Dodaj do ulubionych

amazonas, o oświecenie proszę

24.07.07, 15:41
dziewczyny oświećcie mnie :))) które amazonasy mają splot skośnokrzyżowy, bo
oni nic na stronie o tym nie piszą, a jedna z chust bardzo mi się podoba :) i
dlaczego w niektórych wątkach czytam że one są "gorsze" od nati czy hoppediz
???? Co im jest ???
Obserwuj wątek
    • lizzy9 Re: amazonas, o oświecenie proszę 24.07.07, 15:45
      Moge byc w bledzie, ale wydaje mi sie, ze lolipop i laguna sa z tych lepszych
      amazonasow :) maja splot skosnokrzyzowy. Ja mam i hoppa i amaoznasa lagune,
      ostatnio czesciej siegam po amazonasa niz hoppa...
    • donkaczka Re: amazonas, o oświecenie proszę 24.07.07, 16:32
      niewatpliwie szmaciana i felerna jest seria mango/tropical/melon, melon dostal
      po dupie w okotescie glownie za wlasnosci noszace

ale o dziwo trafilam ostatnio lolipopa rownie szmaciastego co melon, odeslalam
      oburzona i kupilam u innego sprzedawcy i jest cudny, az zaluje ze fotek nie
      zrobilam, bo bylam w szoku jak wyjelam chuste z paczki, chyba plote te chustu u
      roznych producetnow niestety

Laguna, Natura, Lollipop, Navy, Royal, Paradiso sa skosnokrzyzowe na pewno

a ktora Ci w oko wpadla?
      • vega_k_w Re: amazonas, o oświecenie proszę 24.07.07, 17:11
        Hej Donkaczka :) dawno Cię nie widziałam na forum :) masz termin na sierpień,
        prawda?

Nie trafiłaś jakiś fajnych chust ostatnimi czasy? (panama hoppediza ciągle
        pozostaje w sferze moich zainteresowań) :)
    • vega_k_w Re: amazonas, o oświecenie proszę 24.07.07, 16:34
      Skośnokrzyżowe są Amazonas Carry Sling - ta którą ja miałam - jest w czterech
      kolorach. Paradiso, Natura, Lollipop, Laguna (a teraz widzę, że jest piąty -
      Navy (w bujane.pl)) reszta ich chust nie jest tkana diagonalnie - czyli np.
      Baby Carrying Slings w kolorach melon, tropical i mango (melona właśnie
      testował ten cały okotest i wypadł nienajlepiej).
      Mają jeszcze taką chustę z dwóch kawałków jakby pouchów na suwaki - śmieszne
      ustrojstwo, widziałam dziewczynę w tym z małym bobo - była zadowolona bo nie
      znała chust - oczywiście ją indoktrynizowłam :)

Tak poza tym, nic im nie jest :) (chyba,że mowa właśnie o tych Baby Carrying
      Slings, które mają niepodłożone fabryczne brzegi i frędzle na końcach, jest
      taki na aukcji w allegro - to tak jakbyś sobie kawał szmaty kupiła w sklepie za
      5,50 za metr bieżący. Zupełnie nie pracuje na dziecku.

Jeśli chcesz lollipopa to kupuj śmiało :)
    • hanti Re: amazonas, o oświecenie proszę 24.07.07, 16:41
      buuu, no jak na złość tropical mi się podoba :///
      w lollipop za dużo jak dla mnie pomarańczu...może sobie po prostu pojadę do
      nich i pooglądam :)
      • vega_k_w Re: amazonas, o oświecenie proszę 24.07.07, 17:13
        jak ma być bez pomarańczu, to odpada też paradiso, więc zostaje ci natura i
        laguna niebieska... hmm... jak masz czas to jedź, ale uprzedzam lojalnie, że
        sprzedający są przemili i bez chusty możesz nie wyjść stamtąd :)
        • hanti Re: amazonas, o oświecenie proszę 24.07.07, 17:16
          buuu nie mam po co jechać bo mam już chustę niebieską, a natura za "blada" wolę
          swoje kalahari

marzy mi się cały czas cosik w odcieniach różu/fioletu. Zwariuję jak czegoś nie
          kupię
          • martina.15 Re: amazonas, o oświecenie proszę 24.07.07, 20:11
            Hanti, mam 5 metrow rozowej tkaniny-polowke z kawalka ktory uzylam do zrobienia
            swojej- oddam tanio, chcesz? :) zdjecie
            fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wc/lg/itj4/GhvkK6OGeBsMyFvV9B.jpg
            • anntenka martina a co to za materiał i gdzie kupowany?? /n 24.07.07, 23:39

• martina.15 Re: martina a co to za materiał i gdzie kupowany? 25.07.07, 00:22
                bawelna z minimalna domieszka, kupowany w centrum Jeleniej Góry u znajomej ktora
                ma sklep z materialami :) porownam material z amazonasem jak przyjdzie ale dam
                sobie glowe obciac ze jest grubszy (taki chcialam bo moja Hania ma juz 1,5
                roku), gesciej tkany (zapewne jakims zwyklym splotem) i z deczka sztywniejszy od
                chust firmowych. ale daje rady ja wiazac wiec wszystko OK a dla kogos kto lubi
                roz... :)
                • coliander Hanti 25.07.07, 17:27
                  to ja ponawiam zaproszene, tuz kolo mnie jest sklep z Amazonami:-)
                  Nie pamietam w jakie dni moglas? czwartek i wtorek? czy cos pomieszalam?
                  Wezmiemy nasze i pojdziemy wybadac:-)
                  • hanti Re: Hanti 25.07.07, 18:28
                    o to świetny pomysł jest :))) spojrzę tylko we wszech wiedzący kapownik, żeby
                    chłop był w pracy, bo on mi w sklepie nie potrzebny ;))))
                    • hanti coliander 25.07.07, 21:15
                      nasz rehabilitantka jest na urlopie także możemy powagarować :))) co powiesz na
                      piątek ????
                      • coliander Re: coliander 25.07.07, 21:39
                        zapraszam:-) chyba masz moj telefon, daj znac o ktorej mozesz?
            • hanti Re: amazonas, o oświecenie proszę 25.07.07, 21:13
              dzięki wielkie, ale dla mnie ważny jest komfort noszenia, bo noszę po 4-5 godzin
              dziennie, dlatego inwestuję w splot diagonalny. Dzięki za propozycję :)
              • martina.15 Re: amazonas, o oświecenie proszę 25.07.07, 22:03
                jak tak piszesz to ja sie boje czy ja swoja bede nosic jak tego oryginala mojego
                dostane :)
                • hanti Re: amazonas, o oświecenie proszę 25.07.07, 22:10
                  nie pozostaje Ci nic innego jak sprawdzić na własnych ramionach ;))
                  • martina.15 Re: amazonas, o oświecenie proszę 25.07.07, 22:20
                    czekam na przesylke od wegi, nie wiem czy poszla, ale jak tylko bede miala pod
                    reka i chuste i dziecko (odbieramy ja w piatek od babci i prababci :)) to opisze
                    dokladnie wrazenia :) mysle ze jednak i tak bede korzystac z tego mojego rozu bo
                    raz ze juz go polubilam, dwa ze juz Hanie na dluzszych dystansach nosilam i
                    wcale zle nie bylo (musialam tylko na nerki uwazac bo troszke jednak wypocilo mi
                    sie na wysokosci krzyza, a mam tam z czego :))

hanti, jak Ty to robisz ze Ty taka chuda po trojce???
                    • hanti Re: amazonas, o oświecenie proszę 25.07.07, 22:23
                      chuda to ja byłam po dwójce :)) wtedy nosiłam rozm 34, a teraz no cóż, zostało
                      tu i ówdzie :)
                    • vega_k_w martina.15 25.07.07, 23:03
                      chusta wyszła priorytetem i będzie u Ciebie w piątek :)
                      • martina.15 Re: martina.15 25.07.07, 23:23
                        aaaa mam nadzieje ze zdazy przed naszym wyjazdem do wrocka!

juz Cie kocham Vega :*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka