skajstop 19.06.07, 17:34 Toż to jest barbarzyństwo! www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=6696 I to w kraju kuchennie bardzo zacnym! Co to się porobiło... fkrutce zaczną tam podawać preparat czosnkopodobny, bezzapachowy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubissimo Re: O tempora! O mores! O Italio zdradziecka! 19.06.07, 19:08 la cucina italiana senza l'aglio? non è proprio possibile! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: O tempora! O mores! O Italio zdradziecka! 19.06.07, 20:54 Nie wierzę. Gdyby to sie rozwinęło, to Piemont wystąpiłby o secesję, a Sycylia o autonomię. Albo odwrotnie. Z włoskich potraw bez czosnku to mogę wymienić lody, grappę i cappuccino... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: O tempora! O mores! O Italio zdradziecka! 19.06.07, 21:03 error: w dobrych lodziarniach sa lody o smaku czosnku :) Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: O tempora! O mores! O Italio zdradziecka! 19.06.07, 22:50 A w tych zupełnie dobrych lodzirniach są nawet lody krabowe... ale to była metafora, gópkó! Nam Polakom włoskie lody kojarzą się cassate a nie czochowo ) Odpowiedz Link Zgłoś
paolo630 cuccina... 21.06.07, 00:28 ...to piccola birra ale basen bez PiS czyli piscina to zwykła szczyna. Dlatego proponuję wrzucić PiS do Basenu (np. Adriatyckiego) i go stamtąd nie wyławiać. Ciekawe co nasze polityczne rekiny byłyby w stanie osiągnąć z tamtejszymi mafio... przepraszam, tuńczykami;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paolo630 Przepraszam... 21.06.07, 23:48 ...tu o czosnku w Italii, a ja po prostu zabłądziłem myślowo do kraju tego i jeszcze walę błędy ortograficzne. Oczywiście, czosnek świeży akuratnie uwielbiam bo już jest nowiutki, prosto z Marocco, temu Panu, co ma na czosnek alergię, niech rozwija się rozmaryn i ziemia lekką będzie, i może niech się z Italii do Norwegii przeniesie bo tam z czosnkiem może jeszcze nie dotarli... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: O tempora! O mores! O Italio zdradziecka! 19.06.07, 22:04 Nie wyobrazam sobie kuchni bez czosku! Uwielbiam go! A czosnek pieczony w calosci (bez obierania) nie smierdzi, wiec mozna tego uniknac, jesli sie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: O tempora! O mores! O Italio zdradziecka! 19.06.07, 22:51 a potem się go smaruje jak masełko, yummy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: O tempora! O mores! O Italio zdradziecka! 20.06.07, 08:59 nie ma dobrej kuchni bez czosnku! A przewrażliwione niuniaski niech się tarmoszą! Pieczony czosnek... ach. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: O tempora! O mores! O Italio zdradziecka! 20.06.07, 00:00 Mowe mi odjelo! Odpowiedz Link Zgłoś