14.02.07, 17:02
chciałabym się zapisać na pilates,ale nie wiem czy warto.czy to naprawdę jest
nudne?no i czy to prawda,że poza wysmuklaniem sylwetki,trzymaniem prawidłowej
postawy ciała,nie osiąga się jednak jakichś super efektów w odchudzaniu?
bardzo proszę o pomoc!
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: pilates 15.02.07, 23:30
      Jak dla mnie pilates jest genialną formą ruchu, co prawda ćwiczyłam tylko na macie a nie na urządzeniach, ale i tak było super! No i czułam się o niebo lepiej niż po aerobiku czy stepie - jednak tu więcej się relaksujesz i koncentrujesz, a nie machasz bezwiednie rękami za intruktorem. Pilatesa z powodzeniem ćwiczyłam również w domu - podobnie jak callannetics- rewelacja!
      A jeśli chodzi o efekty w odchudzaniu, u mnie były. I byłam z nich zadowolona. Teraz co prawda zarzuciłam pilatesa, ale powoli do niego wracam. I nawet mojego M przekonałam i razem ćwiczymy w domu :D
    • agacciam Re: pilates 16.02.07, 10:16
      ja tam wolę aerobik, spalanie,porządnie się zmęczyć i wyskakać. uwielbiam też
      wzmacnianie, bo wtedy naprawdę czuję, że ładnie kształtuje się moje ciało.
      • mad_die Re: pilates 16.02.07, 18:13
        Spróbowałaś pilatesa? Myślę, że jeśli byś spróbowała, to byś tak nie mówiła. Poza tym, uważam, że owszem, na aerobiku się zmęczysz, ale idź sobie na pilatesa - nie wytrzymasz na pewno pierwszego ćwiczenia ;P
        W pilatesie spalasz dużo, mimo że się nie pocisz jak świnia. Wzmacniasz wszystkie mięśnie, poprawiasz posturę, zaczynasz kontrolować swoje ciało. To jest super sprawa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka