewnie mi jeszcze bardziej cisnienie
            wzrosnie na takie spotkania.
            • agamamaani Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 13.02.07, 18:38
              może byc 14ta :)
              sobota albo niedziela.. bez różnic :)najwyżej będę z dwójką dzieci :)
              • felonia Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 13.02.07, 18:46
                no to koło fontanny na parterze przy kofi-chewen :)
                • ekomama Chusta RDV 17.03.2007, 14-ta, Promenada 13.02.07, 19:38
                  Siejmy teraz propoagandę, aby przyszlo nas jak najwiecej! NOszących już, jeszcze
                  nie, wahajacych sie, etc, etc.

Pozdrawiam,
                  • ithilhin Re: Chusta RDV 17.03.2007, 14-ta, Promenada 13.02.07, 21:08
                    Dzien Swietego Patryka hi hi
                    • agamamaani Re: Chusta RDV 17.03.2007, 14-ta, Promenada 13.02.07, 21:36
                      wrzucam na forum wrześniówek.. tam parę niezdecydowanych jest :)
                      • magme Re: Chusta RDV 17.03.2007, 14-ta, Promenada 14.02.07, 08:21
                        A czy spoza Wawy tez mozna?
                        bo skoro to sobota- 17.03 to może bym przyjechała , znaczy mąż by nas
                        przywiózł, ja też chcę spotkać inne Mamy kangurujące.. w Łodzi ciężko, chyba że
                        któraś Mama z Łodzi się ma ochotę spotkać to bardzo proszę o info, z tego co
                        policzyłam jest nas tu 4, a jeśli nie to ja może bym pojechała do Wawy
                        (zwłaszcza że 18 mam urodziny i mąż nie mógłby mi odmówić..hihi)
                        • ekomama Re: Chusta RDV 17.03.2007, 14-ta, Promenada 14.02.07, 12:38
                          Witaj! No jasne.

Wszystkie mamy wile widziane!!! Z Gdanska, Krakowa, Zakopanego, z Pipidówka też!!!

Do zobaczenia, cieszę się, że mily odzew jest na propozycje spotkania. Ja już
                          namówilam kuzynke.
                          • kaste11 Re: Chusta RDV 17.03.2007, 14-ta, Promenada 14.02.07, 13:26
                            Do 17.03. jeszcze trochę czasu, ale jak nic mi nie nawali to też przyjdę:)
                            Muszę zasięgnąć porady w kwestii wiązania bąbla na plecach.
                            • mariken Re: Chusta RDV 17.03.2007, 14-ta, Promenada 14.02.07, 14:31
                              my też będziemy :)

joaska z kaliną
                        • dioneja Re: Chusta RDV 17.03.2007, 14-ta, Promenada 17.02.07, 01:41
                          hihi, a ja z 16-go. podajmy sobie płetwy! a może są tu jeszcze jakieś Matki-
                          Ryby- Chustowe?
                          no, ale na serio, to chętnie bym wpadła, ale nie wiem czy nie będę mieć
                          jakiegoś rodzinnego sabaciku, bo w tym roku 30-tą wiosnę kończę...
                          a swoją drogą, może należało by sprawdzić zależność- znak zodiaku, a posiadanie
                          chusty. ciekawe co by wyszło ;).
    • kajkasz1 Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 15.02.07, 00:08
      A my będziemy z Wami myślami i wirtualnie, mam nadzieję. Po ostatnim transporcie
      moich "słonek" prawie 450 km mam dość. A szkoda, chętnie bym się włączyła.
    • zuza112 Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 15.02.07, 08:27
      jeśli wszystko dobrze pójdzie chętnie do Was dołączę. Tylko w sobotę będą tam
      straszne tłumy, więc musimy nastawić się na szczególne zainteresowanie
      gapiów... Ale może to i dobrze, może kogoś zarazimy chustomanią :)))
      • ekomama Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 15.02.07, 08:53
        A propos tych tlumów: ja malo znam Promenade. Wy ostatnim razem spotkalyscie sie
        w Coffee Heaven. Jest jeszcze Green Way, chyba na piętrze. Może tam będzie
        lepiej. Jak się zdecydujemy na miejsce, to ja uprzedzę jedno z nich, że będzie
        taka chustowa ferajna. Bo widzę, że może być nas sporo. Super.
    • elafela Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 15.02.07, 08:41
      Mi by się przydało takie spotkanie, niestety z Wrocławia nie dojadę, tym
      bardziej, że mam zjazd na swoich studiach. Szkoda, że aktywne mamy chustowe są
      tylko w stlicy :(
    • nalie a może?.. 17.02.07, 13:38
      ... skoro będzie was tam tak dużo, w świetle ostatnich debat nt. reklamy -
      zaprosić kogoś z 'dziecka' albo innych redakcji dziecięcych, np. 'mamo już
      jestem'?.. może znani fizjoterapeuci też byliby zainteresowani wzięciem udziału
      w takim spotkaniu?.. ja bardzo chciałabym przyjechać (choć nie jestem znanym
      fizjoterapeutą) ale obawiam się, że po czekających mnie wojażach (w przyszłym
      tygodniu wybieram się do pozania z psiapsiółką która ma termin na 2 marca i
      uparła się pozaliczać wszystkie egazminy przed!.. potem medyczna wizyta w
      szczecinie) chyba nie dam rady, a mieszkamy w koszalinie :(
      natomiast gorąco popieram prośbę ithilhin - udokumentujcie wszystko dokładnie!
      • pryderi Re: a może?.. 22.02.07, 18:55
        i ja z Kudłatym się wybieram;) mam nadzieje ze do tego czasu bede juz miala
        wiazana chuste;)
    • ekomama Spotkanie w Promenadzie w GREEN WAY 26.02.07, 10:04
      Witajcie!

Green Way (bar na I piętrze, lok. 1.20) przygotuje dla nas stoliki i miejsce na
      ewentualne kocyki, które przyniesiemy ze sobą dla dzieci (w ramach możliwości,
      ja z pewnością będę miała coś ze sobą).

W Green Way będziemy mieli trochę więcej spokoju niż w Cafe Heaven, na parterze
      przy głównej alei.

Nie dorówna to z pewnością domowej atmosferze spotkania z Mysią, niemniej
      najważniejsze, aby się spotkać i to w jak największym gronie.

Pzdr
      • zuza112 Re: Spotkanie w Promenadzie w GREEN WAY 26.02.07, 11:22
        ja już się chyba uzależniłam od tych naszych spotkań... Czyli 17.03 godz. 14.00
        Green Way (w sumie jeszcze nie wiem gdzie to jest, ale może znajdę...) To do
        zobaczenia :)
      • felonia Re: Spotkanie w Promenadzie w GREEN WAY 26.02.07, 12:03
        wtedy na parterze się spotkałyśmy bo było wygodniej i szybciej w takim znanym
        miejscu ale teraz można wspiąć się na to 1 piętro :)
        muszę zacząć zapisywać te spotkania, bo zapomnę które, gdzie i czy będzie czy
        już było :P
      • marta_nie_martka Re: Spotkanie w Promenadzie w GREEN WAY 26.02.07, 12:04
        Nie mogę się doczekać! Ech, mam nadzieję, że tym razem nic się nie wydarzy i
        będziemy mogli przyjechać.
        • k.sg Re: Spotkanie w Promenadzie w GREEN WAY 26.02.07, 22:29
          Dołączam się - jeśli można- do grona chętnych na spotkanie chustowe. A może to
          będzie taka chustowa tradycja, aby co miesiąc w jakimś miejscu robić chustospędy?
      • agamamaani Re: Spotkanie w Promenadzie w GREEN WAY 26.02.07, 22:31
        będę będę.. to blisko mojej mamy więc starszą jej na godzinkę połtorej podrzucę :)
        • dioneja Re: Spotkanie w Promenadzie w GREEN WAY 05.03.07, 10:24
          i my będziemy!!! a potem może kwietniowe spotkanie w ZOO?
          • agamamaani w zoo super.. 05.03.07, 10:45
            ale w weekend :)
            • dioneja Re: w zoo super.. 05.03.07, 10:58
              agamamaani napisała:

> ale w weekend :)

oszywiśćie ;D!
    • marta_nie_martka Re: Pytania o wiązania więc może spotkanie 05.03.07, 09:19
      Podciągam wątek, spotkanie już niedługo, czas je reklamować :)
      • agamamaani kto będzie?? 05.03.07, 10:10
        ja na pewno.. mozę z jednym a może z obydwoma łobuzami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka