Dodaj do ulubionych

dajecie maluchom wątróbkę ??

06.05.05, 12:42
drobiową mam na myśli taką smażona na maśle i cebuli ??
Obserwuj wątek
    • guciom Re: dajecie maluchom wątróbkę ?? 06.05.05, 13:32
      czesc
      ja daje, mala uwielbia watrobke z indyka, obsmazam na oleju obtoczona w mące
      potem do garnuszka, na patelni podsmazam cebulke i do garnuszka a nastepnie na
      patelnie wlewam wody troszke zagotowywuje i znowu do garnuszka sole, troszke
      pieprzu, listek laurowy i dusimy,
      Matyldka uwielbia podana z makaronem lub ziemniaczkami i kwaszonym ogóreczkiem,
      mniami
      magda mama matyldki
      • speni Re: dajecie maluchom wątróbkę ?? 06.05.05, 13:54
        Właściwie pytam bo gdzieś tam mi sie w głowie kołacze myśl, jeszcze chyba z
        okresu karmienia piersią, żeby nie jeść podrobów i pasztetów, ale nie pamiętam
        poprostu z jakiego powodu i od kiedy nie ma już żadnego "zagrożenia". Może
        któraś z Was odświeży mi pamięć.
        • monika291 Re: dajecie maluchom wątróbkę ?? 06.05.05, 22:26
          Daje i to juz od ok pół roku(Nikola uwielbia)
          Monika Z Nikolą(29.07.03)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10817538&a=20647857
          • yvi1 Re: dajecie maluchom wątróbkę ?? 07.05.05, 09:01
            Z podrobami jest tak,ze jak sa z niesprawdzonych hodowli to moga miec duzo
            szkodliwych substacji w sobie.Dlatego niwskazane jest jedzenie w ciazy
            itd.Kontrolowana watrobka jest bardzo zdrowa,nie nalezy jesc ja za czesto.Ale
            tak jest z wiekszosia rzeczy.
    • barbamama Re: dajecie maluchom wątróbkę ?? 08.05.05, 11:05
      Ja uwielbiam, ale tylko ja..... Może Maciuś ze mną zacznie, w tym tygodniu
      spróbuję :)
    • sledziowa Re: dajecie maluchom wątróbkę ?? 08.05.05, 18:31
      Cześć!
      Ja też swojej Maludzie daję wątróbkę drobiową podsmażaną z cebulką, najczęściej
      z duszonymi ziemniaczkiami i surówką z ogórka
    • mamaszyma Re: dajecie maluchom wątróbkę ?? 09.05.05, 09:25
      Ja nie daje i sama też nie jem. Jakoś nie mam zaufania do wątróbki. Czasem
      daję mu pasztet domowej roboty, ale tam jest mało wątróbki. Może się jeszcze
      przekonam, ale wątpię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka