Dodaj do ulubionych

Zimowisko.

27.12.15, 14:18
Wiem,że jeszcze jest czas około świąteczny;niewiele osób myśli o feriach i zimowiskach. wink mam pytanie do doświadczonych w temacie:w co spakować dwoje dzieci,na 9 dni w polskie góry ? (dzieci lat 11 i 8 ) Dziękuję za wszystkie cenne wskazówki. smile
Obserwuj wątek
    • pajesia Re: Zimowisko. 27.12.15, 17:03
      Wielkość i ciężar bagażu powinien być taki, by dziecko mogło samo go przenieść/ przeprowadzić tyle co potrzeba.
      Moje dzieci (10 latki, duże) będą spakowane w walizki z kółeczkami, dużą i średnią. Pewne jest, że w dużej zostanie wiele wolnego miejsca. Wyjeżdżają na 10 dni.
    • slonko1335 Re: Zimowisko. 27.12.15, 19:16
      Moja też debiutuje na zimowisku i te zmam dylemat bo te zimowe ciuchy to kupę miejsca zajmują ale na zebraniu mam dostać listę rzeczy do zabrania więc będzie łatwiej. 12 stycznia mogę Ci ją przeklepać.
      • olga727 Re: Zimowisko. 27.12.15, 20:27
        Dzięki,ale listę potrzebnych ubrań dostanę chyba jutro. smile Nie wiem w jaki bagaż je zaopatrzyć( plecak,walizka na kółkach czy ortalionowa torba),stąd to pytanie. wink
        • slonko1335 Re: Zimowisko. 27.12.15, 20:41
          faktycznie, nie zauważyłam w i czytalam co spakować a nie w co....moja dostanie walizkę na kółkach-tylko musimy kupić, bo na stanie mamy jedna za mała a drugą za duża na taką okazjęwink
    • ewa_mama_jasia Re: Zimowisko. 28.12.15, 00:24
      Najlepiej dwie walizki/torby na kolkach. W miare duże, bo pewnie będą i spodnie narciarskie na zmianę, i kask. Jeśli dużo czasu będzie spędzane na dworze, to można wziąć dodatkowa parę butów zimowych. Ja preferuje jeden duży bagaż z kółkami zamiast kilku mniejszych (łatwiej upilnować). Dlatego na zimowisko syn bierze dużą walizkę, największą w domu. Jesli dzieciaki będą spędzać niewiele czasu na dworze, albo nie będzie śniegu /wody/chlapy lub dzieci nie będą jeździć na nartach,można nie pakować podwojnie spodni czy butów.
    • mamma_2012 Re: Zimowisko. 28.12.15, 07:17
      Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie to miękka torba na kółkach. Te torby są lekkie, pojemne, jeśli nie są pełne nie zajmują niepotrzebnie miejsca, mają dużo schowków (szukaj np. Burton, Roxy/ quicksilver/ dakine)
    • marcin.slawski Re: Zimowisko. 28.12.15, 15:37
      Tutaj znajdziesz odpowiedź.
      • olga727 Re: Zimowisko. 28.12.15, 16:48
        marcin.slawski napisał:

> Tutaj znajdziesz odpowiedź.

Dziękuję za bardzo dokładną rozpiskę,odnośnie przygotowania do zimowiska. smile
    • agni71 Re: Zimowisko. 28.12.15, 17:24
      walizka na kółkach - moim zdaniem najwygodniejsza. Wielkośc musisz dostosowac do ilości zabieranych rzeczy.
      • olga727 Re: Zimowisko. 28.12.15, 17:34
        Walizki już kupione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka