cover_wielki 25.04.06, 20:28 www.e-gory.pl/8_tryptyk_chooyu_news.php ...no to gratulacje !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszulka_ma Re: Twardziele 26.04.06, 15:41 .."będzie zdobywcą Korony Himalajów czyli wszystkich 14 ośmiotysięczników ziemi. - mówi Maciej Kałwak z firmy HiMountain." właściwie, dlaczego góry tak fascynują i przyciągają.. jak magnez?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Twardziele 26.04.06, 16:37 bo jak jest płasko to jest mdło... z góry widac więcej i dalej...no i ta przestrzeń, która poraża swoim ogromem :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Re: Twardziele 26.04.06, 19:29 A tak z ciekawości - na jakiej max. wysokości byliście? Mój rekord to około 5100, wyżej płuca bez treningu nie wytrzymały. Wolę górski trekking niż wspinaczkę ale podziwiam kondycję, odwagę i samozaparcie wspinaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Twardziele 26.04.06, 23:14 o! to mamy Twardziela ..na forum:)))Brawo!:) Można prosić o ciut więcej wrażeń z takiej wysokości?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma zapomniałam.. 26.04.06, 23:16 ..mój skromny rekord to 2964 ..i to dzięki lini kolejowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: zapomniałam.. 27.04.06, 09:21 1894m npm. Giewont i 1987m npm... Kasprowy Wierch :)) W czerwcu "zdobędę" Nosal 1206 ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: zapomniałam.. 27.04.06, 19:59 dawno już nie byłam w Tatrach.. (chyba z cztery lata) i raczej w tym roku też się nie wybiorę.. Halinko, pozdrów góry od ...urszulki:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: zapomniałam.. 28.04.06, 07:32 Może wybiorę się do Tarnowskich Gór....;))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma góry moje.. 28.04.06, 07:48 "Góry moje w obłokach płynące, Jak statki na morzu, a ryby - zające, Góry moje, góry milczące. Góry moje do chmur przytulone, Jak w szal z owczej wełny przez wiatry pleciony, Góry moje w bukowej koronie.".. www.wgorach.art.pl/spiewnik/szweda/gorymoje.htm Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: zapomniałam.. 28.04.06, 18:46 Pozdrowię Urszulko i postaram się chociaż w maleńkiej części uchwycić ich czar w fotografiach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dłużej.. 10.05.06, 21:37 hrunio napisał: > się gotować? ;) nie będzie się takim miękkim jajkiem?!:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Re: Dłużej.. 11.05.06, 10:13 cover_wielki napisał: > Po prostu trzeba nie pękać ;) trzeba nakłuć - wtedy nie pękają nawet mięczaki (to tak dla jaj) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ..tylko dla jaj? 11.05.06, 17:27 nakłucia środkiem uodparniającym na pęknięcia?:) (zalecenia dla jaj) moja pani, od której kupuję jajka poleca solić wodę.. czasem sypię dużo soli a one i tak w czasie gotowania pękają! Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Re: ..tylko dla jaj? 11.05.06, 18:01 tylko kłucie, dwustronne, solenie to pieprzenie (ups! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: ..tylko dla jaj? 12.05.06, 00:00 jaja od panow kupione nie pekaja tak latwo. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ..tylko dla jaj? 12.05.06, 08:41 czy płeć sprzedającego jaja na straganie ma wpływ na ich gotowanie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio hmmm... 12.05.06, 09:56 jakoś tak się składa że to właśnie panowie ze wszystkiego robią (sobie) najlepsze jaja... ;) piątek nastroił mnie filozoficznie (zauważyliście to wynikające z głębokiego zamyślenia "hmmm..."?) weekend już tuż ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma hmmm... 12.05.06, 13:19 ..jest wiele sposobów na podawanie jaj sadzone, smażone, gotowane... jak się przygotowuje filozoficzne?:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio już bez jaj 12.05.06, 17:28 JAJO FILOZOFICZNE (ovum philosophicum, ampulla sphaerica) - naczynie szklane w kształcie jaja, umieszczone we wnętrzu -> atanora, w którym znajdowały się reagujące substancje: złoto lub srebro i rozpuszczalnik uniwersalny. W jaju filozoficznym przebiegał proces powstawania -> kamienia filozoficznego. /Słowniczek określeń alchemicznych/ Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma bez jaj ani rusz..:) 12.05.06, 20:27 hrunio napisał: > JAJO FILOZOFICZNE (ovum philosophicum, ampulla sphaerica) - naczynie szklane w > kształcie jaja, umieszczone we wnętrzu -> atanora, w którym znajdowały się > reagujące substancje: złoto lub srebro i rozpuszczalnik uniwersalny. W jaju > filozoficznym przebiegał proces powstawania -> kamienia filozoficznego. ..nawet kamienie ściśle związane są z jajem:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: bez jaj ani rusz..:) 12.05.06, 21:00 No tak tylko się człowiek odwróci ,a tu już...jaja na szaniec... ech;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: bez jaj ani rusz..:) 12.05.06, 22:05 w telewizji dziś też.. właśnie walka o jaja się odbyła:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma wczoraj.. 13.05.06, 23:51 dinozaury o jaja się żarły.. a dziś twardziele strzelają do siebie!:) ps. panie Cover,.. bohaterowie boją się igiełek?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: wczoraj.. 14.05.06, 12:45 igiełek się nie boją ale kłócie... brrrrrrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma takiej.. 14.05.06, 20:20 cover_wielki napisał: > igiełek się nie boją ale kłócie... brrrrrrrrr... ..małej strzykaweczki się boją twardziele?:) tinyurl.com/oly57 Odpowiedz Link Zgłoś