Dodaj do ulubionych

Janusz Palikot

02.10.10, 22:27
Czy zna ktoś godzinę urodzenia Janusza Palikota?
Słońce z Merkurym w Skorpionie - uporczywe dążenie do celu, pasja w działaniu, intuicja, Księżyc w Raku - ludzie, uczucia rodzinne (miłość do ojczyzny?). Mars w Lwie ale w kwadrat. do Jowisza w Byku. No i piękny, kreatywny, fartowny bisekstyl w który włączone są planety: Księżyc, Uran z Plutonem, Neptun i Merkury. Koniunkcja Uran-Pluton musi być silna w jego horoskopie, bo u niego tę pokoleniową koniunkcję bardzo wyraźnie widać - niekonwencjonalne (Uran) pragnienie władzy (Pluton). Bardzo przydałaby się jego godzina urodzenia.
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Janusz Palikot 03.10.10, 17:49
      Też jestem bardzo ciekawa jego horoskopu...

Księżyc w Raku - ludzie, uczucia rodzinne (miłość do ojczyzny?)
      ....Uczucia rodzinne... Swojej ex-żonie i swoim dzieciom odciął prąd w domu, szykanował ich, żonę "oskubał" przy rozwodzie wyprowadzając pieniądze w tajemniczy sposób tuż przed oświadczeniem, że się rozwodzi. Nie pamiętam szczegółów jego prywatnych spraw, kiedyś czytałam i byłam bardzo zniesmaczona.

Myślę, że on nie nadaje się do stworzenia czegoś konstruktywnego. Burzyć, owszem, potrafi, ale tworzenie jest trudniejsze niż destrukcja w której jest mistrzem. Ma Półkrzyż: opozycja Saturna z Marsem w kwadraturach do Jowisza. Jest ucieleśnieniem tego Półkrzyża w "nie przepracowanej" realizacji... Tak go odbieram. Może trochę subiektywnie, bo po tamtych artykułach o jego traktowaniu (ex)rodziny bardzo stracił w moich oczach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka