Dodaj do ulubionych

podaegi - mam!

23.06.07, 18:31
uprzejmie donoszę, że mam podaegi made by me. O. Napawam się. Jak zrobię zdjęcia, to się pochwalę dokładniej. Na razie drobne uwagi dla ewentualnych następnych szwaczek podegowych:
1. lepiej kupić gotową pikówkę, bo inaczej można szału dostać - szkoda czasu;
2. jeśli już musisz sama pikować, dołóż warstwę fizeliny albo innego sztywnika, pasy będą znacznie wygodniejsze. Ja tego nie zrobiłam i nie wiem, czy jednak nie poprawię, mimo całej szyciowej tego upierdliwości;
3. panel wielkości Twoich pleców (z maleńkim zapasem) to zupełnie wystarczający rozmiar;
4. szerokość pasów to minimum 12 cm, ale 15 cm to wcale nie przesada.

Aha: koszt mojego podega to około 12 zł żywą gotówką, w tym 2 zł szpulka nici, jedno stare prześcieradło (leżące już na półce "przyszłe szmaty") i kilka godzin pracy - przez to pikowanie, bo z gotowej pikówki szyłoby się raz-dwa :)
Obserwuj wątek
    • nelles Re: podaegi - mam! 23.06.07, 19:48
      Super! Mam cichą nadzieję, że Was kiedyś spotkam i na żywo Twoją twórczość
      zobaczę:))
    • zaisa Re: podaegi - mam! 23.06.07, 23:58
      Kakot - mam nadzieje, ze uda mi sie Cie zobaczyc w podegi. Kilka dni temu
      Dioneja uswiadomila mnie, ze osoba, ktora niosla z parku Praskiego malucha w
      zoltym pouchu w towarzystwie sporego psa, bylas Ty. To bylo jakies 3 tyg. temu,
      wieczorem, my z granatowa emmaljunga skrecilismy w Brechta. Chusta byla w torbie
      pod wozkiem, wiec niewidoczna;) Moze jeszcze uda sie tak "mimochodem". Wtedy
      zagadam.
      • kakot Re: podaegi - mam! 24.06.07, 12:25
        ...a jak nie mimochodem, to się umówimy. Na pewno będę w lecie w W-wie przez około 2 tygodnie, tylko jeszcze nie wiem, kiedy dokładnie. Tak czy inaczej, dam znać :)
    • dioneja Re: podaegi - mam! 24.06.07, 00:42
      ooo, gratulacje! już nie mogę doczekać się fotek, lub w realu oglądania. noście
      się dobrze!
      • agamamaani a ja będę mieć :) 24.06.07, 20:43
        w srode będę kupować materiały :)
        teściowa dla SIEBIE <sic!!> uszyje, bo ma dosyć wózka.. w dodatku to był jej
        pomysł aby uszyć sobie cytuję " zapaskę taka jak mamusia nas w pole nosiła"..
        no i jak pokazałam jej wykrój poda to powiedziała, że to nawet lepsze do zapaski
        bo pasy dłuższe :)
        no i będziemy szyć coby teściówce wygodniej z Frankiem było ( bo w kółkowej nosi
        ale na krótkie dystanse a długiej.. nie nauczyła się wiązać.. pozatym mój nairob
        za krzykliwy dla niej.. wiec chce stonowanego poda uszyć :)
        bomba co??
        • dioneja niezła teściówka :D! 24.06.07, 21:39

• guruburu Re: a ja będę mieć :) 24.06.07, 21:40
          Gratulaje! Takiej Teściowej to i wczesną edukację dzieci w czytaniu można
          wybaczyć ;) Mam nadzieję, że jak już uszyjecie to Teściowa zaistnieje w galerii.
        • ithilhin Re: a ja będę mieć :) 24.06.07, 22:31
          bomba absolutna :-0
          mowilam, ze podeg to taka zapaska, mowilam?
          :-DDDD
          • agamamaani Re: a ja będę mieć :) 25.06.07, 09:04
            mówiłaś, że zapaska..
            Franka na szczęście czytac nie uczy bo zabroniłam, ale koniecznie chce już
            nocnik mu kupić.. bo jak chodzi to niech już siusia sam :)

aa i niewiedzieć czemu chce abym karmić przestała .. ale to już kiedyś pisałam ..
            • ithilhin Re: a ja będę mieć :) 25.06.07, 11:42
              no jak to dlaczego - bo teletubisia wykarmisz :-)))
              • agamamaani Re: a ja będę mieć :) 25.06.07, 11:47
                no własnie o to chodzi.. mężczyźnie źle się będzie kojażyć czy co..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka