Dodaj do ulubionych

A majówka tuż tuż..

28.04.15, 11:44
jakieś plany? czy odpoczynek w miejscu? :)
Obserwuj wątek
    • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 11:47
      gdzieś bym pojechał.. tylko nie ma do kogo ;/
      ale ponoć pogoda ma być gorsza, to ciśnienia na aktywności nie będzie
      • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:09
        ja tez..
        nad morze...albo w góry...
        • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:13
          to aż 3 dni wolnego masz?
          • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:23
            no tak wyszło:P
            • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:26
              no i co ty ze sobą przez tyle czasu poczniesz?
              • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:28
                :D

to co inni?

jak człwoiek fajny to i miło z nim przebywać:P
                • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:29
                  a masz kogoś fajnego w zanadrzu? :P
                  • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:59
                    no ba....

siebie :P
    • kama265 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 11:53
      :> :> :>
      musisz mi przypominać, że mam szkołę :>
      • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 11:56
        ty się jeszcze szkolić poszłaś? mało ci wiedzy?
        na co ci to...
        • kama265 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:04
          wiedzy nigdy za wiele ;) rozwijać się trzeba a nie stać w miejscu :>
          • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:19
            jak się kwiat rozwinie, to potem już więdnie :)
            lepiej permanentnie kwitnąć - czyli stać w miejscu z procesem :P
            • kama265 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:20
              może ja jeszcze nie rozkwitłam? :-P
              czas spełniać marzenia, potem będzie za późno :)
      • maruda2 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:00
        w majówkę? współczuję
        • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:03
          tylko w sobotę, drugiego...
          przynajmniej jeden dzionek ma z czapki :)
          • kama265 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:05
            nieprawda, w sobotę i w niedzielę mam zajęcia :-P
            • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:12
              niemożliwe, że 3 maja ktoś oficjalnie pracuje... no chyba że.... to stacja benzynowa :D
              albo jakieś wasze nieformalne stowarzyszenie a nie szkoła?
              • kama265 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:16
                boszesz, no wiesz lepiej...
                • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:27
                  jeszcze tego nie wiedziałas?;)
                  • kama265 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:36
                    no faktycznie ;)
      • beja_81 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 18:55
        Szkoła w czasie wolnym? Chyba, że... :> nic nie powiem :P
    • witamina_b12 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:08
      w dzień odczuwalna około 5 czy 6 stopni w nocy -4....
      do tego korek w jedna, drugą...
      i raptem 3 dni...

to już lepiej za tydzień dwa jeden dzień urlopu wziąć i sobie godnie w ciepełku bez takich korków odpocząć ;)
      je
      • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:10
        no nie wiem...
        majówka to majówka a nie jakiś tam weekend :P
        • witamina_b12 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:16
          taaaa jest!

https://cdn10.se.smcloud.net/t/photos/t/211628/wielkanoc-ze-sniegiem_22366532.jpg ;)

• kama265 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:20
            pfffffffffff :D :D :D
      • kama265 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:11
        oooo otóż to :D
      • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:20
        taka pogoda na weekend?:>:>
        • witamina_b12 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:26
          tam gdzie bym miała jechać tak mnie więcej...
          • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:32
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114927,17826854,Slonce_czy_deszcz_na_majowke__Goral__Z_pogoda_jak.html#BoxVidImg
    • witrood Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:10
      W miejscu prawie, ale kulturalnie. ;)
    • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:20
      czyli stanęło na tym kabriolecie i połykaniu kilometrów a nie jakimś nudnym widoczku z urwiska?
      dobry wybór...
      • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:26
        szef zaaprobował...to bedzie dobry dzień :P

:D
    • arogancka_agrafka Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:20
      czarny.onyks napisała:

> jakieś plany?

Tak. Bardzo romantyczne.
      Muszę doprowadzić panderozę do stanu używania.
      Sprzątnać chatkę, podłączyć wodę, skosić trawę, podciąć iglaki.
      Wygonić kreta :P
      • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:26
        mnie tez się takie klarują:P

ale kreta nie mam:D
      • witrood Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:50
        ooo, trawę ja też. Iglaków nie lubię. Tuj w szczególności. Nie mam więc.
        • witrood Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 12:54
          Kretów nie mam. W zeszłym roku plagą były nornice.
        • robert.83 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:27
          witrood napisał:

> ooo, trawę ja też. Iglaków nie lubię

Jak można... jak można?
          • marisella Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 15:19
            robert.83 napisał:

> witrood napisał:
            >
            > > ooo, trawę ja też. Iglaków nie lubię
            >
            > Jak można... jak można?

Bo w iglakach się przędziorek chowa. A potem się latem zjawa i wpierdziela Ci wszystkie ogórki, a na koniec i ziołami nie pogardzi. Ani listka z bazylii nie zostawi!

Przędziorek Twój Wróg! (właśnie zaklepałam sobie 6 sadzonek ogórów, więc jestem bojowo nastawiona :D)
            • silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 18:24
              To Marysia sadzonki ogórków zaklepuje? A nie łatwiej wysiać samej i włókniną przykryć?;)
              • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 18:36
                6 sadzonek włókniną?
                to nie lepiej 6 pestek na papierze toaletowym puścić, a potem przełożyć do doniczki i na parapet? na po ogrodnikach to dopiero by były juz wyrośnięte planciki.
                • silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 18:46
                  No ale ogórków to co najmniej kilka rzędów się wysiewa. No bo co po sześciu sadzonkach?
                  • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 18:51
                    ja nie wiem... mariss napisała o sześciu sadzonkach.
                    może sadzonka = rządek, to wtedy może i jest sens krycia włókniną...

wiesz generalnie to ja nie widzę sensu wysiewania swoich warzyw, kiedy na rynku są one tańsze niż woda, no ale widać ludziom się opłaca...
                    • silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 18:56
                      Nie no, do sześciu sadzonek to nie ma z włókniną startować. A warzywa może są i tańsze, ale i gorsze. Choćby pomidory. Takie własne są o wiele smaczniejsze. Kupowane jadam zimą i co tu dużo mówić - są bez smaku. No i lubię pomidory, które są jeszcze zielonkawe. A takich w sklepie nie uświadczysz.
                      • silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 18:58
                        *nie ma co z włókniną startować.
                      • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:02
                        pomidorów się zimą nie kupuje, a na własne o tej porze roku też trudno liczyć.
                        • silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:04
                          O smak chodzi nie o porę roku.
                          • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:08
                            narzekałeś na smak zimowych pomidorów...
                            a latem na bazarku kupuje się polne, soczyste, czy malinowe... jakie kto lubi... za śmieszne pieniądze.
                            ale spoko, jak ktoś woli jajka od zestresowanej kurki z wolnego wybiegu, żrącej co popadnie, to też niech przepłaca, droga wolna :)
                            • silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:29
                              Zgoda, latem na bazarku są polne. Ale i tak wolę swoje.
                            • marisella Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:44
                              tdf-888 napisał:

> narzekałeś na smak zimowych pomidorów...
                              > a latem na bazarku kupuje się polne, soczyste, czy malinowe... jakie kto lubi..
                              > . za śmieszne pieniądze.

No właśnie nie zawsze są takie, jakie się lubi. Bawolich serc w sprzedaży na żadnym bazarku od lat nie uświadczyłam. To samo z malinówką "Retro". To raz :)
                              A dwa, że po tym, jak przez ostatnie lata poobserwowałam trochę tryb pracy rolników i ich luźne podejście do środków ochrony roślin, oduczyłam się kupować na bazarkach, chyba że od kogoś, kogo znam i wiem, że wie co robi :)
                              Po 4 latach na wsi zdecydowanie wybieram warzywa z hipermarketu (w skupach jest choć wyrywkowa kontrola znakowanych skrzyniopalet, a na bazarku wolna amerykanka i okresy karencji traktowane jak sugestia, a nie wymóg).

> ale spoko, jak ktoś woli jajka od zestresowanej kurki z wolnego wybiegu, żrącej
                              > co popadnie, to też niech przepłaca, droga wolna :)

Jak ktoś nie czuje różnicy w smaku między jednym jajkiem, a drugim, to niech je co popadnie, droga wolna ;)
                              • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:53
                                nikt nie potrafi odróżnić tych jajek po smaku
                                www.fakt.pl/wydarzenia/test-jajek-tansze-jajka-smakuja-tak-samo-jak-drogie,artykuly,498166.html
                                • marisella Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 20:02
                                  tdf-888 napisał:

> nikt nie potrafi odróżnić tych jajek po smaku
                                  > rel="nofollow">www.fakt.pl/wydarzenia/test-jajek-tansze-jajka-smakuja-tak-samo-jak-drogie,artykuly,498166.html

O tak, artykuły z faktu są dla mnie szczególnie przekonujące ;) Taka fachowa literatura nie może się mylić ;)

Jeśli idzie o smak sklepowych jajek - też nie odróżniam między sobą jajek poszczególnych producentów (na co prawdopodobnie ma wpływ standaryzacja warunków i kury jakiegoś określonego gatunku). Natomiast jeśli idzie o zaprzyjaźnione jajka, z zamkniętymi oczami rozpoznam jaja od jednej cioci od jajek od drugiej. Jajka od cioci Grażynki, choć rzadko udaje mi się dorwać (ma małą podaż, a duży popyt ;)), jadam tylko na miękko, bo wtedy najbardziej czuć różnicę (żółtko jest przepyszne, kremowo-oleiste, gęste) i do czego innego mi ich szkoda ;)
                                  Rarytas, nie do pomylenia z jakimkolwiek innym jajem :)
                                  • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 20:06
                                    artykułu z gazeciny, który był przy okazji świąt, nie mogłem odnaleźć, a tam studenty z jakiejś uczelni żywieniowej testowały i wynik był też taki sam. w ślepym teście jajka wiejskie były nie do odróżnienia.
                                    • marisella Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 20:08
                                      tdf-888 napisał:

> artykułu z gazeciny, który był przy okazji świąt, nie mogłem odnaleźć, a tam st
                                      > udenty z jakiejś uczelni żywieniowej testowały i wynik był też taki sam. w ślep
                                      > ym teście jajka wiejskie były nie do odróżnienia.

Mnie raczej interesują wskazania moich kubków smakowych, a nie ślepych testów :)
                  • marisella Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:36
                    silencjariusz napisał:

> No ale ogórków to co najmniej kilka rzędów się wysiewa. No bo co po sześciu sad
                    > zonkach?

Dla mnie to w sam raz :D Dwa lata temu miałam cztery i wystarczało, aż nadto, musiałam się dzielić :) ale to w szklarni, więc lepiej rosły (pod sam "sufit" :D) i bardziej obrodziły. Teraz w szklarence mam tylko pomidory i zioła, a ogórki rosną pod balkonem i pną się po sznurkach w górę - dzięki temu mi ich ślimaki nie zżerają, nie leżą w błocie, słonko południowe im w ryjki świeci, a podlewać mogę przy okazji, jak wychodzę na balkon, żeby podlać szklarnię :D (nie mam kraniku w ogrodzie, więc zmontowałam sobie taki system irygacyjny oparty na wielkiej różowej misce postawionej na balkonie, że mucha nie siada ;))

A jak potrzebuję z jakiegoś powodu więcej niż kilkanaście ogórów tygodniowo, to się udaję na grandę po sąsiedzku i przynoszę pół wora ;)
                    • silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:43
                      A to faktycznie sześć sadzonek to aż nadto.;)
              • marisella Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:27
                silencjariusz napisał:

> To Marysia sadzonki ogórków zaklepuje? A nie łatwiej wysiać samej i włókniną pr
                > zykryć?;)

Nie no, łatwiej to kupić, wiadomo. A najłatwiej to kupić już urośnięte ogórki ;) Ale nie o łatwość w tym wszystkim chodzi, wiadomo :)

Wysiewam pomidory, bo są takie, które lubię szczególnie, a które trudno latem kupić (do szklarenki mam zresztą bliżej, niż do miasta ;)) - bawole serca, dwa gatunki malinówek i koktajlowe gruszeczki (rosną wysoko i wymagają palikowania, ale mają mnóstwo malutkich i piekielnie słodkich owoców :))
                Ogórków nie wysiewam, bo po sąsiedzku sobie rosną wysiane i smaczne, te które lubię, i tylko się zjawiam po "zimnej Zośce" po sadzonki "na gotowe", zgarniając od razu za jednym zamachem sadzonki bakopy i surfinii na ganek :) Odpłacam się nadmiarowymi sadzonkami pomidorów właśnie (bo tych odmian nikt tu raczej nie wysiewa). Oraz gotówką ;)

• silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:31
                  I to rozumiem. Swoje pomidory zawsze są lepsze od bazarowych.;)
      • beja_81 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 18:57
        majówka na krecie, hm ;)
    • robert.83 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 13:24

Patrzyłaś w kalendarz? Albo w prognozę pogody?
      Jaka majówka?

Może urwę dzień czy 2 na tzw. urlop podczas którego narobię się 3x bardziej niż w pracy (jeszcze nie wiem co będę robił, ale wiem jak to się skończy:)).

Za to od 6. maja mam około 2 tygodnie w Turynie. Niby fajnie, ale... narobię się 3x bardziej niż... i tak dalej :).
      • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 13:41
        bozesz jaki marudny Rob:P
        • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 13:44
          a dziwisz się?
          turyn.. miasto jak miasto, duże, w górach.. daleko od morza... nic fajnego
          i zostaje tylko ciężka praca.
          • witamina_b12 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 13:47
            na stadion Juventusu można iść ;)
            • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 13:49
              albo ac torino, w któym mamy kapitana glika ;)
          • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 13:49
            dziwię się...bo czasem wydaje mi się(bez uraz Robi)...

..........że nie docenia tego wszystkiego co ma.......
            • robert.83 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:09
              czarny.onyks napisała:

> dziwię się...bo czasem wydaje mi się(bez uraz Robi)...
              >
              > ..........że nie docenia tego wszystkiego co ma.......

Nie żywię urazy:).
              Ostatnio jak byłem to przez tydzień zaczynałem pracę o 8:00 a kończyłem o 22:00, tak, że wszystkie kolacyjne rezerwacje szlag trafiał. Roboty po łokcie. Tym razem też będzie dużo.

A czy doceniam? I tak i nie. A Ty doceniasz? Wstajesz rano i dziękujesz losowi za zdrowie, 2 sprawne ręce, dach nad głową, pełną lodówkę, czystą słodką wodę i brak wojny? RLY?
              • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:13
                wiesz....doceniam...:)
                naprawdę..że żyję..że mogę marzyć....że jestem zdrowa!....że mam gdzie spać, że mam pracę..bliskich ludzi ...

.....oczywiście oprócz dni, gdzie łapie mnie dół;)
                bo brak mi tego, co Ty juz masz;)

to Turyn nie na urlop? tylko nadal praca??
                ale za to inne widoki za oknem;)
                • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:23
                  ale od rodziny rozłąka...
                  • robert.83 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:26
                    ciiii, chyba o tym zapomniała.:P
                    • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:34
                      :>:>
                    • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:34
                      ten turyn jej wszystko przysłonił :P
                      • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:46
                        za to Ty jak zwykle czujny:P
                • robert.83 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:26

Pomysł, że to co ja mam to rozwiązanie wszystkich problemów jest myśleniem życzeniowym.

Nie da się obiektywnie zmierzyć deficytów czy szczęścia:), ale przestrzegam, żeby nie patrzeć na sparowanych czy dzieciatych jako na osoby z gruntu szczęśliwsze czy bardziej zadowolone z życia. To błąd.

Co nie znaczy, że jestem jakiś nieszczęśliwy czy zdołowany. Jestem po prostu strasznie zmęczony i czasem zdarza mi się pomarudzić :P.
                  • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:33
                    Wcale tak nie myślę, i nie musisz przestrzegać;)
                  • ame_belge34 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:34
                    Amen.
                    • ame_belge34 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:36
                      A tak a pro pos majówki top piątek zaczyna nam się pokazem fotann na podzamczu, młode się zaparło ze chce i koniec kropka a sobota pod wezwaniem Miłośników Star Wars .... dla mnie średjnio fascynujące, ale cóż z męską częścią ludzkości w przewadze jeszcze nikt nie wygrał :-D
                      • robert.83 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:46

Na fontannę to chyba trzeba z pewnym wyprzedzeniem pójść, albo miejsce na górce znaleźć. No, chyba, że masz jakiegoś chłopa wyższego o, na przykład, 38cm:), to wtedy coś zobaczysz.

Jak kiedyś poszedłem to wylądowałem jakieś 50 metrów od fontanny lub jeszcze dalej:(.

A co do Gwiezdnych Wojen - nie każ wybierać facetowi między nimi a czymś innym... no chyba, że chcesz, żeby przegrało to coś innego :D.
                        • ame_belge34 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:48
                          Najbardziej uparty to jest ten najmniejszy, z Dużym jeszcze się jakoś da negocjować ;)
                          • witamina_b12 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:54
                            też rozważam ten SWD... ale trochę boję się powtórki z zeszłego roku...
                            "Liczba odwiedzających przeszła najśmielsze oczekiwania organizatorów i niestety nie wszyscy oczekujący przez cały dzień w kolejce mogli wejść na teren SWAT Celebration VIII ze względu na zasady bezpieczeństwa obowiązujące w Centrum Sztuki Fort Sokolnickiego"
                        • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:50
                          co do gwiezdnych wojen to w moim przypadku przegrają ze wszystkim innym :P
                          • robert.83 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:57

Nawet z Klanem czy Na Wspólnej?:D
                            • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:59
                              nawet! :)
                              po prostu nie przyjmuję s-f.
                              ostatnio ktoś się mi bardzo dziwił, że nie oglądałem avatara... ;]
                              • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 15:00
                                no jak można......

a to taki romantyczny film;)
                          • ame_belge34 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 15:03
                            Oj żebym ja tak miała, niestety z Gwiezdynymi Wojnami, piłką nożną i ręczną przegrywa wszystko :-D
                    • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:39
                      ?zapomniał wół...

... lepiej być samotnym i mniej zmęczonym...czy sparowanym, acz czasem, często zmęczonym?
                      nie, nie odpowiadajcie....to retoryczne pytanie;)
                      • witamina_b12 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:47
                        najlepiej być sparowanym i niezmęczonym ;)
                        oraz młodym, pięknym i bogatym :>
                        • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 15:02
                          no ale takich ideałów nie ma...:>
                      • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:47
                        10 latek na forum i w końcu zaczynasz szczerze oceniać sytuację... ;)
                        to teraz tylko obniżyć wymagania i patrzeć aż
                        • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 14:58
                          czemu Ty mi ciągle wypominasz to? inni też siedzą na forach ...

..zajmij się sobą:>
                          • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 15:01
                            bo lubię ludziom podokuczać :D a w szczególności tym, co na takie zaczepki reagują :)
                            tobie to, komu innemu tamto.. ;) zależy czym kto się wyróżnia :P
                            • czarny.onyks Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 15:06
                              no jak dziecko...jak dziecko...
              • marisella Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 15:15
                robert.83 napisał:

> A czy doceniam? I tak i nie. A Ty doceniasz? Wstajesz rano i dziękujesz losowi
                > za zdrowie, 2 sprawne ręce, dach nad głową, pełną lodówkę, czystą słodką wodę i
                > brak wojny? RLY?

Kurna! Ja tak robię! Bez kitu! :D
                Nie wszystko codziennie, nie na raz, ale naprawdę - pierwszą moją odruchową myślą po obudzeniu (z wyjątkiem sytuacji kiedy obudziłam się, bo coś się dzieje: ktoś się włamuje, ktoś wzywa pomocy przed domem, coś ciężkiego gdzieś spadło w domu i nie bez ofiar, jakaś inna awaria) jest: "O, jak dobrze, że się obudziłam i żyję; czas się zwlec do roboty" :D

Sama jak to czytam, to mi się wydaje nie do końca normalne ;) Ale to chyba jakaś obawa przed śmiercią mnie tak nastawia - że za każdy dzień jestem wdzięczna, chcę się tego życia nachapać, póki się da, i każdy dzień wypełniam do granic absurdu :D Zdałoby się trochę odpuścić, bo już sama własnego tempa czasem nie wytrzymuję (starość :D) ale nie wiem jak...
    • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 15:46
      uu coś błysnęło i zagrzmiało... burza idzie...
      • maruda2 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 16:01
        a ja gupia jestem, ale lubię burzę
        • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 16:37
          mi też nie przeszkadza, mimo że w tym deszczu musiałem 2 razy do sklepu (bo raz zapomniałem chrzanu ;)), nie lubię tylko jak mocno w trakcie burzy wieje i szody robi.
          • maruda2 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 16:42
            kiedyś po takiej ulewie wracałam boso do domu, bosko było :-D
            • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 16:57
              fstyć się!
              • maruda2 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 17:17
                czego ?
                • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 17:18
                  nooo.. haluksów na ten przykład ;):P
                  • maruda2 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 22:32
                    słabo Tadek :-P mam ładne stopy i się ich nie muszę wstydzić :->
    • beja_81 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:04
      w miejscu
      ale maj długi, to się w inny weekend, gdzieś człowiek wypuści
      • silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:06
        W maju ma być (podobno) spotkanie forumowe w Krakowie. Bejka pisała żeby informować o takowych wydarzeniach.;)
        • beja_81 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:32
          a kiedy dokładnie?
          • silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:34
            Termin nie jest jeszcze ustalony. To znaczy był. Ale ma ulec zmianie. Chyba.;)
            • beja_81 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:35
              to żadne informacje ;)
              • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:38
                zaraz po spotkaniu w łodzi :)
                • beja_81 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:47
                  no to teraz ułatwiłeś ;)
              • silencjariusz Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:41
                Ale jakby co, to trzymam rękę na pulsie.;)
                • beja_81 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:48
                  trzymam za słowo
    • tymmoso Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:22
      Ja mam w planach wbić się do znajomych mieszkających w Bieszczadach, jak będzie pogoda to pewnie urządzimy grilla jakieś sznapsnięcie ;) na razie trochę mnie ta pogoda martwi
    • jovian Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 19:55
      czarny.onyks napisała:

> jakieś plany? czy odpoczynek w miejscu? :)

Plany? A owszem, mam zamiar odstawić tańczącego z kluczami. Te śruby do których nijak nie ma dostępu, pokaleczone łapy upieprzone po łokcie brudnym smarem, unosząca się w powietrzu ambrozja w postaci zapachu benzyny, latające wokół słowa powszechnie uznane za obraźliwe... znaczy będę sobie grzebał przy samochodzie. :)
      No chyba że będzie lało to wtedy nie.
      • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 20:09
        pochwal się w końcu, przy czym tak zawzięcie grzebiesz?

no i czy komplet filtrów wraz z olejem (części moje) za 100zł mi wymienisz? to za rok przyjadę do ciebie, bo czuję, że masz do tego serce :)
        • jovian Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 21:37
          Nie będę tu wywlekał na światło dzienne mojego kryzysu wieku średniego. :D
          Wiesz oleju nawet w swoim nie wymieniam sam bo nie mam warunków, starego do kanalizacji przecież nie spuszczę. A inne filtry to każdy wymieni w 5 minut, oczywiście jeśli w ogóle wie gdzie są. ;)
          • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 21:46
            nooo w sumie racja, bo już chciałem negocjować stawkę, gdyż wymiany kabinowego i paliwa nie planuję ;)
            u mnie paliwa jest z tyłu od spodu, więc musiało być na podnośniku (ew. kanale) - sam mechanikowi go wskazałem :D
      • witamina_b12 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 21:05
        Ale to tak z musu? czy Ci to przyjemność sprawia? zawsze mnie intryguje motywacja do takich działań... a może to jakiś egzemplarz "kolekcjonerski" i się z takim po mechanikach nie chodzi bo to biały kruk?
        • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 21:32
          no ja tak podejrzewam, że to jakiś okaz.. bo jovian już od zejścia ostatnich śniegów przymierzał się do dłubania...
        • jovian Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 21:47
          Nie, żadnego musu, jak trzeba to jedzie normalnie na warsztat. A dłubaninę po prostu lubię. Zresztą inne prace hardwareowe też. ;) Remont chałupy w zasadzie zrobiłem sam.
          Jak się na co dzień klepie w klawiaturę to dobrze jest czasem coś realnego zrobić 'temi ręcami' a takie samodzielnie zrobione bardziej cieszy. Można strugać świątki z lipy, można dziergać koronki, a można grzebać w samochodzie albo kłaść glazurę w łazience.
          Ale jest jeden warunek, musi mi się akuratnie zachcieć, więc zarabianie na tych umiejętnościach skończyło by się spektakularną klapą. :D
          • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 21:51
            i tu cię popieram: prawie wszyscy mamy po dwie sprawne ręce i możemy zrobić to, za co mechanior bierze pieniądze.
            ale że ja jestem nerwowy (i mogę coś ułamać) oraz nie ufam rzemieślnikom, to mam mechanika, który na moich częściach robi te rzeczy na moich oczach ;)
            • jovian Re: A majówka tuż tuż.. 28.04.15, 22:07
              Nie chodzi o pieniądze, bo jak trzeba to nie mam oporów z użyciem fachowców, choć zwykle bywa taniej niż przy ich udziale. Ale z drugiej strony najczęściej jest dużo dłużej. ;)
              Ze trzy lata temu pozbawiłem się samochodu na dwa dni odwrotnie podłączając węże paliwowe. W końcu się zorientowałem dlaczego nie działa, ale niewiele brakowało żebym go zawiódł na lawecie do mechaniora. Wstyd by był na całą gminę. :D
    • lilith70 Re: A majówka tuż tuż.. 29.04.15, 00:47
      Nic więcej nie planuję niż na zwykły weekend. A majówkę wyjazdową planujęna koniec maja :)
      • witrood Re: A majówka tuż tuż.. 29.04.15, 07:50
        Ja w połowie. Taką trzytygodniową z hakiem. :)
        • lilith70 Re: A majówka tuż tuż.. 29.04.15, 08:12
          O rety! To nieźle :) To chyba już urlop letni? :) ja tylko 5 dni, ale i tak się cieszę.
          A daleko jedziesz?
          • witrood Re: A majówka tuż tuż.. 29.04.15, 09:55
            Zaległy z zeszłego roku właściwie. No, jakieś 12 tys. km. :)
            • lilith70 Re: A majówka tuż tuż.. 29.04.15, 10:27
              No to nieźle, tylko wróć haha :D Na takie odległości, a nawet mniejsze,bardziej europejskie ;) będę mogła sobie pozwolić dopiero latem
              • tdf-888 Re: A majówka tuż tuż.. 29.04.15, 10:56
                haha 2 tyg. dom bez gospodarza...
                niech jeszcze napisze, gdzie mieszka :> :P
                • lilith70 Re: A majówka tuż tuż.. 29.04.15, 11:42
                  3 tyg.! Hahahaha
                  U mnie zawsze lokator pilnuje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka