Dodaj do ulubionych

Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczniaka?

19.10.07, 14:41
Oprócz kołyski oczywiście.
Obserwuj wątek
    • agamamaani Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:04
      na biodrze i brzuszek do brzuszka ale baaardzo ściśle zawiazane.
      • zyna Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:06
        Dzięki :)
        Brzuszek do brzuszka? A jak to zawiązać?
        • zyna Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:08
          Na biodrze tez nie wiem jak z krótkiej chusty?
          Jest gdzieś w necie instrukcja?
          • power27 Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:12
            Zyna powiedz mi czy krotka chusta to ma spore wykorzystanie, czy to
            znowu nie wypal jak moja? Tak wszytscy sie zle wypowiadaja o niej,
            na razie mi sluzy, ale chce innych kominacji. I tez zastanawialam si
            e nad ta krotka, czy moze jednak pokusic sie na dluga, choc o wilee
            drozsza.
            • zyna Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:17
              Power ja mam dluga wiazana i to jest strzal w dziesiatke, jest o
              wiele lepsza niz krotka, bo daje wiecej mozliwosci wiazan.
              Teraz "zachorowalam" na krotkiego parisa i sama jestem ciekawa czy
              uda mi sie w nim juz teraz zamotac Karolinke czy musze poczekac, az
              troche podrosnie i bedzie stabilnie trzymala glowke.
              Jesli chcesz kupic wiazanke to kup dluga. Krotka to kolejny etap :)
            • mamuk1 Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:21
              Długa wiązana daje o wiele więcej możliwości i IMO wbrew pozorom łatwiej w niej
              zawiązać małe dziecko niż w krótkiej.
        • trzy_misie Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:11
          O, na stronie chustomanii były wymienione wiązania, ale teraz juz
          tego nie ma :( a w instrukcji jest jedynie siodełko z krótkiej, moze
          by się Kasia kiedys obfotografowała i pokazała co z nią jeszcze
          mozna powyczyniac??
          • zyna Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:18
            A to wiazanie co mialas w TV to co to bylo?
            • trzy_misie zyna 19.10.07, 15:29
              To było wlasnie siodełko, czyli wiązanie na biodrze z węzłem z tyłu.

Mozna tez zawiązac z węzłem przesuwnym z przodu - działa i wyglada
              jak kółkowa mniej wiecej i łatwiej ją podociągac, zeby dziecko było
              ciasno materiałem otulone.

Krótka jest fajna, bo wygodna i szybko ją załozyc, idealna na
              krótkie wypady. Mozna zawiazac wezeł i tylko przerzucic chustę przez
              ramię i gotowe. Swietne dopełnienie długiej wiązanki.

A krótką paryską własnie wyprałam i się suszy, przepiękny jest ten
              kolor :)
              • zyna Re: zyna 19.10.07, 15:59
                To co w takim razie lepiej kupić, krótką wiązaną czy kółkową?
                Kurcze, po co tego tyle? Czlowiek pozniej problemy z wyborem ma ;))
                • ithilhin Re: zyna 19.10.07, 16:54
                  jedna z opcji: kupic dluga wiazana bo starczy na dlugo i jest uniwersalna, a do
                  krotkiej dokupic kolka i dac do przerobienia (samemu przerobic) na kokkowa :-)
                  i jeszcze Ci kawalek materialu na chusteczke czy cos tam zostanie :-)
                  albo nie przerabiac. krotka chusta super uzupelnia dluga :-)
          • olioliwa Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 15:19
            Na tej stronie są pokazane wiązania z chusty krótkiej - rebozo
            www.cs.cmu.edu/~elly/rebozo/
            >>Ola od Girasola<<
          • ithilhin Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 16:50
            www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/Kr%C3%B3tka_chusta___wielkie_mo%C5%BCliwosci
            • zyna Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 17:00
              Ja mam juz dluga, tylko teraz chcialabym wlasnie krotka lub kolkowa
              i nie wiem co wybrac? ;)
              • power27 Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 19.10.07, 20:47
                Zyna ale szalejesz, wpadlas po uszy?
                Ja mam juz plan, kase przynisl listonosz, to dam kumpeli by mi na
                alegro kupila, bo moj maz by nie przezyl ceny tego kawalku szmaty, a
                tak to si ewymysli ze taki patent znalazlam w inetrnecie, i tanio
                szmatke kupilam. Tylko co teraz za kolor, i fason????
              • trzy_misie Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 20.10.07, 13:43
                Zyna moim zdaniem lepiej od kolkowej krótką iązaną kupić, gdyz
                krotka daje więcej mozliwosci wiązan niz kółkowa :)
            • trzy_misie Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 20.10.07, 13:46
              Dzięki za linka ithilin!
              • trzy_misie Re: Krótka wiązana-jakie wiązania dla 3-miesięczn 20.10.07, 13:47
                * ithlhin, pardon ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka