2007e 10.03.11, 14:33 Mamy problem z wybraniem jakiegos sensownego podarunku komunijnego zwiazanego typowo z ta uroczystoscia. Zaznaczam, ze chcialabym zarowno cos dla syna, jak i dla bratanka meza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamapata Re: Prezenty komunijne 10.03.11, 14:57 Synek zasygnalizował rodzince, że zbiera na nowy komputer Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Prezenty komunijne 10.03.11, 16:24 komunijnego zwiazanego typowo z ta uroczystoscia rzeczywiście komputer jest typowym podarkiem związanym z komunią __________________ wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job" Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Prezenty komunijne 10.03.11, 20:01 Takie typowo religijne to Biblia dziecięca albo dorosła ale jakaś porządna. Biżuteria raczej odpada No chyba że jesteście Romami oni noszą wielkie, złote krzyże. Może obrazek religijny na ścianę taki srebrny, pozłacany z napisem "Pamiątka..." albo bez napisu. Albo... Psp?, kasa?, rower?, Boombox?, Mp3?, Przenośne DVD?, Play station?, Komórka?, Zaawansowany zestaw Lego?. Odpowiedz Link Zgłoś
2007e Re: Prezenty komunijne 11.03.11, 13:56 No PSP i rower jest w planach, ale chcialabym glownie dla bratanka meza cos oprocz "koperty", ale niekoniecznie biblie i na pewno nie złoto! Ale coz ze srebra juz wchodzi w rachube. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapata Re: Prezenty komunijne 11.03.11, 10:03 Tak mi się jakoś skojarzyło od razu z komputerem A jesli o symbol, to jednak Biblia Mama Pa(-trynia i -wełka) www.pomoz-amelce.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
freedoro Re: Prezenty komunijne 10.03.11, 21:04 Ja mam prezent z głowy. Syn któregoś dnia oznajmił, że nie chce żadnego prezentu na komunię Podejrzewam, że ksiądz zrobił pranie mózgów. Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka9 Re: Prezenty komunijne 11.03.11, 12:05 Robicie swoim dzieciom prezenty na komunię? U nas w rodzinie nikt nigdy swoim nie kupował i mi tez do głowy nie przyszło. Moim prezentem jest przyjęcie komunijne, ubranie, różne składki.... Odpowiedz Link Zgłoś
2007e Re: Prezenty komunijne 14.03.11, 10:10 Niestety. Tak jest zakorzenione. Teraz z perspektywy czasu wydaje mi sie to kompletnie bezsensowne. Dzieciaki w szkole przechwalaja sie co i ile dostali. Koszmar. Jak jednak powiedziec dziecku, ze dostal pieniadze i nie kupi sobie tego i owego. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_karen Niezwykła Pamiątka I Komunii Św. 16.03.11, 00:29 Ja juz jestem po komunii chrześnicy i podarowałam jej aparat fotograficzny z pełnym wyposażaniem, futerałem, karta pamięci, akumulatorkami dobrej firmy prosty w uzyciu i nie duzy. Prezent praktyczny, uzgodniony z rodzicami i przyzwoity cenowo. Super dodatkiem do aparatu była niezwykła Pamiątka I Komunii Św. mianowicie książeczka w której bohaterem była ona sama a akcja działa się w rodzinnej miejscowości. W książce też było zdjęcie chrzesnicy i dedykacja specjalnie dla niej na tą okazję. Mała zrobiła wielkie oczy jak zobaczyła swoje zdjęcie, imię i nazwisko w tytule. Książka mądra i pouczająca i naprawdę wyjątkowa, polecam nawet dla tych, których dzieci nie bardzo lubią czytać. Podaje stronę Wydawnictwa Niebieskislon, gdzie można zamowić taką i inne ksiązki www.niebieskislon.pl mama_karen Odpowiedz Link Zgłoś
2007e Re: Niezwykła Pamiątka I Komunii Św. 16.03.11, 13:50 To juz dosc fajna pamiatka na dokladke do koperty. Musze to dokladniej przejrzec. Ciekawa jestem tresci ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
agava07 Re: Prezenty komunijne 14.03.11, 10:09 U nas dzieci co miesiąc dostają po Mszy św. podarki typu: BIBLIA, książeczka, różaniec, medalik, obrazek itd. Będę wdzięczna Rodzicom Chrzestnym, jeśli powstrzymają się od obdarowania nas kolejnym wydaniem biblii, zwłaszcza takim "porządnym". Wystarczy kilka miłych słów skierowanych do dziecka, jakieś "dziękuję", zamiast komentarzy, zazdrości i złośliwości tudzież aluzji A ewentualną kopertę przeznaczymy na cele charytatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
2007e Re: Prezenty komunijne 16.03.11, 13:48 Jezeli chodzi o sprzet dla dzieciak, to spodobal mi sie pomysl, ale jedyny problem w cenie. On juz dawno temu mial 135 cm wzrostu wiec wyrosl z modelu dzieciecego, co w takim przypadku, pozostale modele cenowo to juz okolo 1 tys lub kilka razy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
agava07 Re: Prezenty komunijne 16.03.11, 16:08 A gdzie tym można jeździć? Czy tylko po równym asfalcie? I czy łatwo wychamować na skrzyżowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś