Dodaj do ulubionych

Pewna Pani

12.12.09, 22:15
Ta Pani co pare lat przenosi sie miedzy Polska a UK. Zycie na walizkach od poczatku lat 80-tych. Ciagle szuka idealnego dla siebie pasjonujacego zawodu, robiac to i owo w miedzyczasie.
Najwiekszy problem jest taki, ze poza przelotnym romansem nigdy w zyciu nie miala powaznego zwiazku. Wladca 7 domu w 1 domu w opozycji do niego. Czy to sie zmieni? Czekam na sugestie bo sama nie umiem byc obiektywna wobec przyjaciol. Latwiej z analiza obcychwink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ub/lj/kp1o/GrPBr9GiGUZ92PfLNB.jpg
Obserwuj wątek
    • astrolog_33 Re: Pewna Pani 13.12.09, 12:43
      Witaj proncess

A jak ty to widzisz?smilesmilesmile
      • princesswhitewolf Re: Pewna Pani 13.12.09, 14:24
        Nie chce sugerowac innych wypowiedzi jak narazie. Nie chce pisac od poczatku bo ja ja znam osobiscie i mam lekka obawe ze znajomosc tej osoby wplywa na to "co chce widziec" jako przyczyne braku relacji partnerskich w horoskopie. Niestety, nie umiem byc obiektywna wobec przyjaciol.

• astrolog_33 odpowiedz 13.12.09, 18:46
      witam cieplo

Hmm, ja nie bardzo lubie takie horoskopy robic, bo nie wiem czy ta pani sobie tego zyczy, takie ingerowanie w jej prywatnosc.smile

W bardzo duzym skrocie:

Pani moze byc osoba niezalezna, (Uran w domu 1), i silny Baran, potrzeba niezaleznosci, swobody, nieskrepowania, dzialania, nikt nie bedzie jej mowil co ma robic, (baran). Nawet egocentryzm.

Wenus w Baranie

Moze szybko sie zapalac w milosci, szybkie wchodzenie w ralcje, badz szybko zapala sie plomien uczucia.
      Nawet chec komenderowania partnerem.
      Jej pragnienie doswiadczania przyjemnosci, bycia adorowana (wenus), kochania, moze nie isc w harmonii z tym, jak oto oto zabiega, walczy (baran).

Dest w wodniku, Uran w domu 1 opozycja desc -oczekuje wolnosci w zwiazku, nie lubi byc ograniczana, chce miec troche przestrzeni w milosci, obawia sie utraty wolnosci w zwiazku.

Ten uran wladca domu 7 jest w domu 1, zatem te swoje zwiazki moze odbierac dosc osobiscie, i obawiac sie utraty wolnosci.

Itd, itd

No i trzeba sprawdzic jej reakcje emocjonalne, jak ona reaguje, no bo one nan nieustannie towarzysza w zyciu, bo gdy wykona zly ruch, to wszelkie konsekwencje poniesie jej Ksiezyc, ktory ze wzgledu na swoja natute jest chlonny, obawia sie nieznanego, i trzeba postepwoac tak aby go nie zranic, lubi byc dopieszczony.

A ona ma ksiezyc w Koziorozcu i w koniunkcji do saturna, czyli co obawiac sie moze zaangazowania emocjonalnego, i tym samym wytwarza w sobie mocny system samoobrony.
      Chce ale sie boje, obawia sie odrzucenia emocjonalnego.

To wszystko bedzie modyfikowane przez ca;y horoskop, ale to juz wymaga dluzsza analiza.

Tranzyty:

Dziewczyna miala Jowisza na desc, niedawno, na poczatku roku 2009.

-miala szanse wejsc w jakas nowa relacje z kims, moze ktos ze znajomych? (wodnik), moze nowe znajomoscina internecie? (jowisz w wodniku). Moze ktos nowy, ktos kto ma cechy strzelca?.

-Oczywiscie taki tranzyt przynisie tez duzo innych rzeczy, duzo kontaktow w ludzmi, z kregow wodnikowych, czas dla przyjaciol, wyjazd znajomego, bo Jowisz w wodniku.
      I wiele innych, pisze o tym bo widzialam takie sytaucje.

Itd, itd.

-jowisz bedzie krosil w domu 8, zatem moze chciec sie jej wiecej wink wiecie czegosmile.
      I wiele roznych rzeczy taki tranzyt przynisie.

-szansa na zwiazek bedzie tez jak jowisz wejdzie na wenus w domu 9, moze ktos poznany gdzies w oddaleniu, na wyjezdzie, itd?

-itd.

Serdecznie pozdarwiam.
      • princesswhitewolf Re: odpowiedz 13.12.09, 21:02
        spoko, ona nie ma nic przeciwko temusmile

> Pani moze byc osoba niezalezna, (Uran w domu 1), i silny Baran, potrzeba niezaleznosci, swobody, nieskrepowania, dzialania

Tak jest.No wlasnie ja tez sie zastanawiam czy w tym wcieleniu nie ma ona za zadanie jakiejs realizacji indywidualnosci i nauki tozsamosci.
        Nawet egocentryzm.
        eee nie to nie... Jest dobrym sluchaczem i wspieraczem jako kolezanka przynajmniej
        > Moze szybko sie zapalac w milosci, szybkie wchodzenie w relacje,
        No i tu jestesmy w punkcie jakiego ja nie rozumiem zupelnie, bo wydawaloby mi sie podobnie z zalozenia ze to Wenus w Baranie, a jednak! : ONA NIE WCHODZI W ZADNE RELACJE od wielu lat. Nic. Ona tez nie ma pojecia dlaczego tak jest.
        Ksiezyc, ktory ze wzgledu na swoja nature jest chlonny, obawia sie nieznanego,
        Ja tez tak uwazam ze taki mozna wysnuc wniosek na podstawie jej horoskopu i tu tego nie rozumiem. Ona chcialaby byc ...reporterem wojennym. Ta kobieta ubiera sie po mesku z lekkim tyko akcentem kobiecym i niczego sie nie boi!

> Dziewczyna miala Jowisza na desc, niedawno, na poczatku roku 2009.-miala szanse wejsc w jakas nowa relacje z kims, moze ktos ze znajomych? (wodnik), moze nowe znajomoscina internecie? (jowisz w wodniku).
        tez na to czekalysmy i nicsad. Ona nie siedzi w necie prawie wcale...sad(
        • astrolog_33 odpowiedz 2 13.12.09, 21:55
          princesswhitewolf napisała:

> spoko, ona nie ma nic przeciwko temusmile
          >
          > > Pani moze byc osoba niezalezna, (Uran w domu 1), i silny Baran, potrze
          > ba niezaleznosci, swobody, nieskrepowania, dzialania

>
          > Tak jest.No wlasnie ja tez sie zastanawiam czy w tym wcieleniu nie ma ona za za
          > danie jakiejs realizacji indywidualnosci i nauki tozsamosci.
          > Nawet egocentryzm.
          > eee nie to nie... Jest dobrym sluchaczem i wspieraczem jako kolezanka przynajmn

Ten egocentryzm nie mui sie ujawniac zawsze, ale np: w relacji z partnerem bo Uran jest wladca domu 7.

> iej
          > > Moze szybko sie zapalac w milosci, szybkie wchodzenie w relacje,
          > No i tu jestesmy w punkcie jakiego ja nie rozumiem zupelnie, bo wydawaloby mi s
          > ie podobnie z zalozenia ze to Wenus w Baranie, a jednak! : ONA NIE WCHODZI W ZA
          > DNE RELACJE od wielu lat. Nic.

Rozumiem smile ale to ze w te relacje nie wchodzi nie znaczy ze tej wenus w baranie nierealizujesmile poczekajmy jak wejdzie w taka relacje, i jak bedzie te uczucia realizowacsmile

Poza tym jak pisalam wczesniej, inne elementy w horoskopie beda to wszystko modyfikowacsmile

Ona tez nie ma pojecia dlaczego tak jest.
          > Ksiezyc, ktory ze wzgledu na swoja nature jest chlonny, obawia sie nieznane
          > go,

> Ja tez tak uwazam ze taki mozna wysnuc wniosek na podstawie jej horoskopu i tu
          > tego nie rozumiem. Ona chcialaby byc ...reporterem wojennym.

Ta kobieta ubiera
          > sie po mesku z lekkim tyko akcentem kobiecym i niczego sie nie boi!
          >
          > > Dziewczyna miala Jowisza na desc, niedawno, na poczatku roku 2009.-mia
          > la szanse wejsc w jakas nowa relacje z kims, moze ktos ze znajomych? (wodnik),
          > moze nowe znajomoscina internecie? (jowisz w wodniku).

> tez na to czekalysmy i nicsad. Ona nie siedzi w necie prawie wcale...sad(

No taki tranzyt jowisza na desc jak pisalam wrzynisc moze wiele roznych rzeczy:

-nowe znajomosci z innymi ludzmi, rozwoj w tych przestrzeniach.

-czeste kontakty ze znajomymi (wodnik), rozwojw tych przestrzeniach.

-u pewneij osoby obserwowalam, jak jej przyjaciel (w w doniku) wyjechal jowisz.

-u moich znajomych nawiazywali znajomosci nowe albo na internecie, badz ogolnie byly czeste spotkania ze znajomymi.

- byly takze rozne znajomosci i spotkania w kregach klubowych, u tych osob, i nie mialy one tez nic wspolmego ani z internetem ani tez z astrologia, lecz pewna pani chodzila wtedu do takiego klubu, gdzie sie grupy spotykaly na wspolnych zainteresoaniach.

-ktos inny zapisal sie na kurs astrologii i poznal wtedy duzo znajomych nowych (widnik) , jowisz na desc.

-moja znajoma na tranzycie jowisza na desc, w wodniku spedzala czas milo na zabawie w kregu swoich zanjomych.

-u mezczyzny pewnego jego kobieta miala wtedy wieksze wymagania, chciala wiecej od niego czegos.

- u innej osoby jowisz wchodzac na desc w wodniku , po okresie kryzysu, przyszedl czas na polepszenie stosunkow w milosci.

- z kolei u innej osoby, ktorzy mieli bardzo powanzy kryzys w zwiakzu, pszyszla poprawa na tranzycie jowisza na desc, ale chwilowa, po czym znow sie zawalilo.

- jeszcze u kogos innego ludzie ktorzy mieli powazny kryzys w zwiakzu, od lat, wejscie jowisza na desc: jowisz spowodowal rozstanie, bo przelala sie czara goryczy.

-Inna osoba jowisz wchodac na desc w wodniku, gdzie jowisz byl wladca domu 6, osoba poznala w nowej pracy fajnych nowych znajomych.

-itd, itd.

pozdarwiam cieplosmile
        • astrolog_33 odpowiedz 3 13.12.09, 22:05
          odpowiedz 3

Spojrz princessa ze ona ma jeszcze Neptuna w kwadracie do desc.

I jak widzisz trzeba dokladnie przeanalziowac caly horoskop, wiec ja tez nie lubie wyciagac jednych eleemntow z horoskopu, bo to zwykle dziaal w archetypie, ktore mbeda modyfikowane przez inne eleemnty.

A to jest uciekanie od relacji, odkladanie ciagle decyzji na pozniej, trudnosc w konkretnym postawieniu sobie celu, czego ja chce od partnerstwa.
          To rowniez czasem dlugie okresy samotnosci, nieuchwytnosc, i niekonkretnosc co do tej sfery zycia.

Ja mam neptuna w domu 7, od dziesiecu lat samutenka, bez zadnego zwiazku, zadnego. Romanse u mnie nie wchodza w gre, wiec wole samotnosc.
          • princesswhitewolf Re: odpowiedz 3 13.12.09, 22:31
            ah i ten Neptun w skorpionie wiec ukrywanie... moze faktycznie tak jest ze ona
            sama cos przed soba skrywa...
            • astrolog_33 Re: odpowiedz 3 13.12.09, 22:37
              princesswhitewolf napisała:

> ah i ten Neptun w skorpionie wiec ukrywanie... moze faktycznie tak jest ze ona
              > sama cos przed soba skrywa...

Oj neptun to potrafi rozmywac oraz stworzyc jakas iluzje zwiazku, daje niekonkretnosc, brak decyzji, aby cos mialo sie wydarzyc trzeba duzo czasu poswiecic, no neptun to sie nie potrafi zdecydowac.

Czasem wieczne czekanie, stanie sie niewidoczna dla innych, albo swiadome unikanie kontaktu, jak jest np: ze mna, gdzie trudno ze mna nawiazac bliska znajomosc, kontakt. Z roznych powodow, ta sfere zycia warto poswiecic (neptun) dla innych sfer zycia aby mogly rozkwitnac.

Ja np: poswiecam ta sfere zycia, nie bedac w zwiazku, bo uwazam ze nie mozna miec wszystkiego w zyciu, wiec aby inne moje sfery zycia mogly rozkwitac, to sie angazuje wlasnie w te sfery zycia, a odpuszzcam sobie juz partnerstwo.

Mowa o zdrowiu zwlaszcza, i szczere przyjaznie z ludzmi.

Poza tym idealizuje mocno partnerstwo, jak sie zakocham w kims, kto nie istnieje na przyklad wink to potrafie milosc zywic do idola z plakatu wiele latwink hihi.

Czyli przezywanie milosci poeknej w marzeniach (neptun).
        • astrolog_33 u mnie na przyklad 13.12.09, 22:21
          Ja mam na przyklad tez silnego Barana poza tym Urana.

Wiec ciagnie mnie w klimaty tez wojska, chcialam byc policjantka, takze moja pasja tez sa samoloty.

No ale mam oprocz tego koszmarnie silna faze Ryb, wiec musialam z tego zrezygnowac, wrazliwosc.

Chodz ucze sie strzelac z broni krotkiej, i lubie to bardzosmile

Uwielbiam film Terminator II

Nowe technologie (Uran), filny akcji, bron (mars, baran).

Piloci?

Jakie powinny byc sile elementy?

-Uran, Wodnik - bo Uran to lotnictwo, a to dedzina nietypowa, w ktorej wymaga sie szybkiego reagowania (ogien - np: baran), blyskawiczego dzialania, podejmowania decyzji i szybkiego myslenia, kojarzeniu faktow, blyskotliwy umysl (Uran). Pilot gdy jest w niebezpieczenstwie, ma tylko sekundy, aby sie zastanowic i podjac decyzje. A nawet potrafi przewidziec (czasem) co moze sie wydarzyc (uran), mysl ku przyszlosci. Iteligencja, blyskawicznie kojarzenie faktow wzkazane.

-Wazna jest faza Barana, marsa, ogolnie sporo zywiolu ognia, bo one nadaja napęd, odwagę, iskrę, dzialanie. Tak jak np: przy wyscigach samochodow. Osoba z silnym zywiolemo gnia nie boi sie podjac ryzyko, i podejmuje szybko decyzje.

-To zawod, pasja bardzo ekstremalna, wiec zimna krew trzeba zachowac, i pewna wytrzymalosc (pluton) - ale niekoniecznie plutonmusi byc silny.

-Oraz powinien byc dosc zdyscyplinowany, i trzymac sie zasad, nie wykraczac poza struktury bezpieczenstwa (saturn).
          • princesswhitewolf Re: u mnie na przyklad 13.12.09, 22:52
            astrolog_33 napisała:
            > Piloci?

smile)))) kocha lotniska. ona studiowala organizacje i zarzadzanie w specjalizacji aviation czyli ....przemysl lotniczy he he
            <=wytkne to Ci , Barbaro, jako dowod ze jestes swietnym astrologiem za kazdym razem gdy zaprzeczysz hihi...

Niestety w lotnictwie nie pracowala ale jako manager w restauracji, a teraz jako ksiegowa
          • princesswhitewolf Re: u mnie na przyklad 13.12.09, 22:58
            > No ale mam oprocz tego koszmarnie silna faze Ryb, wiec musialam z tego zrezygnowac, wrazliwosc.

zawsze jakos tam mozna to zrealizowac.
            Ja mam Urana w 10 domu w zerowym trygonie do Saturna i do Wenus. Rybki i Raczek tez silnie chlupotaja bo tam mam swiatla... a jakos los zawlokl mnie w Uranicznym kierunku. Pracuje w nader "futurystycznej" instytucji w "saturniczno-wenusowym" zawodzie
    • astrolog_33 dalej 13.12.09, 22:46
      Jak u niej w horoskopie Uran wejdzie na wenus w domu 9, to bedzie to silny tranzyt na nowa milosc.

Milosc gdzies w oddaleniu, na wyjezdzie? badz facetz daleka.

Takie beda tendencje, ale dziewczyna musi cos w tym kierunku robicsmile
      • princesswhitewolf Re: dalej 13.12.09, 22:54
        > Jak u niej w horoskopie Uran wejdzie na wenus w domu 9, to bedzie to silny
        tranzyt na nowa milosc.

to juz tuz tuz... w sumie
        • astrolog_33 Re: dalej 13.12.09, 23:04
          Wenus w Baranie moze sie szybko zapalac, tzw: np: pozna osoba faceta to plomien moze sie zapalic szybko milosci, nawet chec komenderowania partnerem.
          Jej pragnienie doswiadczania przyjemnosci, bycia adorowana (wenus), kochania, moze nie isc w harmonii z tym, jak oto oto zabiega, walczy (baran).

Ale czy taka osoba wejdzie w ta relacje, czy nie i kiedy wejdzie w ta relacje? to mysle trzeba przeanalzowac dom 7, to dopiero tam wchodzimy w dialog i w relacje, tutaj jest zapisany caly ten schemat, jak wchodzimy w te relacji.

Ja mam tam neptuna, wiec duzo czasu musi uplynac, bardzo duzo, az sie zdecyduje na jakis kontakt z druga osoba, czesto tego unikam, uciekam, itd. Badz ktos mnienie widzi, tworze swiadomie taka plachce tymy, aby mnie nie widzeli. Niechetnienawet dalam po dlugim okresie swoje foto na necie.

A ona ma tam neptuna w kwadracie do desc i moze ten neptun powoduje, ze ciagle odklada decyzje na potem.

Moja znajoma ma wenus w baranie i neptuna w domu 7, wiec miala dlugie okresy samotnosci 15 lat, ale jak sie zakochala to na blyskawicznie, no ale musial przyjsc konkretny tranzyt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka