Dodaj do ulubionych

a hannibal

04.04.13, 21:57
któraś maca??
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: a hannibal 04.04.13, 22:09
      Maca, maca big_grin
      Pewnie połowa nas tu pomaca. No Pszczoła na bank, bo aż tu słyszę jak przebiera nóżkami big_grin.
      • pszczolaasia Re: a hannibal 05.04.13, 09:50
        oj cichobig_grin zaraz mnie tu wydajesztongue_out
        mam glany i jak tupie to nie slychacbig_grin
        • aniuta75 Re: a hannibal 05.04.13, 13:19
          big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • thorgalla Re: a hannibal 05.04.13, 11:46
      JA!!!!! obowiązkowo
      • thorgalla Re: a hannibal 05.04.13, 13:55
        och Mads Mads,uwielbiam jego kości policzkowe i głos
        ale pokręcony serial się szykuje
    • magdakingaklara Re: a hannibal 05.04.13, 14:21
      Dobry, dobry, dobry, dobry!!!

Ale ten Willy fajniutkismile

Ps.
      A wiecie, że ten Hugh Dancy jest mężem Claire z Homelandusmile
      • aniuta75 Re: a hannibal 05.04.13, 21:25
        No kuuuurde! Dlaczego tak szybko sie skończyło? suspicious
        Cisza przed burzą big_grin.
        • sil.wen Re: a hannibal 06.04.13, 01:08
          No dobre, dobre. Ofkoz będę dalej oglądać, mam nadzieję, że tydzień mi się o dodatkowy dzień weekendu wydluży, coby to wszystko pomieścić.
          Tylko sam Hannibal mi za żadne skarby nie pasuje - w ogóle nie czuje się, że to Hannibal, właściwie mógłby to być serial o jakimkolwiek psychopacie. Tłuste włosy, tłusta cera, zero wrodzonej elegancji. Jak Hopkins wpieprzał te wątróbki, to normalnie aż mnie ciarki przechodziły, a tutaj nawet jak pokazali, jak te płuca miętolił to i tak nie miałam wrażenia, że je potem zjada. I w ogóle nie budzi takiego uczucia, że wszystko wie, nad wszystkim panuje i każda okropność mu się uda. Więc ja sobie będę wyobrażała, że to jest serial o jakimś zupełnie innym kanibalu, bo inaczej bardzo by mi ta niewiarygodność przeszkadzała.
          -----------------------------------
          "Every night is time for drink"
          • aniuta75 Re: a hannibal 06.04.13, 10:33
            Sil, chyba lepiej bym tego nie napisała odnośnie Lectera.
            • pszczolaasia Re: a hannibal 06.04.13, 15:58
              marudytongue_out byl fajnysmile mi sie podobal bo go lubie. wiadomo hopkins to miszcz...
    • pszczolaasia Re: a hannibal 06.04.13, 15:48
      mi sie podobalo! jest inaczej niz myslalam..ale jest fajnie!
    • galaxian1 Re: a hannibal 06.04.13, 20:23
      A dla mnie na razie żadna rewelacja.
      Po 1sze było za krótko, pilot powinien być podwójnym odcinkiem.
      Po 2gie zrobili jakiś taki misz-masz. Bo z jednej strony detektyw profesorek z wizjami, który całkiem dobrze sobie radził... a jeszcze zatrudnili Lectera? Po co? Nie widzę tu sensu. Niby miał pomóc nakreślić profil, ale przecież doskonale radzili sobie sami. W czym on pomógł, poza robieniem sałatek ? smile Dlaczego na wizje do potencjalnego mordercy jadą asystenci a nie agenci ? Nie uwierzę że w prawdziwe FBI wysyła profesorków, aby łapali mordercę big_grin
      A sam Lecter taki jakiś "śliski" jest, zamiast przerażający. Swoje sałatki rzeczywiście jadł bez przekonania, jakby na siłę.
      Reasumując - dużo krwi i dużo gadania, trochę chaosu i jak dla mnie bez klimatu.
      • galaxian1 Re: a hannibal 06.04.13, 20:41
        No i oczywiście nie podoba mi się, że to jest procedural ! Nie lubię procedurali, bo są obdarte ze szczegółów i smaczków. Wszystko ma dziać się szybko, aby sprawę rozwiązać w 40 minut. Czyli na początku zbrodnia, potem trochę gadania i... mamy go, to jest morderca! Bez sensu. W tym odcinku tak właśnie było - morderstwo, znalezienie żelastwa, przypadkowo odwiedzony barak, brak adresu w papierach - i już to musi być morderca, szybko szybko, bo jest już 38 minuta serialu smile A ja liczyłem na coś w stylu The Killing, a nie Mentalisty.
        • m_finka Re: a hannibal 09.04.13, 10:45
          Się zgadzam! Wyjątkowo big_grin
          Obejrzeć obejrzę, bo ciekawa jestem. Trudno po pierwszym odcinku oceniać...
          Ale nie zassało mnie tak jak np. supek, bones, czy chociażby prison break (ktośjeszcze pamięta? big_grin ) Ale zobaczę co dalej, nawet chętnie.
          • galaxian1 Re: a hannibal 09.04.13, 11:13
            Obawiam się, że przy takim poziomie tego serialu, to bardzo szybko doczekamy się cancela smile
            Albo może wprost przeciwnie - im gorszy tym dłużej się utrzyma (naciągane do granic możliwości CSI ma chyba 13 sezon! haha).
            • m_finka Re: a hannibal 09.04.13, 12:05
              Całe szczęście, że przy proceduralu cancel jakby mniej boli smile
              CSI nigdy mnie nie wciągnęło, choć kilka odcinków widziałam.
              Marzy mi się taka serialowa bomba, żeby z kapci wyrywała, ale zwątpiłam, że coś takiego jeszcze kiedyś nastąpi...
              • pszczolaasia Sons of Anarchy 09.04.13, 12:29
                wywala z kapcismile
                • m_finka Re: Sons of Anarchy 09.04.13, 12:40
                  No wiem smile Ale czekam aż mnie coś nowego z nich wyrwie smile
                  Teraz by mi się przydało, bo się zagrypiłam i leżę i bym coś oblukała, a tu kicha...
                  • galaxian1 Re: Sons of Anarchy 09.04.13, 13:32
                    Mnie się z nowych podoba Banshee i Motel (który właśnie dostał 2 sezon!).
                    Ale nie są to takie kapcie, jak w przypadku Losta czy PB. To się już chyba nie zdarzy.
                    Hannibal po pilocie umiarkowanie mnie rozczarował - zarówno odcinek, jak i sam Lecter.
                    Ale oczywiście oglądam dalej.
    • aniuta75 2 14.04.13, 21:58

Sam motyw ogródka grzybowego brrrrr.
      Denerwuje mnie ciągłe gadanie w tym serialu. Rozkładanie Willa na czynniki pierwsze. Ale pewnie po coś to jest.
      Nic to, będę patrzeć dalej smile.
      • thorgalla Re: 2 15.04.13, 15:47
        Takie marnotrawstwo grzybków.Sosik byłby przepyszny big_grin
        Już miałam nadzieję,że schab był z tej upierdliwej rudej ale ona nadal żyje.
        • aniuta75 Re: 2 15.04.13, 15:56
          > Już miałam nadzieję,że schab był z tej upierdliwej rudej ale ona nadal żyje.

Aaaaaaaaaaa o tym samym pomyślałam big_grin.
      • galaxian1 Re: 2 16.04.13, 21:01
        Za mądry dla mnie ten serial za mądry smile
        W jednej scenie, w labie stwierdzają że mordercą od grzybków musi być jakiś farmaceuta.
        Kolejna scena - już go niego jaką z kałaszami. Sorry, to w mieście jest tylko jedna apteka i jeden aptekarz, że od razu wiedzieli do kogo się udać ? Ten serial chyba przerasta moje możliwości intelektualne, jestem do niego za głupi big_grin
        A poza tym naprawdę nieźle można się na nim wyspać, jest smętny i nużący.
        I nie widzę sensu, dla którego występuje tu sam Lecter. Po co on jest w tym serialu właściwie? Tak sobie, od parady, aby tytuł ładnie brzmiał ? big_grin
        Ech, nadal uważam że cancel się szykuje, oj szykuje.
        • thorgalla Re: 2 16.04.13, 21:46
          To proste.
          Tu gdzie mieszkam,każdy klient aptek ma swoje konto.Wszystko (apteki,gabinety lekarskie) są połączone systemem.Nie będę się wdawać w szczegóły.
          Pewnie podobnie jest w USA.
          Przeanalizowali historię zakupów leków wszystkich ofiar i wyszło gdzie kupowali leki.
          I przez kogo (z nazwiska) wydane.

Z drugiej strony ten gość musiał być głupio naiwny,skoro sądził,że to się nie wyda.
          Ale pewnie nie spodziewał się znalezienia grobów.

Ale osobiście jestem przekonana,że za grzybkami (w jakiś pokręcony sposób) stał Hannibal.
          Może był terapeutą tego farmaceuty i w jakiś sposób namówił go do tego.
          • aniuta75 Re: 2 16.04.13, 22:25
            > Ale osobiście jestem przekonana,że za grzybkami (w jakiś pokręcony sposób) stał
            > Hannibal.
            > Może był terapeutą tego farmaceuty i w jakiś sposób namówił go do tego.

Tak samo z tym gościem od jeleni - też miałam takie wrażenie.
            Ojjj żeby się z tego drugie Following nie zrobiło, czyli Hannibal i jego "wyznawcy"...
          • galaxian1 Re: 2 16.04.13, 22:27
            thorgalla napisała:

> Tu gdzie mieszkam,każdy klient aptek ma swoje konto.Wszystko (apteki,gabinety lekarskie) są połączone systemem.

Pełna inwigilacja smile
            U nas w Polsze każdy kupuje w której aptece chce i chodzi do lekarza jakiego chce smile
            Apteki nie mają jakiejś bazy klientów. Nic ze sobą nie jest połączone, więc psychopatyczni mordercy mają u nas raj big_grin
            Więc w polskich warunkach taka akcja jak w filmie jest nierealna.
            Ale poza mną nikogo to nie zadziwiło? Wszyscy tak bezmyślnie ten serial oglądacie, jak owieczki ? smile
            • aniuta75 Re: 2 16.04.13, 22:35
              Oj tam zaraz owieczki tongue_out.
              Mi zabrakło badań DNA w związku z ciałami big_grin.
              • galaxian1 Re: 2 16.04.13, 22:40
                Bo tam w ogóle nie było żadnych badań big_grin
                Stwierdzili że to jakiś apteker, po czym od razu go znaleźli smile
                Głupotą tego serialu jest to, że najpierw przez pół odcinka pokazują "piękne", masakryczne zwłoki, po czym w 3 minuty odnajdują sprawcę smile
                • aniuta75 Re: 2 16.04.13, 22:50
                  Tam badanie niepoczebne, bo tam same gieniusie są i wsio w głowach obliczą, wymyślą i prześwietlą oczkami big_grin.
            • pszczolaasia Re: 2 17.04.13, 08:33
              nie jak owieczki tylko wiem z dobrego zrodla ze tak jest za granica. a zwlaszcza w stanach.
              barankusmile
              • galaxian1 Re: 2 17.04.13, 08:52
                pszczolaasia napisała:

> nie jak owieczki tylko wiem z dobrego zrodla ze tak jest za granica. a zwlaszcz
                > a w stanach.
                > barankusmile

Że co, że łapią psycholi w 3 minuty ? big_grin
                beeeeee tongue_out

Ten serial to po prostu wielka cienizna. Nie dość, że zwykły procedural, to jeszcze samo dochodzenie jest banalne i idiotyczne. Najpierw robią wielkie halo, a za moment już koniec akcji big_grin A główną atrakcją serialu mają być chyba haluny smile
                Nie takiego ja Hannibala oczekiwałem, nie takiego.
                • pszczolaasia Re: 2 17.04.13, 08:56
                  nie ze lapia w 3 minuty tylko ze jest zinformatyzowany system lekarz-pacjent-aptekatongue_out
                  • aniuta75 Re: 2 17.04.13, 09:13
                    Nie no spoko, ale... Przecież te ludzie co żyli w grobach grzybkowych nie mieli przy sobie dowodów osobistych. Winchesterów też jakoś na podorędziu nie było, coby ich duchy wywołać i zidentyfikować wink. Tego mi zabrakło. Bo, że tam pełna inwigilacja i wsio ze sobą połączone, a nie rozpiździej jak u nas, to ja wiem. Już nawet przełknę to, że tak szybko doszli dlaczego akurat na tych ludziach a nie innych grzybki były uprawiane. I tu się z Glxem zgodzę - pieprzą przez pół odcinka, zagadka jak cholera i nagle jest BUM i wsio wiadomo i człek ma wrażenie, że przeskoczył jakieś 15 minut filmu smile.
                    Konstrukcja Hannibala jest podobna do B&B - niby kryminał, a wątki kryminalne odbębnione po łebkach. I faktycznie wychodzi na to, że to co ma widza przyciągnąć do tego serialu to haluny Willa i jego "przyjaźń" z Hannibalem, kiedy każdy widz krzyczy "nie ufaj mu, bo on żre ludzi" smile. Szkoda w sumie, bo i sprawy ciekawe są i mogliby naprawdę bardziej jakoś to zgłębić, coby serial był pełniejszy, a tak to...
                    • pszczolaasia Re: 2 17.04.13, 09:40
                      mam na odwrot jakby to byl zwykly procedural to by mnie znudzil. ja tam nie potrzbuje info ze przyszly wyniki dna czy ze bracia winczestery przyjechaly swoja impalawink
                      fajnie ze sie wszyscy pieknie roznimybig_grin
                      • aniuta75 Re: 2 17.04.13, 10:06
                        Pffff tongue_out.
                        A najwżniejsze Pszczoła, że się nie różnimy jeżeli chodzi o SoA, prawda? big_grin
                        • pszczolaasia Re: 2 17.04.13, 10:11
                          i got i supernatural i bashee i vikings i grimm i spartacusa i co tam jeszcze jadziem dalej? true blood i longmire jechalysmy razem i justified jechalysmy kiedys razem ale ja odeszlam..nie powiem ze mi sie nie podobalo ale czasu zbraklo.. to co jeszcze jadziem dalej razem? jezusie! pamietniki wampirow!
                          • aniuta75 Re: 2 17.04.13, 10:16
                            Nom big_grin.
                            Ale Justified musisz nadrobić w wolnym czasie. Się dzieje big_grin.
                            • galaxian1 Re: 2 17.04.13, 17:04
                              Winchesterów mi tu nie mieszać, bo to jest inna bajka, serial z przymrużeniem oka, taka bajka dla dorosłych. Ale Hannibal powinien być na poważnie, bo jest wzorowany na poważnych filmach, a nie bzdetach. I dla mnie w takim serialu wszystko powinno być dopięte na ostatni guzik. I dlatego czepiam się o głupoty w Hannibalu, a nie czepiam się w Grimmie (bo to też traktuje jako bajeczkę). Ja aż sobie przewinąłem 10 minut odcinka, bo czułem się tak, jakbym coś przespał! Ale gdzie tam, nie zasnąłem, a oni po prostu od razu widzieli o kogo chodzi! Tak samo było w odcinku poprzednik - rozpoznali mordercę tylko po tym, że nie podał swojego adresu w robocie, a przecież buda którą akurat odwiedzili też była mocno przypadkowa ! Ludzie, tez serial po prostu fabularnie to straszna miernota i tyle.
                              Czemu nie czepiam się Bates Motela? Bo tam jest wszystko dobrze przemylane i ma sens.
                              Jedne wydarzenia wynikają z drugich. A w Hanibalu jedne wydarzenia wcale nie wynikają z drugich, bo wszystko jest spłycone i naciągnięte do granic absurdu. Ja od tego serialu oczekuję, że on będzie przede wszystkim na poważnie, bez jakiś głupot. I akcja wcale nie musi być najważniejsza tylko podłoże psychologiczne. Ale ta akcja którą pokazują, niech cholera ma sens, niech się kupy trzyma! A póki co to psychologii też tu za bardzo nie ma, tylko tłustowłosy, oślizgły Hannibal, który może przepocone stopy Hopkinsowi lizać smile
                • thorgalla Re: 2 17.04.13, 09:12
                  Gal jakiś mocno czepliwy się zrobiłeś.
                  PMSa czasem nie masz? big_grinbig_grinbig_grin
                  • thorgalla Re: 2 17.04.13, 09:18
                    Serial ten nie polega na pokazaniu jak pani laborantka bada odciski palców czy DNA w zaciszu swego laboratorium.
                    To nie CSI.
                    • aniuta75 Re: 2 17.04.13, 09:27
                      Thor ale kurde nikt nie chce, żeby to było CSI. Bodaj wzmianka "wróciły wyniki DNA" i cześć i widz wie, że się to z sufitu nie wzięło. No chyba, że w tym serialu chodzi li i jedynie o Willa i jego związek z Hannibalem. W takim razie po co reszta tego wszystkiego?
                      Ja nie mówię, że serial jest gupi, bo nie jest. Ma swoje plusy ale ma tez minusy.
                      Dużo rzeczy mi się podoba, ale jest kilka takich co mnie... No smile.
                      I tak pewnie będę oglądała dalej, ale i tak się będę czepiać o nadmierną gadatliwość i rozkminki smile.
                      • galaxian1 Re: 2 17.04.13, 17:18
                        A dla mnie na razie jest głupi, bo czuję że producenci robią ze mnie głupka smile
                        To wygląda tak, jakby te odcinki były jakaś wersję "demo" z których nie powycinano baboli.
          • pszczolaasia Re: 2 17.04.13, 08:32
            i wiesz thorgi? on byl wszytskich psycholow psycholgoiem. tak jak w pewnym momencie powiedzial do willa cos takiego ze mnie normalnie zmrozilo. a will to przyjal. on w kazdym owteira cos i odziera z ludzkosci czlowieczenstwa powodujac ze ida za glosem swojego chorego wewnetrznego ja. w pierwszym odcinku zadzwonil do tamtego ze juz go maja przeciez. czyli znal fon.
            ja bede to ogladac i mama nadzieje ze nie dostanie cancela. kablowkowe nie dostaja tak szybko! prosze mnie pocieszyc ze tak jest!!!!
            • galaxian1 Re: 2 17.04.13, 17:21
              Z pewnością wydarzenia będe miały jakieś drugie dno smile
              Ale jak się okaże, że za wszystkimi możliwymi morderstwami stoi Hannibal, to uznam serial za komedię smile
              • aniuta75 Re: 2 17.04.13, 17:25
                > Ale jak się okaże, że za wszystkimi możliwymi morderstwami stoi Hannibal, to uz
                > nam serial za komedię smile

Nie za komedię tylko Mentalistę czy innego Follownga lub Culta smile.
                • galaxian1 Re: 2 17.04.13, 17:36
                  Dla mnie Mentalista to komedia smile
                  Jest lekko i zabawnie smile
    • pszczolaasia Re: a hannibal 16.04.13, 08:14
      2-gi odcinek mi sie bardziej podobal. chcialam powiedziec.
    • galaxian1 wywalili jeden odcinek :) 20.04.13, 11:45
      Już zaczynają mącić i mieszać w serialu smile

hatak.pl/artykuly/hannibal-rezygnuje-z-emisji-brutalnego-odcinka
      • pszczolaasia Re: wywalili jeden odcinek :) 23.04.13, 10:33
        ale na axn bedzietongue_out no to trzeba sie bedzie na to zasadzic...smile
    • magdakingaklara 3 21.04.13, 16:11
      Po tym odcinku "wciągło" mnie bardzej w tej serialwink
      • pszczolaasia Re: 3 23.04.13, 10:34
        no. fajny odcinek. mi sie podobalsmile
        • aniuta75 Re: 3 23.04.13, 21:59
          Może być. Przynajmniej niusy nie wyskakiwały jak Filip z konopii big_grinbig_grinbig_grin.

Ale następny odcinek zapowiada się ciekawie suspicious.
          • sil.wen 7 11.05.13, 01:58
            Ludzie, jak to dobrze, że nie lubię kiełbasy...
            ----------------------------------
            • thorgalla Re: 7 12.05.13, 13:08
              Smakowicie ta uczta wyglądała
    • pszczolaasia Re: a hannibal 07.06.13, 10:20
      i co? nikt nie oglada? bylo "supkowo" trochewink
      normalnie mialamd reszcze.
      co za psychol z tego lectera....indifferent
      nam sie serial podoba bardzo.
      • thorgalla Re: a hannibal 07.06.13, 10:29
        Ja oglądam.
        Czekam na napisy do 11.

>>> co za psychol z tego lectera....indifferent
        Zgadza się,psychol.
        Zatkało mnie jak go zobaczyłam w ubranku z plastiku big_grin
        • pszczolaasia Re: a hannibal 07.06.13, 10:38
          no ja tero tez czekam. ciekawe co on kombinuje z willem..
          ciekawe czy zaciukal kolege zeby nie wydal go willowi czy ciekawil go jego zapachsuspicious
          • aniuta75 Re: a hannibal 07.06.13, 11:04
            Jakoś tak zebrać się nie mogę chyba...
      • thorgalla Re: a hannibal 07.06.13, 13:46
        Im więcej Willa (który fiksuje co raz bardziej) a mniej Hannibala to odcinek nudniejszy.

SPOJLER

Miałam nadzieję,że ruda na gulasz pójdzie a tu takie rozczarowanie sad
        Ta aktorka jest pochodzenia polskiego i dlatego taka wkurzająca jest big_grin
        • sil.wen 13 23.06.13, 18:47
          A tio będzie miało więcej sezonów? Bo se nie mogę wyobrazić, o czym w nich będzie.
          Już taka sieć podejrzeń na obu spadła, że nie wiem, jak by Hannibal miał dalej swój proceder uprawiać, żeby nikt sie nie skapnął.
          Myślicie, że agentka Scully wie? Bo jakoś mi się dziwna wydała, jak dziabała w tę cielęcinę...

--------------------------------------------
          • pszczolaasia Re: 13 28.06.13, 07:08
            moim zdaniem wie doskonale.
            jaciez pierdziele ten ostatani odcinek byl dobrybig_grin
            a jak sie hannibal na koncu usmiechnal...big_grin
            • aniuta75 Re: 13 29.06.13, 19:30
              Wqrwia mnie ten serial! No jak można się nie skapnąć przez taki czas???
              Nie wiem czy będę oglądała 2 sezon tongue_out.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka