di_kormia 09.09.13, 14:55 byc moze mlody chcialby zrezygnowac z religii. do kiedy mozna zrobic to bez konsekwencji, żeby ovena sie nie pojawila? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
di_kormia Re: Spytaj wychowawczyni n/t 09.09.13, 16:30 oczywiscie, ze spytam, dyrekcji tez- ale szukam jakies podstwy prawnej/rozporzadzenia Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 09.09.13, 15:36 W kazdej chwili, a jednostkowej oceny nikt nie bedzie bral pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
moja.droga akty prawne 09.09.13, 19:28 laickie.pl/rozporzadzenia-w-sprawie-organizowania-nauki-religii-w-szkolach-publicznych/ Odpowiedz Link Zgłoś
ula-lo Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 09.09.13, 21:49 W każdej chwili. Ja zrezygnowałam w marcu; córka nie była klasyfikowana z tego przedmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Przede wszystkim - zgłaszałaś chęć posłania? 10.09.13, 09:57 To nie Ty masz rezygnować, tylko szkoła ma organizować lekcje _na wniosek rodziców_, więc jeśli niczego nie wnioskowałaś, to po prostu nie posyłasz dziecka i koniec. Oczywiście wychowawczyni powiedz co i jak dla porządku, bo zapewne i tak będzie taaaaaaka zaaaaskoczona - nieznajomość przepisów w tej kwestii jest w szkołach niestety powszechna. Odpowiedz Link Zgłoś
di_kormia Re: Przede wszystkim - zgłaszałaś chęć posłania? 10.09.13, 10:48 młody jest w 6 klasie- dotychczas chodził, a w czerwcy wnioskowałam. ale zdanie zmieni lam (znaczy mój syn ) hmm, moja 8 latka tez nie chce juz chodzic. religia oczywiscie w srodku planu, a jakże .... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 10.09.13, 11:58 Nie rezygnujesz, składasz w sekretariacie informację, ze dziecko nie będzie uczestniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zdziwik Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 10.09.13, 12:04 a niby o jakiej konsekwencji mowisz mowisz wychowawcy ze nie bedzie chodzil na religie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
di_kormia Re: rezygnacja z religii- do kiedy? 10.09.13, 12:13 religia jest wliczana do sredniej- w 6 klasie średnia jest jednym z kryteriów przyjęcia do gimnazjum- wyobrażałam sobie, że jak sie za późno zrezygnuje, to może już się nie da bez konsekwencji czyli np obowiązkowej klasyfikacji z przedmiotu. dziś idę. Odpowiedz Link Zgłoś