Dodaj do ulubionych

Sleepy 2 ;)

23.09.14, 17:21
Kto kontynuują tą... bajeczkę ?
Bo ja oczywiście tak big_grin Nawet mi było nieco tęskno za Ihabodem big_grin
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: Sleepy 2 ;) 23.09.14, 18:05
      No oczywiście, że ja big_grin
      • pszczolaasia Re: Sleepy 2 ;) 23.09.14, 20:35
        no ja oczywista oczywistoscsmile
        • sil.wen Re: Sleepy 2 ;) 24.09.14, 06:32
          Ja takożsmile
          Aczkolwiek już po połowie pierwszego odcinka widzę, że nic a nic nie pamiętam, tzn poza głównym zarysem. Nawet "previously on" nie pomogło.
          • piegucha Re: Sleepy 2 ;) 24.09.14, 06:59

Bo previously on bylo wyjatkowo kiepskiesad Zreszta jakos pierwszy odcinek nie zachwycilsad
            • galaxian1 Re: Sleepy 2 ;) 24.09.14, 10:02
              Previously bez sensu, przypominają o co chodzi w serialu, zamiast ostatni odcinek i jego zakończenie!
              Poza tym WTF ?!!! O ile pamietam, to 1 sezon zakończył się jakaś "wielką zagładą", a tu nagle urodziny Ichaboda? I zupełnie inne rzeczy się dzieją! O co kaman ? To idę oglądać dalej... big_grin
              • sil.wen Re: Sleepy 2 ;) 24.09.14, 15:11
                No też mi się wydaje, że tam jakieś dziwne rzeczy się podziały na koniec, ale nie chce mi się od nowa oglądać ostatniego odcinka. Może mi sie co przypomni w końcu.
                • piegucha Re: Sleepy 2 ;) 24.09.14, 15:13

Ej, a moze obejrzycie ten nowy odcinek do konca? W polowie sprawa sie wyjasnia i previously on jest kontynuowane wlasnie w samym odcinku, czyli tak w drugiej polowie. smile
                  • galaxian1 Re: Sleepy 2 ;) 24.09.14, 18:09
                    No obejrzałem! Tak mi się wydawało, że to są jakieś haluny smile
                • sil.wen Re: Sleepy 2 ;) 24.09.14, 23:00
                  W zasadzie to nie kumam, czy to się dzieje wszystko w tym niby czyśćcu? I tam komórki działają? Czy gdzie to jest?
                  • sil.wen Re: Sleepy 2 ;) 24.09.14, 23:54
                    No dobra, obejrzałam do końca.
                    Jakos nie kupuję tego ganiania między światami.
                    • galaxian1 Re: Sleepy 2 ;) 25.09.14, 08:20
                      W czyśćcu była tylko pani detektyw smile
                      Wszyscy inni w normalnym świecie, gdzie komórki działają smile
                      Trochę to zamotali na początku odcinka. Zwłaszcza jak się nie pamiętało poprzedniego to można było się pogubić.
                      • sil.wen Re: Sleepy 2 ;) 25.09.14, 21:06
                        To ta niby trumna, w której Ichabod został zamknięty z tymi samorosnącymi pnączami, to było w realu?
                        • aniuta75 Re: Sleepy 2 ;) 25.09.14, 22:37
                          To było w realu. I się wydostał robiąc bum z siarkowej ziemi.
                          • sil.wen Re: Sleepy 2 ;) 08.11.14, 14:44
                            Znowu coś mi umknęło, normalnie skleroza mnie gnębi, albo wrodzona tępota się odzywa. Myslałam, że Moloch to ten z baranim łbem i nie pamiętam, żeby mu sie coś działo. To skąd teraz nagle wziął jako ciąża?
                            • aniuta75 Re: Sleepy 2 ;) 08.11.14, 15:54
                              Moloch to ten z baranim łbem big_grin. Ale jakoś musi przyjść na ten świat przecież. Miał normalnie przyjść, tak jak oni wrócili z Czyśćca, ale przecież zniszczyli ten klucz czy co tam (nie pamiętam już, grunt, że ta droga została zamknięta). Więc se drogę okrężną wymyślił, że się narodzi na nowo. No ale nie wyjszło... Przynajmniej oni tak myślą, bo Henry strasznie się cieszył z tego co się dzieje w słoiku suspicious.
                              • sil.wen Re: Sleepy 2 ;) 08.11.14, 18:19
                                Ło matko, no rzeczywiście było coś takiego... Ale że taki Moloch musi się do takich wybiegów uciekać, też mi moc... No to gdzie on teraz przebywa właściwie?
                                • aniuta75 Re: Sleepy 2 ;) 08.11.14, 18:37
                                  Wiesz taki Czyściec to gorzej niż Piekło albo Niebo wink. Temu tak trudno jest wink.
                                  Teoretycznie Moloch jest dalej w Czyśćcu, no ale nie wiemy co z tym słoikiem suspicious.
                                  • sil.wen Re: Sleepy 2 ;) 08.11.14, 21:16
                                    No, słoik wygląda złowieszczobig_grin
                                    I to że niby poczęcie nastąpiło drogą gastronomiczną przez tego pająka, tak?
                                    Hmmm, to stawia nowe wyzwania przed antykoncepcjąsmile
                                    • piegucha Re: Sleepy 2 ;) 09.11.14, 01:37

Serial tak ostatnio wciaga, ze jeszcze pniedzialkowego odcinka nie zobaczylam i nawet ochoty nie nabieram po Waszych komentarzachsad Szkoda, bo zaczal sie swietnie rok temusad
                                      • aniuta75 Re: Sleepy 2 ;) 09.11.14, 11:01
                                        A mnie właśnie wciąga smile.
                                      • sil.wen Re: Sleepy 2 ;) 09.11.14, 18:16
                                        No ale mimo wszystko jednak jakimś sposobem wciągasmile
                                        Ja to z jednej pracy do drugiej, po nocach coś tam oglądam ile zdążę, więc potem efekty są takie, że mi uciekają fakty, tak że moimi komentarzami od czapy się nie można zniechęcać.
                                        • sil.wen 8 11.11.14, 12:57
                                          Dzisiaj to tak Grimmem zapachniało, że tylko czekałam, aż wyjmą telefony i zadzwonią do Monroewink
                                          • aniuta75 Re: 8 11.11.14, 22:40
                                            E tam Grimmem. Supkiem prędzej smile. Uwielbiam takie klimaty smile.
                                            Czy tylko mnie Katrina na nerwy działa? suspicious
                                            • sil.wen Re: 8 12.11.14, 01:43
                                              Supka nie widziałam ani odcinka, to nie wiem. Jak dla mnie to bardzo grimmowe było. Katrina nie tylko tobie, ale widać, że już nawet Crane zaczyna na nią inaczej patrzeć. Niech se z Abrahamem żyją długo i szczęśliwie, Abraham usynowi Henry'ego, zaadoptują Moloszka i będzie sielankowo.
                                              • aniuta75 Re: 8 12.11.14, 07:21
                                                Niech se z Abrahamem żyją długo i szczęśliwie, Abraham usynowi Hen
                                                > ry'ego, zaadoptują Moloszka i będzie sielankowo.

big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Umarnęłam big_grin
    • aniuta75 10 26.11.14, 22:33

I co teraz? Zabiją Molocha czy nie? suspicious
      Znając życie Kaska będzie się upierała, żeby nie go nie zabijać, bo ona w nim znajdzie dobro big_grin.
      • sil.wen Re: 10 30.11.14, 15:59
        E, chyba nie. Pewnie by sie upierała, gdyby dalej wyglądał jak zbuntowany nastolatek, jak tam w któryms momencie mignął, ale teraz znowu jest baranim łbem, to chyba nie będzie miała skrupułów. Swoją drogą ciekawe, na jakim etapie rozwoju takie rogi wyrastają. Mogli pokazać. Dziwne też, że Abraham dopiero pokazał głowę jak pokonał gorgonę, przecież z nią też w jaskini walczył.
    • aniuta75 wrócili ;) 06.01.15, 11:13
      jakby ktoś zapomniał big_grin
      • sil.wen Re: wrócili ;) 06.01.15, 21:02
        Ło matko, teraz to zaszaleli... Te gościnne występy z "Dominion"... ale aureolka fajnabig_grin
        • aniuta75 Re: wrócili ;) 06.01.15, 22:46
          Ten skrzydlaty był w Dominion?

To już chyba norma, że aniołki są pokazywane jak mało przyjazne istoty big_grin.
          Ciekawam co kombinuje blondas? Bo najpierw maślane oczy do pani detektyw robi a teraz chce do jej siorki wrócić suspicious.
          • sil.wen Re: wrócili ;) 07.01.15, 00:06
            Nie no, nie był w Dominion w sensie dosłownym, tylko jak tak zleciał majestatycznie, to jakby kalka.
            Blondas mnie wkurzył, bo cały czas wietrzę ognisty romans, a tu nic.
            • aniuta75 Re: wrócili ;) 07.01.15, 07:23
              Aaa no widzisz, nie pojęłam aluzji big_grin.

No ja też romans wietrzę a tu nic. Cały czas tylko potwory i potwory tongue_out.
    • pszczolaasia Re: Sleepy 2 ;) 07.01.15, 08:51
      ja siakos nie mam do tego serca wiecie? pociagnelam pierwszy odcinek i tak mnie zmeczyl....
      a teraz wraca banshe, black sails , agent carter niu ktora musowo musze ogladac...za kwile vikingi...
      • aniuta75 Re: Sleepy 2 ;) 07.01.15, 09:42
        Hallowy są zajebiste, nie znasz się tongue_out.
        • pszczolaasia Re: Sleepy 2 ;) 07.01.15, 09:51
          moze ejstem zwyczajnie zmeczona tematyka.
          jest tylko jeden supcio. dodatkowo z dziwnosci grimm i obleci.
          ciagle licze ze do alem wroce ale niekoniecznie. no i the originals! starczy "nienormalnych" serialiwink
          • pszczolaasia Re: Sleepy 2 ;) 07.01.15, 09:52
            do salem mialo byc.
            • aniuta75 Re: Sleepy 2 ;) 07.01.15, 10:35
              Ja nie dzielę seriali na dziwne i nie dziwne wink. Są takie co mi pasują a są takie co nie. AHS np jest dziwny, ale nie zdzierżyłam. Salem tez nie wiem czy będę kontynuowała smile. TB nie mogę zmęczyć końcówki ostatniego sezonu.
              • pszczolaasia Re: Sleepy 2 ;) 07.01.15, 10:44
                tb to ja sie poddalam dawno i tak samo nie ciagne do vd.
                nie no z ta dziwnoscia to przeciez nie chodzi o dziwnosc tylko o fantasy niech bedzie czy tam sf

albo z drugiej manki -kryminaly czy tam historyczne czy obyczajowewink lub horrory- to trzecia mankabig_grin
                no helix 2-sezon wraca!
                • aniuta75 Re: Sleepy 2 ;) 07.01.15, 10:49
                  Z tym Helixem to ja nie wiem, czy będę chciała tongue_out. Tak samo było z Hemlock - chciałam niby ale w sumie z lenistwa chyba odpuściłam tongue_out. VD chyba nigdy nie odpuszczę, Damon mnie trzyma zbyt mocno big_grin.
                  • pszczolaasia Re: Sleepy 2 ;) 07.01.15, 11:09
                    hemlok byl faaaajny. tylko sie trza do specyfiki przyzwyczaic.
                    nie zmoglam 3 jeleny wiesz? nawet dajmon ktoren sie zrobil meczydupa tez mnei nie byl w stanie przytrzymac. wole originalsowwink
                    widzisz sa gusta i gusciki.
                    nigdy nie odpuszcze sobie supka i grimma chyba tez niewink
    • aniuta75 14 27.01.15, 22:00
      Kaśka coś za bardzo miesza. Mam wrażenie, że jakimiś czarami chce koniecznie poróżnić Ichaboda z Mills. No i dlaczego skłamała, w wizji było widać, że to jej syn przywrócił kapitana do "życia". No i skoro taka świetna z niej czarownica to nie widzi, że jednak coś z nim jest nie tak?
      Krętaczka i tyle. We finale tego sezonu Crane powinien ją odstrzelić tongue_outbig_grin.
      • sil.wen 15 03.02.15, 23:34
        No i zostali sami... Jedynie na blondyna mogą chyba jeszcze liczyć.

Irytują mnie te pojawiające się na jeden odcinek postaci, w ogóle akcja nie idzie do przodu, zrobił się z tego procedural, całkiem nie pamiętam, dokąd to wszystko ma zmierzać...
        • aniuta75 Re: 15 04.02.15, 08:42
          Na blondyna i siostrę Mills.
          Żeby tylko Ichabod nie zechciał Kaśki z objęć zła ratować! Między nim i panią porucznik jest taka chemia, że aż iskrzy suspicious.
          Dokąd ma zmierzać to wszystko? W chwili obecnej walczą z demonami i takimi tam. Tak po prostu. Niestety nie wiedzą tego co wiemy my big_grin.
          • sil.wen Re: 15 04.02.15, 22:42
            No ale to już w ogóle nie będzie żadnego końca świata ani nic? A Abraham to co? Już nic o nim nie będzie?
            • aniuta75 Re: 15 05.02.15, 10:25
              No póki co nie będzie, wszak Moloch nie żyje.
              Ale z czyśćca się rożne takie wydostały i póki co z nimi będą walczyć pewnie.
              Druga sprawa - synuś ma tę magiczną księgę i pewnie coś wykombinuje coby za nudno nie było wink.
              • sil.wen Re: 15 05.02.15, 18:14
                Hmmm.... Jednak wolałam, jak mieli przed sobą jeden jasny cel, a nie jakąś tam bez ładu i składu rozwalankę demonów. Ciekawe, jaki w takim układzie Henio będzie miał cel - po prostu zamącić ile się da, czy coś poważniejszego wykombinuje?
                • aniuta75 Re: 15 05.02.15, 19:03
                  Myślę, że to będzie coś grubszego kalibru. On raczej nie działa bez ładu i składu. Po to mu księga była. Tam jest pewnie coś, co Heniek wie, że jest i wykorzysta dla swych niecnych celów.
    • aniuta75 16 12.02.15, 22:45
      No to Heniek rośnie w siłę. Mało, że Irving zaraz będzie bad to the bones to jeszcze Kaśkę zwerbuje. Uuuuuuuuuuu nierówna walka trochę. Bo pan pisarz/dziennikarz to za bardzo się nie nada do walki wręcz. Wszystkie potwory flasza się bać nie będą przecież wink. Gdzie jest kurna blondas???
      • sil.wen Re: 16 13.02.15, 07:22
        Ale czego ten Heniek właściwie chce?
        • aniuta75 Re: 16 13.02.15, 08:35
          Na pewno niczego dobrego big_grin.
          Myślę, że się wyjaśni wszystko już niedługo.
          • sil.wen Re: 16 13.02.15, 11:41
            No oby, oby, mam nadzieję, że to nie będzie tylko takie bycie złym dla idei bycia złym.
            • aniuta75 Re: 16 13.02.15, 12:13
              Nie, no coś Ty! Heniek ma big plan bankowo. Może zachce kontynuować dzieło "tatusia" i tak czy siak apokalipsę sprowadzić? A może jakąś grubszą rybę nie z czyśćca, ale ze samego piekiełka wyciągnąć? suspicious
              • sil.wen Re: 16 13.02.15, 22:17
                Bah, jak takie typy jak Moloch i te paskudy przeróżne w czyśćcu siedzą, to ja już nie wiem, co by w piekle musiało.
                • sil.wen Re: 16 20.02.15, 22:37
                  Heh, już myslalam, że będą do końca same nudy, a tu proszę, jaka odmiana. Mam nadzieję, że z kilka odcinków teraz pociągną w tym klimacie. Chociaż pewnie się już sezon kończy, więc się nie dowiemy za bardzo, jak tam Abby sobie poradzi.
                  • aniuta75 Re: 16 22.02.15, 00:12
                    No piękny to był odcinek big_grin. Ciekawam, czy 3ci sezon pociągną w przeszłości i na znalezieniu drogi do teraźniejszości smile.
                    Ahh Ichabod z tą swoją brwią uniesioną... I jak głową robił jak skrzacik big_grin. Jeszcze trochę i się w nim zakocham no big_grin.
                    • sil.wen Re: 16 22.02.15, 01:39
                      Głową jak skrzacik? Chyba musiałam mrugnąć w tym momenciebig_grin
                      • aniuta75 Re: 16 24.02.15, 20:59
                        Oj co poszli do sklepu po składniki na ichabodową bombę big_grin.
    • aniuta75 Re: Sleepy 2 ;) 24.02.15, 21:48
      No teraz to mi zagwozdkę zapodali. Kaśki niet, Heńka niet. Niby najważniejsze walki przed nimi... Aż ciekawam co to będzie suspicious.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka