majarzeszow 16.08.07, 10:21 oswieccie mnie prosze, mimo iz prawie decyzja zapadla - Hoppediz. ale wole zapytac przed 20 sierpnia :-) MAJA i Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annamamaalexa Re: Czym się różni Hoppediz od Girasola ? 16.08.07, 10:34 bardzo niedawno był już taki wątek- zerknij. generalnie główna różnica to design no i cena...po prostu inny styl. jakość hoppediza jest bardzo ok, a reszta to rzecz gustu. Odpowiedz Link
wroba Re: Czym się różni Hoppediz od Girasola ? 16.08.07, 15:14 Ja się nie zgodzę, że różnią się tylko ceną i kolorami. W dotyku są zupełnie różne przynajmniej mój Hopp Santiago i tęczowy Girasol Seali. Girasol tęczowy jest dużo cieńszy, bo inaczej tkany (jednostronnie) i bajecznie mięciutki, ale też krótszy o jakieś 20 cm i węższy. Jeśli chodzi o noszenie to nie mogę się wypowiedzieć, bo dzidzia jeszcze w brzuchu ;) Ale Seala1 ma dwa hoppy i girasola więc wie co i jak. Napisz do niej. Odpowiedz Link
witbor Do majarzeszow 16.08.07, 13:27 Ja oczywiście nie wiem :) Nie miałam ni girasola ni hoppa, ale możesz napisać do wroby na maila, ona miała mieć girasola - może już do niej doszedł (a chyba ma też hoppa). A na pewno oba macała :) Odpowiedz Link
seala1 Re: Do majarzeszow 16.08.07, 20:06 ja mam 2 hoppy i jednego girasla. tak jak napisala wroba girasol bajecznie miękki i miły w dotyku, ale trochę węzszy i krótszy. dla mnie wystarczający, małż jeszcze w girasolu nie nosił więc nie wiem czy odpowiedni dla dużego faceta. Jeśli chodzi o noszenie to w girasolu trzeba bardziej wszystko dociągnąć, bo mam wrażenie że dziecko opada w trakcie noszenia, trzeba też pożądnie rozłożyć na ramionach bo inaczej się wpija. Hopp jest dla mnie doskonały do długiego noszenia. No i chyba bedzie lepszy na zimę, bo jak gdyby bardziej ciepły. Ale girasolowe kolory pobijają wszystko! Jest naprawdę śliczny Odpowiedz Link
vega_k_w Re: Do majarzeszow 16.08.07, 20:50 a nosiłaś w amazonasie - bo z opisu wydaje mi się jakby girasol był do niego podobny... Odpowiedz Link
seala1 Re: Do majarzeszow 16.08.07, 23:35 w amazonasie nie nosilam i nawet nie dotykalam, takze sie nie wypowiadam Odpowiedz Link
rassia Re: Do majarzeszow 17.08.07, 08:26 Ja mam hoppa i girasola, wczoraj nosiłam mojego 11 miesięcznego synka bite 4 godziny w Girasolu i mam nieco odmienne wrażenie. W girasolu synek mniej "opadł" niż w hoppie ( chociaż różnica raczej niewielka). Poza tym, mój girasol jest troszkę cieńszy od hoppa , którego mam. Układa sie bardzo dobrze i jest bajecznie kolorowy. Rzeczywiście jest krótszy od hoppa , ale z tego co wiem można zamówić dowolną długość.Mój Girasol jest jednostronny , ale są też dwustronne. Odpowiedz Link
seala1 Re: Do majarzeszow 17.08.07, 09:13 czyli moze ja cos zle wiaze ze mi opada???kurka wodna, musze jeszcze pocwiczyc to wiazanie.ale w hoppie mi tak nie opada. moja Lena 8kg wazy Odpowiedz Link
majarzeszow Re: Do majarzeszow 17.08.07, 10:44 dziewczyny dzieki za oswiecenie. kupie chyba hoppa - bo i grubsza i dluzsza. na razie mnie stac tylko na 1 chuste, moze jak malenka bedzie miala roczek, to dokupie lzejszego girasolka. teraz czekam na dostawe i kupuje :-) maja i Odpowiedz Link