Dodaj do ulubionych

koszla a chusta?

09.06.09, 13:16
czy mogę nosić córkę w chuście gdy ma założoną rozwórkę koszli?
Obserwuj wątek
    • ithilhin Re: koszla a chusta? 09.06.09, 13:26
      a co powiedzial lekarz?
      zapytaj go o chuste elastyczna - bo w takiej teoretycznie jesli lekarz wyrazi
      zgode mozesz nosic.
      chusty tkane i pozycja fizjologicznej zabki sa czasem zalecane jako odpoczynek
      od koszli - ale jest to przeprowadzane tylko pod nadzorem lekarza.
      przez internet nikt takiej porady nie udzieli, mozna sie wypowiedziec jedynie o
      zalozeniach teoretycznych - jak to sie ma do Twojego dziecka nie sposob
      stwierdzic bez kontaktu osobistego.

mam andzieje, ze rehabilitacja pojdzie szybko i wkrotce zdejmiecie koszle - a
      wtedy na pewno sie ponoscie, nawet jesli teraz nie wyjdzie.
      ale polecam rozmowe z lekarzem - najlpeiej pokazc mu chuste i instrukcje od
      chusty i zapytac konkretnie.
      • hopeee Re: koszla a chusta? 09.06.09, 13:50
        bardzo dziękuje za odpowiedz:) wizyte u ortopedy mam dopiero za 2 tygodnie i
        wtedy sie dowiem czy jeszcze bedzie chodzic w koszli ale najprawdopodobniej tak
        bo dysplazje wykryto dopiero 4 tygodnie temu a corka ma juz 5 miesiecy...
        pokazac mu nie bede miala jak bo jeszcze nie mam chusty i wlasnie nie wiem jaka
        jak cos kupic... i watpie zeby wlasnie lekarz orientował sie w tym temacie...ale
        zapytam napewno:)
        • kugorki Re: koszla a chusta? 09.06.09, 15:04
          szczerze powiedziawszy ja bym Ci odradzała-zwykła siła ciężkości może spowodować, że rozwórka będzie uciskać na nogi. jakbyś nie ułożyła-to ustrojstwo jest tak skonstruowane, że trzyma całe udo, więc gdzieś zawsze będzie układ chusta-rozwórka-noga co nie wydaje mi się, że będzie dla dziecia wygodne.
          to jest moje osobiste zdanie-po dwóch dzieciach rozwórkowych i przy prawie braku doświadczenia z chustą :)
          może też tu zapytaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka