Dodaj do ulubionych

warsztat 208

19.09.11, 20:19
nie było mnie w internecie ładnych parę dni, więc zagadka jest taka, aby wyjaśnić DLACZEGO tak się stało, co robiłam i tak dalej. podobnie jak Kita ostatnio nie podaję pytań, myślę że łatwiej jest samemu je wymyślić dokładnie tak jak chcemy.

pozdrawiam i ściskam smile
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: warsztat 208 19.09.11, 20:44
      Intrygujące smile
      • kita32 interpretacja 23.09.11, 20:13
        Helgeyaska zadała pytanie „Dlaczego?”, a ja zapomniałam o tym pytaniu robiąc rozkład. No trudno, już zrobiłam zdjęcie, umieściłam na fotoforum i pisząc będę zastanawiała się „dlaczego?”. Rozkład:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/Skfd74it7wkAjebobB.jpg
        Pytania:
        Co robiła? (chronologicznie): Rycerz Pucharów (-). 5 Monet, 6 Monet;
        Co angażowało ją umysłowo – Paź Mieczy (-), emocjonalnie – 9 Kijów;
        Gdzie była? – 2 Pucharów; z kim? – Królowa Mieczy; samopoczucie – Kochankowie;
        Stan domowego komputera – 8 Mieczy.

Komputer był po prostu wyłączony, nikt nim się nie interesował (8 Mieczy).

Helgeyaska została do czegoś przekonana – nie wykluczone, że szantażem emocjonalnym (Rycerz Pucharów (-)) lub poczuła emocjonalną potrzebę zadziałania, chociaż nie planowała tego wcześniej lub z organizacyjnego punktu widzenia nie było to jej „na rękę”.
        Pomagała potrzebującym lub działała solidaryzując się z kimś lub z jakąś sprawą (5 Monet).
        Jej działanie było charytatywne lub rozdawała coś (6 Monet).

Była zaangażowana emocjonalnie w obronę czegoś, walkę o ideę lub stała na straży porządku (np. obrad ) (9 Kijów). A umysłowo miała do czynienia z żarcikami, dowcipami i docinkami. Mogło być uszczypliwie (Paź Mieczy (-)), ale nie psuło to Heldze dobrego samopoczucia (Kochankowie). Helga czuła się świetnie, była zauważana i doceniana i czuła sympatię od ludzi. Dobre samopoczucie potęgowało jeszcze miejsce gdzie była – przytulne, z serdeczną atmosferą, ładne (2 Pucharów) – może dużo przebywała w kawiarenkach, z kimś przy kawie i ciasteczkach? Z kim? Królowa Mieczy kojarzy mi się z kobietami, które miały dużo do powiedzenia – inteligentnymi i wygadanymi.

Mój mąż podejrzewa, że Helgeyaska była na Kongresie Kobiet.
    • helgeyaska Re: warsztat 208 25.09.11, 01:19
      dzięki Kita za interpretację, w tym tygodniu zabawa 1:1 big_grin
      • ivana Re: warsztat 208 25.09.11, 09:08
        1. Przyczyny wyjazdu Helge
        7 Buław(-) Krolowa Pucharow, 4 Monety

Do wyjazdu przyczynil sie jakis problem, ktorego Helge nie rozwiazalaby gdyby nie wyjechala. Byc moze mama jej potrzebowala albo jakas inna kobieta z rodziny. Wyjazd wiazal sie z emocjami, bo nie byl planowany wiec trzeba bylo pospiesznie sie zorganizowac

2.Miejsce wyjazdu
        As Pucharow 8 Mieczy(-) 6 Pucharow

Wyjazd do domu rodzinnego, do ludzi gdzie jest kochana, a z ktorego wyjechala

3.Co robiła tam Helge?
        5 Denarow 10 Bulaw Cesarz (-)

Pracowala ciezko..moze to byly jakies wykopki? Helge pracowala fizycznie ponad sily bo chciala pomoc ale ktos z bliskich nie do konca docenil jej wysilek uwazajac ze to co robi jest jej obowiazkiem

4.Czy byla zadowolona z wyjazdu?
        8 bulaw
        Cieszyla sie ze ma go juz za soba , bo chyba nie chcialaby aby wyjazd sie przedluzyl, tempo prac bylo za duze

5Nastroj Helge podczas wyjazdu
        Swiat(-)
        Helge wyjazdajac wiedziala co ja czeka i jak bedzie sie czuc, bo byly to dobrze znane jej z przeszlosci. Wiedziala co i jak robic bo czula tam sie jak u siebie, w zasadzie byla u siebie
        • kita32 Re: warsztat 208 25.09.11, 11:55
          To jest nas już 2-ka odpowiadających smile. Stawiam na to, że do 18-ej jeszcze ze 2 osoby napiszą swoją interpretację.
          • ivana Re: warsztat 208 25.09.11, 12:10
            A ja sie zaloze ze Andgie nie zawiedzie. Co stawiasz Kito? Moze sie zalozymy?
            • kita32 Re: warsztat 208 25.09.11, 12:36
              Kiedy ja też stawiam na to, że Andgie nie zawiedzie big_grin. Do tego jeszcze przypuszczam, że ktoś jeszcze coś napisze. Może wróci Klamra-Wieloraka. Jednak zmiana nicku nie była korzystna, bo Wieloraka zniknęła...
              • ivana Re: warsztat 208 25.09.11, 12:40
                Wieloraka moze wroci....zobaczymy...
                Jednak Ty stawiasz na dwie osoby a ja na jednawink ciekawe ktora z nas bedzie miala racje
                • helgeyaska Re: warsztat 208 25.09.11, 14:19
                  dzięki Ivanka za interpretację smile

ja obstawiam, że nikt więcej nie napisze big_grin
                  • ivana Re: warsztat 208 25.09.11, 14:21
                    Oj tam Helge, zobaczysz ze Andgie jeszcze do nas zawita w ostatniej chwiliwink
                    • kita32 Re: warsztat 208 25.09.11, 14:31
                      W każdym razie są 3 opcje - moja najbardziej optymistyczna, Helgi pesymistyczna...
                      • ivana Re: warsztat 208 25.09.11, 14:33
                        Powinnysmy sie o cos zalozycwink
                        • kita32 Re: warsztat 208 25.09.11, 15:13
                          Tylko jak? O co?

Na wszelki wypadek uprzedzę, że mogę być nieobecna o 18-ej. Nie będzie to oznaczać, że zapomniałam, tylko, że nie nie mogę.
                          • helgeyaska Re: warsztat 208 25.09.11, 17:39
                            jak przegram to mogę wysłać kartkę/kartki do Was z dobrymi życzeniami, które sama zrobię big_grin
                            • kita32 Re: warsztat 208 25.09.11, 17:57
                              Chyba jednak wygrasz smile
    • helgeyaska rozwiązanie :D 25.09.11, 18:02
      1. wyjechałam
      2. do Londynu
      3. do Przyjaciółki (razem z nią mieszka jej chłopak i kot)
      4. która absolutnie mi sponsorowała ten wyjazd, od A do Z
      5. łaziliśmy całymi dniami po mieście, knajpkach, sklepach, zabytkach, było dużo zabawy i rozmów do rana
      • helgeyaska interpretacja Kity 25.09.11, 18:03
        --> Komputer był po prostu wyłączony, nikt nim się nie interesował (8 Mieczy).

ależ oczywiście. był samotny, beze mnie wink samotny ponieważ wyjechałam z domu.

--> Helgeyaska została do czegoś przekonana – nie wykluczone, że szantażem emocjonalnym (Rycerz Pucharów (-)) lub poczuła emocjonalną potrzebę zadziałania, chociaż nie planowała tego wcześniej lub z organizacyjnego punktu widzenia nie było to jej „na rękę”.

szantaż emocjonalny na 100% i to już od długiego czasu, presja, mi wyjątkowo nie na rękę, ani psychicznie, ani finansowo.

--> Pomagała potrzebującym lub działała solidaryzując się z kimś lub z jakąś sprawą (5 Monet).

pomagała, głównie psychicznie, Przyjaciółce, solidaryzując się z nią smile
        po prostu odrzuciłam swoje wszystkie potrzeby na rzecz jej potrzeb na ten moment.

--> Jej działanie było charytatywne lub rozdawała coś (6 Monet).

to nie ja dawałam, tylko byłam odbiorcą wink
        jak mówiłam, to był moment mojej wyjątkowej niepłynności finansowej, więc bilety oraz pobyt został mi dany w prezencie.

--> Była zaangażowana emocjonalnie w obronę czegoś, walkę o ideę lub stała na straży porządku (np. obrad ) (9 Kijów).

jestem prywantym "psychologiem" i osobą, która sprawia że Przyjaciółka się relaksuje Przyjaciółki smile
        ale bardziej mi to pasuje na moją wytrwałość w zwiedzaniu, gdyż wszyscy już mieli dość spacerowania, a mnie było lekko iść. to samo ze słuchaniem zwierzeń. to był dość ciężki mentalnie wyjazd pod tym względem.

--> A umysłowo miała do czynienia z żarcikami, dowcipami i docinkami. Mogło być uszczypliwie (Paź Mieczy (-)), ale nie psuło to Heldze dobrego samopoczucia (Kochankowie).

na 100% tak. ogólnie, jakby ktoś z boku popatrzył, to było genialnie pod tym względem, zabawowo, ale inteligentnie.

--> Helga czuła się świetnie, była zauważana i doceniana i czuła sympatię od ludzi. Dobre samopoczucie potęgowało jeszcze miejsce gdzie była – przytulne, z serdeczną atmosferą, ładne (2 Pucharów) – może dużo przebywała w kawiarenkach, z kimś przy kawie i ciasteczkach? Z kim? Królowa Mieczy kojarzy mi się z kobietami, które miały dużo do powiedzenia – inteligentnymi i wygadanymi.

tak tak tak, wszystko się zgadza, choć kobieta była tylko jedna. kobieta jak najbardziej królowa mieczy. kawa, ciasteczka, piwo kokosowe... big_grin i inne ciekawe łakocie.

Mój mąż podejrzewa, że Helgeyaska była na Kongresie Kobiet.

podsumowując, super Kita. bardzo trafny odczyt, gratulacje smile
      • helgeyaska interpretacja Ivany 25.09.11, 18:03
        ---> 1. Przyczyny wyjazdu Helge
        7 Buław(-) Krolowa Pucharow, 4 Monety

Do wyjazdu przyczynil sie jakis problem, ktorego Helge nie rozwiazalaby gdyby nie wyjechala. Byc moze mama jej potrzebowala albo jakas inna kobieta z rodziny. Wyjazd wiazal sie z emocjami, bo nie byl planowany wiec trzeba bylo pospiesznie sie zorganizowac.

Helge wyjechała z uwagi właśnie na Przyjaciółkę, która bardzo nalegała na ten wyjazd. aczkolwiek był on zaplanowany już od maja. Przyjaciółka chciała zaprosić do swojego domku oraz chciała mieć trochę Helge na własność (4 monety).

---> 2.Miejsce wyjazdu
        As Pucharow 8 Mieczy(-) 6 Pucharow

Wyjazd do domu rodzinnego, do ludzi gdzie jest kochana, a z ktorego wyjechala

no nie jest to dom rodzinny, ale to jest miejsce w którym czuję się jak w rodzinie smile poza tym już ją kiedyś odwiedzałam, więc to może być właśnie ten powrót.

---> 3.Co robiła tam Helge?
        5 Denarow 10 Bulaw Cesarz (-)

Pracowala ciezko..moze to byly jakies wykopki? Helge pracowala fizycznie ponad sily bo chciala pomoc ale ktos z bliskich nie do konca docenil jej wysilek uwazajac ze to co robi jest jej obowiazkiem

dużo chodzenia, zwiedzania (może odwrócony Cesarz to znaczy, że poza domem?). generalnie dużo wydatku energetycznego, także psychicznego.

---> 4.Czy byla zadowolona z wyjazdu?

8 bulaw
        Cieszyla sie ze ma go juz za soba , bo chyba nie chcialaby aby wyjazd sie przedluzyl, tempo prac bylo za duze

w skrócie tak, sam wyjazd mi niesamowicie szybko zleciał właśnie z uwagi własnie na tą pracę.

---> 5.Nastroj Helge podczas wyjazdu
        Swiat(-)

Helge wyjazdajac wiedziala co ja czeka i jak bedzie sie czuc, bo byly to dobrze znane jej z przeszlosci. Wiedziala co i jak robic bo czula tam sie jak u siebie, w zasadzie byla u siebie

tak tak tak. oprócz tego emocje były na najwyższych obrotach cały czas smile

gratuluję Ivanka, bardzo trafnie big_grin
      • helgeyaska no i co teraz? 25.09.11, 18:08
        w sumie bardzo trafnie obie zobaczyłyście różne aspekty tej samej sytuacji.
        jestem mało decyzyjna dzisiaj, więc trudno mi wyłonić zwycięzcę, więc może same ustalicie kto zadaje? big_grin
        • kita32 Re: no i co teraz? 25.09.11, 18:14
          Jest problem smile. Ale już nie raz tak bywało, że osoba prowadząca nie wiedziała kogo wybrać. I wtedy, tak się przyjęło, losowała karty na jedną i drugą osobę. Zwykle jedna karta była silniejsza od drugiej i określała zwycięzcę.
          • helgeyaska Re: no i co teraz? 25.09.11, 18:26
            wedle życzenia smile jestem dzisiaj bardzo ugodowa big_grin
            Kita: 6 denarów, Ivanka: 5 pucharów

Kita zadaje zagadkę smile
            • helgeyaska :D 25.09.11, 18:27
              aha, no i oczywiście gratulacje Dziewczyny i dzięki za udział i do zobaczenia w kolejnej odsłonie warsztatowej smile
            • kita32 Re: no i co teraz? 25.09.11, 18:40
              No to karty mnie wybrały, bo mam zagadkę smile
              • ivana Re: no i co teraz? 25.09.11, 18:54
                Przysnelo mi sie ale sie meldujewink Niezla historiawink Moj Ty psychologuwink Widze ze jestes porywana nawet za granice
                Gratulacje Kitowink
                • kita32 Re: no i co teraz? 25.09.11, 18:58
                  Gratulacje Ivano smile
                  Byłyśmy równoważne. Karty przekazały mi pałeczkę ze względu na aktualny temat, którym żyję i który zadałam jako temat warsztatów 209...
                  • kita32 Re: no i co teraz? 25.09.11, 19:03
                    ze względu na aktualny temat, którym żyję

......tzn., który aktualnie bardzo przeżywam. (Aż dzisiejszy obiad wylądował w śmieciach, bo nie miałam głowy do pilnowania go na ogniu.)
                    • ivana Re: no i co teraz? 25.09.11, 19:12
                      No to faktycznie nieciekawie Kito;-( Trzymajcie sie jakos;-(
                      • kita32 Re: no i co teraz? 25.09.11, 21:45
                        Trzymajcie sie jakos;-(

Dziękuję...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka