pikus 02.06.04, 15:24 Wszystkich starych i nowych uczestnikow forum pozdrawia debiutujacy tu Pikus Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dreamoholic Re: w poszumie drzew 02.06.04, 15:54 To może i ja zadebiutuję, choć forum te czytam od dawna :-))) Witam wszystkich i olda szefuncia! Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_poganka Re: w poszumie drzew 03.06.04, 12:53 witam was serdecznie, czakamy na cd.... poganka Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: A to ci dopiero drzewko.... 23.07.04, 18:24 "Cyprys ahuahuete"z El Tule w meksykańskim stanie Oaxaca. Najprawdziwsze Drzewo Życia. Najstarsze drzewo świata. Starsze od słynnych czerwonych sekwoi z Yosemity. Ma 4500 lat. Wielki i zwalisty jak góra albo dwie. Nawet w samo południe u jego podnóża panuje najgłębsza noc. Ma czterdzieści dwa metry wysokości a obwód pnia wynosi pięćdziesiąt osiem metrów. Trzyma się o własnych siłach.Bez plomb z betonu i żelaznych protez. Ani śladu próchna. Zatrzymującym się w jego cieniu wydaje się,że obcują z wiecznością a baobab użycza im cząstkę swojego majestatu. Ciekawa jestem,jak głęgoko sięgają jego korzenie i ile wody potrzebuje do życia. Chyba płynie pod nim jakas podziemna rzeka. Gdyby tak umiał mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: A to ci dopiero drzewko.... 24.07.04, 07:39 ciekaw jestem, jaki poszum ma taki kolos? :) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: A to ci dopiero drzewko.... 24.07.04, 08:54 Niosący się daleko zapewne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Słowo las znaczy świat 24.07.04, 09:37 jest taka książka napisana przez Ursule K. le Guin i nie mogę sobie przypomnieć, o czym... a jednak skojarzenie jest silne muszę poszukać... a drugie skojarzenie to Briana Aldisa "Cieplarnia" ogromny, o kontynetalnym zasięgu figowiec.... cha! drzewa... Odpowiedz Link Zgłoś