Dodaj do ulubionych

Liv52 na wątrobę i apetyt

29.10.13, 00:10
Witam
Nasz gastrolog przepisał nam tabletki LIV52, mała ma podwyższony ASAT i jest niejadkiem.
Czy ktoś z was zna te tabletki?
Dziękuje za pomoc ;)
Obserwuj wątek
    • agnpar Re: Liv52 na wątrobę i apetyt 29.10.13, 16:25
      A co chciałabyś wiedzieć?
      Z tego co pamiętam, jeden z autystyków, którego miałam pod opieką przyjmował ten suplement, jak wykryto u niego podwyższony poziom rtęci i ołowiu w organizmie...
      Nie wiem zbyt wiele na temat samego suplementu, ale mogę Ci powiedzieć, że systematyczne przyjmowanie odpowiednio zbilansowanych suplementów pomaga maluchom w widoczny sposób.
      Kupiłaś go i coś Cię zaniepokoiło?
      Pozdrawiam
      Aga
      • yo-na Re: Liv52 na wątrobę i apetyt 29.10.13, 20:41
        Kupiłam
        Mała ma 9 miesięcy a zgodnie z ulotką
        preparat jest dla dzieci od 12 roku życia
        W składzie jest duzo zol te są silnie alergizujace
        Szukałam w int. informacji o podawaniu Liv52 niemowlakom i nic nie znalazłam ... dlatego zadałam pytanie tutaj
        • agnpar Re: Liv52 na wątrobę i apetyt 30.10.13, 21:31
          Nie jestem Ci w stanie polecić dawkowania, bo nie znam dokładnego składu chemicznego. Póki co, nie podawaj tego, bo być może niektóre składniki tego suplementu mogą spowodować niewydolność nerek... Sądzę, że lepszą poradę uzyskasz od farmaceuty niż lekarza jeśli chodzi o dawkowanie... Być może, w ogóle trzeba będzie cofnąć się do lekarza po coś innego, jeżeli się okaże, że ciężko będzie tak dostosować dawkę, żeby mała miała wystarczającą ilość brakujących jej substancji i jednocześnie odpowiednio niską tych, które ciężko organizm przyswaja... Jeżeli jest napisane, że od 12 r.ż. to pewnie chodzi o możliwość uszkodzenia nerek.
          Pozdrawiam
          Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka