• thorgalla Re: GoT 3 22.04.13, 16:41
      Nudy nudy jak cholera.
      Tylko końcówka z Dany warta obejrzenia.
      • aniuta75 3 22.04.13, 21:30

A mnie się bardzo podobało smile. Naprawdę. Nic bym nie zmieniła smile.
        Jaimie-Brienne, zagroda Crastera, wszystko co się działo w Królewskiej Przystani (chociaż uważam, że wątek o zdolnościach łóżkowych Poda jest zbędny tongue_out), Astapor i Nieskalani. Obojętny jest mi wątek Brana, w książce zresztą też. Prawie wszystko jak być powinno i się o dziwo nie nudziłam smile.
        • pszczolaasia Re: 3 23.04.13, 10:31
          amenbig_grin
          a na koncu mialam ciary rormalnie. drakaris!! piekne to bylo!smile
          • aniuta75 Re: 3 23.04.13, 12:12
            > a na koncu mialam ciary rormalnie. drakaris!! piekne to bylo!smile

To chyba jest jeden z ostatnich momentów kiedy lubię Dany, bo potem to... tongue_out
    • aniuta75 5 29.04.13, 21:14

No miodzio po prostu smile.
      Brienne bez zbroi nawet ładna smile.
      • eo_wina Re: 5 02.05.13, 20:35
        Mnie się niezmiennie podoba smile
        Świetnie dobrany Blackfish. Joyena natomiast wyobrażałam sobie zgoła caaaaaaałkiem inaczej (młodszy, mniejszy, bardziej chuderlawy i z bardziej zielonymi oczami).
        Bardzo niedobrze dobrana małżonka Stanisa (cały czas mam w głowie jej książkowe, potężne, odstające uchole wink).
        Bardzo fajna scena ścinania Karstarka.
        No i muszę się zgodzić - Bran - w poprzednich sezonach był fajny, dziecinny. Teraz dojrzewa chyba w przyspieszonym tempie. A i Arya nabrała kształtów. Niech im jednak będzie Przeciez nie będą aktorów zmieniać.
        Łapię się na tym, że w odróżnieniu od książki, czekam na sceny z Dany smile
        • pszczolaasia Re: 5 07.05.13, 12:15
          no mam tak samo. czekam na Dannybig_grin poza tym mi sie kurcze starsznie podoba....
      • galaxian1 Re: 5 03.05.13, 01:21
        aniuta75 napisała:

>
        > No miodzio po prostu smile.
        > Brienne bez zbroi nawet ładna smile.

Chciałaś napisać "bez głowy" ? big_grin
        Jak jej założyć worek na głowę, to też całkiem ładna smile
        • aniuta75 Re: 5 03.05.13, 09:24
          Ej no bez przesady. Jak jej Jaimie w łaźni opowiadał o tym jak zabił króla, jak ona słuchała, naprawdę była wtedy piękna... Tylko to trza dostrzec piękno nie w dmuchanych cyckach i regularnych rysach tongue_outbig_grin.
          • galaxian1 Re: 5 03.05.13, 17:37
            aniuta75 napisała:

> Tylko to trza dostrzec piękno nie w dmuchanych cyckach i regularnych rysach tongue_outbig_grin.

Powiedziała ta, która leci na nastoletnie wampirskie klaty wink big_grin hehe
            • aniuta75 Re: 5 03.05.13, 18:54
              galaxian1 napisał:

> aniuta75 napisała:
              >
              > > Tylko to trza dostrzec piękno nie w dmuchanych cyckach i regularnych rysa
              > ch tongue_outbig_grin.
              >
              > Powiedziała ta, która leci na nastoletnie wampirskie klaty wink big_grin hehe
              >

Ojtamojtam tongue_out.
              Ale w brzydalach tez umiem piekno dostrzec tongue_out.
              • galaxian1 Re: 5 04.05.13, 17:29
                aniuta75 napisała:

> Ojtamojtam tongue_out.
                > Ale w brzydalach tez umiem piekno dostrzec tongue_out.

Bo chłop to nawet dobrze jak jest brzydal, ale kobita powinna być pikna ! big_grin
                • pszczolaasia ładna miska jesc nie daje:P 07.05.13, 12:16

• thorgalla Re: 5 03.05.13, 08:20
        Ale golizny było.
        Jonuś !!!!!!! za mało i za szybko.
        Wreszcie się uśmiechał.
        Cycki rudej wywłoki mnie nie interesowały.

I tyłeczek Jamiego uuuuuuuuuuuuuuu
    • aniuta75 6 06.05.13, 21:43

Całkiem przyjemny odcinek, chociaż ciutkę zamotali tongue_out. No i Brienne wcale tak źle w kiecce nie wyglądała, jak to powinno być winkbig_grin.
      • pszczolaasia Re: 6 07.05.13, 12:17
        no i ten tego zaczyna sie cierpienie glupiego theona....
        a moj chlop nie rozumie wciaz czemu mi go troche zal....
        • aniuta75 Re: 6 07.05.13, 12:29
          Ja tam cie rozumie, bo mi też żal tego gupka smile.
          • magda.evie.zoe Re: 6 07.05.13, 12:31
            jessuuu, jak to "zaczyna się"? dla mnie to jego cierpienie trwa, trwa i skończyć się nie może - nie do oglądania brrr
            • pszczolaasia Re: 6 07.05.13, 12:34
              to jest dopiero poczatek niestety. on z niego zrobi zwierzaka . niedomowego. zal mi bo sparwiedliwie by bylo zeby umarl od razu. aon sobie z niego zrobi prywatne zwierzatyko. starszne upodlenie...glupiego w sumie czlowieczyny...
              • pszczolaasia Re: 6 07.05.13, 12:35
                jednym slowem. lepiej dla niego byloby umrzec. co zreszta mu Bekart powiedzial, ze bedzie blagal...i bedzieindifferent
                • aniuta75 Re: 6 07.05.13, 13:44
                  Nie strasz tu ludzi wink.
                  Ja mam nadzieję, że wszystkiego nie pokażą, tylko "efekt końcowy", coby bardziej wstrząsająco było sad. Ale tu już ciiiii. Zresztą i tak nie będzie tak wyglądał, jak w książce... Oby...
                  • pszczolaasia Re: 6 07.05.13, 14:35
                    w sumie masz racjewink
              • galaxian1 Re: 6 07.05.13, 18:10
                pszczolaasia napisała:

> sparwiedliwie by bylo zeby umarl od razu.

Dupa Jasio! Jedno nędzne życie idioty - za wymodrowanie wioski, kobiet i dzieci ?
                To by była sprawiedliwość ? A niech cierpi do końca świata i 2 dni dłużej.
      • thorgalla Re: 6 07.05.13, 21:03
        Nie wiem kto jest większym psycholem,Joff czy ten od Theona?
        Mi jego nie szkoda,przewijam ten wątek.

Biedna Sansa big_grin zamiast ślicznego geja będzie karzeł big_grin
        • aniuta75 Re: 6 07.05.13, 21:18
          thorgalla napisała:

> Nie wiem kto jest większym psycholem,Joff czy ten od Theona?

Dobrze, że się nie spiknęli, bo by dopiero był torturowy dream team wink.
          • pszczolaasia Re: 6 08.05.13, 19:29
            ale gadajcie co chcecie olena jest ajebista. tywina lannistera sie pyta czy kiedykowliek sie bawil w tym w sodomiesuspicious
            TYWINA!!!!!big_grin
            co do theona...
            zauwazcie jedna rzecz.
            sytuacja.
            jest wojna. wasz ojciec przegrywa. ci co go zwyciezaja zabieraja was od ojca jako gwarancje pokoju. od ojca matki , siostry , brata zycia ktorego znacie. od tego czasu NIGY nie jestescie procz dzieci traktowani jako czlonek rodziny tylko jak delikatnie mowiac obca osoba. delikatnie . takie byly w koncu czasy. nie ma co plakac. summa summarum zabil dzieci mlynarczyka a wiedzial gdzie jest bran i riccon. bo wiedzial. a ochornil ich jedynych ktorzy traktowali go normlanie.
            theon nie zrobil nic niezwyklego jak na tamte czasy. jak wiemy robili inni i gorsze rzeczy.
            caly czas powtarzam e nie lubie go. ale i go zal. bo zostal skaany na zaglade juz wtedy gdy go ned zabral z robertem od ojca. nie byl nigdy ani juz zelazny ani nedowy. zostal skazany w momencie kiedy go oddali.
            madry to on nigdy nie byl. niestety na swoja zgube...ale jestem w stanie zroumiec niektore jego posuniecia. nie mowie ze zrobilabym tak samo..ale jestem w stanie pojac cemu zrobil niektore rzecy tak a nie inaczej.
            a tak btw na tyle siebie znamy na ile nas sparwdzono.
            • aniuta75 Re: 6 08.05.13, 20:24
              Ohhhh ja jestem wielką fanką Olenny big_grin. Uwielbiam ją no big_grin.
    • aniuta75 7 13.05.13, 22:00

I jak wrażenia? suspicious
      • pszczolaasia Re: 7 14.05.13, 08:52
        wrazenia wrazenia wrazenia...
        mojego chlopa zatkalo jak urwali ptaka theonowi. powieidzial ałć... chyba zaczyna kumac o co mi kaman...
        nic nie wiesz jonie snow..kurde.
        i teraz chyba kurwa tyriona zrobi to co zrobi? nie mgoe sie doczekac tej jednej sceny...jednej jedynej sceny.
        ciekawe jak bedzie wygladal Dario... i strasznie mi sie podobaja smokismile
        • aniuta75 Re: 7 14.05.13, 09:07
          Ciiii wink.
          Mnie zaraz po obejrzeniu to tylko podobały się sceny Jaimie-Brienne. Temu nic nie pisałam, bo rozczarowana byłam.
          Ale teraz jak tak sobie myślę, to było całkiem ok.
          Sceny z Theonem straszne.
          Ciekawe, czy skoro w serialu jest wprost mowa o tym, że żona Robba zaciązyła to czy w książce też tak będzie. Bo przecież tak naprawdę nie wiadomo tego jeszcze.
          Świetny w sumie dialog Tywin-Joffrey (pięknie gówniarza usadził dziadek big_grin), takoż Tyrion-Shae.
          • pszczolaasia Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 10:19
            uduszewink

jaimie i brienne to jest generalnie miszczostwo.
            Tywin ..ten aktor to normlanie..mam zawsze ciary jak na iego patrzebig_grin i scena zajebistasmile
            w ksiazce to przeca pisali ze matka zony roba to jej herbate miesieczna podawala i muoda sie marwtila ze nie moze dac dziedzica robowi. a to sie oakzalo ze tesciowa roba sie z tywinem i frejami dogadala. ciekawe jak tu to rozwiaza?
            tyrion cokolwiek zrobi to go uwielbiambig_grin
            no i pewno shae tero pojdzie tam gdzie pojdzie. cikawe jak tu to rozwiaza... najpierw przeca jaimie musi wrocic? taka byla kolejnosc..chajtnac sie musza...
            musze se to poukladac wsiowink
            • aniuta75 Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 10:39
              No ale gdzie Shae ma iść? Nie kumam zbytnio? Że do Cersei kapować czy do Tywina do łoża wskoczy? Bo w książce jakoś tak to wyniknie, że oni ją zmusili do tego chyba. Czy ona tylko tak mu powiedziała, że zmusili?
              Jaimie wróci w ogóle na te oba śluby? znaczy Dzofa z Tyrellówną i Tyriona z Sansą? Bo mnie sie wydaje, że on już po wszystkim przyjechał...
              • thorgalla Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 10:54
                Też mi się wydaje,że Jamie nie spotka żywego ani tatusia ani synka/siostrzeńca.
                Tak w książce jest ale jak to w serialu będzie,trudno przewidzieć.
                • aniuta75 Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 11:11
                  Nie no w książce Tywin ginie we wychodku po tym jak Jaimie wypuszcza Tyriona z celi.
                  Ale na ślub Jeoffa nie zdąży raczej.
                  No ale zobaczymy jak to tutaj zrobią.
                  • thorgalla Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 11:47
                    Przyznam,że mam problem z kolejnością bo wydarzyło się to w krótkim czasie:
                    -ślub/śmierć Joffreya
                    -ślub Sansy i Tyriona,
                    -powrót Jamiego
                    -śmierć Tywina,
                    -ucieczka Sansy,
                    -ucieczka Tyriona
                    • pszczolaasia Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 11:52
                      a te dwa sluby nie odbyly sie razem?
                      potem wrocil jaimie
                      potem smierc tywina i ucieczka tyriona i jednoczesnie zwinela sie sansa.
                      • aniuta75 Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 12:14
                        Nie nie. Najpierw ślub cichy Sansy i Tyriona. Jako małżeństwo byli na ślubie Joffa i Margery. Motyw z siatką we włosach Sansy daną przez pijanego błazna (jak mu tam było?? nevermind tongue_out) i od razu w zamieszaniu ona ucieka. Tyrion chyba od razu albo w krótkim czasie po tym zostaje aresztowany. Potem przyjeżdża Jaimie. I dalej to już wiadomo...

Aleee przed tym wszystkim ślub w Bliźniakach...
                        • pszczolaasia Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 12:16
                          joł. masz rajt.
                • pszczolaasia Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 11:51
                  tatusia spotkal.
                  • pszczolaasia no dobra. jeszcze wiecej spojlerow... dziewczyny 14.05.13, 11:56
                    a kiedy przyjedzie dornijska zmija co to z gora walczyl? na slub?

i kto do diabla zabil joffreya?? bo ja nie pamietambig_grin wyjasnilo sie to?
                    i tak se mysle ze to wsyztsko nie odbedzie sie chyba w tym sezonie czy w tym??
                    wszytskie 3 sluby zalatwia w ostatnim odcinku???
                    bo tywin duuzo pozniej umarl.. no nie az tak duuuzo ale pozniej na pewno.
                    • pszczolaasia Re: no dobra. jeszcze wiecej spojlerow... dziewcz 14.05.13, 11:57
                      czy w nastpenym mialo bycbig_grin
                    • thorgalla Re: no dobra. jeszcze wiecej spojlerow... dziewcz 14.05.13, 12:32
                      Z tego co wiem to chyba tylko ślub u Frejów będzie,reszta w następnym sezonie.
                      • bucefal_macedonski Re: no dobra. jeszcze wiecej spojlerow... dziewcz 25.05.13, 17:57
                        Po tych komentarzach wyraźnie widać, jak się historia rozłazi w szwach... Miliardy wątków, osób, zdarzeń i zdarzonek, i się fani z wypiekami na twarzy gubią, kto kogo, z kim, kiedy i za co. GRRM sam już się chyba pogubił i wątpię, żeby tę sagę udało mu się zamknąć. Lepiej sobie z materiałem radzą Benioff i Weiss, w miarę umiejętnie stosując brzytwę Okhama i przewijanie do przodu: takiego Gendry'ego wątek łącząc z Edrykiem Stormem, Theona nie wyłączając z fabuły na dwie księgi, Barristana Selmy'ego niezwłocznie wysyłając do Essosu, itp. Miejmy nadzieję, że coś zrobią z Aegonem VI i go włączą w postać Jona Snowa, bo to jeden z najlichszych pomysłów Martina na ożywienie fabuły w ostatniej księdze, istny Filip z konopi. W ogóle cały ten wątek Essosowo-Daenerysowy najbarściejszy jest - niczym parodia XIX-wiecznych powiastek przygodowych o białych księżniczkach porwanych do haremu.

W dalszym ciągu twórców serialu trzyma się sztubackie poczucie humoru i erotyczny gust, i czasem mogliby dorosnąć. Ciekawe co zrobią z Shae, bo skądinąd lubię Sibel Kekilli i jej postać ladacznicy z zasadami. I równie ciekawe jest jak piociągną dalej postać Cersei, bardzo dobrze granej przez Lenę Headey, której przydali o wiele więcej człowieczeństwa (kosztem paskudnego synalka, na którego zrzucili kilka przynajmniej zbrodni oryginalnie popełnionych przez mamulę), niż ma jej papierowy pierwowzór.
                    • ona_007 Re: no dobra. jeszcze wiecej spojlerow... dziewcz 14.05.13, 15:16
                      no jak to nie pamietasz ?
                      Małe paluszki wespół zespół z piekielną babcią wink
                      żmija na ślub gówniarza przyjechała.

Mają jeszcze 3 odcinki - myślę sezon skończą na slubie Joffreya
              • pszczolaasia Re: 7 troche spojelrow. bo ja musze inaczej sie 14.05.13, 11:51
                ja musze ze ona mu powiedziala ze ja zmusili... tak se mysle.
                po wszystkim przyjechal...? kurdebig_grin
      • thorgalla Re: 7 14.05.13, 10:52
        Ja nie mogę patrzeć jak Jonuś z rudą się liżą.
        Niech ktoś ją w końcu ubije bo nie zdzierżę sad

Ja na miejscu Tywina przełożyłabym tego gówniarza przez kolano i wlała w goły tyłek.
        • aniuta75 Re: 7 14.05.13, 11:12
          Też nie moge patrzec na tę rudą wywłokę tongue_out.
          Nic nie wiesz Jonie Snow...
          To ona nic nie wie kuźwa! tongue_out
          • pszczolaasia Re: 7 14.05.13, 11:54
            mysle ze sie domysla.
            nic nie wiesz jonie snow.. ty jestes moj a ja jestem twoja... fajne przyzeczenie...smile starsznie mi sie to podoba wiecie? abstrahujac od rudej wywlokibig_grin
            • galaxian1 Re: 7 14.05.13, 22:13
              Tak to jest jak się faceci za głupiutkimi prostaczkami uganiają big_grin
              Którym się zresztą wydaje, że są bardzo mundre big_grin
        • pszczolaasia Re: 7 14.05.13, 11:53
          no ubija ja ubija..

Ja na miejscu Tywina przełożyłabym tego gówniarza przez kolano i wlała w goły t
          > yłek.

amen siostro amen! kto jak kto ale on jako jedyny jest w stanie.
    • thorgalla Re: GoT 3 15.05.13, 14:34
      My tu gadu gadu a w stolicy goście z Westeros się goszczą.
      Then,Arya i Cebulowy Rycerz
      Szczegółów nie znam.

Szkoda,że nie Tyrion albo Jon,przypłynęłabym wpław przez lodowate morze big_grin
      • aniuta75 Re: GoT 3 15.05.13, 14:39
        Ano goszczą smile.
        Ciekawe czy Glx dostał wejściówkę suspiciousbig_grinbig_grinbig_grin.
        • galaxian1 Re: GoT 3 15.05.13, 17:53
          aniuta75 napisała:

> Ano goszczą smile.
          > Ciekawe czy Glx dostał wejściówkę suspiciousbig_grinbig_grinbig_grin.

A powinienem? wink tongue_out
          • aniuta75 Re: GoT 3 15.05.13, 20:34
            W sumie nie tongue_out.
            Ale jakby Łinczestery przyjechały to byś poszedł co? suspicious
            • galaxian1 Re: GoT 3 16.05.13, 08:21
              aniuta75 napisała:

> W sumie nie tongue_out.
              > Ale jakby Łinczestery przyjechały to byś poszedł co? suspicious

Zależy z którego sezonu była by obsada wink big_grin
      • thorgalla Re: GoT 3 15.05.13, 19:10
        Theon nie dojechał,pewnie dalej w lochu siedzi albo się wstydzi braku klejnotów rodzinnych smile
        • aniuta75 Re: GoT 3 15.05.13, 20:33
          big_grin
    • thorgalla 8 20.05.13, 11:05
      Jakie smakowite mięsko się pojawiło koło Dany tongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_out
      • pszczolaasia Re: 8 20.05.13, 13:25
        dario?. jezu juz sie nie moge doczekac....
        • thorgalla Re: 8 20.05.13, 15:31
          Ja już się obśliniłam tongue_out
          • thorgalla Re: 8 20.05.13, 16:43
            https://25.media.tumblr.com/cb9829167e2020c9f5b7c5bf7999aa08/tumblr_mju0ppLOMv1qfv91lo3_r1_250.gif
      • aniuta75 Re: 8 20.05.13, 21:10
        Nooo fajny Daario, chociaż bez kolorowej brody winkbig_grin.
        Cały odcinek zresztą fajny, podobało mnie się. Ostatnia scena z Samem super.
        • aniuta75 Re: 8 20.05.13, 21:14
          aniuta75 napisała:

> Nooo fajny Daario, chociaż bez kolorowej brody winkbig_grin.

I bez złotego zęba big_grin.
        • thorgalla Re: 8 20.05.13, 21:41
          I dobrze,niech i kobiety mogą sobie popatrzeć a nie tylko gołe cycki big_grin
          Ech,za czasów Drogo .....
          • magda.evie.zoe Re: 8 20.05.13, 23:34
            super odcinek - wreszcie nie męczyli Theona!
            • galaxian1 Re: 8 20.05.13, 23:45
              magda.evie.zoe napisała:

> super odcinek - wreszcie nie męczyli Theona!

I bardzo nad tym ubolewam wink
              Ale że nie było Johna Snow, to jetem zaskoczony.
              Ciekaw jestem co uczynią te urgilowane pijawki smile
        • pszczolaasia Re: 8 21.05.13, 09:24
          znaczy sie tak. fajny nie powiem. ale khal byl lepszysmile o.
          a z samem scena fajna!
          w ogole docinek fajny!
          ale jednak daaria sobie inaczej wyobrazalam. i nie chodzi mi o zloty zab i niebieskie wlosy..jakos tak... ale w sumie ejst cos w kolesiu....big_grin no zobaczymy. duzo jeszcze przed namibig_grin
    • pszczolaasia co do theona pare slow.. 22.05.13, 09:51
      ogienilod.in-mist.net/viewtopic.php?p=73834#73834
      • pszczolaasia w zasadzie tam wyzej jest masa spojlerow... 22.05.13, 09:58
        moze nie czytajciewink
    • thorgalla Re: GoT 3 31.05.13, 09:57
      Rozpoznajecie,prawda? big_grinbig_grinbig_grin
      https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/421268_474778092596990_1020049179_n.jpg
      • aniuta75 Re: GoT 3 31.05.13, 10:08
        No ba big_grin.
    • thorgalla 9 03.06.13, 09:41
      Pobito rekord w tłumaczeniu i już jest.
      Najważniejszy odcinek sezonu.
      Ale masakra big_grin
      • aniuta75 Re: 9 03.06.13, 21:12
        No i się poryczałam. Tak jak podczas czytania książki. Ehhh...
        Czekam na finał, który chociaż trochę złagodzi mój żal smile.
        • thorgalla Re: 9 03.06.13, 21:38
          Przecież wiedziałam co się stanie ale mimo tego jak wbito nóż w brzuch żony Robba to doznałam szoku.
          I ten skowyt umierającego wilkora.

Obejrzałam tylko te sceny,muszę nadrobić resztę.
          • pszczolaasia Re: 9 03.06.13, 22:06
            nooo strasznesad
        • pszczolaasia Re: 9 03.06.13, 22:05
          a jak mi sie chlopina wscierwil....
          a ja... mi wlosy deba na glowie do teraz stoja....sad
          • aniuta75 Re: 9 03.06.13, 22:21
            Nooo. Rzeźnia konkretna była sad.
            • galaxian1 Re: 9 04.06.13, 22:44
              Powiem jedno - o ku..wa.
              I co teraz, jak już Starków prawie nie ma...
              Ale dali się podejść jak dzieci.
              • eo_wina Re: 9 05.06.13, 06:24
                Bardzo mi się podobało.
                Ale chyba najbardziej mina Cat na końcu. No i mina Ygritte smile
                Swoją drogą...bardzo udane Freyówny wink
                • thorgalla Re: 9 05.06.13, 11:41
                  >> No i mina Ygritte
                  Nie spodziewałam się tego po sobie ale jak Jon zwiewał na koniu i pokazano twarz wywłoki to aż mi się jej żal zrobiło.Naprawdę smile
                  • aniuta75 Re: 9 05.06.13, 11:42
                    big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                  • pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 11:56
                    no.
                    nic nie wiesz jonie snow...
                    • aniuta75 no dokładnie... 05.06.13, 12:02
                      big_grin

https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/06/111e84135a601b84ab3b1ceaf7277617_original.jpg?1370423056
                      • pszczolaasia Re: no dokładnie... 05.06.13, 14:18
                        big_grin
                        big_grinbig_grin
              • aniuta75 Re: 9 05.06.13, 09:45
                Wbrew pozorom Starki nie są gwoździem programu, tylko Dany. Znaczy tak sobie myślę, że jest to historia o odzyskaniu tronu. Może jakie niedobitki finalnie się ostaną, teraz tylko kwestia, czy khalesi będzie na tyle litościwa, żeby wszystkich przy życiu zostawić big_grin.

> Ale dali się podejść jak dzieci.

Ano. Tylko wiesz Freye postąpili nie fair, bo poczęstowali chlebem i solą a tym mordem pogwałcili święte prawo gościnności i jeszcze dłuuuugo się to za nimi ciągnąc będzie. W książce fajnie to jest napisane, jak to Młody Wilk ze świtą mają iść na to wesele i Cat mówi, że wszystko będzie dobrze, jak już zjedzą i wypiją pod dachem Frey'ów, że wtedy będą mogli odetchnąć, bo nic absolutnie nie może im grozić. W serialu tak tego nie podkreślili za bardzo, ot zwykły podstęp i tyle.
                • pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 11:33
                  bo w sumie jakiez prawa do tronu maja starki? to ze sa jakimis tam pociotkami potomkami w 10 wodzie po kisielu pierwszych?

dokladnie z freyami jest jak pisze aniuta. zal z w sumie nie pokazali niepokoju wilkora jak w ksiazce to stalo napisane.. a z drugiej moze lepiej.bardziej bym sie denerwowala..
                  • aniuta75 Re: 9 05.06.13, 11:44
                    zal z w sumie nie pokazali niepokoju
                    > wilkora jak w ksiazce to stalo napisane..

Wiesz, no pokazali, przez ułamek sekundy, jak się biedny miota po zagrodzie, wali głową w drzwi i wyje... Może wyszli z założenia, że widzom to wystarczy. Szkoda tylko, że nie pokazali dlaczego został zamknięty i że wył długo przed tym jak wszystko miało miejsce...
                    • pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 11:58
                      no wiec o to mi kaman. o to przed.
                • bucefal_macedonski Re: 9 05.06.13, 13:32
                  Zadna Dany, pustoglowa srebrnowlosa natchniona nastolatka z fantastyczna bronia masowego razenia. Ani rownie mlodociany Jon, co nic nie wie. Kluczem do historii jest Tyrion, koles niepozorny, niedoceniany, a jednak ktory prawie wszystkie glowne postaci calej rozgrywki zna i rozpracowal, albo rozpracowuje. I nikt jak on po zmyslonym przez Martina swiecie tak bywaly nie jest. I same nawet nie wiecie, ile ksiazek lyka ten zawodnik, o wile wiecej niz wina i kobiet. Zobaczycie, jak w nastepnych czesciach ksiazki sobie Dany owinie i podprowadzi, a moze nawet ja za zone pojmie. Tak jeden czerwony duchowny przepowiedzial, ze beda rozszalale bestie, a posrod nich wyszczerzony karzel.

To jest prawdziwy badass... z kusza. I Varys dobrze o tym wie, a Littlefinger sie domysla.
                  • thorgalla Re: 9 05.06.13, 13:45
                    Nic nie wiesz Bucefale/
                    Dopóki Martin tego nie napisze,możesz sobie pomarzyć i powyobrażać kolejne losy bohaterów.
                  • pszczolaasia spojler:) 05.06.13, 14:17
                    biorac pod uwage ze karla kazdy intelignenty czlowiek lubi to wroze mu szybka smierc niestetysad
                    tongue_out
                    co do Jona ktory nic nie wie to nie wiem czy czytales ostatni tom czy nie..ale nic na 100% nie wiemy. wiec wrozyc to sobie mozemy ale u wrozki z kartwink
                    ja wroze ze jednym ze smokow bedzie bran!tongue_out

btw. jak ten martin umrze zanim napisze skiazke to go chyba zabije....
                    • bucefal_macedonski Re: spojler:) 05.06.13, 14:50
                      Kiedys Martin zapytany, jak mu sie pomysl na te ksiazki zrodzil w glowie, odpowiedzial, ze dlugo mu sie klebila mysl o napisaniu czegos o przygodach superinteligentego karla...

Jasne, ze autor jest bogiem wszechmocnym w tej historii i moze sobie w dowolnej chwili kaprysnej napisac, co chce, zmienic pierwotny zamiar, zrobic w konia fanbaze i poprowadzic losy zupenie inaczej niz sobie tego zycza, ale ponoc sie producentom serialu zwierzyl z planowanego zakonczenia sagi. Co prawda serial coraz mocniej odchodzi od ksiazki, ale glowne wydarzenia i postaci pozostaja te same. Niewykluczone, ze Chochlik zginie, bo wszyscy musza umrzec, ale jesli to sie stanie, to na samiuskim koncu. Badz, co badz, to najlepiej dopracowana przez Martina postac, ktora jest w dodatku wszedzie i swoja przygoda porusza calosc. Przy nim cala prawie reszta jest statyczna, z wyjatkiem moze Aryi. A klasyczna powiesc albo traktuje o losach zbiorowosci w historycznie przelomowym momencie, albo o jednostkowej podrozy przez zycie. Martin tu obie te rzeczy uprawia, ale w watku Tyriona najpelniej chyba i najmniej 'papierowo-fantastycznie'. Tyrion nie jest zadnym obdarowanym smokami rekonkwistadorem z cyckami, ani bekartem o rycerskim charakterze, ani dzieciakiem o nadprzyrodzonych zdolnosciach, ani chlopczyca-ulicznica z rozbudzonym instyktem zabojcy, ani cynicznym zlotym chlopcem, ktoremu sie odmienia po utracie reki, ani tez chlopcem, co chcial zostac kawalkiem drewna. Jest za to urealistycznieniem tego swiata fantasy, sprowadzeniem na ziemie wariatkowa opetanej questami plejady bohaterow i antybohaterow. Jesli Martin go wyeliminuje z cyklu, to tym samym pozbawi sie tego, co stanowi o jego odmiennosci wzgledem 'kanonu' fantasy. I wtedy stanie sie ASOIAF kolejna dluzyzna o rycerzach walczacych ze smokami i umarlakami za pomoca czarodziejskich mieczow, zastepow eunuszych wojsk i niedostepnych zamkow ulokowanych w fantastycznych miejscowkach.
              • pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 11:36
                poza tym no nie ze nie ma.
                zginal "tylko" rob i ned.
                aryia zyje, gupia sansa z niesamowitym instynktem przetrwania ale jednak glupia, zyje rickon zyje jon, zyje ten co zawsze zapominam co nie chodzisuspicious
                rod starkow jeszcze nie zaginal.
                • pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 11:38
                  a i dostojna Cat..
                  • aniuta75 Re: 9 05.06.13, 11:41
                    No Cat gardziel przecięli to nie zyje wink.
                    • pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 11:59
                      zapomnialam o niejwink chodz jej smierc byla ..godna.
                    • thorgalla Re: 9 05.06.13, 14:15
                      E tam,Cat żyje i gra w innych serialach big_grin
                      https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/576630_630307710332534_703392588_n.jpg
                      • aniuta75 Re: 9 05.06.13, 14:18
                        No własnie widziałam na fejsie hatakowym big_grin.
                      • pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 14:18
                        big_grin
    • aniuta75 Re: 9 05.06.13, 14:07
      Drogi Bucefale, książki mam w jednym małym paluszku, więc wiem co będzie dalej. Ale nie wszyscy są czytelnikami, większość tylko serialem leci
      Napisałam tak, bo spoilerować nie lubię. Jako człowiek rozgarnięty powinieneś się domyślić chyba.
      • pszczolaasia Re: 9 05.06.13, 14:14
        . Jako człowiek rozgarnięty powinieneś s
        > ię domyślić chyba.
        >

big_grin
        nie wiem. ona nas tu za idotki ani chybi uwazatongue_outbig_grin
      • aniuta75 Re: 9 05.06.13, 14:25
        Aha a Twoją wypowiedź kasuję, bo spoilerujesz bez ostrzeżenia!
        • bucefal_macedonski Re: 9 05.06.13, 15:57
          To do mnie? Jesli tak, to pokaz, gdzie spojleruje.

I tak w ogole wytlumacz mi, o co z tymi spojlerami chodzi, bo doprawdy nie rozumiem, dlaczego taaaaaak istotne jest, zeby nie wiedziec, co sie stanie... w ksiazce wydanej siedem lat temu.

W 'Miescie i psach' to jednak Jaguar zabil Niewolnika.
          • aniuta75 Re: 9 05.06.13, 18:28
            Nie pokażę, bo już wykasowałam.
            Ty wiesz i ja wiem i jeszcze kilka osób. Ale nie wszyscy książkę czytali i nie chcą wiedzieć jednak co będzie dalej smile. Jeżeli chcesz pisać o czymś co będzie a czego w serialu jeszcze nie było to w tytule napisz, że spoiler i wtedy pogadamy smile, a ci, którzy nie będą chcieli psuć sobie niespodzianki nie będą wchodzić w te posty i nie będą czytali. Proste chyba, co? smile
          • eo_wina Re: 9 05.06.13, 18:34
            Ajć, Bucefałku...o ile zgadzam się z Tobą co do Tyriona, bo to mój ukochaniec jest, to jednak spojlerować brzydko, bo nie wszyscy książkę, mimo, że wydaną x-lat temu czytali i wolą na ten przykład najpierw serial obejrzeć, a potem mieć z czytania i porównywania przyjemność.
            smile
            Ja czytałam, więc ja się nie liczę smile
            • galaxian1 Re: 9 07.06.13, 13:36
              I tak co chwila spojlerujecie big_grin
              Co chwila jest porównywanie jak było w książce a jak jest w serialu smile
              Nawet odnoszę czasem wrażenie, że głównym zajęciem podczas oglądania odcinków to jest wyłapywanie różnic między książką a serialem. Dla mnie takie oglądanie to by była żadna przyjemność. A i dyskusja z osobami, które wiedzą z książki co się dalej stanie - pozbawiona jest sensu smile
              • aniuta75 Re: 9 08.06.13, 21:31
                Porównywanie jak było w książce a jak jest w serialu to nie jest spoilerowanie smile.
                Natomiast co jest w książce PO tym momencie, który jest w serialu już tak smile.
      • aniuta75 Re: GoT 3 07.06.13, 11:33
        Heheheh jeszcze powinny byc filmiki co ludzie wyprawiają jak ten kawałek w książce czytają smile.
    • thorgalla Re: GoT 3 08.06.13, 08:50
      Strasznie mi się to spodobało
      https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/06/e2472af9d873d1b6336ca861fa60084e_original.gif?1370336330
    • thorgalla Re: GoT 3 10.06.13, 09:19
      A idźcie w cholerę z takim finałem sad
      • aniuta75 Re: GoT 3 10.06.13, 10:50
        Aż tak źle?? (ofkoz to jest pytanie retoryczne, absolutnie nie pisz mi o czym jest odcinek big_grin)
        Ja seans dopiero wieczorem.
        • thorgalla Re: GoT 3 10.06.13, 12:54
          Bardzo źle nie było ale osobiście jestem rozczarowana.
          • aniuta75 Re: GoT 3 10.06.13, 21:38
            To ja chyba jakaś dziwna jestem, bo mi się podobało smile. Wszystko absolutnie smile.
            Oplułam się przy tekście Tyriona do Cersei: nie ma nic gorszego od przekwitającej filozofki z doskoku big_grin.
            No i ostatnia scena bardzo wzruszająca smile.

No ale ja już od jakiegoś czasu przestałąm myśleć książkowo przy oglądaniu kolejnych odcinków smile.
            • galaxian1 Re: GoT 3 10.06.13, 22:21
              Bo większość ludzi oczekuje, że w tym serialu coś się będzie działo.
              A tymczasem idą, gadają, idą, gadają... smile
              Na cały sezon jest jedna zaskakująca i emocjonująca scena mordu Starków i tyle.
              Ludzie oczekują na wydarzenia, a nie gierki słowne między postaciami.
              Jaki sezon - taki finał.
              • eo_wina Re: GoT 3 10.06.13, 23:00
                Ludziom się podoba.
                Malkontenci niech sobie oglądają Extreme Sports Channel. Albo inne MiniMini wink
              • aniuta75 Re: GoT 3 10.06.13, 23:06
                Ja nie wiem co Wy się czepiacie o ten sezon, naprawdę smile.
                • pszczolaasia Re: GoT 3 11.06.13, 12:32
                  my sie nie czepiamy.wink
                  bardzo mi sie tez podobala rozmowa varysa z shae.
            • bucefal_macedonski Re: GoT 3 11.06.13, 00:47
              No to tłumacze pojechali swobodnie. "Late blooming" nie znaczy przekwitająca z doskoku, co najwyżej "spóźniona", "późno dojrzewająca".

Przy ostatnich scenach z Yunkai, to żal się zrobiło, że to czerwone wesele nie dotyczyło Daenerys i jej żenującej brygady z coraz sztuczniej wyglądającymi smokami na czele. Wątek egzotyczno-oswobodzicielsko-naiwny po prostu nie przystaje do reszty tej fantazy z politycznofikcyjnymi aspiracjami.

Balon i Yara to kolejny antyklimaks - tak drewnianie odegranej sceny wyruszenia na misję SAR wbrew woli wyliniałego ojca to nawet w podwórkowych teatrzykach kukiełkowych trudno będzie odnaleźć: "wybiorem 50 najlepszych kilerów, kopsnę się morzem do fortu trwogi i znajdem mojego braciszka, o!"

Rozmydla się serial...
              • aniuta75 Re: GoT 3 11.06.13, 09:03
                Z doskoku to ona filozofka jest a nie przekwitająca big_grinbig_grinbig_grinbig_grin.

Ja tam lubie inwencje tfórczą wink tłumaczy. Do dziś dzień uśmiecham się pod nosem na wspomnienie "wyhoduj se oczy w dupie" by quentin (Prison Break) big_grin.
            • pszczolaasia Re: GoT 3 11.06.13, 12:31
              a mi sie podobala cala ta rozmowa a najbardziej ty masz dzieci i co jestes bardzo szcesliwa?big_grin
              myslalam ze spadne z krzeslasuspicious
              fajny odcinek....
              czy w ksiazce ruda wywloka strzelala do jona?? chyba ni...
              • aniuta75 Re: GoT 3 11.06.13, 13:13
                Znaczy on tuż po tej całej akcji pod wieżą co mu wilkor/Bran pomógł dostał strzałę, praktycznie jak już odjeżdżał. Nie było tak, że wywłoka go tropiła czy cuś smile.
                • pszczolaasia Re: GoT 3 11.06.13, 13:26
                  no wiec wlasnie tez mi sie tak wydawalo. ze sie oni wiecej nie spotkali...
                  • aniuta75 Spoiler 11.06.13, 14:03
                    A nie było tak, że ona mu umierała w ramionach, gdy dzicy natarli na Nocną Straż?
                    Znaczy na bank on ją znalazł i patrzył jaka strzała ją trafiła, czy nie jego. Tylko czy ona była dead czy nie... Hmmm... suspicious
                    • pszczolaasia Re: Spoiler 11.06.13, 14:07
                      no walsnie ja nie pamietam za diabla...
                      • aniuta75 Re: Spoiler 11.06.13, 14:10
                        Tak sobie teraz myślę, że chyba martwą ją znalazł.
                        • thorgalla Re: Spoiler 12.06.13, 17:21
                          Dopiero umierała.
                          Na filmwebie ktoś przytoczył ten fragment.
            • thorgalla Re: GoT 3 12.06.13, 17:26
              Widzę,żem w opozycji.
              Powiem tak.Gdyby po tym odcinku było jeszcze jeden,dwa to bym się nie czepiała ale na finał się nie nadawał.
              Było parę ciekawych momentów np.
              Rozmowa Tywina i Tyriona.
              Uśmiałam się z Joffusia,który mało się nie posikał mówiąc Tyrionowi o śmierci szwagra.

Powiedzcie mi tylko,co do cholery robi Jamie w stolicy przed ślubem syneczka ????????
              • aniuta75 Re: GoT 3 12.06.13, 18:29
                > Powiedzcie mi tylko,co do cholery robi Jamie w stolicy przed ślubem syneczka ??
                > ??????

No też mnie się coś wydawało, że on przyjechał już po ślubie.
                A może teraz przyjechał i potem znowu pojedzie a na ślubie i tak nie będzie?
    • aniuta75 :D 11.06.13, 18:58
      https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/06/14410c7f3bb168a7c4ed5129f97f5304_original.png?1370953260
      • thorgalla Re: :D 12.06.13, 17:28
        Wiecie co big_grin
        Po tej rzewnej gadce Jona o miłości,zaczyna mnie irytować a ruda coraz bardziej podobać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka