oldpiernik 03.07.06, 16:50 "Budzimy się do życia, naiwni taaaak..." OLDWRACANADOBRE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cover_wielki Re: Reaktywacja!!! 03.07.06, 20:45 No niesamowite, Old wraca, poczuł grilla chyba :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Piernik codzienny - za ywjątkiem świąt i urlopów 04.07.06, 07:14 Katastrofa budowlana w Stróży mocno zaintrygowała opinię publiczną. Zainteresowanie nieszczęściem, zginął wszak człowiek, wydaje się zrozumiałe. Jakież było więc moje zdziwienie, kiedy pytając o postawę przedtawicieli prasy, która to postawa rzutuje na powszechny obraz zdarzenia, usłyszałem... O paparazzich, czychających na odsłonięcie ciała ofiry spod konstrukcji... (dla uchwycenia efektownej prawdy???) O pytaniach formułowanych w sposób napastliwy, wręcz obraźliwy... (dla lepszego kontaktu z rozmówcą???) Dociekać prawdy można na wiele sposobów. Przypominam sobie inną katastrofę, nie tak odległą w czasie. Wówaczas wydawało mi się, że zdziczenie dziennikrskich obyczajów to tylko przejściowa moda. Dziś wiem już, że mentalność pismaka z brukowca staje się normą. OLDZNUTKĄIRYTACJI Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Piernik codzienny - za ywjątkiem świąt i urlopów 2 05.07.06, 15:08 Z niejakim rozbawieniem przyglądam się drobiazgom, znanym pod nazwą "prawo jazdy". Słyszałem bowiem legendy o problemach, jakich nastręczały unijnym policjantom dokumenty poprzedniej generacji, te z symbolem PL w owalnej obwódce. Okazuje się bowiem, ze po wprowadzeniu okrągłej obwódki, utworzonej przez gwiazdki, problemów nie ma. Celowo przemilczę inne, takoż kosmetyczne, co istotne modyfikacje... O(LD)WALNY Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio na marginesie.. 05.07.06, 17:43 - ani w nowych prawach jazdy ani w nowych dowodach osobistych nie znaleziono miejsca na wpis grupy krwi. Taki wpis mógłby czasem uratować życie, ale kogo obchodzi jakieś tam życie (oczywiście poza nowopoczętym, ale to, jak wiadomo, obywa się bez DO ani prawa jazdy). Jeszcze jedno kuriozum IV RP - do szpitala udajemy się grupą krwi zapisaną na kartce wyrwanej ze starego DO, pamiętającego czasy III RP! Ech... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: na marginesie.. 05.07.06, 20:33 słuszna uwaga, ale tu nie chodzi o to żeby prawo jazdy czy jakikolwiek iinny papier cokolwiek ułatwiał, tu chodzi o to żeby biuriokracja mogła żyć !! Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Piernik codzienny - zwśiu 3 ;0) 06.07.06, 15:37 Dotknięty lipcowym upałem, odkryłem fenomenalną konsekwencję administracji. Wytyczne co do stroju i obuwia w pracy są nader jasne. Ma być schludnie, elegancko i czysto. Żadnych ekstrawagancji sandałowo-ramiączkowo-szortowych. Ba, żadnej klimatyzacji. (sic) To podobnie, jak w tym dokumencie przywołanym powyżej. Można pomyśleć i poprawić, tylko coś nie wychodzi... OLDSHORTY Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Piernik codzienny - zwśiu 4 08.07.06, 07:43 7 lipca - imieniny miesiąca, minęły pod znakiem niestrawności w kręgach władzy. Bez komentarza, wszak imieniny to rodzaj święa. :0) Dzisiejszy ranek przywitał nas na wpół otwartą nitką drogi ekspresowej S1. Wprawdzie wiadomość dotyczy zaledwie kilkukiometrowego odcinka, pomiędzy granicami skoczowskiej gminy i rogatkami Bielska-Białej, jednak do tego dołącza drugie spostrzeżenie. Wspomniany odcinek, przebudowywany z wielkimi oporami materii wszelakiej, a leżący na szlaku tranzytowym, będzie nieco przyjaźniejszy dla kierowców. Dlaczego tylko nieco? Przyczyna tej powściągliwej pochwały leży w fakcie, że przyrost ruchu, okiem laika, wygląda na znacznie szybszy, niż przewidywany wzrost przepustowości wspomnianej drogi. Jedyna nadzieja w szybkim przeniesieniu tranzytu na autostradę, o której budowie słyszy się od lat, a podobno wybudowano już nawet spory kawałek. Podobno... Na S1 ruch nie zmalał. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Reaktywacja!!! 10.07.06, 22:44 fajnie tak wracając na progu znaleźć dobre wiadomości:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik codziennik odnaleziony!!! 02.09.06, 13:32 Jutro chrzciny. Po wczorajszym pogrzebie - zdecydowana zmiana na lepsze. CEST LA VIE Odpowiedz Link Zgłoś