Dodaj do ulubionych

obozy dla nastolatków

29.04.14, 10:21
Moje dziecko lat 13 z hakiem, chciałoby na jakiś obóz- tak mi oznajmił wczoraj. Lubi sporty ( nie piłka nożna) więc wypatruję ofert o takim charakterze. Windsurfing? Żagle? Strzelectwo? koszykówka? Inne? Ktoś ma jakieś doświadczenia z firmami organizującymi taki wypoczynek. To taki trudny do przypisania wiek. Nie chce być z 7 latkami,a ja natomiast nie chciałabym żeby był z 18-19 latkami ( oferty obozów zagranicznych). Będę wdzięczna za rady.
Obserwuj wątek
    • tititu Re: obozy dla nastolatków 29.04.14, 10:26
      Polecam żeglarski z możliwością zrobienia patentu.
      • arwena_11 Re: obozy dla nastolatków 03.05.14, 20:17
        Nie zrobi patentu, no chyba że do egzaminu skończy 14 lat. Nowe przepisysmile
        • silesia77 Re: obozy dla nastolatków 13.05.14, 07:32
          To prawda, sprawdziłam.
    • marcin.slawski Re: obozy dla nastolatków 29.04.14, 10:32
      Tutaj znajdziesz coś ciekawego i w małym przedziale wiekowym.
    • mamma_2012 Re: obozy dla nastolatków 29.04.14, 10:33
      Moja była w tym wieku na chrisie i podobało jej sie, a ona mega wybredna w tych sprawachwink
      • silesia77 Re: obozy dla nastolatków 29.04.14, 10:46
        a co to ten chris?
        • kanna Re: obozy dla nastolatków 29.04.14, 12:22
          Chris to forma, wyspecjalizowana w obozach wink Fajna jest możliwości wyboru przez dzieciaka z proponowanych aktywności tego,co mu pasuje.

Mają sprzęt dla wszystkich (czyli na 12 dzieci przypada 6 dwuosobowych łódek i 12 kajakaów) i jedzenie w formie szwedzkiego stołu.
          • mama303 Re: obozy dla nastolatków 06.05.14, 19:35
            Wiele dobrego słyszałam o Chrisie i obozach. Czy macie doświadczenia, dzieci wracaja zadowolone?
            • kanna Re: obozy dla nastolatków 12.06.14, 12:08
              Mój wraca zadowolony smile To aktywny typ, a tam jest duużo zajęć, można wybierać/decydować. Zwykle na jakieś fakulattywne zajęcia sobie chodzi, dobrowolnie wink, jeszcze przed sniadaniem.

Jedzenie jest w formie szwedzkiego stołu + wieczorem kanapki z pasztetm/dżemem do oporu.

W tym roku byl też na Zielonej Szkole.

Dla mnie ważny jest wydzielony (na wyłączność) teren, dosteponość sprzetu/materiałów dla kazdego dziecka. I nie ma bezsensownego włóczenia sie bez celu.

I sa wiczorem fotorelacje na ich stronie, taka wisienka na torcie, a miłe.
    • sion2 Re: obozy dla nastolatków 29.04.14, 12:12
      sa firmy ktore robia obozy dla grupy wiekowej 10-14 lat lub 11-15 lat jesli ci zalezy na wypoczynku bez najstarszych nastolatków
      oferty wyjazdów gdzie sa grupy 7-18 lat omijaj szerokim łukiem

ja polecam na przykład Aktywne wodne wakacje 10-15 lat
    • gopio1 Re: obozy dla nastolatków 29.04.14, 14:42
      Trochę drogo, ale pewnie warte tej ceny - Akademia Kusznierewicza
      Program obozu Multisport:
      Żeglarstwo
      Windsurfing 2 x 2h
      Wakeboarding 2 x 2h
      Rowery
      Kajaki
      Frisbee
      Survival (wyprawa w górę rzeki, zajęcia w lesie, budowanie szałasów, posiłki w terenie)
      Gry zespołowe
      Aquapark (Warszawianka w Jachrance lub Aquapark Fala w Stanisławowie Pierwszym)
      Park linowy
      Ogniska i animacje
      • moadek Re: obozy dla nastolatków 30.04.14, 11:26
        mam syna w tym samym wieku i takie same wymagania i znalazłam żagle z biurem Kliwer wiek 12-15, takze syn szczęsliwy ze nie ma maluchów, ja zż licealistów !!!!! mam nadzieje że bedzie zadowolony
      • triss_merigold6 Re: obozy dla nastolatków 05.05.14, 12:17
        Poprawię. Nie jest warte tej ceny. Była córka koleżanki, w trakcie turnusu interweniowali rodzice, bo organizatorzy oszczędzali na jedzeniu.
        • kkokos Re: obozy dla nastolatków 06.05.14, 20:32
          może dziewczyna była po prostu rozpieszczona?
          mój syn był z kliwerem chyba ze cztery razy - od szkółki żeglarskiej przez obóz z patentem po wdpj, czyli wożę dupę po jeziorze - uwielbiał, nigdy nie narzekał ani na jedzenie, ani na organizację, ani na warunki, choć z definicji są one spartańskie, a on jest wygodny i wybredny.
          • triss_merigold6 Re: obozy dla nastolatków 06.05.14, 21:02
            Nie jest, na kolonie i obozy jeździ od 6. roku życia. Z tego co wiem interweniowali rodzice dzieci z całej grupy, a nie tylko rodzice tej konkretnej dziewczynki, to był obóz nad Zalewem Zegrzynskim.
    • karbo7 Re: obozy dla nastolatków 05.05.14, 11:45
      Wystarczy poszukać w googlu -> na stronie www.kochamwakacje.pl masz podział na kolejne grupy wiekowe i później już konkretne oferty od wyjazdów w Polskę, po zagraniczne.

Zwykle jest i tak, że wiele grup jedzie razem a potem rozdzielają się po hotelach (wyjazdy zagraniczne). Czemu się tak zniechęciłaś do wyjazdów zagranicznych? Może obóz językowy właśnie zagranicą będzie ciekawszy i pożyteczniejszy.
      • cyrkonia11 Re: obozy dla nastolatków 12.05.14, 18:14
        weszłam na linka i powiem że oferta dla studentów czyli +18 wygląda całkiem obiecująco. Tylko napewno ciężko się zdecydować o kierunek smile
    • oriana330 Re: obozy dla nastolatków 12.06.14, 13:11
      Polecam windsurfing albo 0 przygód z Centrum Wypoczynku Odys w Tresnej, moje pociechy jeżdżą tam od lat i są bardzo zadowolone w tym roku też jadą.
      • waikiki2011 Re: obozy dla nastolatków 12.06.14, 14:59
        Spamujesz oriana330 podszywając się pod rodzica. Oj bardzo nieładnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka