Dodaj do ulubionych

Zaproszenie

30.07.03, 21:29
Peppe! Mam swietne ciasto ze sliwkami! Herbatka? Taka sobie - jestem
kawoszem, choc herbaty "uzywam" z przyjemnoscia w zimne miesiace (zaprawiam
macierzanka).
Moge cos zagrac! NM vell roomtsays vell Rumcajs (zebys na FZ nie zachodzil w
glowe z kim gadasz)
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 30.07.03, 21:35
      Przywędrowałam na chwilę szukając dobrej herbaty, a tu nawet mój ulubiony
      placek ze śliwkami. Ale ja nie Peppe...
      Pozdrawiam
      • roomtsays Re: Zaproszenie 30.07.03, 22:05
        No! Wreszcie jeden chetny sie znalazl - dziekuje wedrowcze!;o))) Starczy dla
        wszystkich.
        • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 30.07.03, 22:15
          Co ciekawego zagrasz, teraz słucham Mozarta, ale chętnie przełączę falę
          Pozdrawiam
          • ciupazka Re: Zaproszenie 30.07.03, 22:47
            A ja mogę po trudach dnia przykucnąć i wprosić się na herbatę? Służę
            herbatnikami i dobrej jakości czekoladkami?
            • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 30.07.03, 22:55
              Witaj Ciupazko! - Pepperoni zniknął, Rumcajs (w jednej ze swych postaci) takoż.
              Zostałyśmy(liśmy) same. Herbata i placek ze śliwkami smakują. Zastanawiam czy
              to późna kolacja czy wczesne śniadanie?
              Pozdrawima
              • roomtsays Re: Zaproszenie 30.07.03, 23:09
                Jestem, jestem! Przepraszam za zwloke, ale wczoraj popadlem na swietne
                karykatury tatrzanskie i teraz ich szukam bez rezultatu;o((((. Wedrowiec? Moze
                sluchasz "Sinfonia concertante" na skrzypce, altowke i ork.? To moj ulubiony
                kawalek mistrza Amadeusa... Ciupazko! Twoje sciezki net sa tak tajemnicze, ze
                nie jestem w stanie... Zupelnie jak w jakiejs tatrzanskiej jaskinii... ;o)))
                • ciupazka Re: Zaproszenie 30.07.03, 23:17
                  Ktoś mi wczoraj zarzucał, ze się szwendam, nie wiadomo gdzie, a ty nie? I to
                  są skutki. Graj Rumcajsie, graj, zamieniam się w słuch, na wygodnym
                  fizjologicznym fotelu i w tej pozycji mogę nawet zasnąć, nie spadając z niego,
                  chyba, że wypiję jeszcze ze trzy filiżanki herbaty.Hej!
                  • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 30.07.03, 23:21
                    Robi się towarzyskie spotkanie. Na poniższej stronie (zniknęło mi hiperłącze)
                    sa ładne rysunki tatrzańskie.
                    www.kartki.z-ne.pl/kartki
                    • roomtsays Re: Zaproszenie 30.07.03, 23:25
                      Dalej jestem! Ciasto czeka... Wsciekly jestem, ze nie moge znalezc tych
                      karykatur... Nie wiedzialem, ze Hanys z dobrym rezultatem nauczy mnie lincow.
                      Mam nadzieje, ze Wam kiedys je pokaze, bo byly doskonale...Zreszta w pogoni za
                      nasza Ciupazka, zaprosilem i Hanysa na herbatke - chyba nie macie nic przeciwko
                      temu? Tylko czy trafi...
                    • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 30.07.03, 23:26
                      Słuchałam Mozarta Piano Sonata in D K 576, ale już zmieniłam kanał w radiu.
                      U was też tak okrutnie gorąco?
                      Pozdrawiam
                      • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 30.07.03, 23:30
                        Inteligencja moja nie zna granic, moze teraz będzie lepiej:))
                        www.kartki.z-ne.pl/kartki.php?co=kategoria&id=1
                      • roomtsays Re: Zaproszenie 30.07.03, 23:34
                        Tez! I znow mam cykade na balkonie, ale dzis nie bede jej gonic - stwarza
                        doskonaly nastroj wieczornej herbatce...
                        Dla informacji Wedrowcze: przedwczoraj tez mialem cykade na balkonie, nie
                        moglem jej znalezc wiec wywalilem cala doniczke! Nieraz potrafia byc bardzo
                        dosadne. Ta dzisiejsza gra cantabile, wiec nie bede jej terroryzowal. Zreszta
                        Ciupazka relaxuje, wiem ze ja boli, ale ciesze sie, ze jest z nami... Wiem tez,
                        ze i Jej jest przyjemnie w towarzystwie Forumowiczow...
                        • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 30.07.03, 23:39
                          Do szału doprowadzają mnie tubylcze świerszcze (szczególnie gdy rodzinnie
                          koncertują w upalną noc; jednego wytrzymam), a co dopiero cykady. Już wolałabym
                          niedżwiedzia polarnego zastać na progu. Ciupazka odeszła?
                          • roomtsays Re: Zaproszenie 30.07.03, 23:46
                            Ciupazka relaxuje, a swierszcze to maly pikus w porownaniu z cykadami (mieszkam
                            w klimacie srodziemnomorskim). Nieraz daja nam popalic! Cale szczescie, ze
                            sypialnia nie ma balkonu i nie ma zadnych kwiatkow i innych "zarosli"...
                            Sluchalas Sinfonii Concertante W.A.M.? Warto! Widze, ze jestes melomanka, a ja
                            jestem muzykiem zawodowym...
                            • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 30.07.03, 23:56
                              Słuchałam sonaty fortepianowej. Niedawno odkryłam kanał radiowy stanu
                              Washindton. Nadają (od poniedziałku do piątku) muzykę klasyczną. W pozostałe
                              dni świetny jazz. Mają też pasmo barokowe, ale nie moga go "namierzyć". Prasz
                              sie muzyka klasyczną czy lżejszą?
                              • ciupazka Re: Zaproszenie 31.07.03, 00:04
                                hmmm, namęczyłam się najpierw na F.Zakopane, teraz usiłowałam wysłać kartkę
                                Pepperoniemu 78 z zapodanych przez wędrowca 2 i co? I ni co! A dlaczego? Bo
                                nie wiem, jak Peppe ma na imię, hehe. Adres chyba Peperoni78@gazeta.pl a
                                imię? No i nie wysłało! A on się nie pojawił?
                                • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 31.07.03, 00:11
                                  Pepproni nie pojawił się, a adres wpizs dokładnie (2xp) i bez spacji między
                                  znakami. Może przejdzie. Imię wpisz jakiekolwiek - zresztą to nie musi byc
                                  imię, a dowolny zwrot. DUżo otrzymuję kartek z tego portalu i nigdy nie było
                                  kłopotu.
                                  • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 31.07.03, 00:13
                                    sprawdziłam - pepperoni78 jest pisany z małej litery.
                                    • roomtsays Re: Zaproszenie 31.07.03, 00:22
                                      wedrowiec2 napisała:

> sprawdziłam - pepperoni78 jest pisany z małej litery.

Oczywiscie, ze malymi literami. Loginy GW nie "trawia" duzych liter. Nie wiem
                                      jak wam sie udaje z NOSPAM-em? A ja dalej nie moge wejsc do portalu Zakopa.
                                      Param sie klasyka, ale czesto zapuszczam sie w lzejsze kategorie - robie
                                      aranzacje "ciezkich" kawalkow, aby byly dostepne szerszej publicznosci. Probuje
                                      i jazzu - nieraz mi sie udaje, ale nie pretenduje byc mistrzem w tej
                                      dyscyplinie. Raczej wole go sluchac niz grac!
                                      P.S. Czyzby Peppe byl solenizantem? Dajcie znac - przesle Mu jakas fotke! r.
                                    • ciupazka Re: Zaproszenie 31.07.03, 00:28
                                      Teraz strona niedostępna i koniec. Cykady - inaczej piewiki - osobiście
                                      bardzo lubię te donośne dźwięki, które wydają samice, ciepła noc w namiocie,
                                      cykady, niebo rozgwieżdżone,zapach i szum drzew lub morza - to moje
                                      wspomnienia z wojaży po Rumunii i Bułgarii. To dopiero muzyka natury...
                                      No, zasiedzieliśmy się , czy nie zadługo? Na odpoczynek czas. Hej!
                    • marialudwika Re: Zaproszenie 31.07.03, 14:09
                      Fajne te kartki,wstawilam do ulubionych.Wlasnie pije pyszna poludniowa herbatke
                      jak zwykle mieszanka z earlgrey.Do tego muzyka Czerwonych Gitar i Myslowitz.
                      Chetnie zjadlabym placek drozdzowy z kruszonka..pychota,albo paczki.Niestety
                      nie moge ich tu kupic
                      ml
    • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 31.07.03, 00:32
      Te adresy powinny działać, ale dalej musisz się poruszać wg podawanych w nich
      wskazówek. Zawsze mam kłopoty z wklejaniem hiperłączy do listów.:((

www.galeria.z-ne.pl
      www.nowiny.z-ne.pl
      www.turystyka.z-ne.pl
      • wedrowiec2 Re: Zaproszenie 31.07.03, 00:34
        Może teraz, a jeśli nie, to wpisz ręcznie.
        www.galeria.z-ne.pl

www.nowiny.z-ne.pl

www.turystyka.z-ne.pl

• ciupazka Re: Zaproszenie 31.07.03, 00:52
          No, wreszcie udało mi się kartkę wysłać do peppe, te twoje linki wszystkie się
          otworzyły. A ja mam problem z otworzeniem na F.Z-ne w wątku: " cobyście sie
          oześmioli" A z kartkami trzeba było osobno wpisać adres kartek i wyszukać. Za
          drugim razem wyszło, oczywiście imię dowolne, hehe. Dobranoc. Dzięki za
          towarzystwo!
          • roomtsays Re: Zaproszenie 31.07.03, 01:01
            Czy wy nie czytacie? Co to za powod na kartke dla Peppera?
            • pepperoni78 Re: Zaproszenie 31.07.03, 12:14
              Wielkie dzięki - kartka doszła. może być i Jan. A w rzeczywistości Przemek. A
              tak na marginesie - w piwnicy pod herbaciarnią jest kilka beczek z rumem. Prąd
              do herbaty też się znajdzie ;)
              • roomtsays Re: Zaproszenie 31.07.03, 16:05
                Ciupazka moze oddychac spokojnie - mamy solidny zapas goralskiej herbatki na
                wiele wieczorow! Brawa dla gospodarza tego przytulnego przybytku! ;o)))
              • marialudwika Re: Zaproszenie 01.08.03, 01:26
                Sama sie do herbaciarni zaprosilam dzis w poludnie,teraz nie wiem czy bede
                przyjeta?Bo moze tutaj tylko sami swoi,hi,hi
                herbaciara
                ml
                herbata to napoj bogow
                • pepperoni78 Re: Zaproszenie 01.08.03, 14:36
                  Wszyscy są tu mile widziani. A im nas więcej, tym lepiej :)
    • marialudwika Re: Zaproszenie 01.08.03, 16:26
      Bardzo sie ciesze bo jestem okropna herbaciara,to moj ulubiony napoj.W zimie
      grzeje w lecie chlodzi.Bede u Was czesto bywac.Pozdrawiam
      ml
      • ciupazka Re: Zaproszenie 02.08.03, 10:30
        A jak bees nastypnym razym, to pytomy pieknie o dobre ciostecka i jaki
        taki kwiotecek dlo gazdy tego wątku ( moze być słowny). Hej!
    • ceper_pepper Re: Zaproszenie 10.08.03, 21:49
      Ma ktoś jeszcze ciastka ze śliwkami?? Trzeba korzystać - jeszcze są ;) Śliwki
      oczywiście.
      • roomtsays Re: Zaproszenie 10.08.03, 22:18
        Patrzcie, patrzcie - ciasto ze sliwkami komus sie sni... A jak bylo, to gdzies
        sie szwendal Pepperku-ceperku? ;o)))
        • ceper_pepper Re: Zaproszenie 11.08.03, 08:42
          Śliwki zrywałem ;) Na śliwowicę ;)
          • ciupazka Re: Zaproszenie 11.08.03, 13:06
            Zapraszam się na przepis produkcji śliwowicy sposobem domowym!A moze to
            tajemnica?
            • ceper_pepper Re: Zaproszenie 11.08.03, 14:04
              Niestety nie mam przepisu. Z tą śliwowica żartowałem. Powidła będą. Na powidła
              przepis mogę podać, ale chyba prawie każdy zna. Ale chyba wiem kto może zna
              przepis na śliwowicę. Taki jeden Forumowicz z Limanowej ;) A powidła ze
              śliwek... Mniam mniam. Zwłaszcza na gorąco... Ślinka cieknie.
              • ciupazka Re: Zaproszenie 11.08.03, 23:21
                Faciu! Oooo, trza bedzie Facia zaprosić, niek jom przywiezie, nie ino przepis
                na śliwowicę Lącką...
                • ceper_pepper Re: Zaproszenie 13.08.03, 17:55
                  Jak to leciało?? "(...) krzepi lica naszo łuncko śliwowica". Coś
                  ostatnio szwankuje ta moja pamięć ;)
                  • ciupazka Re: Zaproszenie 13.08.03, 18:38
                    No, zaprosił się do Zokopa pan trudny , Peppe, co miała znaczyć ta twoja
                    odzywka?? Śmiem zapytać, he? I cemuś nie odpedzioł. Jo ratowałak sytuacje
                    Kontrola? Jak myślisz? Ja go bardzo lubię i szanuję. a że trudny, to
                    trudny, a jak gwarom pise, to i jo trzy razy go cytom , coby sie
                    dorozumieć , co fce nom abo mi nagodać, ba haj! I to do słuchu, no nie?
                    Hej! Brać sie za goniacke..., przecie mu domy rade. he?

Z tego syćkiego to sie dobryj herbatki napije... O jejku jesce muse iść
                    w spytol i to zaroz.... po herbacie! Hej!
                    • ceper_pepper Re: Zaproszenie 14.08.03, 15:17
                      Ale ja też lubię Trudnego. Pisywałem kiedyś na Forum Kraków i
                      czytywałem Trudnego. Bardzo ciekawy człowiek. Niewielu takich.
                      • ciupazka Re: Zaproszenie 14.08.03, 16:44
                        A znasz jego prawdziwe dane? Bardzo chciałabym je znać...He?
                        • pepperoni78 Re: Zaproszenie 14.08.03, 17:10
                          Nie znam niestety. A szkoda. Z postów można wywnioskować, że to
                          inteligentny człowiek. Trzeba poczytać na Forum Kraków, może uda się
                          dowiedzieć czegoś.
                          • ciupazka Re: Zaproszenie 21.08.03, 21:02
                            Podejrzewam, ze to jeden z red. GW krakowskiej, asior niezły, domyslam sie
                            kto, ale nie mam pewności. A tak zajrzałam własciwie, czy nie ma tu
                            Rumcajsa, gdzie on się podział? Rumcajs wracaj, zapraszamy i brakuje ciebie!
                            Herbata stygnie!
                            • ceper_pepper Re: Zaproszenie 23.08.03, 18:24
                              Co do Rumcajsa mam pewne podejrzenia ;) Ale na razie nic nie mówię ;)
                              Zostawię to dla siebie ;)
                              • ciupazka Re: Zaproszenie 03.09.03, 14:48
                                Tajemnica, tajemnica, czy co??? Brzydko podejrzewać Peppe!!! Żeby mi to było
                                ostatni raz ! A ja zapraszam na oscypka i herbatkę. Hej!
                              • roomtsays Re: Zaproszenie 03.09.03, 18:58
                                ceper_pepper napisał:

> Co do Rumcajsa mam pewne podejrzenia ;) Ale na razie nic nie mówię ;)
                                > Zostawię to dla siebie ;)

Masz ci los! Troche mnie nie bylo i od razu maja ludzie podejrzenia ;o(((
                                Coz to za waty wzgledem mojej skromnej osoby Cie trapia Pepperku? Jak chcesz -
                                pisz na priv. Pozdr.
                                • ceper_pepper Re: Zaproszenie 06.09.03, 12:51
                                  A nieee... Już nic... Niczego złego nie miałem na myśli. Po prostu wydawało mi
                                  się, że Rumcajs jest kimś kim nie jest ;) Już więcej nie będę nikogo o nic
                                  podejrzewał :)
                                  • roomtsays Re: Zaproszenie 06.09.03, 22:25
                                    W pierwszym poscie Zaproszenia rozwiewam watpliwosci. ;o)))
                                    • ciupazka Re: Zaproszenie 07.09.03, 17:30
                                      No proszę, proszę łaskawi panowie, panie i goście jak to wszystko się przy
                                      herbatce wyjaśniło...hehe, i wreszcie stało sie jasne ...hehe, jak słońce!
                                      Hej!Telo.Pozdr.
    • ceper_pepper Re: Zaproszenie 09.09.03, 19:27
      Szykuje się mała feta ;) Szczegóły nieco później ;)
      • ceper_pepper Re: Zaproszenie 11.09.03, 11:23
        I już po "imprezie" ;) W bardzo kameralnym gronie świętowaliśmy pięćsetpoście
        na tym forum. :)
        • ciupazka Re: Zaproszenie 15.09.03, 01:57
          I tak bez nas?
          • ceper_pepper Re: Zaproszenie 15.09.03, 09:07
            Było zaproszenie ale nikt nie przyszedł :/ Nooo prawie nikt :) Ale nie martwcie
            się, zdążymy to jeszcze nadrobić :)
    • ceper_pepper A tak wogóle... 26.09.03, 18:32
      mniej więcej za 2 tygodnie być może będzie kolejne mini przyjęcie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka