galaxian1 17.10.14, 00:15 Za to ten serial jest genialny, bardzo mi się podoba Polecam, ale raczej nie dla panienek i damulek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: Manhattan 17.10.14, 09:01 Ani ja panienka ani damulka . O czym to? Kurde ja w niedoczasie mocno, zległości przeokrutne a chciałoby się wszystko zobaczyć... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Manhattan 17.10.14, 09:46 to jest o budowaniu bomby atomowej. jestem po 1 odcinku. podobal mi sie. w wolnym czasie (po skonczeniu hemlock grove, banshee ) biore sie za to bezwzglednie. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Manhattan 18.10.14, 01:22 Pierwszy odcinek to nic, kolejne dopiero wciągają Ja już czekam tylko na finał sezonu Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Manhattan 25.10.14, 01:12 Po dwoch odcinkach jestem i podoba mi sie ale akcja troche wolno sie rozkreca.... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Manhattan 26.10.14, 23:59 galaxian1 napisał: > No bo to nie serial akcji jest, tylko dramat Dokladnie, to jest dramat, ze akcja posuwa sie w slimaczym tempie ! Tyle moge powiedziec po 6-ciu odcinkach. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Manhattan 27.10.14, 09:07 A co byś chciała, aby już w 2 odcinku odkryli bombę ? Tu nie tyle chodzi o akcję, co to relacje między ludzkie, tak naprawdę odkrywanie bomby jest tylko "przy okazji". Serial pokazuje jak się żyło w takim miasteczku odciętym od świata, gdzie każdy każdego kontroluje i podejrzewa, nie wiadomo kto może być wrogiem, kto szpiegiem. A nie że latają ze spluwami i się szczelają Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Manhattan 28.10.14, 19:53 ach, to dzieki, ze mi wytlumaczylaes, bo nie wiedzialam LOL Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Manhattan 28.10.14, 19:56 A tak na serio, to chodzi mi o to, ze mozna to wszystko, o czym wspomniales, ciekawiej przedstawic. No ale nic, obejrze do konca, to skomentuje juz calosciowo. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Manhattan 02.11.14, 19:26 No i tak... ostatnie 3 odcinki dopiero byly interesujace. Zagescili troche akcje, bo przez moment nie bylo wiadomo komu Isaacs moze ufac a kto go wrabia i od razu sie lepszy serial zrobil... Tylko dlaczego nie mozna tak bylo od razu??? Rozumiem, ze trzeba najpierw "zbudowac" poszczegolne postacie serialu, ale bez przesady, nie trzeba tego bylo robic az przez 10 odcinkow ! No to teraz czekamy na drugi sezon Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Manhattan 03.11.14, 10:00 Dla mnie nie tylko 3 odcinki były interesujące. Jeśli serial by mnie nudził, to bym go porzucił po 2, 3, 4 odcinkach A wiadomo że finałowe odcinki musiały być najlepsze Odpowiedz Link
sil.wen Re: Manhattan 10.11.14, 06:42 Nie zabrałam się od początku, bo przeczytałam opis i stwierdziłam, że nie dla mnie. Ale po waszej dyskusji tutaj postanowiłam sprawdzić i nie wiem, jak wytrzymam do wieczora, bo pięć odcinków łyknęłam w jednym kawałku i teraz oczy na zapałkach Jedyne, co mnie trochę rozczarowuje to to, że tak mało postaci autentycznych się pojawia. Co bym chciała sobie kogoś sprawdzić, to się okazuje, że takiego nie było. Ale poza tym ogląda się świetnie. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Manhattan 10.11.14, 19:16 Tylko nie mow, ze cala noc ogladalas i wlasnie o 6:40 skonczylas ?! O_o Odpowiedz Link
sil.wen Re: Manhattan 10.11.14, 21:15 Nie no, do drugiej oglądałam, o 5.30 wstałam i o 6.40 oczy na zapałkach Odpowiedz Link
sil.wen Re: Manhattan 13.11.14, 22:15 Jestem w jedenastym odcinku. Gdybym tylko kumała cokolwiek z tego, o czym mówią! Kiedy drugi sezon będzie? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Manhattan 14.11.14, 00:55 Zakladam, ze w przyszlym roku, moze tuz przed wakacjami...? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Manhattan 19.11.14, 17:59 sil.wen napisała: > nie trochę rozczarowuje to to, że tak mało postaci autentycznych się pojawia. Co bym chciała sobie kogoś sprawdzić, to się okazuje, że takiego nie było. Ale poza tym ogląda się świetnie. Tak samo miałem ! Niestety serial jest bardzo luźno oparty na faktach, sam projekt Manhattan miał miejsce i mniej więcej tak to wyglądało. Prawdziwy jest wyścig zbrojeń z Niemcami, kto pierwszy skonstruuje nową broń, natomiast już perypetie postaci są fikcyjne. Prawdziwy jest Robert Oppenheimer i zapewne może jacyś wymieniani z nazwisk politycy, generałowie. Zwykli naukowcy są fikcyjni. Odpowiedz Link