czarny.onyks 02.01.15, 11:30 noworoczne??:>;) szampan wywietrzał...można zacząć planować;) np. takie: choć ja chyba wolę planować coś....z postanowień rzadko coś wychodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silencjariusz Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 11:39 Przez chwilę zastanawiałem się czy 2015 r. nie poświęcić na przygotowanie się do zdania pewnego egzaminu, o zdawaniu którego do tej pory nigdy nie myślałem, a ostatnio nawet często. Żony nie mam, dzieci nie mam, mam za to dużo wolnego czasu więc mógłbym się pouczyć. Ale jak sobie przemyślałem co by było gdybym zdał ten egzamin i ile lat musiałbym poświęcić na naukę do kolejnego egzaminu (bez zdania którego cały trud poszedłby psu pod ogon) to sobie odpuściłem. Zbyt leniwy jednak jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 11:42 a co byś chciał najbardziej ..zmienić? może w tym kierunku poczynić jakieś kroki? ...zmiany wprowadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:32 jak dostaniesz dużą podwyżkę i awans to się ucz. Jak nie - to się nie ucz, no chyba, że Cię to kręci / lub wiąże się z jakimiś studiami (możliwość poznania jakiejś chętnej!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:04 jeśli to ma być tylko wysiłek...z którego nic nie ma...to nie warto.... no chyba, że to Cie kręci....marzyłeś o tym...to warto...czas i tak zleci... Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 15:43 Podwyżki nie będzie a i awans wątpliwy i chyba bym go nie chciał.;) Ze względu na odpowiedzialność i rotację. Jedyny pozytyw to to, że wiedzę bym sobie gruntownie odświeżył choć zawodowo (zakładając, że z roboty mnie nie wywalą) to raczej tylko w niewielkim stopniu bym z niej korzystał i w miarę upływu czasu znów bym zgłupiał do obecnego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: Robicie postanowienia 03.01.15, 18:08 Hmm... teoretycznie taki sam egzamin mogą zdawać samotne panny Chutorzanki, a Sil chce rezygnować? A jak się okaże, że to jest okazja do poznania samotnej panny? I to jeszcze z podobnymi zainteresowaniami :D Sil to zdecydowanie powinien tego lenia pogonić :> Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Robicie postanowienia 03.01.15, 19:42 Problem w tym, że ten egzamin dotyczy rzeczy, które mnie zupełnie ale to zupełnie nie interesują. Więc leń zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: Robicie postanowienia 03.01.15, 20:01 I w ten oto prosty sposób zaprzepaściłeś szansę na poznanie Chutorzanki :D Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 11:51 Ja to tradycyjnie...... schudnę :D w pierwszym półroczu schudnę.... ...w drugim przytyje.... i od stycznia od nowa i tak to się kręci :D Odpowiedz Link Zgłoś
margott70 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 12:09 A ważyłaś się dziś? Ja mam 1 kg mniej:-) Ale jakim bólem to kupiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 12:17 trzeba jeść potrawy zawierające błonnik, wtedy się nie ma problemu bolesnych stolców i zrzucanie tak nie dokucza. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 12:24 :D ...Margot witaj w klubie :D imprezowanie do rana trzeba okupić bólem...ale przynajmniej czujesz, że zyjesz:P Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:02 bożesz, ja przez Was na powitanie słońca nie poszłam dziś - może do pon mi przejdzie .... :D Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:21 no taki maraton jogi :D co chichoczesz :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:23 aaa.... ale po co... przecież się..porozciągałaś...i tam...i óWdzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:25 noooo i jeszcze zwłaszcza ówdzie :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
margott70 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:34 czarny.onyks napisała: > :D ...Margot witaj w klubie :D > > imprezowanie do rana trzeba okupić bólem...ale przynajmniej czujesz, że zyjesz: > P Ależ czuję, czuję...jak dawno nie czułam:D Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:27 cóż - uważam, że nalezy więcej trenować a nie raz w roku rzucać się z motyką za słońce :D Odpowiedz Link Zgłoś
margott70 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:34 Tak, to mnie w sumie przekonuje, to może nawet być niezłe postanowienie noworoczne:D Odpowiedz Link Zgłoś
lounger Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 12:34 W życiu nie robiłam i nie mam zamiaru zmieniać tej tradycji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:23 ale tak nic a nic? nie było przemyśleń...kurcze tego nie zrobiłam, a chciałabym..... a może to bym zaczęła... Odpowiedz Link Zgłoś
lounger Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:49 Onyksie jeśli chodzi o takie tematy to ja cholernie trzeźwa jestem ;) Staram się działać na bieżąco, jakbym miała robić jakieś noworoczne postanowienia wyszłaby pewnie niezła lista i skończyłoby się na słomianym zapale. Planować na siłę? Żeby tylko planować? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:55 na siłę nie.... ale ja się trochę zastanawiam...gdzie jestem...dokąd zmierzam.... co powinnam zmienić...co mi przeszkadza...i takie tam....;) ale żadnych takich konkretów....bo to nie wyjdzie:P Odpowiedz Link Zgłoś
lounger Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:03 Takie zastanawianie mam w trakcie, wtedy większe efekty :) czarny.onyks napisała: ale żadnych takich konkretów....bo to nie wyjdzie:P Wyjdzie, tylko za postanowieniem musi iść konkret. To tak jak z tym odchudzaniem, zawsze w towarzystwie znajdzie się ktoś kto ogłasza - od jutra dieta i zagryza to pączkiem albo pizzą. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:15 ale jak to trudno.... no bo sama popatrz... ja mam problem z ,,wszystkim na ostatnią chwilę....'' tu się nie da konkretnie:D Odpowiedz Link Zgłoś
lounger Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:21 czarny.onyks napisała: > ale jak to trudno.... > > no bo sama popatrz... > ja mam problem z ,,wszystkim na ostatnią chwilę....'' > tu się nie da konkretnie:D > Spokojnie, zawalisz coś naprawdę ważnego to Ci minie i będziesz miała swój konkret ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 18:14 nie, nie...tego mi nie życz.... :> Odpowiedz Link Zgłoś
lounger Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 21:52 Ależ ja nie życzę, świetnie rozumiem bo mam tak samo :D Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:45 umówić się z jakąś niepoznaną z forum :P Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:53 a to łatwe....;) do dzieła wojaku :P Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 13:56 mówisz, że łatwo się dziewczyny z forum umawiają? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:01 napisałam, że to łatwe...a to różnica;) jeśli ktoś lubi poznawać innych, jest sam..a ktoś zwróci jego uwagę...to w czym problem iść na kawę...? wysiłku dużego nie wymaga, nakładów wielkich finansowych również, czas...a to zalezy.... ale wiesz...nie pytaj od razu o masaż stóp:D Odpowiedz Link Zgłoś
lounger Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:06 czarny.onyks napisała: > > ale wiesz...nie pytaj od razu o masaż stóp:D > Zakazany temat? :D Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:14 a to zależy...mógłby wystraszyć niebożę;) bo wiesz, my się znamy trochę już z innego forum...:D Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 18:13 i o masażu nie tylko stópek mozna pisac jak najbardziej :P Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:07 o usunęłaś dubla, elegancko ;) a ty byś się umówiła z kimś z forum? załóżmy, że pojawia się jakiś świeżak (bo założenie 2 jest takie, że staych swojaków już poznałaś i ich nie chcesz) z okolicy i wyraża chęc... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:13 ;) a bo to się nie umawiałam:P skoro na randki z obcymi jakby nie było chodziłam....to jaki problem iść na kawę? na spacer? ....kurcze może dziwna jestem......ale lubię poznawać ludzi ;) A Ty byś się nie umówił ? jasne, że fajnie iść na większe spotkanie forumowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:48 tylko uważaj...na podróbki:> Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 22:02 nie, udające kogoś innego.... te same nicki itd... Odpowiedz Link Zgłoś
temperufka.zelona Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 22:14 wykumalam, ze jakas fibi, ale to ta co bloga kulinarnego prowadzila i rwala flirtusia i stefana?? bo nikt mi nie chce powiedziec co sie z tamta malpa stalo, wiem tylo, ze tez rabnieta, ale to wiedzialam od samego poczatku jak tylkonprzylazla. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 22:47 wiesz.......tamto było, minęło.... ale, ale.....Ty tez sobie nieźle radzisz....;) oni lubią takie niegrzeczne ;)...bajerujesz tylko inaczej;) ...takie zaopiekuj się mną..........tylko takie temperufkowe:P Odpowiedz Link Zgłoś
temperufka.zelona Re: Robicie postanowienia 03.01.15, 09:14 z czym sobie radze?? nikogo nie bajeruje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 14:57 hehe powiedz gdzie i kiedy to przyjdziemy oblukać i potem doradzić :D :D :D (z daleka będziemy obserwować nie martw się) Odpowiedz Link Zgłoś
temperufka.zelona Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 21:17 na ciotki zawsze mozna liczyc. :-P i tematy beda smsem podrzucac, a w razie czego powiedza czy panna na buziaka czy isc na calosc, czy spieprzac do chaty. musze ciotki z soba zaczac zabierac.:-D Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 21:36 no Tempi .... q...wa ciotki??????? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 21:58 bo nas nie poznała...to sobie dziwną wizualizację zrobiła:P Odpowiedz Link Zgłoś
temperufka.zelona Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 22:15 ale poszlabys ze mna na randke jako zaplecze techniczne, cioteczko? :-P ja moge za babcie robic, wy mozecie za ciotki. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 22:19 spox :D za odpowiednią opłatą ... Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 17:50 Ja to Wam o swych postanowieniach noworocznych nie opowiem, bo jak dawno temu w pracy wspomniałam to się wszyscy ze mnie śmiali :> Odpowiedz Link Zgłoś
beja_81 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 22:17 postanowienia to u mnie przez cały rok w głowie, tylko z realizacją to jakoś tak trudniej, jedyne co mi wychodzi, to planowanie wakacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 22:26 A gdzie w tym roku Bejka się wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
beja_81 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 22:28 Ameryka Centralna... chciałabym Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 22:37 A tam bezpiecznie jest? Bo Ameryka Centralna to mi się jakoś niezbyt dobrze kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
beja_81 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 23:23 wszystkim się źle kojarzy, to tak jak Polska - kraina złodziei samochodów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 23:33 Co prawda to prawda. Ale pierwsze skojarzenie z tym zakątkiem świata mam właśnie takie. Że jest niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
beja_81 Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 23:36 zależy z kim się jedzie i gdzie się szwenda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silencjariusz Re: Robicie postanowienia 02.01.15, 23:45 Prawda. Dużo zależy od znajomości lokalnych uwarunkowań i zachowania rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś