p.jaron 11.06.10, 22:34 jak pewnie wiecie w Markach jest już chyba plaga komarów czy ktoś zna jakiś sposób na nie, może jakiś oprysk albo coś innego. Napisałem maila do burmistrza, ale na razie nie otrzymałem żadnej informacji i chyba olewa to :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slaw Re: Komary w Markach 12.06.10, 10:19 A co ma robić? Z tego co kojarzę to komary zwalcza się na etapie larw, zanim się wylęgną. Jak już latają to jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka32 Re: Komary w Markach 12.06.10, 11:47 Ktoś mi doradził ze jest dobry oprysk do nabycia w tym nowym ogrodniczym sklepie przy Piłsudskiego,blisko sklepu alkohole swiata,podobno rozpyla sie go z wodą ,starcza az na 4 tygodnie, (niewiem jak pada pewnie trzeba potórzyć)koszt cos 40 zł,podobno rewelka,właśnie tez wypróbuje mam nadzieje ze jeszcze mają,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankamarek Re: Komary w Markach 13.06.10, 09:34 Ja kupiłam ten środek, własnie w tym sklepie...muszę powiedzieć, że pachnie ładnie i kosztuje równiez ładnie....jednak co do działania mam wątpliwości. Pewnie ma rację Slaw, że komary powinno się zwalczać przed wylęgiem i dlatego ten środek teraz jest już mało skuteczny. A komary u nas wielkie ;-), nawet w południe w największy upał latały ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
mirkoz2 Re: Komary w Markach 14.06.10, 09:15 ten środek w zielonej krainie jest rzeczywiście skuteczny. Co do ceny to ja kupiłem tam rozpylacz, a teraz tylko uzupełnienie, które jest dwa razy tańsze...Czy działa 4 tygodnie to wątpię, ale jak robiłem grilla w weekend to miałem spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
nomad997 Re: Komary w Markach 12.06.10, 12:06 p.jaron napisał: > Napisałem maila do burmistrza, ale na razie nie otrzymałem żadnej informacji i > chyba olewa to :( Zapytam się z ciekawości: Co więc burmistrz (a w domyśle Urząd Miasta) powinien w tej sytuacji zrobić? Wynająć każdej rodzinie w Markach indywidualnego odstraszacza komarów? Opryskiwać za publiczne pieniądze każda prywatną posesję? A może burmistrz z urzędnikami ma biegać po godzinach pracy po mieście i komary ręcznie zabijać. Opamiętajcie ludzie własną głupotę, bo to powoli zaczyna przypominać wypowiedzi durnego społeczeństwa jakimi raczy nas telewizja oraz radio, gdzie obojętnie kto rządzi, to i tak za wszystko winny jest premier i rząd... nawet za dziurę w gminnej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
zoska89 Re: Komary w Markach 12.06.10, 16:37 niech lepiej kupi kazdej rodzieni paczke opasek na komary i po problemie, to jest super, ja mam i dziala zarabiscie allegro.pl/item1076425797_opaska_na_komary_opaski_przeciw_komarom_taniocha.html allegro.pl/item1076424789_opaska_na_komary_przeciw_komarom_paczka_10_sztuk.html Odpowiedz Link Zgłoś
robol40 Re: Komary w Markach 13.06.10, 06:49 >A może burmistrz z urzędnikami ma biegać po godzinach > pracy po mieście i komary ręcznie zabijać. Dobry pomysł-do czegoś by się przydał Odpowiedz Link Zgłoś
jorgusw Re: Komary w Markach 15.06.10, 10:34 nie rozumiem takiej obrony UM przez sarkazm... wiele miast stosuje oprysk na swoj wlasny koszt, nie mowie tu tylko o Warszawie. Burmistrz i UM sa po to aby nam sluzyc i starac sie aby warunki zycia w miescie byly coraz lepsze. Jesli Marki dalej beda taka zakomarzona sypialnio- dziura, bez zadnej porzadnej knajpy ze zdewastowanymi przystankami, bez rynku (tzn centrum) to ludzie przestana sie sprowadzac a moze niektorzy nawet zaczna myslec o wyprowadzce. Jak chcesz sie przekonac co trzeba robic dla dobra miasta to zagraj sobie w taka staaara gre na PCta pt Simcity... Odpowiedz Link Zgłoś
slaw Re: Komary w Markach 12.06.10, 17:05 warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8005102,Po_powodzi_plaga_komarow___nie_mozna_jej_pokonac_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mdzalewscy1 odpowiedz od Burmistrza !!! 13.06.10, 22:23 zaczepiłem Burmistrza w Urzędzie Giminy i przedstawiłem Twój problem, Burmistrz zapewnił mnie iż osobiście łapie ze względu na Ciebie te komary, bądź dobrej myśli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szary.szary Re: Komary w Markach 14.06.10, 13:35 Za www.marki.pl Aktualność Akcja przeciw komarom i meszkom (Zam: 08.04.2010 r., godz. 14.43) Już szósty rok Wydział Ochrony Środowiska Urzędu Miasta Marki walczy z niebezpiecznymi insektami. www.marki.pl/portal/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=1149 Odpowiedz Link Zgłoś
turn1 Re: Komary w Markach 15.06.10, 19:34 Marnotrawstwo naszych pieniędzy. Niech lepiej zrobią akcję przeciwko przestępczości Odpowiedz Link Zgłoś
slaw Re: Komary w Markach 15.06.10, 23:42 > Niech lepiej zrobią akcję przeciwko przestępczości tzn. jakieś opryski ? Odpowiedz Link Zgłoś