Dodaj do ulubionych

wskazana krótsza chusta?

20.08.07, 10:50
Zastanawiam się czy my jesteśmy z młodym jakos patologicznie chudzi
(ja faktycznie w górnych "rejonach" skóra i kości)?
Wiążę teoretycznie najbardziej chustożerne - kieszonkę albo 2X a
ogony wiszą mi do ziemi. Na schodach muszę uważać, żeby nie
nadepnąć. Ostatnio wiążę jeszcze jednen węzeł. Zastanawiam się czy
nie powinnam mieć chusty z metr krótszej, czyli koło 3,5 metra.
Obserwuj wątek
    • buns Re: wskazana krótsza chusta? 20.08.07, 11:03
      O ja też tak mama:) Z mojej Agi chudzinka jest a ja też do większych nie należę.
      I zwykle jeszcze do tyły wiążę żeby się nie potknąć. Ale mamy standard, bo mąż i
      ostatnio moja mama się muszą obwiązać (im takie króciutkie ogonki wychodzą;))
      • abepe Re: wskazana krótsza chusta? 20.08.07, 11:21
        Mojemu mężowi też by krótsza starczyła:))Jestesmy dość wysocy - ja
        170, mąż 180 - ale niedożywieni:))

Ale są takie -poniżej 4 m????
        • mysia125 Re: wskazana krótsza chusta? 20.08.07, 12:40
          Sa - np. Didymosy ;)

Abepe, musisz wziac poprawke na wiek swojego dzieciecia.
          Im bedzie starsze, tym wiecej szmaty bedziesz potrzebowac do Koali (bo
          Kieszonki raczej juz nie bedziesz wiazac). Tyle samo co do Kieszonki trzeba na
          Plecaczek wiazany na krzyz. Chociaz to wiazanie mozna "odchudzic" odpowiednio
          kierujac pasy na ramionach.

Ja mam 170 cm i rozmiar 36, a 4,20 m didymosa (rozm 5) starcza mi przy Felixie
          na styk. Za to Timo jest mniejszy - na czolowce Chustomanii jest Kieszonka z
          Timem i o zgrozo, spory ogon mam z tylu ;)

wiec na Twoim miejscu na spokojnie policzylabym, ile tego ogona zostaje (suma) i
          tak bardzo bym sie nie radykalnila - ponizej 4 m jest fakjnie, ale juz przy
          noszeniu na biodrze a la rebozo bedzie za duzo.

Zreszta - zapytaj ithilhin, ona ma Hoppa trzymetrowke i przekroj dzieci szeroki ;)

--
          Kasia & Felix & Chustomania
          www.kasiamarcin.com
          • ithilhin Re: wskazana krótsza chusta? 20.08.07, 14:20
            ze skossami ten moj hopp ma 3 metry 20 cm :-)
            ja ma 170 i rozmiar hmmm 38-40? w kazdym razie L :-)

zawiaze bez problemu prosty plecaczek z Mackiem (2.5 roku, 16 kilogramow) i
            nawet pasy moge sobie w pasie zawiazac a nie pod pupskiem maciowym :-)
            moj maz (182, szczuply) tez zawiaze taki plecaczek ale wezel juz pod pupa musi
            wiazac.
            ta dlugosc jest tez idelana do wiazania na biodrze z krzyzem.

z Michasiem (5.5 miesiaca, prawie 10 kilogramow :-)) zawiaze pojedynczy X (ale
            jakos nie lube tego wiazania) i kangurka. oczywiscie prosty plecaczek tez :-)
            acha! i siodelko z dlugiej chusty tez chyba zawiaze (wiazalam raz) (te na
            biodrze dla dzieci, ktore nie siedza same).
            • buns Do Ithilhin :) 20.08.07, 14:54
              Z Michała duży chłopiec:)My dzisiaj byliśmy na szczepieniu i Aga (wczoraj pół
              roczku skończyła) waży 6250g. Taka z niej drobinka:)
              POZDROWIENIA:)
              • solidna Re: Do Ithilhin :) 20.08.07, 15:01
                wow!!! lub o matko!!! Gosia, no nie bede Ci gratulowac wagi najmlodszego:-) moj Mac (2,5l) wazy 11!
                Buns nasze cory podobne wagowo, choc mysle, ze moja juz ma kolo 7, a pol roku konczy jutro;-)
                • buns Re: Do Ithilhin :) 20.08.07, 17:53
                  Pozdrowienia dla Maluszków:)
                  • ithilhin Re: Do Ithilhin :) 20.08.07, 18:50
                    dzieki dziewczyny :-)
                    • abepe Re: Do Ithilhin :) 20.08.07, 18:52
                      Ciekawe. Może ja szukam pretekstu, żeby nową chustę kupić;)?
    • kakot Re: wskazana krótsza chusta? 20.08.07, 17:58
      powiem tak: tydzień z didymosem rozmiar jak się okazało 3, czyli około 3,5 metra właśnie był najbardziej udanym tygodniem naszego chustonoszenia. Młoda ma 17 m-cy, więc nie wiązałam kieszonek, ale bez trudu (za to z przyjemnością - nic mi się koło nóg nie pętało!) wiązałam:
      2x
      prosty plecaczek
      plecaczek z połową węzła na piersi, bardzo go lubię. Chusty starczało na styk, jakaż to była wygoda...

Na kieszonkę itp z pewnością by nie starczyło, no ale coś za coś.
      Aha: mam 158 cm wzrostu, rozmiar noszę 36/38
    • wiola_wd Re: wskazana krótsza chusta? 21.08.07, 00:50
      ja jestem przed zakupem chusty i tak myślę po tym co napisałaś, że może te
      standardowe będą i na mnie za długie? Dziecko drobniutkie i wielkie nie będzie
      bo już stare a i tak chude, ja też chudawa - rozm 36-38, 170cm. może te standard
      będą mi się ciągły po ziemi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka