mizka23 15.10.07, 22:22 ktoś z was robił dzieciom takie badania? i co wyszło? i jak to się robi? ja zamierzam ale nie wiem jak się za to zabrać. z góry dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
denevue Re: badania na robaki 15.10.07, 22:34 ja robiłam kiedys Ani. robiłam na owsiki (dostałam sziełko w jałowym pojemniczku - rano jak sie Ania obudzila musiałam je odpowiednio przygotowac i przyłożyć do odbytu Ani). Robiłam na cysty i jaja oraz pasozyty (lamblia i cos jeszcze)- tutaj co dwa-trzy dni musiałam wozic kał Ani do laboratorium (w sumie chyba trzy próbki) Odpowiedz Link
bonnie75 Re: badania na robaki 17.10.07, 11:38 Ja robilam Adasiowi jakies dwa tyg. temu. Na lamblie, candide i inne pasozyty. Lamblii wyszlo +, candidy ++, pasozytow innych brak. Co dwa dni zbieralam kupe w pojemniczek (musialy byc trzy probki) i trzymalam w lodowce. Potem zawiozlam podpisane do laborki. Po kilku dniach odebralam wyniki. Wiem jednak, ze w niektorych laboratoriach wozi sie kazdy pojemnik osobno. Zaniepokoilam sie ta Candida, ale dwoch lekarzy kazalo mi ja sobie odpuscic, wiec takoz uczynilam. Co do lamblii - pediatra przepisala nam Metronidazol, ale drugi lekarz nie radzil dawac Adasiowi, bo to podobno dosc mocny specyfik. Zalecil natomiast powtorzyc badanie. Zamierzam wiec zebrac po raz drugi kupy do badania, a potem zobaczymy. Odpowiedz Link
mizka23 Re: badania na robaki 22.10.07, 21:41 no ja odetchnełam z ulgą bo odebrałam dziś wyniki badań tych na pasożyty i ok, nie ma nic. ale czego nie je?? oto jest pytanie. Odpowiedz Link