Dodaj do ulubionych

Samotna w związku

• kulka42 Re: Samotna w związku 04.11.19, 13:27
      Też jestem samotna w związku, ale jak próbowałam mężowi tłumaczyć że my nie żyjemy ze sobą tylko obok siebie, to on nie widzi problemu i twierdzi że wszystko jest ok a ja coś sobie wymyślam, a ja.... cóż... coraz częściej czuję się nieszczęśliwa...
      • myszorek Re: Samotna w związku 18.11.19, 18:52
        Jestem w tym samym punkcie co ty :( Nie dogadujemy się z mężem ostatnio, w sumie to nawet nie rozmawiamy, głównie się kłócimy. Razem a jednak osobno, nie potrafię tak dłużej.
        • kulka42 Re: Samotna w związku 18.11.19, 19:03
          Nas to chyba tylko wspólne problemy łączą.
          • myszorek Re: Samotna w związku 18.11.19, 19:54
            Nas na chwilę obecną chyba też tylko problemy łączą. Mąż wyjechał na kila dni, oczywiście przed samym wyjazdem doszło do ostrej wymiany zdań, jak stwierdził to nawet dobrze że będziemy mieli te kilka dni od siebie prezerwy, to będzie czas na przemyślenia. Ja sama w domu z małym dzieckiem, a on z koleżankami i kolegami z pracy, spotkania, konferencje, kolacje biznesowe. Ciekawe kto będzie miał więcej czasu na przemyślenia. Ostatni jego wyjazd podsumował że to takie nudne spotkania, ale zdjęcia mówią całkiem coś innego :(
            • kulka42 Re: Samotna w związku 18.11.19, 20:06
              Długo jesteście razem?
              • myszorek Re: Samotna w związku 18.11.19, 20:08
                10 lat, z czego 4 lata po ślubie, a wy ?
                • kulka42 Re: Samotna w związku 18.11.19, 20:11
                  10 lat z czego 6 po ślubie
                  • myszorek Re: Samotna w związku 18.11.19, 20:19
                    Od momentu kiedy urodziła się córka coś się między nami posypało, a raczej pomału coś budowało kryzys. Niestety mam za sobą kilka nieudanych związków, w których partnerzy emocjonalnie i psychicznie się nademną znęcali. Długo budowałam zaufonie do obecnego partnera, niestety w psychice został ślad, który czasem daje o sobie znać. Ostatnio nawet zbyt często.
                    • kulka42 Re: Samotna w związku 18.11.19, 20:21
                      A Ty pracujesz? Czy z dzieckiem w domu siedzisz?
                      • myszorek Re: Samotna w związku 18.11.19, 20:28
                        Pracuje w domu, kiedy córka skończyła 4 miesiące wróciłam do tego co robię i robię tyle na ile mi młoda pozwoli, teraz jest ciężko bo jest bardzo aktywna i potrzebuje więcej uwagi. A ty?
                        • kulka42 Re: Samotna w związku 18.11.19, 20:31
                          Ja nie mam dzieci i pracuje normalnie poza domem, zresztą nie chciałabym siedzieć w domu, bo całkiem bym oszalała, tak to chociaż mam kontakt z ludźmi.
                          A to nie jest tak że może mąż ma problem z tym że Twoja cała uwaga nie jest już skierowana na niego tylko większa jej część jednak jest przekierowana na dziecko?
                          • myszorek Re: Samotna w związku 18.11.19, 20:42
                            Właśnie praca poza domem i kontakt z ludźmi tego mi brakuje. Zawsze pracowałam w domu, kontakt ogarniczał się do kontktu prze internet. Powiedziałam że czas to zmienić bo tak dłużej nie wytrzymam, ale żal mi zostawić moje zajęcie bo je kocham, chociaż ostatnio tak jakbym się wypaliła. Z dzieckiem akurat tak nie jest, nie należę do sortu matek wariatek, raczej w drugą stronę. Czasem mam ochotę wyjść i nie wrócić.
                            • kulka42 Re: Samotna w związku 18.11.19, 20:44
                              Ale może takie wyjście do ludzi by Tobie pomogło i dobrze by wpłynęło na Wasze stosunki?
                              • myszorek Re: Samotna w związku 18.11.19, 20:56
                                No właśnie i tu zaczyna się problem. Bo ile razy bym nie próbowała, nie prosiła, nie inicjowała to nic, zero efektu. Jemu się nie chce, albo nie chce mu się ze mną. Były plany wyjazdud na wakacje, ale ja mam je znaleźć, więc tak zrobiłam, rzuciłam kilkoma konkretnymi ofertami i nic, skwitował "no dobra", ale liczyłam na to że usiądzie, coś wybierzemy odpowiedniego, wiadomo bo małe dziecko, więc też trzeba na to popatrzeć i tak mi się wydaje że to tylko ja chcę na te wakacje jechać... Brak czułości, kontaktu i totalna obojętność za to wita mnie codziennie. A u Ciebie co jest przyczyną samotności w związku?
                                • kulka42 Re: Samotna w związku 18.11.19, 21:05
                                  Kiedyś jakoś więcej czasu spędzaliśmy razem, a teraz... on ma swój świat a ja swój... kilka razy już zwracałam mu uwagę że żyjemy jak współlokatorzy a nie jak małżeństwo, ale on zupełnie nie widzi problemu..ostatnio więcej rozmawiamy ale tylko dlatego że mamy wspólny problem który musimy rozwiązać... może wyjedzie na jakiś czas wiosną, może zatęsknimy i może to coś zmieni, może wtedy jak wróci to będzie chciał poświęcić mi czas.. taką mam nadzieję.
                                  • myszorek Re: Samotna w związku 18.11.19, 22:18
                                    No właśnie u nas to samo, żyjemy jak lokatorzy. Ja mam swój świat, on swój. Zmienił stanowisko pracy, więcej odpowiedzialności, większe ambicje... A ja bez emocjonalnego wsparcia sama z małą, chce też się rozwijać, osiągnąć coś więcej, ale bez wsparcia nie da rady. Czuję się odrzucona, na drugi plan. Mam nadzieję że to okres przejściowy, a nie zapowiedź czegoś gorszego 😔
                                    • kulka42 Re: Samotna w związku 18.11.19, 23:13
                                      A rozmawiałaś z nim o tym co czujesz w związku z tą sytuacją? Mówiłaś mu o tym wszystkim co tu napisałaś?
                                      • myszorek Re: Samotna w związku 18.11.19, 23:25
                                        Nieraz poruszałam temat, zawsze ten sam scenariusz, że go nie rozumie i się czepiam i w ogóle to o co mi chodzi. Później ciche dni i powrót do stanu przed kłótnią. I takie koło zamknięte. Czasem już olewam dla świętego spokoju, ale duszę to w sobie i jak dostaje jakieś iskry to wybucham. Ciężki charakter. Jak to się mówi trafiła kosa na kamień, bardzo ciężko nam ustalić kompromis, bo czasem nikt nie chce odpuścić. I kończy się że każdy robi swoje. Taka emocjonalna karuzela. Ale tak się nie da żyć. Mam cichą nadzieję że jedna się ułoży.
                                        • kulka42 Re: Samotna w związku 19.11.19, 09:16
                                          No ale jak nic z tym nie zrobicie to myślisz że samo się coś zmieni na lepsze?
                                          • myszorek Re: Samotna w związku 19.11.19, 11:25
                                            Wątpię, będzie dalej jak jest i z czasem pewnie będzie jeszcze gorzej. A wy próbujecie znaleźć jakieś rozwiązanie ?
                                            • kulka42 Re: Samotna w związku 19.11.19, 11:36
                                              Ja próbowałam, nawet myślałam że będzie lepiej, ale na razie niestety przygniotły nas pewne problemy natury egzystencjonalnej, więc muszę poczekać na unormowanie się pewnych spraw i wtedy pewnie będę chciała wrócić do tematu, bo na pewno musimy coś zmienić, inaczej to po prostu nie ma sensu - ale tak jak pisałam, broni jeszcze nie składam.
    • sawiqq Re: Samotna w związku 08.11.19, 18:17
      a chetnie popisze :)
      • marco_5 Re: Samotna w związku 09.11.19, 11:18
        ano moznaby popisac (szczegolnie o milosci :) ) z fajna, symptyczna kobieta ...z jakims tam nastawieniem.
        a co z tego wyjdzie....kto wie ? :)
    • 101lulilaj90 Re: Samotna w związku 06.12.19, 13:31
      A probowaliście terapii małżeńskiej? Wydaje mi się, że bardzo jej potrzebujecie.
    • marcin1979radom Re: Samotna w związku 16.12.19, 17:53
      Dla samotnych realny z Radomia.
    • karolok Re: Samotna w związku 19.02.20, 08:13
      Witaj. W drugą stronę też to działa. Starasz się jak możesz, a i tak za mało. Chcesz pogadać? Może nie jaj dwoje frustratów. jedrusek@wp.pl zapraszam
    • medicosamogos45 Re: Samotna w związku 15.04.20, 10:33
      Witaj serdecznie

Jeśli masz ochotę chętnie z Tobą popisze.
      Pozdrawiam Wojtek
      • stasi1 Re: Samotna w związku 16.04.20, 21:28
        To było 4 lata temu, tyle samo mniej więcej się nie odzywała
        • marco_5 Re: Samotna w związku 09.06.20, 22:27
          tak to z kobietami niestety bywa, nie odzywaja sie ...a pozniej zaluja, placza i probuja czarowac ...
          nooo i sa znowu zakochane ... :) !

• nnn.1 Re: Samotna w związku 10.06.20, 16:35
            marco_5 napisał:

> tak to z kobietami niestety bywa, nie odzywaja sie ...a pozniej zaluja, placza
            > i probuja czarowac ...
            > nooo i sa znowu zakochane ... :) !
            >

Rezakochanie nie istnieje, bo nie ma możliwości wejścia drugi raz do tej samej rzeki.
            • marco_5 Re: Samotna w związku 10.06.20, 21:54
              fakt, trzymajac sie zasad nie wchodzi sie drugi raz .....aczkolwiek, nieraz mozna zasady zlamac, zyjac na luzie :)
              jesli warto ? ... tak dla rownowagi psychicznej :)
              • nnn.1 Re: Samotna w związku 11.06.20, 14:20
                marco_5 napisał:

> fakt, trzymajac sie zasad nie wchodzi sie drugi raz .....
                ----------
                • marco_5 Re: Samotna w związku 13.06.20, 09:28
                  cenie ludzi z sztywnymi zasadami ! inna sprawa, do czego te nieraz filozoficzne wiernosci idealowprowadza?
                  nierzadko do depresji, kompleksow, etc...
                  alez oczywiscie, ze mam pewne zasady...wszystkie w "zielonym obszarze" zawsze z malymi odchylkami.. :))

• stasi1 Re: Samotna w związku 31.07.21, 14:25
            Z tym płaczem to pewnie nie do końca tak jest, przyzwyczajaja się do tego i pewnie były by rozczarowane że ktoś je chce poderwać
    • 19lukaszmirek68 Re: Samotna w związku 09.06.20, 02:38
      witaj jak ci na imie
    • marco_5 Re: Samotna w związku 24.08.20, 11:58
      do Spamu..
    • little.girl.blue Re: Samotna w związku 11.11.20, 14:26
      Niestety znam ten bol :(
      • marco_5 Re: Samotna w związku 15.11.20, 18:05
        ten za "pierwszym razem" .. ? :)
    • montpomoc Re: Samotna w związku 20.12.20, 18:07
      Uwielbiam Sylwestra i poprzedzające go święta. Szczególnie Święta bo to bardzo szczególny moment w roku. Prawda jest jednak taka, że tylko obserwuję jak cały świat krząta się i przygotowuje do Świąt. A ja z boku patrzę. Coś tam mam w planach ale czy to mi da radość? Chciałbym czuć się zaangażowany w taki sposób, w którym nie zadawał bym sobie takiego pytania. Ale żeby to było możliwe to trzeba mieć z kim to zrobić.
      Też jestem w takim położeniu, że to już bardziej zasmuca niż nadzeję przynosi ale tak jak mówię. Uwielbiam ten czas w Grudniu
    • k.9 Re: Samotna w związku 12.03.21, 03:20
      Chetnie poznam moj e mail k.a.9@wp.pl
    • spedytor59 Re: Samotna w związku 21.03.21, 16:06
      Witaj Piękna. Jeżeli to aktualne, to odpowiedz. Jakoś się zgadamy.
    • spedytor59 Re: Samotna w związku 21.03.21, 16:11
      aktualne???????????
    • w_poszukiwaniu_83 Re: Samotna w związku 25.03.21, 14:01
      Mam to samo od 10 lat😒 chętnie pogadam...
      • ttomekgawron Re: Samotna w związku 09.09.21, 14:11
        Nie łam się głowa do góry. ttomekgawron@gazeta.pl
    • majki12 Re: Samotna w związku 26.04.21, 10:59
      szukam sponsorki kontakt tylko przez e mail
      imajki859@gmail.com
    • 000tomi000 Re: Samotna w związku 29.07.21, 21:13
      Hej poznamy się? tomi000@autograf.pl
    • sali-1952 Re: Samotna w związku 07.08.21, 14:09
      niedobrani jesteście nie wiem czy to naprawiać
    • margorzata1970 Re: Samotna w związku 08.09.21, 20:21
      Witam. Najgorsze co moze jest to samotnosc w zwiazku. Mnie to to juz dopadlo i zle mi z tym😞
      • ttomekgawron Re: Samotna w związku 09.09.21, 14:09
        Nie łam się James 38 Ci to mówi :P Czasami jest pod górkę a czasami z górki. Może ktoś z mazowieckiego woj. ? moj mai ttomekgawron@gazeta.pl
    • 7filip Re: Samotna w związku 16.09.21, 11:45
      Cześć.
      Z jakiego miasta nadajesz, jeśli można zapytać.?
      • stasi1 Re: Samotna w związku 16.09.21, 14:46
        Zapytać możesz ale odpowiedzi pewnie nie dostaniesz skoro kobieta od czterech lat się nie odzywa
    • przemyslaw.krajewski Re: Samotna w związku 20.09.21, 11:50
      Z dużą dozą prawdopodobieństwa zakładam, że moglibyśmy się zgrać w przedmiotowym temacie ;)

Pozdrawiam
      P. (42)
      notoco6@gmail.com
    • konrad.znajomych.kochanki Re: Samotna w związku 31.10.21, 02:19
      Witaj koleżanko. Jeśli zechcesz poklikać czy pogadać telefonicznie to odezwij się na e-mail: hhkzpmzt95@gmail.com. Jestem otwarty na rozmowę w każdym temacie i propozycje. Zapraszam serdecznie. 😘
      Konrad, pozdrawiam.
    • dojrzaly97 Re: Samotna w związku 06.11.21, 13:58
      napisz gg 74268080
    • skuma444 Re: Samotna w związku 06.11.21, 15:21
      skuma444@gazeta. pl proszę pisać
    • konrad.znajomych.kochanki Re: Samotna w związku 06.11.21, 21:13
      Witam Cię. Z krótszym stażem ale miałem podobnie w związku. Zapraszam do kontaktu pod nr tel, 797441277. Chętnie popiszę sms lub porozmawiam telefonicznie. Pozdrawiam Konrad
    • ew38p Re: Samotna w związku 15.11.21, 12:56
      no tak skad znam samotne Sylwestra, omimo tego że ma się partnera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka