irlaaa 03.03.08, 21:12 Mam trochę za dużo orzechów do prania. Kupiłam tydzień temu i dzisiaj przyszło zamówienie, za duża porcja jak dla mnie. Może ktoś z Was chce odkupić? Proszę info na priv. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irlaaa Re: Orzechy do prania - ktoś chętny? 03.03.08, 21:14 Orzechy kupiłam do prania chust. Swietnie im to robi - nie potrzeba juz zadnych środków do prania, czy zmiękczania. Odpowiedz Link
scharon Re: Orzechy do prania - ktoś chętny? 04.03.08, 07:28 Jaka jest cena z przesylka ?? Bylabym chetna :) I jeszcze jedno niemam woreczka bawelnianego,a chyba w komplecie jest tylko jeden?? Odpowiedz Link
bprusek Re: Orzechy do prania - ktoś chętny? 04.03.08, 07:48 zamówiłam orzechy u Donkaczki na próbę 100g i jeżeli się u mnie sprawdzą to chętnie kupię u Ciebie (o ile jeszcze będziesz miała). Proszę o podanie ceny i mniej więcej wydajności (na ile prań wystarczy np 1 kg). Odpowiedz Link
irlaaa Re: Orzechy do prania - ktoś chętny? 04.03.08, 09:35 Dzięki za odzew, wysłałam maile z odp. W razie pytań - proszę piszcie na priv - rzadko zaglądam na forum. Odpowiedz Link
andzia84 Re: Orzechy do prania - ktoś chętny? 04.03.08, 11:42 dziewczyny napiszcie cos więcej czy dajcie linka jakie orzechy? w jakim woreczku? Odpowiedz Link
irlaaa Re: Orzechy do prania - ktoś chętny? 04.03.08, 12:06 Już pisze... Chodzi tutaj o specjalne orzechy piorace, rosnące np. w Azji. Pranie w orzechach jest po pierwsze ekologiczne (naturalny produkt), po drugie bardzo wydajne (na jedno pranie wkłada się do woreczka ok. 5 łupinek orzechów, mozna je uzyć do kolejnych 3-4 prań; 100 g starcza na ok. miesiąc, 1 kg na rok), tańsze od proszków do prania i do tego nie uczulają. Uprane rzeczy sa dużo miękksze. Orzechy mają trochę dziwny zapach, ale pranie jest bezzapachowe - można dodać olejków aromatycznych. Plusem orzechów jest to, ze można w nich prać wszystkie materiały i w kazdej temperaturze. Można tez prać ręcznie. Nie wiem jak to jest z powazniejszymi zabrudzeniami np. plamy z marchewki - jeszcze nie próbowałam. To tak z grubsza. Odpowiedz Link
377sil link 04.03.08, 12:34 Czy to właśnie takie? www.allegro.pl/item323381042_orzechy_piorace_zamiast_proszek_do_prania_test.html A gdzie sprzedaje donkaczka? Odpowiedz Link
mamalina Re: link 04.03.08, 13:07 "mali chłopi z Himalaji" i ta cała reszta… poezja opisów na Allegro doczeka się chyba kiedyś swoich opracowań :) Odpowiedz Link
roneczka Re: Orzechy do prania - ktoś chętny? 05.03.08, 00:12 Czy te orzechy nadają sie do prania rzeczy dla małeho alergika? Zastanawiłam sie nad zmianą proszku do prania, ale może te orzechy byłyby lepsze? Odpowiedz Link
bprusek Re: Orzechy do prania - ktoś chętny? 05.03.08, 09:26 wg mnie nadają się dla alergików, też mam dziecko z azs i będę próbować. Odpowiedz Link
irlaaa Re: Orzechy do prania - ktoś chętny? 11.03.08, 13:19 Roneczko, nadają się i to bardzo. Nie ma w nich chemii. Mam jeszcze trochę jakby ktoś był zainteresowany :)) Odpowiedz Link