Dodaj do ulubionych

zawiązałam :) oceńcie

27.07.09, 13:04
Zawiązałyśmy się w tkaną chustę :) Próbowałam w kangurka, ale ciężko
mi idzie dociąganie chusty, mała się łokciami rozpycha i w efekcie
jest za luźno. Więc spróbowałam tak:

https://tiny.pl/hhdxq

co Wy na to, chyba w miarę ok, nie?
Obserwuj wątek
    • mamalina Re: zawiązałam :) oceńcie 27.07.09, 17:46
      w miarę ok :) bardzo Wam do twarzy
      rzucają się w oczy długie ogony: mogą być niebezpieczne na schodach, zawijaj je
      do tyłu albo skróć chustę
      serio serio

kangurek trudniejsze wiązanie, może kieszonkę wypróbuj? powodzenia!
    • agamamaani Re: zawiązałam :) oceńcie 27.07.09, 19:21
      w miarę OK?? SUPER JEST :)
      super ekstra czad :)
      gratuluję super wiązania
      • majcikg Re: zawiązałam :) oceńcie 27.07.09, 20:34
        Dzięki :)

wiem, że jest za długa :D muszę skrócić, ale muszę do mamy z nią
        jechać, bo jak dam jej do skrócenia to mi wsiąknie na miesiąc co
        najmniej, a tak pojadę i przypilnuję :P Na prostej drodze nie
        przeszkadzają, a na schodach itp zawijam.
        • kammik Re: zawiązałam :) oceńcie 27.07.09, 21:17
          Najlepiej zawiąż ogony z tyłu, niech tam sobie stylowo, choć krócej, powiewają.
          Ładny girasol :)
        • mamalina no to teraz już tylko decyzja miła 27.07.09, 21:38
          co zrobić ze skrawkami chusty – jak obetniesz z jednej strony tylko i
          przeszyjesz oznaczenie środka, zostanie Ci spory kawałek :)
          • abepe Re: no to teraz już tylko decyzja miła 27.07.09, 22:57
            Eeee, ja też miałam takie ogony do deptania, ale teraz, jak mąż
            wiąże plecak to cieszę się, że nie obcięłam, bo ma tylko krótkie
            ogonki z przodu. Mąż jest szczupły, ale jednak w talii ma więcej niż
            ja i wyższy jest.
            • jowitaiczterykoty Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 07:24
              piękne wiązanie :)
              ja kupuje 5,2 żeby mieć ogony... w 4,6 mam tylko dzyndzelki :)
              ogony są piękne i do opanowania... zawsze zawijam na schodach.
              a poza tym są praktyczne: jak jest chłodniej a zapomnę babylegsów, to zawijam
              dziecięciu nóżki.
              • abepe Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 10:33
                Tak, ja też zawijałam dziecku nóżki:)
                • majcikg Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 10:37
                  hmmm, na to nie wpadłam :D muszę przemyśleć sprawę :)
                  Kupiłam dłuższą, bo myślałam, że mąż będzie się wiązał, ale jakoś
                  chętny nie jest :/
                  • grochalcia Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 13:39
                    cudnie kochana:) ja tez mam girasolka, tylko niezpominajke:) i mnie
                    zmotywowalas, zeby inne wiazanie sprobowac..bo my tylko w kieszonce...hmmm...ale
                    dzis nie bede probowac, kisze ogórasy:P

slicznie wyglądacie:)
                    pozdrawiam forumke:) Kasia
                    • majcikg Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 14:31
                      dziękować, dziękować ;)
                      ja kieszonki w te upały trochę się boję bo moje dziecię z tych
                      zimnolubnych a w kieszonce chyba 3 warstwy materiału na plecach ma,
                      nie? Dlatego chciałam kangurka się nauczyć, bo tam tylko jedna, ale
                      z dociąganiem mi nie idzie :/ ale tak łatwo się nie poddam :D
                      • kammik Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 15:47
                        W kieszonce na plecach jest jedna warstwa, chyba że rozsuniesz poły, to wtedy
                        trzy. Ale imho na upały 2x lepsze, bo z boku są przewiewy.
                        • roneczka Re: no to teraz już tylko decyzja miła 04.08.09, 00:20
                          Wiązanie naprawdę budzi szacun - o ile to naprawdę pierwsze!
                          Na ogony uważaj, te sięgające do ziemi, o ile bedziesz o nich pamiętać
                          - są o tyle upierdliwe, że mase ludzi na ulicy będzie ci zwracac na to
                          uwagę sądząc że o tym nie wiesz, w sumie za n-tym razem irytujące.
                          Na upały tylko 2 X, te przewiewy na bokach naprawdę działają, no i w
                          upał możesz dziecko wsadzić tylko w pieluszce, połami osłaniając
                          ramionka przed słońcem, albo w leciutkim bodziaku.
                          Pozdrowionka!
                          • majcikg Re: no to teraz już tylko decyzja miła 04.08.09, 00:49
                            Pierwsze w 2x :) Wcześniej tylko kieszonka w elastyku.
                            Dziękować, dziękować.
                            U mnie bardziej szokuje sam fakt chusty, w sumie nie zdażyło mi się
                            zobaczyć nikogo zachustowanego, a już o palpitację serca wszystkie
                            emerytki z osiedla przyprawia fakt, że dziecko bez czapki i
                            skarpetek :) Na ogony mi nikt jeszcze uwagi nie zwrócił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka