Dodaj do ulubionych

drogie Ciocie Forumowe

15.03.07, 10:45
spiesze Wam doniesc, ze Michalej juz chodzi na spacery w chuscie. jest bardzo
fajnie i jakos nie odczuwam braku wozka (w przeciwienstwie do niektorych
przedstawicieli naszego klanu he he). w ogole jak go mam ze soba to czuje sie
prawie jak w ciazy, na pewno wiecie o czym mowie :-)
jedna pani na placu zabaw sie przyznala, ze dopiero po chwili zauwazyla, ze to
nie ciaza tylko dziecie :-)
chusta elastyczna jest super - zaklada sie ja przed wlozeniem szkraba, wiec
sadze, ze w razie potrzeby latwo mozna przelozyc z noszenia pionowego w
kolyske (sadze, bo nie mialam jeszcze potrzeby), poprawia tez sie ja latwo.
trzeba dosc ciasno wiazac ale genialnie przylega.
dla noworodka jest super.
w tkanej tez juz go mialam i tez jest fajnie ale elastyczna ma to ulatwenie,
ze wiaze sie ja przed. w tkanej dla takiego malucha jednak lepsze sa wiazania
z kieszonka, ktore sie wiaze razem z dzieckiem.
a Michalek pozdrawia swoje Ciocie Forumowe :-)
Obserwuj wątek
    • agamamaani Re: drogie Ciocie Forumowe 15.03.07, 10:50
      super :)
      a próbowałaś już nosić dwójkę :D z przodu młode z tyłu starsze?? to dopiero
      jazdeczka :D
      • visenna2 Re: drogie Ciocie Forumowe 15.03.07, 11:11
        "a próbowałaś już nosić dwójkę :D z przodu młode z tyłu starsze?? "
        hardcore...
        to dopiero szał:P
        Dobrze że ja mam tylko jedno na razie... A i tak waży jak dwoje:P
        • agamamaani Re: drogie Ciocie Forumowe 15.03.07, 11:51
          no hardcore faktycznie.. ale i tak najczęściej wychodzi na to, ęż młody z przodu
          a starsza na barana :) ona w chuście długo nie wysiedzi, bo zaraz chce "biegać "
      • ithilhin Re: drogie Ciocie Forumowe 15.03.07, 15:59
        eeeeee nie, probowalam nawet Macka samego na plecy zarzucic.
        a to z kilku wzgledow:
        slabam jeszcze i nie do konca wygojona
        MAciek sie tak przyzwyczail przez moja ciaze, ze nosi tata, ze nawet nie chcial
        do mnie przyjsc do chusty :-)
        ale nadrobimy a jak nie to tata bedzie nosil.
        poza tym on juz woli chodzic albo jezdzic jezdzikiem (bobby carem).
    • zuza112 Re: drogie Ciocie Forumowe 15.03.07, 11:15
      cieszę się, że Maluszek tak ładnie się zadomowił w chuście...Super! Pozdrawiam
      Michasia i Ciebie-Gosiu! Może niedługo zawitasz na naszym spotkaniu chustowym?
    • starogardzka_mama Re: drogie Ciocie Forumowe 15.03.07, 11:47
      Super :)
      Więcej, więcej opisów i zdjęć poproszę!
      Szkoda że nie miałam okazji wypróbować elastycznej. Jestem tym produktem
      zafascynowana. Taka druga skóra!
    • mayetschka Re: drogie Ciocie Forumowe 15.03.07, 12:17
      ja i Tobiasz pozdrawimy Michałka, Gosię i... druga skórę... już mnie Gosiu
      zaraziłaś i jeśli kiedyś drugie dziecię mieć będe to Hoppa elastycznego nabędę :)

Michaś niech się dobrze nosi :)
      --
      Tobiasz ma 7 miesięcy :)
    • felonia Re: drogie Ciocie Forumowe 15.03.07, 15:47
      pozdrowienia dla Michasia i wielki cmok w główkę wystającą z chusty :)
      niech wam pogoda dopisuje
    • hodos Re: drogie Ciocie Forumowe 18.03.07, 21:46
      Gosia, widziałam zdjęcia:) ślicznie wyglądacie i sama żałuję, że nie wiedziałam
      o elastycznym hoppie wcześniej.. mam nadzieję, że kiedyś sama wypróbuję:)
      Buziaczki dla Michałka!!
    • nalie Re: drogie Ciocie Forumowe 18.03.07, 23:11
      hej gosik! ale fajnie, że już brykacie po świeżym powietrzu :) mam nadzieję, że
      właśnie dla was i dla nas wszystkich 'chuściastych' wiosna zawita na dobre już
      lada dzień!

gosiu, moja psiapsiółka też już jest mamusią (zamiast 2 urodziła w dn. 13
      marca) i w piątek dostała w prezencie pierwszego tkanego hoppa :) jakoś boi się
      sama zaczynać noszenia więc niby ja mam wystąpić w roli pani nauczycielki (!)
      musimy jednak trochę poczekać bo zaatakował mnie jakiś wirus ale powiedz mi
      słonko czy na coś specjalnie należy zwrócić uwagę w przypadku noszenia
      maluszka? moja ninka była już duża - miała 2 miechy jak zaczynałyśmy ;)
      • ithilhin Re: drogie Ciocie Forumowe 19.03.07, 02:24
        gratulacje dla przyjaciolki!
        zwrocic uwage trzeba na podparcie glowki jesli nosi pionowo, w tkanej chyba
        najwyodniej w tej pozycji:
        hoppediz.de/EN/pics/trageweisen/wickel-x-trage.gif
        z ewentualnym rozlozeniem pasow.
        w kolysce (i w pionowym tez) pilnowac, zeby glowka nie byla przygieta za mocno
        do klatki piersiowej.
        • nalie Re: drogie Ciocie Forumowe 19.03.07, 22:28
          dzięki za gratulacje jak i porady!
          niestety moje gardło dalej boli więc motać wspólnie będziemy dopiero w
          przyszłym tygodniu, chyba że donata sama się odważy ;)
    • hki1 Re: drogie Ciocie Forumowe 21.03.07, 09:13
      chcialam sie pochwalic, ze wczoraj udalo mi sie zapakowac mojego pieciodniowego
      syneczka do chusty elastycznej. Zgadzam sie z Gosia, ze chusta jest swietna.
      Latwo bylo syneczka wlozyc (zero protestow). Chopak przytulil sie i natychmiast
      usnal. Jedna wada to, ze bylo mi goraco. Rozwiazaniem okazalo sie ubranie tylko
      w chuste i dziecko (bez bluzki).
      Spacerow oczywiscie jeszcze nie probowalismy. Dzisiaj pojdziemy na chwile,
      ale ... z wozkiem. Moj brzuch po cieciu nie wytrzyma pol godziny chodzenia z
      obciazeniem :(
      • ithilhin Re: drogie Ciocie Forumowe 21.03.07, 10:55
        no to gratulacje :-)
        ja mimo, ze nie po cieciu tez tak od razu nie smigalam na dalekie spacery,
        raczej powoli na krotko.
        a teraz nie chodzimy bo pogoda paskudna byla i ja sie zle czulam jakos. i po 3
        dniach siedzenia w domu i malego uzywania chusty Misio kataru dostal :-/
        a co do ubierania - ja zakladam koszulke ale Miskowi najwyzej jedna warstwe
        wtedy klade jak nosze po domu - na przyklad body z dlugim i polspiochy. wersja
        na cieplejsze dni to beda body z dlugim i podkolanowki. a na zupelnie cieple to
        tylko body z krotkim i skarpetki ewentualnie.
        taki mam plan na dom.
        na zewnatrz zakladalam mu na to co mial w domu (czyli body z krotkim i pajacyk
        jeszcze jeden cienki pajac z kalpturem i skarpetki (czapke na zdjeciach mial
        wtedy jak na zestaw domowy mial spiochy i bluze ale wtedy bylo mu ciut za cieplo
        - to jak wietrznie bylo. a jak zimno to grubszy pajac. plus moja koszula
        flanelowa na nas.
        testujemy dalej :-)

a pakowalas pionowo czy w kolyske? jak w kolyske to powiedz mi jak mocno
        zawiazalas chuste? bo ja sie wybitnie motam z ta kolyska, moze jakas awersje
        podswiadoma mam czy co?
        :-)
        • hki1 Re: drogie Ciocie Forumowe 22.03.07, 09:16
          syneczka pakuje na razie pionwo. Przytula buzie do mmnie i wyglada na
          zadowolonego. Kolyska pewnie bedzie praktyczniejsza do karmienia na chodzaco.
          Jak uda Ci sie ja zawiazac, wrzuc prosze zdjecia. Ja obejrzalam sie krytycznie
          w lustrze i stwierdzialm, ze nie nadaje sie jeszcze do fotografowania :(
          • ithilhin Re: drogie Ciocie Forumowe 22.03.07, 09:24
            na pewno wygladasz o niebo lepiej niz Ci sie wydaje, ze wygladasz :-)
            czyli po prostu bardzo ladnie wygladasz - nie mam jakos co do tego watpliwosci.
            kolyske w elastiku sie wiaze tak samo wlasciwie, tylko kwestia innego wkladania
            dziecka.
            mam zdjecie z drugiej proby - niby wyszlo ale moglby byc wyzej, bardziej po skosie.
            wysle CI na priva bo do publicznego ogladania to ono sie nie nadaje :-)
            • ithilhin jest co nosic 28.03.07, 19:05
              w wieku 4 tygodni i jednego dnia

tadam!

5200g w ubranku
              • marta_nie_martka Re: jest co nosic 28.03.07, 19:17
                Zuch chłopak, nie marnuje czasu tylko rośnie :) Gratulacje.
              • solidna Re: jest co nosic 28.03.07, 19:18
                Zartujesz? Twoje dziecie wazy juz 5200? a ile przy urodzeniu?
                Gosiu a jakbys mogla cos wiecej o nocnych dyzurach napisac, bo mnie zainteresowaly:)
                Ja niestety spie z Zuzia, bo stwierdzilam, ze nie chce mi sie latac do lozeczka, bo cwaniara sie po odlozeniu do lozeczka budzila. Oj ciezko widze jej samodzielne spanie w lozeczku. Ale musze cos wykombinowac.
                • ithilhin Re: jest co nosic 28.03.07, 20:52
                  przy urodzeniu 3430, spadl do 2080.
                  nie wiem, ja tez bylam w sozku jak zobaczylam wage. moze im sie zepsula hi hi.

ja bym bardzo chciala umiec spac z maluszkiem - ale umiem tylko ze starszym.
                  przy maluchu sie wyginam on sie przysuwa ja sie bardzije wyginam (przez sen) i
                  wstaje polamana. wiec na razie po nakarmieniu i wutuleniu wedruje do kolyski.
                  oczywiscie odkladam go jak spi bo inaczej moge zapomniec :-)
                  tak wiec dla Cienie niestety, ze spisz z Zuzuia a dla mnie niestety, ze nie
                  umiem z Misiem spac :-)

a nocne dyzury wygladaja tak, ze jak ja mam dyzur to Tomek spi i go nie budze. a
                  jak Tomke ma dyzur to ja sie budze tylko po to aby nakarmic on zalatwia reszte -
                  odbijanie, przewiajnie czy przebieranie jesli trzeba i odkladanie do kolyski.
                  w zaleznosci od tego kto ma dyzur ten spi blizej kolyski.

jak sie ktores znas lepiej czuje to bierze dyzur dwie nice pod rzad. albo na zmiane.
                  samo to wyszlo, nie ustalalismy nic.

co nie znaczy, ze miedzy nsmi rozowo jest. bo nie jest niestey ale na bark
                  pomocy narzekacnie moge.
                  • ithilhin do 3080 nie 2080 oczywiscie 28.03.07, 20:52

• agamamaani Re: jest co nosic 28.03.07, 20:52
                  5200?? brawo..
                  to mój Franc w wieku 7 miesięcy dopiero 8 kg waży..
                  co do spania.. ja tam z lenistwa śpie z dwójką dzieci i z mężem.. nie
                  przeszkadza nam to.. czasem tylko za ciepło nam :)
    • solidna Re: drogie Ciocie Forumowe 28.03.07, 21:57
      Super Gosiu, ze Twoj malz nie robi protestow, moj nigdy, przenigdy, by sie na nocne wstawanie nie zgodzil, bo spioch z niego straszny, ale zdarzalo mu sie zagladac w nocy do placzacego Macia, wiec chwala mu za to.
      • ithilhin Re: drogie Ciocie Forumowe 28.03.07, 22:00
        wiesz, ja zapomnialam napisac, ze moj maz jest bezroboty aktualnie - a to
        przeciez duzo zmienia - nie ma wizji wstawania rano do pracy. teraz sobie to
        uswiadomilam jak chcialam CIe pocieszyc, ze przy Macku robil protesty a jakze.
        wiec z jednej strony brak pracy wypadl idealnie - z drugiej mam nadzieje, ze
        wkrotce sie to zmieni bo kasa :-/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka