Dodaj do ulubionych

Niskoroslosc

22.06.11, 12:38
Nie wiem czy sa jeszcze na tym forum may dzieci z niskorosloscia ,ale chcialam komus podac droge po ktorej moze uda sie wyleczyc dziecko.
Ostatnio interesuje sie odtruwaniem szczepien .Jest to wykonane metoda homeopatyczna i polega ma podaniu pewnych potencji w pewnych cyklach wirusow, ktorymi dane dziecko bylo szczepione.Czytalam kogos kto mowil ze udalo mu sie wyleczyc tym dziecko z niskoroslosci.Wiekszosc rodzicow to rodzice autystycznych ale jak wiadomo szczepienia powoduja nie tylko autyzm ale i inne slabsze uszkodzenia .Mysle ze warto sie dowiedziec wiecej
Obserwuj wątek
    • madziaihania Re: Niskoroslosc 22.06.11, 22:02
      U mojej córki jest problem z niskorosłością i stąd tez pewnie brak przyrostów masy ciała i wahania apetytu. Ja też sporo czytałam o odtruwaniu ze szczepień, ale wg mnie było tyle samo pozytywnych opinii co negatywnych :/ Moim zdaniem najpierw trzeba sprawdzić w szpitalu wyrzut hormonu wzrostu, igf, tarczycę, przysadkę mózgową, genetykę i alergię (celiakia), a jeżeli tam się nic nie znajdzie to dopiero wtedy iść w kierunku homeopatii. Homeopatia jak ma pomóc to pomoże w każdym czasie, a gdyby to jednak była choroba wymagająca leczenia hormonem wzrostu czy increlexem to czasu za dużo nie ma.
      • misiaczekmoj Re: Niskoroslosc 24.06.11, 10:00
        Nie wiem czy mowimy o tym samym.Wiem ze odtruwa sie szczepienia homeopatia klasyczna a mnie chodzi o odtruwanie metoda Tinusa.Nie ma zbyt wielu homeopatow przeszkolonych w tej metodzie, niewiele mam sie decyduje na leczenie samemu .Do tego trzeba troche czasu poswiecic by zrozumiec metode.Co ciekawe dowiedzialam sie ze AZS, egzema u niemowlat schodzi po takim leczeniu czyli szczepienia robia wiecej szkody niz sie wydawalo.
        Takze przeciwnikow nie jest wielu , bo garstaka ludzi probowala. A mama ktora sie zdecyduje to odwazna , ambitna kobieta :-)
        • madziaihania Re: Niskoroslosc 03.07.11, 14:11
          Jeśli dziecko jest niskorosłe, bo ma niedobór hormonu wzrostu to nawet jak je odtrujesz ze szczepień to na produkcję hormonu to nie wpłynie. Stracisz jedynie cenny czas na diagnostykę i nadrabianie wzrostu. Będę się upierać, że najpierw należy wykluczyć niedobór hormonu wzrostu i inne przyczyny niskorosłości takie jak problemy genetyczne lub z tarczycą czy niedobór IGF1, a potem dopiero wziąć się za ewentualne skutki uboczne szczepień jeśli to one spowodowały niskorosłość.
          Czytałam wiele o homeopatii klasycznej, czytałam też o leczeniu i odtruwaniu wysokimi potencjami. Zdecydowałaby się na to dopiero wtedy, gdy konwencjonalna medycyna nie byłaby już w stanie pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka