velveciq 09.12.08, 19:50 Dziewczyny, kiedy można zacząć nosić po cesarskim cięciu? Czy są tu jakieś Mamy cesarzowe? Kiedy zaczęłyście chustowanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yo-ki Re: Noszenie po cesarce 09.12.08, 19:56 ja zaczełam odrazu po wyjściu ze szpitala..czyli po 8 dniach Odpowiedz Link
monicus Re: Noszenie po cesarce 09.12.08, 20:07 niestety sa:( jak juz bedziesz miala sile to noś :) ja np. bardzo dlugo sie nie moglam wyprostowac. ale nosic zaczelam kolo 3 tyg, bo wtedy juz sie jakos poruszalam normalniej. Odpowiedz Link
bird-dogging Re: Noszenie po cesarce 09.12.08, 21:18 Stacho urodzony 8 lipca, nosić zaczęłam z końcem sierpnia, ale tylko dlatego, że wcześniej chusty nie miałam:-) moim zdaniem i tak dziecia na rękach będziesz nosić, to w chuście wygodniej. tylko słuchaj siebie, ciała, co do ciebie mówi. jak będzie ciągnąć to odpuść, a jeśli nie - to noś na zdrowie:-) Odpowiedz Link
bzden Re: Noszenie po cesarce 12.12.08, 13:51 ja zaczęłam nosić mniej więcej po 4-5 tygodniach, ale tylko dlatego, że wczesniej nie miałam chusty. Przecież na rękach dziecko nosi sie od początku, a w chuście zdecydowanie wygodniej Odpowiedz Link
nowianka87 Re: Noszenie po cesarce 13.12.08, 21:19 Tydzień po, ale najpierw to były krótkie, kilkunastominutowe sesje w samoróbce. Po 3 tygodniach wychodziłam na spacery w pouchu, w 7 tygodniu rozpoczęło się już chustowe szaleństwo i naprawdę dłuuuugie spacery:) Odpowiedz Link
w_isienka Re: Noszenie po cesarce 14.12.08, 19:29 chyba w 4 dni po wyjsciu ze szpitala. Jak bylam w ciąży to zapowiadałam, że będę chustowac jak małemu pepek odpadnie, ale oczywiście nie wytrzymałam :) Odpowiedz Link
velveciq Re: Noszenie po cesarce 16.12.08, 14:19 To mnie pocieszyłyście, że można tak szybko:) W marcu będę rodzić prawdopodobnie przez cc niestety, i nastawiałam się że pewnie 1-2 msc to minimum ile trzeba odczekać, a tu widzę rekordzistki już po kilku dniach;) Odpowiedz Link