agamamaani Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:04 na biodrze i brzuszek do brzuszka ale baaardzo ściśle zawiazane. Odpowiedz Link
zyna Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:06 Dzięki :) Brzuszek do brzuszka? A jak to zawiązać? Odpowiedz Link
zyna Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:08 Na biodrze tez nie wiem jak z krótkiej chusty? Jest gdzieś w necie instrukcja? Odpowiedz Link
power27 Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:12 Zyna powiedz mi czy krotka chusta to ma spore wykorzystanie, czy to znowu nie wypal jak moja? Tak wszytscy sie zle wypowiadaja o niej, na razie mi sluzy, ale chce innych kominacji. I tez zastanawialam si e nad ta krotka, czy moze jednak pokusic sie na dluga, choc o wilee drozsza. Odpowiedz Link
zyna Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:17 Power ja mam dluga wiazana i to jest strzal w dziesiatke, jest o wiele lepsza niz krotka, bo daje wiecej mozliwosci wiazan. Teraz "zachorowalam" na krotkiego parisa i sama jestem ciekawa czy uda mi sie w nim juz teraz zamotac Karolinke czy musze poczekac, az troche podrosnie i bedzie stabilnie trzymala glowke. Jesli chcesz kupic wiazanke to kup dluga. Krotka to kolejny etap :) Odpowiedz Link
mamuk1 Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:21 Długa wiązana daje o wiele więcej możliwości i IMO wbrew pozorom łatwiej w niej zawiązać małe dziecko niż w krótkiej. Odpowiedz Link
trzy_misie Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:11 O, na stronie chustomanii były wymienione wiązania, ale teraz juz tego nie ma :( a w instrukcji jest jedynie siodełko z krótkiej, moze by się Kasia kiedys obfotografowała i pokazała co z nią jeszcze mozna powyczyniac?? Odpowiedz Link
zyna Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:18 A to wiazanie co mialas w TV to co to bylo? Odpowiedz Link
trzy_misie zyna 19.10.07, 15:29 To było wlasnie siodełko, czyli wiązanie na biodrze z węzłem z tyłu. Mozna tez zawiązac z węzłem przesuwnym z przodu - działa i wyglada jak kółkowa mniej wiecej i łatwiej ją podociągac, zeby dziecko było ciasno materiałem otulone. Krótka jest fajna, bo wygodna i szybko ją załozyc, idealna na krótkie wypady. Mozna zawiazac wezeł i tylko przerzucic chustę przez ramię i gotowe. Swietne dopełnienie długiej wiązanki. A krótką paryską własnie wyprałam i się suszy, przepiękny jest ten kolor :) Odpowiedz Link
zyna Re: zyna 19.10.07, 15:59 To co w takim razie lepiej kupić, krótką wiązaną czy kółkową? Kurcze, po co tego tyle? Czlowiek pozniej problemy z wyborem ma ;)) Odpowiedz Link
ithilhin Re: zyna 19.10.07, 16:54 jedna z opcji: kupic dluga wiazana bo starczy na dlugo i jest uniwersalna, a do krotkiej dokupic kolka i dac do przerobienia (samemu przerobic) na kokkowa :-) i jeszcze Ci kawalek materialu na chusteczke czy cos tam zostanie :-) albo nie przerabiac. krotka chusta super uzupelnia dluga :-) Odpowiedz Link
olioliwa Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:19 Na tej stronie są pokazane wiązania z chusty krótkiej - rebozo www.cs.cmu.edu/~elly/rebozo/ >>Ola od Girasola<< Odpowiedz Link
ithilhin Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 16:50 www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/Kr%C3%B3tka_chusta___wielkie_mo%C5%BCliwosci Odpowiedz Link
zyna Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 17:00 Ja mam juz dluga, tylko teraz chcialabym wlasnie krotka lub kolkowa i nie wiem co wybrac? ;) Odpowiedz Link
power27 Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 20:47 Zyna ale szalejesz, wpadlas po uszy? Ja mam juz plan, kase przynisl listonosz, to dam kumpeli by mi na alegro kupila, bo moj maz by nie przezyl ceny tego kawalku szmaty, a tak to si ewymysli ze taki patent znalazlam w inetrnecie, i tanio szmatke kupilam. Tylko co teraz za kolor, i fason???? Odpowiedz Link
trzy_misie Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 20.10.07, 13:43 Zyna moim zdaniem lepiej od kolkowej krótką iązaną kupić, gdyz krotka daje więcej mozliwosci wiązan niz kółkowa :) Odpowiedz Link
trzy_misie Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 20.10.07, 13:46 Dzięki za linka ithilin! Odpowiedz Link
trzy_misie Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 20.10.07, 13:47 * ithlhin, pardon ;) Odpowiedz Link