ateistazwyboru 05.11.05, 09:56 Czy partia określająca się mianem katolickiej powinna tak robić? Co obiecywał PiS przed wyborami, a co zrobi wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3002046.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lotak A mieszkanie już wysprzątałeś? 05.11.05, 20:10 ateistazwyboru napisał: > Czy partia określająca się mianem katolickiej powinna tak robić? > > Co obiecywał PiS przed wyborami, a co zrobi > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3002046.html Słuchaj no, niewierzący, co ty właściwie sugerujesz? Że wszystkie partie nie mające z katolicyzmem nic wspólnego, to bandy złodziei i oszustów, bez czci i godności? Bo im WYPADA łamać przyrzeczenia i kłamać? Bo im WOLNO oszukiwać i kraść, a tylko katolickim NIE? Dokładnie taki wniosek możnaby bowiem wyciągnąć z Twego kretyńskiego wpisu, niewierzący. Kiedyś pisałem o ulubionej przez zapiekłych wrogów Pana Boga metodzie, którą nazwałem „dekalogową zasadzką“. Polega ona na wmawianiu odbiorcom, że niewierzącym wszystko wolno, wierzącym zaś wiele rzeczy NIE WYPADA robić. Zupełnie jak w układzie policjanci – gangsterzy. Jedni MUSZĄ przestrzegać prawa, a drudzy im głębiej mają je w czterech literach, tym lepszymi są gangsterami. Myślałem, że tego typu pokrętna demagogia już się do tego stopnia skompromitowala, iż żaden trzeźwo myślący człowiek jej nie użyje, ale okazuje się, że dla jajca, vel ateisty, vel bartosza, vel joanny KAŻDE kretyństwo jest dobre, aby upuścić co nieco jadu w kierunku ludzi wierzących, a zwłaszcza katolików... Tak od dłuższego czasu obserwuje twoje wątkowe „pączkowanie“ na tym forum i trochę mi to rozprzestrzenianie się jakiegoś absurdalnego wirusa przypomina... Tworzysz 10-15 wątków w tygodniu, a jeden głupszy od drugiego. Nie masz innego zajęcia, nienawistniku? Rodziną byś się zajął, mieszkanie przy sobocie wysprzątał, żonie ciepłe słowo powiedział, dzieci po główkach pogłaskał. Czy tobie też, z racji twojej niewiary, tylko nienawiść rozsiewać WYPADA? Odpowiedz Link Zgłoś
ateistazwyboru Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 05.11.05, 20:35 Ej, nie dorabiaj ideologii i nie imputuj mi tego czego nie powiedziałem. Ja tylko zastanawiam się czy partia katolicka może tak samo kłamać jak komunistyczna. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 05.11.05, 21:54 Jaka partia katolicka? To do PiSu niekatolików nie przyjmują? W statucie mają zapis, że tylko katole???? A może wyznają zasadę cuius regio eius religio i każdy wedle wodza Jarosława? Odpowiedz Link Zgłoś
ateistazwyboru Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 05.11.05, 22:27 Wiadomo wszem i wobec, że "kościół i wiara katolicka są drogie sercu każdego Polaka" czy jakoś tak - tak mówi szef rządu - czy może zatem obiecywać jedno a robic drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 05.11.05, 22:34 Bzdury i demagogia. Szef rządu doskonale wie, że nie każdy Polak jest katolikiem. W kampanii również opowiadał o mieszkaniach w ilości 3 miliony, teraz wyjaśnia, że to skala potrzeb, a nie obietnica. Każdy słyszy co chce słyszeć. jajco nie rżnij głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
ateistazwyboru Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 05.11.05, 22:46 Jasne... a Gazeta kłamie w cytowanym artykule Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 05.11.05, 23:09 Obniżyć podatki, zwiększyć wydatki. Kto w to uwierzył, sam się okłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
crusader1 Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 05.11.05, 23:54 a raczej kto uwierzyl ten grzeszy glupota i niedbalstwem zas klamstwem grzeszy ten co klamal i to z premedytacja. bo nie wierze aby polityk nie wiedzial ze jak od dwu odejmiejsz jeden to z tego ci trzy nie wyjdzie. klamal wiec gorzej niz kwachu o studiach... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 06.11.05, 00:15 kwachu też coś o mieszkaniach dla młodych kwękał. Polityka to szulernia, a polityk to kłamca. Koniec. Bomba. A kto nie wiedział ten trąba. Odpowiedz Link Zgłoś
forumisko Krzywa Laffera i deficyt budżetowy 06.11.05, 00:21 crusader1 napisał: > a raczej kto uwierzyl ten grzeszy glupota i niedbalstwem > > zas klamstwem grzeszy ten co klamal i to z premedytacja. > bo nie wierze aby polityk nie wiedzial ze jak od dwu odejmiejsz jeden to z tego > ci trzy nie wyjdzie. A teraz to deficytu budżetowego nie ma wcale, prawda? Czyli że najlepiej zabrać wszystko a potem rozdać jeszcze więcej? Wielbiciele wielkiego budżetu chcieliby wszystko zabrać dla siebie (tzn. dla wyrównywania szans dla siebie) ... Krzywa Laffera działa - wystarczy przypomnieć sobie sprawę obniżki akcyzy na alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 07.11.05, 00:31 ateistazwyboru napisał: > Wiadomo wszem i wobec, że "kościół i wiara katolicka są drogie sercu każdego Po > laka" A to nie jest obietnica, tylko stwierdzenie.;-)))) Prawdziwe czy fałszywe - inna sprawa, ale z punktu widzenia logiki nie jest obietnicą, hehe. Chyba sobie założę nicka "Jajco_z_wyboru" Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 07.11.05, 00:41 kochanica-francuza napisała: > Chyba sobie założę nicka "Jajco_z_wyboru" hehehe, niech padnę i zaryczę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: A mieszkanie już wysprzątałeś? 07.11.05, 21:12 a000000 napisała: > kochanica-francuza napisała: > > > > Chyba sobie założę nicka "Jajco_z_wyboru" > > hehehe, niech padnę i zaryczę.... a ty sobie załóż "Pod_Jajcem_ryjmy_wraz" ! Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Jaka katolicka! :))) 06.11.05, 08:05 PiS to partia socjalistyczno-narodowa. Poza tym politycy PiS są populistami oraz hipokrytami. To co zrobili (tzn. wypieli się na głupców którzy na nich głosowali) nie jest dla mnie zaskoczeniem. PS Podobno PiS planuje podniesienie stawek Vat na żywność, leki, zbawki i książki ale nie ma zamiaru obniżać stawek na prąd, gaz, samochody, komputery i sprzęt RTV i AGD oraz materiały budowlane. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jaka katolicka! :))) 06.11.05, 22:46 A i zobaczysz, że kataster wprowadzą. W końcu z pustego i Salomon nie naleje, a populistyczne partie muszą skądś brać aby : divide et impera!! czyli dzielić i rządzić. To są socjaliści, w każdym posiadaczu widza kułaka. Ciekawe, kiedy będą nacjonalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Pełna zgoda Hiper. 06.11.05, 23:08 hiperrealizm napisał: > PiS to partia socjalistyczno-narodowa. Nie wiem czy narodowa, ale socjalistyczna bez dwóch zdań. Ciekawe, że ja mam wrażenie, że od 16 lat rządzą nami demokratyczni wprawdzie, ale jednak socjaliści, a wmawia mi się, że liberałowie. Jacy liberałowie ? Obciążenia kosztów pracy przekraczają grubo ponad 50 %, podatki jakby je zliczyc łącznie (pośrednie + bezpośrednie) oscylują w granicach następnych 50 %, a tu się mówi o "skrajnym liberalizmie". Kurde, gdzie tu liberalizm, bo ja nie widzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Pełna zgoda Hiper. 06.11.05, 23:09 hehe ja też Gumlu, nie widzę. No ale jestem krótkowidzem, wię miej mnie za usprawiedliwioną. Odpowiedz Link Zgłoś
crusader1 Re: Pełna zgoda Hiper. 07.11.05, 07:25 a000000 napisała: > hehe ja też Gumlu, nie widzę. No ale jestem krótkowidzem, wię miej mnie za > usprawiedliwioną. Generalnym problemem jest to ze sa dwa rodzaje liberalizmu: ideologiczny i ekonomiczny. I jeden z drugim nie musi miec powiazania. Np. Forumowisko moze mowic ze wszystko przez liberalow, ale nie ma na mysli tego ze ci liberalowie w kwestiach ekonomi sa jego przyjaciolmi, bo Forumowisko jest bardzo skrajnym liberalem ekonomicznym. Choc jakbym go tak nazwal bez dodania "ekonomicznym" to by sie obrazil. Ja np jestem liberalem i umiarkowanym liberalem (ekonomicznie) co nie zmienia faktu ze wielu moich znajomych o liberalnych pogladach moze mnie doprowadzic do szewskiej pasji w swoich socjalistycznych pogladach. Choc skrajny liberalizm by mnie tez powalil z nog. W sumie pewnie najlatwiej byloby mi sie dogadac z umiarkowanym korporatystom (co jest swiatopogladem wielu chrzescijanskich partii w europie) ale nie oznacza to ze bysmy sie zgadzali w swiatopogladzie. No coz zycie jest raczej skomplikowane i z tym liberalizmem roznie bywa :) A co do naszych obecnych wladz to mysle ze korporatystami nie sa... Cholera wie czym sa ekonomicznie? Moze rzeczywiscie wracaja do utopijnosci narodowego socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś