Dodaj do ulubionych

"nietypowy" kosmogram

13.04.12, 14:17
Witajcie.

Ostatnio spotkałam się z "nietypowym" kosmogramem. Piszę "nietypowym", bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałam. Własciciel tego kosmogramu ma:
- dwa wielkie trygony, jeden w znakach ognistych, drugi powietrznych (taka ładna gwiazda w kosmogramie smile )
- dwa mistyczne prostokąty
- 4 latawce
- 4 bisekstyle
poza 4 opozycjami żadnych "negatywnych" aspektów.
Co oznacza taki "dualizm"? Czy to może świadczyć np. o podwójnej osobowości własciciela, czy też nie ma to większego znaczenia przy interpretacji?
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: "nietypowy" kosmogram 15.04.12, 23:57
      Bardzo ciekawy kosmogram. Ale nie interpretowałabym go poprzez tą podwójność figur. Tym bardziej, że "podwójna osobowość" kojarzy się raczej negatywnie - z pokazywaniem jednej twarzy-maski i ukrywaniem drugiego oblicza.
      • sumilla Re: "nietypowy" kosmogram 16.04.12, 23:49
        "podwójna osobowość" kojarzy się raczej negatywnie - z pokazywaniem jednej twarzy-maski i ukrywaniem drugiego oblicza - tak, tylko że to właśnie można o tej osobie powiedzieć. Może nie w tym sensie. Ale jest tak, że z jednej strony, to miła, towarzyska osoba, łatwo nawiązująca kontakty, taki kumpel wszystkich a z drugiej strony są okresy, kiedy staje się samotnikiem i odludkiem. Prowadzi też działalność gospodarczaczą w dwóch zupełnie różnych branżach z dobrym skutkiem. I jeszcze kilka innych cech które sprawiają, że ma się wrażenie, że to dwie różne osoby. Kiedy zobaczyłam jej kosmogram i ten "niezwykły" układ pomyślałm, że może to z niego wynika taki dualizm smile
        • foudre Re: "nietypowy" kosmogram 17.04.12, 14:34
          cztery opozycje to całkiem sporo. jest co robić w życiu smile

żywioł powietrza i ognia dobrze ze sobą współgrają i wg mnie nie tworzą "podwójnej osobowości". zwróciłabym uwagę na jakąś "odszczepioną" planetę w horoskopie.

u mnie - silny żywioł ognia i powietrza ładnie się komponują. jednak ascendent w Rybach w kwadraturze do Neptuna trudno się integruje z takim ognisto/powietrznym horoskopem.
          • sumilla Re: "nietypowy" kosmogram 18.04.12, 00:02
            Tylko, że jak odpuścić dualizm, to w tym kosmogramie "nic złego się nie dzieje". Te 4 opozycje są zneutralizowane przez inne aspekty. Tworzą mistyczne prostokąty a te z kolei znajdują się w latawcach. Na dokładkę te latawce mają głowy w przeciwnych kierunkach, tak, że jak jeden ciągnie w dół, to drugi ciagnie w górę. Tak, że niby jest źle ale jak się dokładnie przyjrzeć wszystkim aspektom, to one się nawzajem "amortyzują".
            Nie wiem, może źle szukam. Może w tym przypadku trzeba bardziej zwrócić uwagę tranzyty niż na sam kosmogram smile
            • foudre Re: "nietypowy" kosmogram 18.04.12, 12:01
              w tym horoskopie na pewno "nic złego się nie dzieje". taka sześciokątna gwiazda w horoskopie to dość rzadka konfiguracja i bardzo dobroczynna. wg mnie nawet zbyt dobroczynna, jeśli w horoskopie nie ma (jak piszesz) napięciowych aspektów lub konfiguracji (np. półkrzyż, palec boży). wtedy człowiek ma tendencję do nawykowego pozostawania w znanych, bezpiecznych schematach. w takim horoskopie nie ma "kopa" (kwadratury), żeby coś zmieniać.
              oczywiście, twarde tranzyty i tak zmuszą do pracy.
              gdybam tylko, bo nie widziałam horoskopu.
    • valsoraj Re: "nietypowy" kosmogram 05.08.12, 21:26
      No właśnie, ja po własnym horoskopie widzę - który ma mało ścisłe kwadratury i tylko jedną bardziej znaczącą - Marsa do Neptuna i po masie trygonów - że coś takiego rozleniwia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka