olga727 27.12.15, 14:18 Wiem,że jeszcze jest czas około świąteczny;niewiele osób myśli o feriach i zimowiskach. mam pytanie do doświadczonych w temacie:w co spakować dwoje dzieci,na 9 dni w polskie góry ? (dzieci lat 11 i 8 ) Dziękuję za wszystkie cenne wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pajesia Re: Zimowisko. 27.12.15, 17:03 Wielkość i ciężar bagażu powinien być taki, by dziecko mogło samo go przenieść/ przeprowadzić tyle co potrzeba. Moje dzieci (10 latki, duże) będą spakowane w walizki z kółeczkami, dużą i średnią. Pewne jest, że w dużej zostanie wiele wolnego miejsca. Wyjeżdżają na 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Zimowisko. 27.12.15, 19:16 Moja też debiutuje na zimowisku i te zmam dylemat bo te zimowe ciuchy to kupę miejsca zajmują ale na zebraniu mam dostać listę rzeczy do zabrania więc będzie łatwiej. 12 stycznia mogę Ci ją przeklepać. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Zimowisko. 27.12.15, 20:27 Dzięki,ale listę potrzebnych ubrań dostanę chyba jutro. Nie wiem w jaki bagaż je zaopatrzyć( plecak,walizka na kółkach czy ortalionowa torba),stąd to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Zimowisko. 27.12.15, 20:41 faktycznie, nie zauważyłam w i czytalam co spakować a nie w co....moja dostanie walizkę na kółkach-tylko musimy kupić, bo na stanie mamy jedna za mała a drugą za duża na taką okazję Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Zimowisko. 28.12.15, 00:24 Najlepiej dwie walizki/torby na kolkach. W miare duże, bo pewnie będą i spodnie narciarskie na zmianę, i kask. Jeśli dużo czasu będzie spędzane na dworze, to można wziąć dodatkowa parę butów zimowych. Ja preferuje jeden duży bagaż z kółkami zamiast kilku mniejszych (łatwiej upilnować). Dlatego na zimowisko syn bierze dużą walizkę, największą w domu. Jesli dzieciaki będą spędzać niewiele czasu na dworze, albo nie będzie śniegu /wody/chlapy lub dzieci nie będą jeździć na nartach,można nie pakować podwojnie spodni czy butów. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Zimowisko. 28.12.15, 07:17 Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie to miękka torba na kółkach. Te torby są lekkie, pojemne, jeśli nie są pełne nie zajmują niepotrzebnie miejsca, mają dużo schowków (szukaj np. Burton, Roxy/ quicksilver/ dakine) Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Zimowisko. 28.12.15, 16:48 marcin.slawski napisał: > Tutaj znajdziesz odpowiedź. Dziękuję za bardzo dokładną rozpiskę,odnośnie przygotowania do zimowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Zimowisko. 28.12.15, 17:24 walizka na kółkach - moim zdaniem najwygodniejsza. Wielkośc musisz dostosowac do ilości zabieranych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś