majcikg 27.07.09, 13:04 Zawiązałyśmy się w tkaną chustę :) Próbowałam w kangurka, ale ciężko mi idzie dociąganie chusty, mała się łokciami rozpycha i w efekcie jest za luźno. Więc spróbowałam tak: co Wy na to, chyba w miarę ok, nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalina Re: zawiązałam :) oceńcie 27.07.09, 17:46 w miarę ok :) bardzo Wam do twarzy rzucają się w oczy długie ogony: mogą być niebezpieczne na schodach, zawijaj je do tyłu albo skróć chustę serio serio kangurek trudniejsze wiązanie, może kieszonkę wypróbuj? powodzenia! Odpowiedz Link
agamamaani Re: zawiązałam :) oceńcie 27.07.09, 19:21 w miarę OK?? SUPER JEST :) super ekstra czad :) gratuluję super wiązania Odpowiedz Link
majcikg Re: zawiązałam :) oceńcie 27.07.09, 20:34 Dzięki :) wiem, że jest za długa :D muszę skrócić, ale muszę do mamy z nią jechać, bo jak dam jej do skrócenia to mi wsiąknie na miesiąc co najmniej, a tak pojadę i przypilnuję :P Na prostej drodze nie przeszkadzają, a na schodach itp zawijam. Odpowiedz Link
kammik Re: zawiązałam :) oceńcie 27.07.09, 21:17 Najlepiej zawiąż ogony z tyłu, niech tam sobie stylowo, choć krócej, powiewają. Ładny girasol :) Odpowiedz Link
mamalina no to teraz już tylko decyzja miła 27.07.09, 21:38 co zrobić ze skrawkami chusty – jak obetniesz z jednej strony tylko i przeszyjesz oznaczenie środka, zostanie Ci spory kawałek :) Odpowiedz Link
abepe Re: no to teraz już tylko decyzja miła 27.07.09, 22:57 Eeee, ja też miałam takie ogony do deptania, ale teraz, jak mąż wiąże plecak to cieszę się, że nie obcięłam, bo ma tylko krótkie ogonki z przodu. Mąż jest szczupły, ale jednak w talii ma więcej niż ja i wyższy jest. Odpowiedz Link
jowitaiczterykoty Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 07:24 piękne wiązanie :) ja kupuje 5,2 żeby mieć ogony... w 4,6 mam tylko dzyndzelki :) ogony są piękne i do opanowania... zawsze zawijam na schodach. a poza tym są praktyczne: jak jest chłodniej a zapomnę babylegsów, to zawijam dziecięciu nóżki. Odpowiedz Link
abepe Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 10:33 Tak, ja też zawijałam dziecku nóżki:) Odpowiedz Link
majcikg Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 10:37 hmmm, na to nie wpadłam :D muszę przemyśleć sprawę :) Kupiłam dłuższą, bo myślałam, że mąż będzie się wiązał, ale jakoś chętny nie jest :/ Odpowiedz Link
grochalcia Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 13:39 cudnie kochana:) ja tez mam girasolka, tylko niezpominajke:) i mnie zmotywowalas, zeby inne wiazanie sprobowac..bo my tylko w kieszonce...hmmm...ale dzis nie bede probowac, kisze ogórasy:P slicznie wyglądacie:) pozdrawiam forumke:) Kasia Odpowiedz Link
majcikg Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 14:31 dziękować, dziękować ;) ja kieszonki w te upały trochę się boję bo moje dziecię z tych zimnolubnych a w kieszonce chyba 3 warstwy materiału na plecach ma, nie? Dlatego chciałam kangurka się nauczyć, bo tam tylko jedna, ale z dociąganiem mi nie idzie :/ ale tak łatwo się nie poddam :D Odpowiedz Link
kammik Re: no to teraz już tylko decyzja miła 28.07.09, 15:47 W kieszonce na plecach jest jedna warstwa, chyba że rozsuniesz poły, to wtedy trzy. Ale imho na upały 2x lepsze, bo z boku są przewiewy. Odpowiedz Link
roneczka Re: no to teraz już tylko decyzja miła 04.08.09, 00:20 Wiązanie naprawdę budzi szacun - o ile to naprawdę pierwsze! Na ogony uważaj, te sięgające do ziemi, o ile bedziesz o nich pamiętać - są o tyle upierdliwe, że mase ludzi na ulicy będzie ci zwracac na to uwagę sądząc że o tym nie wiesz, w sumie za n-tym razem irytujące. Na upały tylko 2 X, te przewiewy na bokach naprawdę działają, no i w upał możesz dziecko wsadzić tylko w pieluszce, połami osłaniając ramionka przed słońcem, albo w leciutkim bodziaku. Pozdrowionka! Odpowiedz Link
majcikg Re: no to teraz już tylko decyzja miła 04.08.09, 00:49 Pierwsze w 2x :) Wcześniej tylko kieszonka w elastyku. Dziękować, dziękować. U mnie bardziej szokuje sam fakt chusty, w sumie nie zdażyło mi się zobaczyć nikogo zachustowanego, a już o palpitację serca wszystkie emerytki z osiedla przyprawia fakt, że dziecko bez czapki i skarpetek :) Na ogony mi nikt jeszcze uwagi nie zwrócił. Odpowiedz Link