22.03.06, 11:40
prywata, w dodatku, tutaj, coby Ci opinii na Książkach nie psować:) Powiedz
mnie ty, co Schwoba wyszło po naszemu, poza fragmencikami, bardzo smacznymi w
Lnśiach?

P:)
Obserwuj wątek
    • zdanka1 Re: Zdanko! 22.03.06, 12:46
      A ja dla odmiany nawet nie wiedziałam, ze Schwob był w jakiejś lnś:))))A w
      której? no ja mam na mysli Marcela Schwobna w kazdym razie:)

Spore kawałki Schwoba są w transgresjach Janion a konkretniej w tomie pt.
      Dzieci ( a raczej w dwóch tomach) - Są tam fragmenty "Krucjaty dziecięcej" i
      chyba "Księgi Monelli" - księga Monelli w przekładzie Ostrowskeij ukazała sie
      tylko raz we Lwowie coś koło 1910 roku:)))) I podobnie jakoś w póżnych latach
      dwudziestych ukazały sie "Żywoty urojone" - takze jak szukać to juz dzisiaj
      praktycznie w starodrukach:))))))))))
      • braineater Re: Zdanko! 22.03.06, 12:53
        Fszysko f temacie. Lnśkę Ci sprawdze w domu, która to była, pamietam też, ze w
        którymś Prazie były fragmenty.
        A skanera nie masz przypadkiem?:)

• zdanka1 Re: Zdanko! 22.03.06, 13:02
          Mam, ale kabla nie mam :))))))
          • zdanka1 Re: Zdanko! 22.03.06, 13:10
            chociaz jak bardzo chcesz to mogę ci kawałki skserować i wysłać, ale dopiero po
            1 kwietnia, bo teraz to nei mam czasu pamietać, ajk sie nazywam.
            • braineater Re: Zdanko! 22.03.06, 13:16
              Dźwięczny byłbym niczem dzwon:)
              Jak Ci sie przypomni i bedziesz miała ochote, to ja bardzo chętnie.
              w rewanzu mogę odeslac kawałki z LnŚ i Praza - jak znajdę bęcwała który go ode
              mnie pozyczył:)

• zdanka1 Re: Zdanko! 22.03.06, 13:22
                Dzięki, ja Praza mam, ale byłabym zobowiązana, jakbyś sprawdził nr lnś, w którym
                były te teksty, bo mne to zaintrygowało - coś mi umknęło:))))))
                • sutekh1 Re: Zdanko! 22.03.06, 15:51
                  praz to kto?
                  • braineater Re: Zdanko! 22.03.06, 16:07
                    Praz to chyba jeden z najwiekszych łbów literaturo i sztuko znawczych z pełnym
                    odchyłem na dekadentów. Dwie pozycje absolutnie genialne - Zmysly, diabeł
                    śmierc w literaturze romantycznej, i Mnemosyne - o wpływie sztuk plastycznych
                    na literaturę. Jak dla mnie koleś pomiedzy papieżem a absolutnym świetym jesli
                    chodzi o interdyscyplinarny literaturenwiessenschaft.

• sutekh1 Re: Zdanko! 23.03.06, 15:17
                      no to kolejny autor którego booki trza mieć, a tu kasy nie starcza. chyba muszę
                      kogoś obrabować!

dzięki za info , poniekąd głupio że zadałem to pytanie autor kilka razy
                      przewinął mi się przez ucho i oko
                      • braineater Re: Zdanko! 23.03.06, 15:28
                        Możesz miec problem z dostaniem Diabla, zmysłów, smierci - ja musiałem
                        skserowac całość, żeby mieć:) Mnemosyne bywa na allegro za w miarę normalny
                        kesz:)

• zdanka1 Re: Zdanko! 23.03.06, 15:30
                        www.allegro.pl/item91602170_praz_zmysly_smierc_i_diabel_w_literaturze.html
                        I niestety ya ksiazka chodzi na allegro w okolicach 100zł;/ Mnie sie udało za
                        65:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka