Dodaj do ulubionych

prezent dla nauczyciela

09.04.03, 22:04
Zbliżają się imieniny ulubionego nauczyciela mojej 9-letniej córki.W związku
z tym mam problem,jaki prezent córka mogłaby panu ofiarować.Zawsze mam
problem z jakimiś oryginalnymi prezentami dla panów a co dopiero dla
nauczyciela.Nie kupię kwiatków,bo mi to jakoś dla mężczyzny nie pasuje,dla
pani nauczycielki to zupełnie co innego.Nie kupię też jakiegoś alkoholu,bo w
tej sytuacji nie wypada.Więc co?Może ktoś z Was ma jakiś pomysł.Co Wy w takim
wypadku dajecie w prezencie?Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: hot_dog Re: prezent dla nauczyciela IP: *.crowley.pl 09.04.03, 22:20
      Jestem nauczycielką i nie wyobrażam sobie abym przyjęła prezent imieninowy od
      dziecka, zakupiony za pieniądze rodzicow.Czasami bywa,że rodzice coś ofiarują
      od siebie-taki współny prezent od klasy(ale aby nie bylo niedomówień wiele
      moich koleżanek prosi o nierobienie prezentów). To powoduje potem niezdrowe
      komentarze.Natomiast jeśli dziecko lubi pana nauczyciela, niech ofiaruje mu coś
      zrobionego przez siebie. Najbardziej cieszy pamięć, a prezenty krępują.
      • Gość: Iza2 Re: prezent dla nauczyciela IP: *.k.mcnet.pl 10.04.03, 11:34
        Ja tez uwazam, ze to przesada, a i przez inne dzieci moze
        byc postrzegane jako proba podlizywania sie. Jesli lubi
        tak Pana, to niech mu da na koniec roku kwaity z
        podziekowaniami i tyle.
        • mam-darynka Re: prezent dla nauczyciela 10.04.03, 16:15
          My dajemy prezenty. Tak sie przyjelo w szkole ale tez glownie takie robione
          przez dzieci. Ja kupuje takie ramki bez ramy w IKEi wcale nie drogie i dzieci
          rysuja lub maluja cos pieknego dla nauczyciela, potem to oprawiamy i pakujemy
          tez jak najladniej w papier, ktory dzieci same dekoruja. Nie przypuszczam, ze
          ktokolwiek mogl potraktowac taki prezent jak lapowke czy podlizywanie sie.
          Wiem, ze inne dzieci maluja np. doniczki i same sadza w nich kwiatki a starsze
          dziewczynki z klasy mojego syna cos dziergaja na szydelku a jedna uszyla
          poszewke na jasiek. Nie moge sobie wyobrazic by jakis nauczyciel nie przyjal
          takich prezentow ze wzruszeniem.
          • Gość: hot_dog Re: prezent dla nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 16:37
            To własnie miałam na mysli.Taki wykonany przez dzieci prezent to rzecz naprawdę
            niekrępująca i świadzcy o ich sympatii do nauczyciela.Choć znam oczywiście
            przypadki,że prezenty są naprawdę kosztowne.Jest to niezbyt zdrowa sytuacja,
            temat do różnych plotek,domysłów itp.A prezenciki wykonane własnoręcznie
            przechowuję z pietyzmem i są dla mnie najmilszą pamiątką.
            • _jana Re: prezent dla nauczyciela 10.04.03, 17:02
              A mi się wydaje,że te prezenty to objaw pychy rodziców.Sobie robią przyjemność.
              Przecież taki nauczyciel nie ma miejsca,żeby te prezenty upychać w domu.Jeśliby
              pomnożyć te obrazki przez liczbę uczniów to musiałby halę wynająć.Chyba,że je
              wyrzuca,albo wyjmuje rysunki i sobie zostawia ramki.smile))
              Pomyślcie,że nauczyciel to człowiek taki jak my.Więc jak sie daje prezenty,to
              tak aby nie sprawiać kłopotu i nie stawiać w niezręcznej sytuacji.
              Nie wierzę,czy jakby wszystkie dzieci Waszych znajomych raz do roku
              obdarowywały Was swoimi bazgrołami,to byście je wieszały na ścianach.smile))
              Rozumiem,że w szkole powiesić-jakąś wspólną pracę dzieci.Albo sentymentalnie na
              koniec edukacji podarować książkę z dedykacją.
              Dając prezent myśl jak obdarowany,inaczej sobie sprawiasz prezent.
              • mam-darynka Re: prezent dla nauczyciela 10.04.03, 17:11
                Jana - po kilku Twoich postach strasznie mnie zaczelo ciekawic ile masz dzieci
                i jakim wieku. Mozesz zdradzic?
                Masza :o)
                • _jana Re: prezent dla nauczyciela 10.04.03, 18:39
                  A mnie w ogóle nie interesuje, ile kto ma dzieci.smile)
                  To prywatna sprawa każdego.
                  Czy jeśli ktos ma inne zdanie niż Ty, to od razu uderzasz personalnie i
                  wypytujesz o dzieci?Bo jak rozumiem,nie zgadzasz się z tym co piszę.Może lepiej
                  argumentami?
                  O stan majatkowy też mnie spytasz?big_grin
                  Forum jest do wymiany poglądów.Gdyby wszyscy myśleli tak samo,to nie byłoby
                  potrzebne-nie sądzisz?

• babushka33 Re: prezent dla nauczyciela 10.04.03, 23:26
      To znowu ja.W swoim poście nie napisałam,że nie jest to nauczyciel ze szkoły
      mojej córki,tylko z zajęć pozaszkolnych.Jest naprawdę zaangażowany w swoją
      pracę,prawdziwy pasjonat.Nie "odwala fuchy" jak to się bardzo często zdarza na
      zajęciach pozaszkolnych.Wielu takich nauczycieli i instruktorów wyciąga
      pieniądze od rodziców nie dając z siebie nic,lub prawie nic.W tym przypadku
      jest zupełnie inaczej.Czy w takim wypadku również uważacie,że nie wypada dać
      jakiegoś ładnego(niekoniecznie drogiego)prezentu?Czekam na Wasze
      opinie,pozdrawiam
      • _jana Re: prezent dla nauczyciela 10.04.03, 23:40
        Nie wiem,jakie to zajęcia,ale może coś co jest związane z nimi? Może wówczas
        nie będzie mu niezręcznie przyjąć,przyda się w pracowni (?)i będzie chyba a
        propos?
        Najlepszym prezentem jest książka-zawsze i wszędzie smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka