thorgalla Re: GoT 3 22.04.13, 16:41 Nudy nudy jak cholera. Tylko końcówka z Dany warta obejrzenia. Odpowiedz Link
aniuta75 3 22.04.13, 21:30 A mnie się bardzo podobało . Naprawdę. Nic bym nie zmieniła . Jaimie-Brienne, zagroda Crastera, wszystko co się działo w Królewskiej Przystani (chociaż uważam, że wątek o zdolnościach łóżkowych Poda jest zbędny ), Astapor i Nieskalani. Obojętny jest mi wątek Brana, w książce zresztą też. Prawie wszystko jak być powinno i się o dziwo nie nudziłam . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 3 23.04.13, 10:31 amen a na koncu mialam ciary rormalnie. drakaris!! piekne to bylo! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 3 23.04.13, 12:12 > a na koncu mialam ciary rormalnie. drakaris!! piekne to bylo! To chyba jest jeden z ostatnich momentów kiedy lubię Dany, bo potem to... Odpowiedz Link
eo_wina Re: 5 02.05.13, 20:35 Mnie się niezmiennie podoba Świetnie dobrany Blackfish. Joyena natomiast wyobrażałam sobie zgoła caaaaaaałkiem inaczej (młodszy, mniejszy, bardziej chuderlawy i z bardziej zielonymi oczami). Bardzo niedobrze dobrana małżonka Stanisa (cały czas mam w głowie jej książkowe, potężne, odstające uchole ). Bardzo fajna scena ścinania Karstarka. No i muszę się zgodzić - Bran - w poprzednich sezonach był fajny, dziecinny. Teraz dojrzewa chyba w przyspieszonym tempie. A i Arya nabrała kształtów. Niech im jednak będzie Przeciez nie będą aktorów zmieniać. Łapię się na tym, że w odróżnieniu od książki, czekam na sceny z Dany Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 5 07.05.13, 12:15 no mam tak samo. czekam na Danny poza tym mi sie kurcze starsznie podoba.... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 5 03.05.13, 01:21 aniuta75 napisała: > > No miodzio po prostu . > Brienne bez zbroi nawet ładna . Chciałaś napisać "bez głowy" ? Jak jej założyć worek na głowę, to też całkiem ładna Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 5 03.05.13, 09:24 Ej no bez przesady. Jak jej Jaimie w łaźni opowiadał o tym jak zabił króla, jak ona słuchała, naprawdę była wtedy piękna... Tylko to trza dostrzec piękno nie w dmuchanych cyckach i regularnych rysach . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 5 03.05.13, 17:37 aniuta75 napisała: > Tylko to trza dostrzec piękno nie w dmuchanych cyckach i regularnych rysach . Powiedziała ta, która leci na nastoletnie wampirskie klaty hehe Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 5 03.05.13, 18:54 galaxian1 napisał: > aniuta75 napisała: > > > Tylko to trza dostrzec piękno nie w dmuchanych cyckach i regularnych rysa > ch . > > Powiedziała ta, która leci na nastoletnie wampirskie klaty hehe > Ojtamojtam . Ale w brzydalach tez umiem piekno dostrzec . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 5 04.05.13, 17:29 aniuta75 napisała: > Ojtamojtam . > Ale w brzydalach tez umiem piekno dostrzec . Bo chłop to nawet dobrze jak jest brzydal, ale kobita powinna być pikna ! Odpowiedz Link
thorgalla Re: 5 03.05.13, 08:20 Ale golizny było. Jonuś !!!!!!! za mało i za szybko. Wreszcie się uśmiechał. Cycki rudej wywłoki mnie nie interesowały. I tyłeczek Jamiego uuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
aniuta75 6 06.05.13, 21:43 Całkiem przyjemny odcinek, chociaż ciutkę zamotali . No i Brienne wcale tak źle w kiecce nie wyglądała, jak to powinno być . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 07.05.13, 12:17 no i ten tego zaczyna sie cierpienie glupiego theona.... a moj chlop nie rozumie wciaz czemu mi go troche zal.... Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 6 07.05.13, 12:31 jessuuu, jak to "zaczyna się"? dla mnie to jego cierpienie trwa, trwa i skończyć się nie może - nie do oglądania brrr Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 07.05.13, 12:34 to jest dopiero poczatek niestety. on z niego zrobi zwierzaka . niedomowego. zal mi bo sparwiedliwie by bylo zeby umarl od razu. aon sobie z niego zrobi prywatne zwierzatyko. starszne upodlenie...glupiego w sumie czlowieczyny... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 07.05.13, 12:35 jednym slowem. lepiej dla niego byloby umrzec. co zreszta mu Bekart powiedzial, ze bedzie blagal...i bedzie Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 6 07.05.13, 13:44 Nie strasz tu ludzi . Ja mam nadzieję, że wszystkiego nie pokażą, tylko "efekt końcowy", coby bardziej wstrząsająco było . Ale tu już ciiiii. Zresztą i tak nie będzie tak wyglądał, jak w książce... Oby... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 6 07.05.13, 18:10 pszczolaasia napisała: > sparwiedliwie by bylo zeby umarl od razu. Dupa Jasio! Jedno nędzne życie idioty - za wymodrowanie wioski, kobiet i dzieci ? To by była sprawiedliwość ? A niech cierpi do końca świata i 2 dni dłużej. Odpowiedz Link
thorgalla Re: 6 07.05.13, 21:03 Nie wiem kto jest większym psycholem,Joff czy ten od Theona? Mi jego nie szkoda,przewijam ten wątek. Biedna Sansa zamiast ślicznego geja będzie karzeł Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 6 07.05.13, 21:18 thorgalla napisała: > Nie wiem kto jest większym psycholem,Joff czy ten od Theona? Dobrze, że się nie spiknęli, bo by dopiero był torturowy dream team . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 08.05.13, 19:29 ale gadajcie co chcecie olena jest ajebista. tywina lannistera sie pyta czy kiedykowliek sie bawil w tym w sodomie TYWINA!!!!! co do theona... zauwazcie jedna rzecz. sytuacja. jest wojna. wasz ojciec przegrywa. ci co go zwyciezaja zabieraja was od ojca jako gwarancje pokoju. od ojca matki , siostry , brata zycia ktorego znacie. od tego czasu NIGY nie jestescie procz dzieci traktowani jako czlonek rodziny tylko jak delikatnie mowiac obca osoba. delikatnie . takie byly w koncu czasy. nie ma co plakac. summa summarum zabil dzieci mlynarczyka a wiedzial gdzie jest bran i riccon. bo wiedzial. a ochornil ich jedynych ktorzy traktowali go normlanie. theon nie zrobil nic niezwyklego jak na tamte czasy. jak wiemy robili inni i gorsze rzeczy. caly czas powtarzam e nie lubie go. ale i go zal. bo zostal skaany na zaglade juz wtedy gdy go ned zabral z robertem od ojca. nie byl nigdy ani juz zelazny ani nedowy. zostal skazany w momencie kiedy go oddali. madry to on nigdy nie byl. niestety na swoja zgube...ale jestem w stanie zroumiec niektore jego posuniecia. nie mowie ze zrobilabym tak samo..ale jestem w stanie pojac cemu zrobil niektore rzecy tak a nie inaczej. a tak btw na tyle siebie znamy na ile nas sparwdzono. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 6 08.05.13, 20:24 Ohhhh ja jestem wielką fanką Olenny . Uwielbiam ją no . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 7 14.05.13, 08:52 wrazenia wrazenia wrazenia... mojego chlopa zatkalo jak urwali ptaka theonowi. powieidzial ałć... chyba zaczyna kumac o co mi kaman... nic nie wiesz jonie snow..kurde. i teraz chyba kurwa tyriona zrobi to co zrobi? nie mgoe sie doczekac tej jednej sceny...jednej jedynej sceny. ciekawe jak bedzie wygladal Dario... i strasznie mi sie podobaja smoki Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 7 14.05.13, 09:07 Ciiii . Mnie zaraz po obejrzeniu to tylko podobały się sceny Jaimie-Brienne. Temu nic nie pisałam, bo rozczarowana byłam. Ale teraz jak tak sobie myślę, to było całkiem ok. Sceny z Theonem straszne. Ciekawe, czy skoro w serialu jest wprost mowa o tym, że żona Robba zaciązyła to czy w książce też tak będzie. Bo przecież tak naprawdę nie wiadomo tego jeszcze. Świetny w sumie dialog Tywin-Joffrey (pięknie gówniarza usadził dziadek ), takoż Tyrion-Shae. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 10:19 udusze jaimie i brienne to jest generalnie miszczostwo. Tywin ..ten aktor to normlanie..mam zawsze ciary jak na iego patrze i scena zajebista w ksiazce to przeca pisali ze matka zony roba to jej herbate miesieczna podawala i muoda sie marwtila ze nie moze dac dziedzica robowi. a to sie oakzalo ze tesciowa roba sie z tywinem i frejami dogadala. ciekawe jak tu to rozwiaza? tyrion cokolwiek zrobi to go uwielbiam no i pewno shae tero pojdzie tam gdzie pojdzie. cikawe jak tu to rozwiaza... najpierw przeca jaimie musi wrocic? taka byla kolejnosc..chajtnac sie musza... musze se to poukladac wsio Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 10:39 No ale gdzie Shae ma iść? Nie kumam zbytnio? Że do Cersei kapować czy do Tywina do łoża wskoczy? Bo w książce jakoś tak to wyniknie, że oni ją zmusili do tego chyba. Czy ona tylko tak mu powiedziała, że zmusili? Jaimie wróci w ogóle na te oba śluby? znaczy Dzofa z Tyrellówną i Tyriona z Sansą? Bo mnie sie wydaje, że on już po wszystkim przyjechał... Odpowiedz Link
thorgalla Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 10:54 Też mi się wydaje,że Jamie nie spotka żywego ani tatusia ani synka/siostrzeńca. Tak w książce jest ale jak to w serialu będzie,trudno przewidzieć. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 11:11 Nie no w książce Tywin ginie we wychodku po tym jak Jaimie wypuszcza Tyriona z celi. Ale na ślub Jeoffa nie zdąży raczej. No ale zobaczymy jak to tutaj zrobią. Odpowiedz Link
thorgalla Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 11:47 Przyznam,że mam problem z kolejnością bo wydarzyło się to w krótkim czasie: -ślub/śmierć Joffreya -ślub Sansy i Tyriona, -powrót Jamiego -śmierć Tywina, -ucieczka Sansy, -ucieczka Tyriona Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 11:52 a te dwa sluby nie odbyly sie razem? potem wrocil jaimie potem smierc tywina i ucieczka tyriona i jednoczesnie zwinela sie sansa. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 12:14 Nie nie. Najpierw ślub cichy Sansy i Tyriona. Jako małżeństwo byli na ślubie Joffa i Margery. Motyw z siatką we włosach Sansy daną przez pijanego błazna (jak mu tam było?? nevermind ) i od razu w zamieszaniu ona ucieka. Tyrion chyba od razu albo w krótkim czasie po tym zostaje aresztowany. Potem przyjeżdża Jaimie. I dalej to już wiadomo... Aleee przed tym wszystkim ślub w Bliźniakach... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 12:16 joł. masz rajt. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 11:51 tatusia spotkal. Odpowiedz Link
pszczolaasia no dobra. jeszcze wiecej spojlerow... dziewczyny 14.05.13, 11:56 a kiedy przyjedzie dornijska zmija co to z gora walczyl? na slub? i kto do diabla zabil joffreya?? bo ja nie pamietam wyjasnilo sie to? i tak se mysle ze to wsyztsko nie odbedzie sie chyba w tym sezonie czy w tym?? wszytskie 3 sluby zalatwia w ostatnim odcinku??? bo tywin duuzo pozniej umarl.. no nie az tak duuuzo ale pozniej na pewno. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: no dobra. jeszcze wiecej spojlerow... dziewcz 14.05.13, 11:57 czy w nastpenym mialo byc Odpowiedz Link
thorgalla Re: no dobra. jeszcze wiecej spojlerow... dziewcz 14.05.13, 12:32 Z tego co wiem to chyba tylko ślub u Frejów będzie,reszta w następnym sezonie. Odpowiedz Link
bucefal_macedonski Re: no dobra. jeszcze wiecej spojlerow... dziewcz 25.05.13, 17:57 Po tych komentarzach wyraźnie widać, jak się historia rozłazi w szwach... Miliardy wątków, osób, zdarzeń i zdarzonek, i się fani z wypiekami na twarzy gubią, kto kogo, z kim, kiedy i za co. GRRM sam już się chyba pogubił i wątpię, żeby tę sagę udało mu się zamknąć. Lepiej sobie z materiałem radzą Benioff i Weiss, w miarę umiejętnie stosując brzytwę Okhama i przewijanie do przodu: takiego Gendry'ego wątek łącząc z Edrykiem Stormem, Theona nie wyłączając z fabuły na dwie księgi, Barristana Selmy'ego niezwłocznie wysyłając do Essosu, itp. Miejmy nadzieję, że coś zrobią z Aegonem VI i go włączą w postać Jona Snowa, bo to jeden z najlichszych pomysłów Martina na ożywienie fabuły w ostatniej księdze, istny Filip z konopi. W ogóle cały ten wątek Essosowo-Daenerysowy najbarściejszy jest - niczym parodia XIX-wiecznych powiastek przygodowych o białych księżniczkach porwanych do haremu. W dalszym ciągu twórców serialu trzyma się sztubackie poczucie humoru i erotyczny gust, i czasem mogliby dorosnąć. Ciekawe co zrobią z Shae, bo skądinąd lubię Sibel Kekilli i jej postać ladacznicy z zasadami. I równie ciekawe jest jak piociągną dalej postać Cersei, bardzo dobrze granej przez Lenę Headey, której przydali o wiele więcej człowieczeństwa (kosztem paskudnego synalka, na którego zrzucili kilka przynajmniej zbrodni oryginalnie popełnionych przez mamulę), niż ma jej papierowy pierwowzór. Odpowiedz Link
ona_007 Re: no dobra. jeszcze wiecej spojlerow... dziewcz 14.05.13, 15:16 no jak to nie pamietasz ? Małe paluszki wespół zespół z piekielną babcią żmija na ślub gówniarza przyjechała. Mają jeszcze 3 odcinki - myślę sezon skończą na slubie Joffreya Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 11:51 ja musze ze ona mu powiedziala ze ja zmusili... tak se mysle. po wszystkim przyjechal...? kurde Odpowiedz Link
thorgalla Re: 7 14.05.13, 10:52 Ja nie mogę patrzeć jak Jonuś z rudą się liżą. Niech ktoś ją w końcu ubije bo nie zdzierżę Ja na miejscu Tywina przełożyłabym tego gówniarza przez kolano i wlała w goły tyłek. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 7 14.05.13, 11:12 Też nie moge patrzec na tę rudą wywłokę . Nic nie wiesz Jonie Snow... To ona nic nie wie kuźwa! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 7 14.05.13, 11:54 mysle ze sie domysla. nic nie wiesz jonie snow.. ty jestes moj a ja jestem twoja... fajne przyzeczenie... starsznie mi sie to podoba wiecie? abstrahujac od rudej wywloki Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 7 14.05.13, 22:13 Tak to jest jak się faceci za głupiutkimi prostaczkami uganiają Którym się zresztą wydaje, że są bardzo mundre Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 7 14.05.13, 11:53 no ubija ja ubija.. Ja na miejscu Tywina przełożyłabym tego gówniarza przez kolano i wlała w goły t > yłek. amen siostro amen! kto jak kto ale on jako jedyny jest w stanie. Odpowiedz Link
thorgalla Re: GoT 3 15.05.13, 14:34 My tu gadu gadu a w stolicy goście z Westeros się goszczą. Then,Arya i Cebulowy Rycerz Szczegółów nie znam. Szkoda,że nie Tyrion albo Jon,przypłynęłabym wpław przez lodowate morze Odpowiedz Link
galaxian1 Re: GoT 3 15.05.13, 17:53 aniuta75 napisała: > Ano goszczą . > Ciekawe czy Glx dostał wejściówkę . A powinienem? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 15.05.13, 20:34 W sumie nie . Ale jakby Łinczestery przyjechały to byś poszedł co? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: GoT 3 16.05.13, 08:21 aniuta75 napisała: > W sumie nie . > Ale jakby Łinczestery przyjechały to byś poszedł co? Zależy z którego sezonu była by obsada Odpowiedz Link
thorgalla Re: GoT 3 15.05.13, 19:10 Theon nie dojechał,pewnie dalej w lochu siedzi albo się wstydzi braku klejnotów rodzinnych Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 8 20.05.13, 21:10 Nooo fajny Daario, chociaż bez kolorowej brody . Cały odcinek zresztą fajny, podobało mnie się. Ostatnia scena z Samem super. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 8 20.05.13, 21:14 aniuta75 napisała: > Nooo fajny Daario, chociaż bez kolorowej brody . I bez złotego zęba . Odpowiedz Link
thorgalla Re: 8 20.05.13, 21:41 I dobrze,niech i kobiety mogą sobie popatrzeć a nie tylko gołe cycki Ech,za czasów Drogo ..... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 8 20.05.13, 23:45 magda.evie.zoe napisała: > super odcinek - wreszcie nie męczyli Theona! I bardzo nad tym ubolewam Ale że nie było Johna Snow, to jetem zaskoczony. Ciekaw jestem co uczynią te urgilowane pijawki Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 8 21.05.13, 09:24 znaczy sie tak. fajny nie powiem. ale khal byl lepszy o. a z samem scena fajna! w ogole docinek fajny! ale jednak daaria sobie inaczej wyobrazalam. i nie chodzi mi o zloty zab i niebieskie wlosy..jakos tak... ale w sumie ejst cos w kolesiu.... no zobaczymy. duzo jeszcze przed nami Odpowiedz Link
pszczolaasia co do theona pare slow.. 22.05.13, 09:51 ogienilod.in-mist.net/viewtopic.php?p=73834#73834 Odpowiedz Link
pszczolaasia w zasadzie tam wyzej jest masa spojlerow... 22.05.13, 09:58 moze nie czytajcie Odpowiedz Link
thorgalla 9 03.06.13, 09:41 Pobito rekord w tłumaczeniu i już jest. Najważniejszy odcinek sezonu. Ale masakra Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 03.06.13, 21:12 No i się poryczałam. Tak jak podczas czytania książki. Ehhh... Czekam na finał, który chociaż trochę złagodzi mój żal . Odpowiedz Link
thorgalla Re: 9 03.06.13, 21:38 Przecież wiedziałam co się stanie ale mimo tego jak wbito nóż w brzuch żony Robba to doznałam szoku. I ten skowyt umierającego wilkora. Obejrzałam tylko te sceny,muszę nadrobić resztę. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 9 03.06.13, 22:05 a jak mi sie chlopina wscierwil.... a ja... mi wlosy deba na glowie do teraz stoja.... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 9 04.06.13, 22:44 Powiem jedno - o ku..wa. I co teraz, jak już Starków prawie nie ma... Ale dali się podejść jak dzieci. Odpowiedz Link
eo_wina Re: 9 05.06.13, 06:24 Bardzo mi się podobało. Ale chyba najbardziej mina Cat na końcu. No i mina Ygritte Swoją drogą...bardzo udane Freyówny Odpowiedz Link
thorgalla Re: 9 05.06.13, 11:41 >> No i mina Ygritte Nie spodziewałam się tego po sobie ale jak Jon zwiewał na koniu i pokazano twarz wywłoki to aż mi się jej żal zrobiło.Naprawdę Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 05.06.13, 09:45 Wbrew pozorom Starki nie są gwoździem programu, tylko Dany. Znaczy tak sobie myślę, że jest to historia o odzyskaniu tronu. Może jakie niedobitki finalnie się ostaną, teraz tylko kwestia, czy khalesi będzie na tyle litościwa, żeby wszystkich przy życiu zostawić . > Ale dali się podejść jak dzieci. Ano. Tylko wiesz Freye postąpili nie fair, bo poczęstowali chlebem i solą a tym mordem pogwałcili święte prawo gościnności i jeszcze dłuuuugo się to za nimi ciągnąc będzie. W książce fajnie to jest napisane, jak to Młody Wilk ze świtą mają iść na to wesele i Cat mówi, że wszystko będzie dobrze, jak już zjedzą i wypiją pod dachem Frey'ów, że wtedy będą mogli odetchnąć, bo nic absolutnie nie może im grozić. W serialu tak tego nie podkreślili za bardzo, ot zwykły podstęp i tyle. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 11:33 bo w sumie jakiez prawa do tronu maja starki? to ze sa jakimis tam pociotkami potomkami w 10 wodzie po kisielu pierwszych? dokladnie z freyami jest jak pisze aniuta. zal z w sumie nie pokazali niepokoju wilkora jak w ksiazce to stalo napisane.. a z drugiej moze lepiej.bardziej bym sie denerwowala.. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 05.06.13, 11:44 zal z w sumie nie pokazali niepokoju > wilkora jak w ksiazce to stalo napisane.. Wiesz, no pokazali, przez ułamek sekundy, jak się biedny miota po zagrodzie, wali głową w drzwi i wyje... Może wyszli z założenia, że widzom to wystarczy. Szkoda tylko, że nie pokazali dlaczego został zamknięty i że wył długo przed tym jak wszystko miało miejsce... Odpowiedz Link
bucefal_macedonski Re: 9 05.06.13, 13:32 Zadna Dany, pustoglowa srebrnowlosa natchniona nastolatka z fantastyczna bronia masowego razenia. Ani rownie mlodociany Jon, co nic nie wie. Kluczem do historii jest Tyrion, koles niepozorny, niedoceniany, a jednak ktory prawie wszystkie glowne postaci calej rozgrywki zna i rozpracowal, albo rozpracowuje. I nikt jak on po zmyslonym przez Martina swiecie tak bywaly nie jest. I same nawet nie wiecie, ile ksiazek lyka ten zawodnik, o wile wiecej niz wina i kobiet. Zobaczycie, jak w nastepnych czesciach ksiazki sobie Dany owinie i podprowadzi, a moze nawet ja za zone pojmie. Tak jeden czerwony duchowny przepowiedzial, ze beda rozszalale bestie, a posrod nich wyszczerzony karzel. To jest prawdziwy badass... z kusza. I Varys dobrze o tym wie, a Littlefinger sie domysla. Odpowiedz Link
thorgalla Re: 9 05.06.13, 13:45 Nic nie wiesz Bucefale/ Dopóki Martin tego nie napisze,możesz sobie pomarzyć i powyobrażać kolejne losy bohaterów. Odpowiedz Link
pszczolaasia spojler:) 05.06.13, 14:17 biorac pod uwage ze karla kazdy intelignenty czlowiek lubi to wroze mu szybka smierc niestety co do Jona ktory nic nie wie to nie wiem czy czytales ostatni tom czy nie..ale nic na 100% nie wiemy. wiec wrozyc to sobie mozemy ale u wrozki z kart ja wroze ze jednym ze smokow bedzie bran! btw. jak ten martin umrze zanim napisze skiazke to go chyba zabije.... Odpowiedz Link
bucefal_macedonski Re: spojler:) 05.06.13, 14:50 Kiedys Martin zapytany, jak mu sie pomysl na te ksiazki zrodzil w glowie, odpowiedzial, ze dlugo mu sie klebila mysl o napisaniu czegos o przygodach superinteligentego karla... Jasne, ze autor jest bogiem wszechmocnym w tej historii i moze sobie w dowolnej chwili kaprysnej napisac, co chce, zmienic pierwotny zamiar, zrobic w konia fanbaze i poprowadzic losy zupenie inaczej niz sobie tego zycza, ale ponoc sie producentom serialu zwierzyl z planowanego zakonczenia sagi. Co prawda serial coraz mocniej odchodzi od ksiazki, ale glowne wydarzenia i postaci pozostaja te same. Niewykluczone, ze Chochlik zginie, bo wszyscy musza umrzec, ale jesli to sie stanie, to na samiuskim koncu. Badz, co badz, to najlepiej dopracowana przez Martina postac, ktora jest w dodatku wszedzie i swoja przygoda porusza calosc. Przy nim cala prawie reszta jest statyczna, z wyjatkiem moze Aryi. A klasyczna powiesc albo traktuje o losach zbiorowosci w historycznie przelomowym momencie, albo o jednostkowej podrozy przez zycie. Martin tu obie te rzeczy uprawia, ale w watku Tyriona najpelniej chyba i najmniej 'papierowo-fantastycznie'. Tyrion nie jest zadnym obdarowanym smokami rekonkwistadorem z cyckami, ani bekartem o rycerskim charakterze, ani dzieciakiem o nadprzyrodzonych zdolnosciach, ani chlopczyca-ulicznica z rozbudzonym instyktem zabojcy, ani cynicznym zlotym chlopcem, ktoremu sie odmienia po utracie reki, ani tez chlopcem, co chcial zostac kawalkiem drewna. Jest za to urealistycznieniem tego swiata fantasy, sprowadzeniem na ziemie wariatkowa opetanej questami plejady bohaterow i antybohaterow. Jesli Martin go wyeliminuje z cyklu, to tym samym pozbawi sie tego, co stanowi o jego odmiennosci wzgledem 'kanonu' fantasy. I wtedy stanie sie ASOIAF kolejna dluzyzna o rycerzach walczacych ze smokami i umarlakami za pomoca czarodziejskich mieczow, zastepow eunuszych wojsk i niedostepnych zamkow ulokowanych w fantastycznych miejscowkach. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 11:36 poza tym no nie ze nie ma. zginal "tylko" rob i ned. aryia zyje, gupia sansa z niesamowitym instynktem przetrwania ale jednak glupia, zyje rickon zyje jon, zyje ten co zawsze zapominam co nie chodzi rod starkow jeszcze nie zaginal. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 05.06.13, 14:07 Drogi Bucefale, książki mam w jednym małym paluszku, więc wiem co będzie dalej. Ale nie wszyscy są czytelnikami, większość tylko serialem leci Napisałam tak, bo spoilerować nie lubię. Jako człowiek rozgarnięty powinieneś się domyślić chyba. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 14:14 . Jako człowiek rozgarnięty powinieneś s > ię domyślić chyba. > nie wiem. ona nas tu za idotki ani chybi uwaza Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 05.06.13, 14:25 Aha a Twoją wypowiedź kasuję, bo spoilerujesz bez ostrzeżenia! Odpowiedz Link
bucefal_macedonski Re: 9 05.06.13, 15:57 To do mnie? Jesli tak, to pokaz, gdzie spojleruje. I tak w ogole wytlumacz mi, o co z tymi spojlerami chodzi, bo doprawdy nie rozumiem, dlaczego taaaaaak istotne jest, zeby nie wiedziec, co sie stanie... w ksiazce wydanej siedem lat temu. W 'Miescie i psach' to jednak Jaguar zabil Niewolnika. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 05.06.13, 18:28 Nie pokażę, bo już wykasowałam. Ty wiesz i ja wiem i jeszcze kilka osób. Ale nie wszyscy książkę czytali i nie chcą wiedzieć jednak co będzie dalej . Jeżeli chcesz pisać o czymś co będzie a czego w serialu jeszcze nie było to w tytule napisz, że spoiler i wtedy pogadamy , a ci, którzy nie będą chcieli psuć sobie niespodzianki nie będą wchodzić w te posty i nie będą czytali. Proste chyba, co? Odpowiedz Link
eo_wina Re: 9 05.06.13, 18:34 Ajć, Bucefałku...o ile zgadzam się z Tobą co do Tyriona, bo to mój ukochaniec jest, to jednak spojlerować brzydko, bo nie wszyscy książkę, mimo, że wydaną x-lat temu czytali i wolą na ten przykład najpierw serial obejrzeć, a potem mieć z czytania i porównywania przyjemność. Ja czytałam, więc ja się nie liczę Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 9 07.06.13, 13:36 I tak co chwila spojlerujecie Co chwila jest porównywanie jak było w książce a jak jest w serialu Nawet odnoszę czasem wrażenie, że głównym zajęciem podczas oglądania odcinków to jest wyłapywanie różnic między książką a serialem. Dla mnie takie oglądanie to by była żadna przyjemność. A i dyskusja z osobami, które wiedzą z książki co się dalej stanie - pozbawiona jest sensu Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 08.06.13, 21:31 Porównywanie jak było w książce a jak jest w serialu to nie jest spoilerowanie . Natomiast co jest w książce PO tym momencie, który jest w serialu już tak . Odpowiedz Link
thorgalla Re: GoT 3 07.06.13, 10:01 Mistrz ogląda reakcje widzów. Widzisz coś narobił,człowieku George R. R. Martin Watches "Red Wedding" Reaction Videos - CONAN on TBS Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 07.06.13, 11:33 Heheheh jeszcze powinny byc filmiki co ludzie wyprawiają jak ten kawałek w książce czytają . Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 10.06.13, 10:50 Aż tak źle?? (ofkoz to jest pytanie retoryczne, absolutnie nie pisz mi o czym jest odcinek ) Ja seans dopiero wieczorem. Odpowiedz Link
thorgalla Re: GoT 3 10.06.13, 12:54 Bardzo źle nie było ale osobiście jestem rozczarowana. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 10.06.13, 21:38 To ja chyba jakaś dziwna jestem, bo mi się podobało . Wszystko absolutnie . Oplułam się przy tekście Tyriona do Cersei: nie ma nic gorszego od przekwitającej filozofki z doskoku . No i ostatnia scena bardzo wzruszająca . No ale ja już od jakiegoś czasu przestałąm myśleć książkowo przy oglądaniu kolejnych odcinków . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: GoT 3 10.06.13, 22:21 Bo większość ludzi oczekuje, że w tym serialu coś się będzie działo. A tymczasem idą, gadają, idą, gadają... Na cały sezon jest jedna zaskakująca i emocjonująca scena mordu Starków i tyle. Ludzie oczekują na wydarzenia, a nie gierki słowne między postaciami. Jaki sezon - taki finał. Odpowiedz Link
eo_wina Re: GoT 3 10.06.13, 23:00 Ludziom się podoba. Malkontenci niech sobie oglądają Extreme Sports Channel. Albo inne MiniMini Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 10.06.13, 23:06 Ja nie wiem co Wy się czepiacie o ten sezon, naprawdę . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: GoT 3 11.06.13, 12:32 my sie nie czepiamy. bardzo mi sie tez podobala rozmowa varysa z shae. Odpowiedz Link
bucefal_macedonski Re: GoT 3 11.06.13, 00:47 No to tłumacze pojechali swobodnie. "Late blooming" nie znaczy przekwitająca z doskoku, co najwyżej "spóźniona", "późno dojrzewająca". Przy ostatnich scenach z Yunkai, to żal się zrobiło, że to czerwone wesele nie dotyczyło Daenerys i jej żenującej brygady z coraz sztuczniej wyglądającymi smokami na czele. Wątek egzotyczno-oswobodzicielsko-naiwny po prostu nie przystaje do reszty tej fantazy z politycznofikcyjnymi aspiracjami. Balon i Yara to kolejny antyklimaks - tak drewnianie odegranej sceny wyruszenia na misję SAR wbrew woli wyliniałego ojca to nawet w podwórkowych teatrzykach kukiełkowych trudno będzie odnaleźć: "wybiorem 50 najlepszych kilerów, kopsnę się morzem do fortu trwogi i znajdem mojego braciszka, o!" Rozmydla się serial... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 11.06.13, 09:03 Z doskoku to ona filozofka jest a nie przekwitająca . Ja tam lubie inwencje tfórczą tłumaczy. Do dziś dzień uśmiecham się pod nosem na wspomnienie "wyhoduj se oczy w dupie" by quentin (Prison Break) . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: GoT 3 11.06.13, 12:31 a mi sie podobala cala ta rozmowa a najbardziej ty masz dzieci i co jestes bardzo szcesliwa? myslalam ze spadne z krzesla fajny odcinek.... czy w ksiazce ruda wywloka strzelala do jona?? chyba ni... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 11.06.13, 13:13 Znaczy on tuż po tej całej akcji pod wieżą co mu wilkor/Bran pomógł dostał strzałę, praktycznie jak już odjeżdżał. Nie było tak, że wywłoka go tropiła czy cuś . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: GoT 3 11.06.13, 13:26 no wiec wlasnie tez mi sie tak wydawalo. ze sie oni wiecej nie spotkali... Odpowiedz Link
aniuta75 Spoiler 11.06.13, 14:03 A nie było tak, że ona mu umierała w ramionach, gdy dzicy natarli na Nocną Straż? Znaczy na bank on ją znalazł i patrzył jaka strzała ją trafiła, czy nie jego. Tylko czy ona była dead czy nie... Hmmm... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Spoiler 11.06.13, 14:10 Tak sobie teraz myślę, że chyba martwą ją znalazł. Odpowiedz Link
thorgalla Re: Spoiler 12.06.13, 17:21 Dopiero umierała. Na filmwebie ktoś przytoczył ten fragment. Odpowiedz Link
thorgalla Re: GoT 3 12.06.13, 17:26 Widzę,żem w opozycji. Powiem tak.Gdyby po tym odcinku było jeszcze jeden,dwa to bym się nie czepiała ale na finał się nie nadawał. Było parę ciekawych momentów np. Rozmowa Tywina i Tyriona. Uśmiałam się z Joffusia,który mało się nie posikał mówiąc Tyrionowi o śmierci szwagra. Powiedzcie mi tylko,co do cholery robi Jamie w stolicy przed ślubem syneczka ???????? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 12.06.13, 18:29 > Powiedzcie mi tylko,co do cholery robi Jamie w stolicy przed ślubem syneczka ?? > ?????? No też mnie się coś wydawało, że on przyjechał już po ślubie. A może teraz przyjechał i potem znowu pojedzie a na ślubie i tak nie będzie? Odpowiedz Link
thorgalla Re: :D 12.06.13, 17:28 Wiecie co Po tej rzewnej gadce Jona o miłości,zaczyna mnie irytować a ruda coraz bardziej podobać. Odpowiedz Link