Dodaj do ulubionych

Model rodziny

10.05.15, 13:13
jaki wybraliście, lub do jakiego dążycie....

1)pan domu pracuje i przynosi zyski, a pani dba o ognisko domowe?
i dostaje kieszonkowe?

2)a może oboje pracują, a pani dodatkowo dba o dom, i dzieci...

3)lub oboje pracują, i równo dzieła się obowiązkami, są partnerami w życiu...

4)pan nie pracuje zawodowo, ale dba o dom, dzieci...

5)pan nie pracuje, nie dba o dom, utrzymuje go zona...
Obserwuj wątek
    • lilith70 Re: Model rodziny 10.05.15, 14:27
      Też mi pytanie, nie po to mam faceta w domu, żeby biedny się przepracowywał, zaharowywał na śmierć, dlatego, to ja pracuję, zajmuję się domem, dziećmi, kotami i psem, córki wychowałam w tym samym duchu i jestem z tego dumna, bo są robotne i zawsze chętne służyć swemu "Panu", też jak ich mamusia wszystko robią w domu, dlatego nie martwię się o męża dla nich! JUż mam zapisy chętnych!

A nasz jedyny mężczyzna w domu - ukochany MĄŻ i TATUS - leży na kanapie i pachnie!
      O mężczyznę trzeba dbać, chuchać i dmuchać, bo to gatunek na wyginięciu :P
      • czarny.onyks Re: Model rodziny 10.05.15, 15:12
        <lubię to !>

:D coś czułam, że na Ciebie mogę liczyć:D
        • lilith70 Re: Model rodziny 10.05.15, 21:53
          No ba!
    • witamina_b12 Re: Model rodziny 10.05.15, 14:52
      W utopijnym świecie mogłabym być kurą domową, troszczyć się o dom dzieci itp itd :P bowiem praca nie jest moją pasją, ani się w niej jakoś specjalnie nie realizuję :P
      Ale do utopii nam daleko (są rozwody, wdowy itp) odnalezienie się na rynku pracy po kilkunastu (kilkudziesięciu?) latach prowadzenia domu jest b. trudne i mało realne. Kobieta musi być na tyle samodzielna (mężczyzna zresztą też) by umiała utrzymać siebie i dzieci jak przyjdzie taka konieczność.
      Więc wersja 3.
    • jovian Re: Model rodziny 10.05.15, 16:36
      No bardzo trudne pytanie. ;>
      Jako przedstawiciel naczelnych które w genach maja dążenie do minimalizacji wysiłku, wybieram ten który w danych okolicznościach jest jak najbliżej tego postulatu genetycznego. :p
    • kama265 Re: Model rodziny 10.05.15, 17:44
      oczywiście 3
      zwariowałabym, gdyby ktoś mnie zamknął w domu ;)
    • robert.83 Re: Model rodziny 10.05.15, 17:46
      A gdzie opcja, że oboje pracują a pan dba o dzieci? Pani może a pan nie?

A dlaczego "są partnerami w życiu" jest tylko przy tej słusznej opcji?
      Czy w opcjach gdzie jedno pracuje (na rynku pracy) a drugie pracuje (w domu) nie można mówić o partnerstwie?

Sąd nad sondą wykonałem i na mocy powierzonych mi praw, skazuję autorkę na solidnego, wirtualnego ale pełnego dezaprobaty, klapa w tyłek za fuszerkę.
    • szarlotka_ja Re: Model rodziny 10.05.15, 19:37
      Trójka by mnie najbardziej urządzała :P
    • a-g-l-a-j-a Re: Model rodziny 10.05.15, 19:51
      Oczywiście numer 4... Pan nie pracuje zawodowo, dba o dom, dzieci, sprzata, gotuje, prasuje, biega z psami... nooo dobra, jak da radę połaczyć utrzymywanie domu, dzieci i psów na celujacy, może sobie jakieś pół etaciku przygarnać... albo w domu coś pogrzebać... Ooo, jakiś stolarz może, warsztacik by sobie w garażu zrobił i miał oko na zupę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka