Dodaj do ulubionych

rezygnacja z religii- do kiedy?

09.09.13, 14:55
byc moze mlody chcialby zrezygnowac z religii.
do kiedy mozna zrobic to bez konsekwencji, żeby ovena sie nie pojawila?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Spytaj wychowawczyni n/t 09.09.13, 15:35

• di_kormia Re: Spytaj wychowawczyni n/t 09.09.13, 16:30
        oczywiscie, ze spytam, dyrekcji tez- ale szukam jakies podstwy prawnej/rozporzadzenia
    • plater-2 Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 09.09.13, 15:36
      W kazdej chwili, a jednostkowej oceny nikt nie bedzie bral pod uwage.
    • moja.droga akty prawne 09.09.13, 19:28
      laickie.pl/rozporzadzenia-w-sprawie-organizowania-nauki-religii-w-szkolach-publicznych/
    • e_r_i_n Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 09.09.13, 21:22
      W każdej chwili.
    • ula-lo Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 09.09.13, 21:49
      W każdej chwili.
      Ja zrezygnowałam w marcu; córka nie była klasyfikowana z tego przedmiotu.
    • iwoniaw Przede wszystkim - zgłaszałaś chęć posłania? 10.09.13, 09:57
      To nie Ty masz rezygnować, tylko szkoła ma organizować lekcje _na wniosek rodziców_, więc jeśli niczego nie wnioskowałaś, to po prostu nie posyłasz dziecka i koniec. Oczywiście wychowawczyni powiedz co i jak dla porządku, bo zapewne i tak będzie taaaaaaka zaaaaskoczona - nieznajomość przepisów w tej kwestii jest w szkołach niestety powszechna.
      • di_kormia Re: Przede wszystkim - zgłaszałaś chęć posłania? 10.09.13, 10:48
        młody jest w 6 klasie- dotychczas chodził, a w czerwcy wnioskowałam. ale zdanie zmieni lam (znaczy mój syn smile ) hmm, moja 8 latka tez nie chce juz chodzic.
        religia oczywiscie w srodku planu, a jakże ....
    • kanna Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 10.09.13, 11:58
      Nie rezygnujesz, składasz w sekretariacie informację, ze dziecko nie będzie uczestniczyć.
    • zdziwik Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 10.09.13, 12:04
      a niby o jakiej konsekwencji mowisz mowisz wychowawcy ze nie bedzie chodzil na religie i tyle
      • di_kormia Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 10.09.13, 12:13
        religia jest wliczana do sredniej- w 6 klasie średnia jest jednym z kryteriów przyjęcia do gimnazjum- wyobrażałam sobie, że jak sie za późno zrezygnuje, to może już się nie da bez konsekwencji czyli np obowiązkowej klasyfikacji z przedmiotu.
        dziś idę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka