opium74 27.11.07, 11:51 jak tam Wrocławianki?? Kto się pisze jutro na kino w Pasazu?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beannshi Re: Wrocław - spotkanie kino? 27.11.07, 15:44 i my. i Run chyba tez, wlasnie przed chwila o tym gadalysmy. To kto jeszcze? Odpowiedz Link
run_away83 Re: Wrocław - spotkanie kino? 27.11.07, 16:54 my też :) chyba że znowu czekając na tramwaj przymarznę stopami do chodnika, to mogę nie dotrzeć :P Odpowiedz Link
beannshi Re: Wrocław - spotkanie kino? 27.11.07, 21:12 Zaloz cieple butki i tuptaj w miejscu. Ale nie waz sie nie przyjsc do kina!! :) Poza tym jutro jest dzien na kawe :) Ja juz czekam na moje Tiger Latte. I pogaduchy na kanapach :) Odpowiedz Link
mariken ja!! 27.11.07, 22:28 jestem we wro kilka dni, to skorzystam i was poznam, ha! wszystkie z chustami? bo ja tym razem z wozkiem ;-P gdzie sie umawiacie? joaska Odpowiedz Link
beannshi Re: ja!! 27.11.07, 22:47 Z chustami ale dwie pewnie tez z wozkami :) Spotykamy sie zazwyczaj przed kasa okolo 12. A po kinie kawa :) Mnie poznasz po Malej Hance zamotanej w Hoppa Antiqua. O 11:50 bede sie krecic kolo kas. Pasi? Odpowiedz Link
mariken pasi! 27.11.07, 22:56 moj hopp antigua zostal w domu, hehe ja bede z szaro-pomaranczowym maclarenem :) rozumiem, ze bilety kupujemy zaraz przed 12? Odpowiedz Link
beannshi Re: pasi! 27.11.07, 23:09 Z tym wozkiem to za to zupelnie jak Padthai :) Tak. Zazwyczaj sa jeszcze reklamy przed filmem wiec damy rade :) Odpowiedz Link
run_away83 Re: ja!! 27.11.07, 22:54 ja na pewno z chustą, ale wózek też przyturlam bo mi się nie chce po pasażu łazić ze stosem mokrych kurtek pod pachą :D a zbiórka pewnie jak zwykle przed 12 przy kasach multikina :) Odpowiedz Link
fryga29 Re: ja!! 28.11.07, 10:08 Byłam tydzień temu a dzisiaj nie mogę bo Piotrek ma zielone gile: (((A taki fajny film ma być buuuuu Odpowiedz Link
opium74 Re: ja!! 28.11.07, 10:34 ja bede dzis z szaro-zielonym maclarenem :) ale wezme tez kółkową :) do zobaczenia Odpowiedz Link
mariken dziewczyny, dzieki :))))) 29.11.07, 22:56 za spotkanie :D pozdro z wawy! joaska&kalina Odpowiedz Link
run_away83 Re: dziewczyny, dzieki :))))) 29.11.07, 23:15 i my dziękujemy, fajnie że filip spotkał rówieśniczkę :) a ja mam taką malutką prywatę, prosiłabym o linka do forum listopadówek, o którym mi mówiłaś (tutaj lub na priv) no i życzę kalinie żeby ząbki wykluwały się szybko i bezboleśnie :) Odpowiedz Link
mariken proszę bardzo :D 29.11.07, 23:32 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39977 pozdro! j. Odpowiedz Link
beannshi Re: dziewczyny, dzieki :))))) 30.11.07, 08:15 Bylo nam bardzo milo :) Troche zainspirowana przez Ciebie i Opium wzielam sie za zglebianie tematu bobomigow. Ale na tej naszej prowincji to chyba na siebie skazana jestem po prostu... :) Odpowiedz Link
mariken :))))) 30.11.07, 08:20 no jesteś - dziewczyny prowadzą zajęcia tylko w wawie (wiem, że poznanianki chciały robić filię, ale nie wiem co z tego wyszło). mogę ci kupić i podesłać słownik bobomigowy, 25pln kosztuje, ponad 200 znaków, bardzo fajny (na dvd). joaska Odpowiedz Link
beannshi Re: :))))) 30.11.07, 08:22 Supper!! Nie mam teraz dostepu do poczty wiec wieczorkiem odezwe sie na priv. Do sklikania :) Odpowiedz Link
vandene Re: :DDD nt 30.11.07, 10:56 Wkręciłam się w Waszą rozmowę o bobomigach i znalazłam słownik ale po angielsku www.mybabycantalk.com/content/dictionary/dictionaryofsigns.aspx?letter=A ciekawa jestem czy jest taki sam czy trochę pozmieniali polskie znaki może i ja popróbuję z moim półroczniakiem? Odpowiedz Link
mariken :) 30.11.07, 14:44 chodzi o to, że asl (american sign language) różni się od pjm :) chociażby znak "muzyka" jest inny ale to będzie ważne tylko dla rodziców, którzy zamierzają "później" coś jeszcze z migowym robić, a nie dla tych, którym zależy jedynie na komunikacji z własnym dzieckiem :) Odpowiedz Link
opium74 Re: :))))) 30.11.07, 16:17 dzięki dziewczyny :0 szkoda ze niemogłam zostać na kawie :/ beanshi - ja mogam na podstawie Garcii (kupiłam cały zestaw) ale tak naprawde to ważne zebyś Ty znała znaki i najblizsze otoczenie a same znaki to mozna wymyslac jak sie chce :) Odpowiedz Link
mariken toteż właśnie 30.11.07, 17:32 gadałam o tym z dziewczynami ostatnio właśnie. i wyszło nam, że ścisłe trzymanie się pjm ma sens wtedy, gdy planujemy uczenie dziecka j. migowego w przyszłości (np by nasze dziecko było tłumaczem pol-pjm). a tak normalnie - wypracowujesz sobie znaki sama, rozumie cię dziecko i najbliższe otoczenie :DD. i o to chodzi :D rozmawiałam dziś z danusią, będą słownik sprzedawać na większą skalę, muszą tylko się "ogarnąć" z przeprowadzką klubu. joaska Odpowiedz Link